@irena.1 i jas mislev deka mal9vo ke ja rcka mnogu elkata a bas me iznenadi. Ja nakitivme so brat i dodeka ona spiese i koga stana onaka samo ja gledase i od vreme na vreme gi cepka lampionite na dolnite granki ama nisto posebno. Inaku za poklon za tie *prebirlivite* rodnini mozes da vidis i nekoi kapcinja rakavici samo ako se od golemoto dobro utro ko sto vikas moze im kupuvaat samo pojaki marki na decata. Nezgodni se takvi luge za pokloni. A mozes i onakvi goelmi toplinki sto se kako mecinja imas vo capitol gore. Ete cisto da ti pomognam za ideja A jas uste da znaev sto da ispokupam dobro ke bese. Nekako se mislam i na golemine da im zemam nesto po nekoj salnili slicno. Najgolemiot.vnuk mi e veke 20g on e maz ne e ni decko veke ama pak nemozam taka bez nisto da go ostavam tetka sum. Uf stalno me faka pabika pred praznici ne me biva bas za organizacija na vreme se vo posleden moment pravam i se na opacki mi izlaga Sakam da si izgledam nekoe filmce eve gi i dvajcava apijat, jas dremnav preska pa ke isteram dokaj 11:30 samo da go ubedam mm da smeni vesti se zagledal za izborive mi ja pukna glavata
Душе,пострашно нешто од Германска прослава нема Во овие 2 ипол год на доста сум бидена Музика труби,мелодија како за погреб ,освен странците шо беа весели Германците можеш да замислиш како се забавуваат Уште многу има да ти кажам ама ај да не те плашам @girl-miri sreka si imala so pazarot
aiiiii jas ne znaev imalo tuka uste mamicki sto se vo italijava Samo za @N.Kety znam,ima uste nekojapa ke se napieme po edno kafe Ti pisav lp
Добро утро мамичконема никој па ајде си реков да послужам кафе, јас сега си сваривза мене малата ми заспа,одамна вака едно кафе на раат не сум се напила,викендов максимално го искористивме бевме во трговски да се подновиме по нешто, пакетчиња имам 4 за правење,почнав полека да купувам после од еднаш многу ќе ми дојде оно истите пари се де ама вака по не се осеќаат него одеднаш кога се дадат.Исто и за моево ќе направам да стои подобро елката. Имавме многу двоумење дали да ќитиме елка каде да стои ,ќе ја фаќа итн. и на крај му велам на мм ќе наќитиме каде што си стои и ќе видиме ако ви се верува не и се доближува од далеку ја гледа имаме дедо мраз голем колку неа оди кај него само и на сијаличката има се радува.Ми останува уште малку да декорирани по дома. поздрав мами се распишан јас
Семки леблебија, нашите или нивните победија! За кого како, но јас останав ненаспана...ах таа пуста љубопитност, плус цицањето на беба и денес ќе зевам цел ден на работа! Се возам кон работа и едвај чекам кафенце со цигарче, јес да пушиме на ладно пред зграда, ама вчера и неќна со по две цигари на ден сум, сега е време за малку ќеиф! Денес здравје ќе одиме во потрага по поефтинки новогодишни подароци, што да се прави - многу деца а тенок буџет! Убав ден мами!
Добар ден и од мене, искрено да земе човек да исклучи телевизор, интернет, претераа значи, народов е лудница, се додека има таква омраза меѓу луѓето нема мирна држава. Како и петокот така и денеска, ова дете мое повеќе од 5мин не ми плачело и 5 се многу, ова му е голем шок, плачел и денеска цел саат... кога го земав цел беше отечен, сменет во лик... пак од склет/инат повраќал, се надевам дека брзо ке помине периодов и побрзо без плачки. Па ај шетавме низ маало некои 40мин, мирен беше и кога дојдовме дома хаос, нервозен, се нешто не одговара, плачи за она плачи за ова... па и ништо не го разбирам ааа ааа ааа ова ова ова, горее ајде одиме горе, долеее ајде пак назад доле. Кичмата леле мајко, накај 15кг има не е за во раце, а и надвор го носев во раце малку... Еве веќе 20мин, пола саат е смирен му дадов сецкани мандарини, круша, банана сам да боцка и да јаде, па и мене ме ранеше и така кај и да е ке го заспијам, па да пеглам некои алишта... убав ден
Луѓеее помагајте заб не уби од болка за вадење е уште од дамна и сега ме фати што можам да пијам да направам да не ме боли огромна дупка е инаку бебушот ми е 5 месевци
Еве ме и мене ме немаше некој ден. Се ќе шочнам да пишувам и ете ти дете плаче или нешто друго ме прекинало и то. Саботата убаво ја искористивме, прво бевме во парк и за некое чудо воздухот беше чист и убаво мирисаше! Свртевме некој круг бебе уживаше и на крај си земавме кафенце од Номад па на клупа со цигарче мераклиски испиено. Многу ме бендиса што немаше гужва и беше баш убаво за прошетка. Па наместо фпма решивме да искористиме уште малку од сонцето и на едно пивце до Капитол. Остатокот од денот не беше ништо посебно, ручек мм направи мевце на скара па малку чистење и вечерта тој во кафана јас дома со бебе и другарка хаха. Вчера бевме кај моите на ручек и до молот на мал шопинг. Бебе ми заспа во раце па бекако не сакам да го оставам ќе си го погушкам па ќе ну спремам ручече. Имате ли планови за НГ? Ќе се оди ли негде на планина за празниците?
Корењата на 8 и 7 ми биле врзани и е потребно операција и што значи не ке можам да ја дојам од анестезија па после ке требало да пијам терапија
Добра вечер мамички..Се помалку време за пишување..А го земам тел во раце керка право тере пепе (песни)и игра..А не сакам многу многу со телефони да игра најмногу за очите..И затоа право кријам..Денес денот малку поладно од вчера..Па пак бевме цел ден во двор само за спиење домче..На пладнево ми заспаа двајцата у исто време и си велам ај и јас ке легнам леле луге неможам да спијам незнам што е работава..Керка мн малку спиеше еден час од 2 до 3 а синко еве го уште си спие прв пат од 4 месеци толку многу да ми спие..Таа сега слегна долу малку кај баба и дедо синко и мм нанат а мама едно кафе на раат да испие..Тоа незнам од кога не се десило..Ми се допадна на нет видов овде во близина во еден салон имаат попусти па ми се допадна предсобје имаше за ефтини пари па се надевам мм утре ке го наканам да идеме да го видиме у живо..И така мами имајте убава вечер..
Здраво мајки,ве читам имам време иако сега сум со две деца,да ви кажам вчерашниот ден е лудница бил,ужасен.Синко се збесна за сите пари,детето е дома затворено неколку дена,нема кој да го прошета,а сонце убаво топло,па кога почна да плаче,да се треска од земја,ме влече за рака ајде мамо,сака надвор,никако не можев да го смирам,па почна и бебуш да плаче,мислам ке збудалев готово.Во тоа време звоне мајка ми и таа си доби карање,па за брзо дојде татко ми и го зема го однесе кај нив. Мајки знаете ли колку е тешко кога немате никој ни 5 минутки да ви помогне,не можам да седнам да јадам,ни за синко да спремам,..... Мислам ако овој период го преживеам,после ке биде мн лесно ако издржам.....
Izdrzi nekoj mesec ke zatopli ke.mozes i bebka da ja setas. Steta sto ti e sega rodena vo najladnoto i zagadenoto inaku mozese da si izlagate. Znam kolku e tesko so dve sama ke pomine i toa samo trpenie i nervi kabli. Denes standarden ponedelnik rabota doma. Malovo od vrata se zakaci da cica pa malku poigravme.nesto nervozna bese i se spiese. Posle zemav so golemiot malku fudbal u hodnik i ete ti ja i taa se dovlecka vika goooow ama me iznenadi koga pocna da odi da kruzi maltene da se zatrca. Ibicno poveke od 10 cekori ne pravi denes se opusti. Pa ziva srekna deka odi tolku pocna da se glupira uste tolku da privlece vnimanie. Abe mnogu e smesna. Ama sirot golemion mu ja prekina igrata prvo mu bese interesna i nego posle vide ne vide si se povlece. Eve ja zaspiva pa nego da.mu posvetam malku vnimanie zal mi e za deteto. A baska sum nesto nervozna od rabota poarno so decata da si se preokupiram da ne ja mislam rabotata. Ona pa golemoto kolku pocnal kako vizrasen da razmisluva, jas komentiram nesto deka sum se iznervirala na rabota on mi vika aj dosta ne ja misli toa rabotata, si otisla od tamu zavrsila nema sto da ja mislis sega i doma majko moja ke ne prodadat be decava
Мајки не знам каде да се пожалам Малата откако е проодена само стресови ми прави, еднаш си ја удри устата, па ја истегна раката, паѓа кога се симнува од кревет, ноџињата и се со модрици, денес капак ми беше се удри од една рачка под веѓата има мала раничка. Многу е пргава, место не ја држи. Некогаш сме сами до вечер и не можам да ја стигнам, знам дека треба максимално внимание на неа ама некогаш од мирно стоење паѓа и се удира. Не знам каде грешам... господ да ми ја чува
Dobro kaza, samo gospod da gi cuva! Ocigledno poveke od decata se takvi, kolku i da gi pazis pak si udirat, retko nekoe dete da e mirno i da sedi na edno mesto. Eve mojot pred 3 meseci se udri od kosot na staklena masa i toa pod okoto, na koskata. Od um se izvadivme koga pocna krv da tece odi pa sopri ja, uste ima beleg a dali ke izbledi ne znam, pedijatarot vika so vreme kako raste ke pomine, pa aj da se nadevame! Nie majkite srce ne boli koga ke se udrat ama ajde da ne e epten loso. Ne znam kolkava e kerka ti, ako e skoro preodena moze i ne e uste stabilna ama nema pravilo i pogolemi pagjat samo so pomin da e.
@M&M me nasmea za sinceto,abe od kaj im teknuva taka da zborat I ja denes nervozna,cel den nesto nervozi okolu finansii.Se ni se sobra i taka nervozni so mm i dvajcata na kraj pocnavme da se smeeme i zafrkavame. Otidov da odmaram(pred spienje)
Добровечер мајчички убавички! Бебо нана, си го заспав по старски на нозе на перноца, ај може и ќе намалам така некој цм во нозе, сака ова бре напор а денес цел ден така заспива. Само некои навики нови си прави. Еден период спиеше гушнат со на татичко перницата, па сменив навлака чудно му е па заспиваше на стомак, сега вака. Само да спие, друго не е битно. Јас пак се дружам со лактамикс, млекото упола отиде. Ама ако, нека има и до последна капка ќе молзам. Ме фаќа малце носталгија, малце мака, ама па наутро место да станам да стискам како неарна саат ипол и да брчам со пумоата ќе се гушкаме. Има и замена, а богами има и смрзнато за еден месец најмалце, па ќе се најде. Искрено за финансиите месецов како да ви кажам ич не ми се збори, пар месеци наназад сме ужас. Не знам каде одат парите, ама најискрено. Шетавме вчера низ Џамбо, ама шетам бре луѓе и се ми треба, се сакам да му купам, ни се изветвија сите лигавчиња, се е исфлекано, треба да му купам бар 5 да имаме за менување, а убави лигавчиња се по 120 па нагоре. Враќај, зимај, пофаќај и пак со иљадарка сметка излеговме. За мене еди папучи ги гледав три саати и не ги купив, не ми се даваат пари и толку. Мора да се работи што поскоро, да најдам асална работа или да почнам онлајн и ќе викнам жена да го чува, мал ми е многу за градинка а очигледно е на мене метнат и нежен е па малку малку го фаќа настинка, бактериите не го одминуваат. Само да е жив и здрав! Празничната атмосфера сеуште е во исчекување, ништо не ме радува и не му се веселам како на гушкањето за викенд сите тројца под јоргованче, за тие слободни денови живеам мислам.
Кога се во прашање финансиите подобро јас да не зборам купивме кола ај викаме поскапа за на пат да се шетаме и земавме кртија што не ја бива ни за до центар почнавме да ја поправаме ни летбаа уште 2 000 евра и уште не е направена заради таа кола му немам ништо лупено на детено се што му купувале, а уште крштевка немаме направено што значи више треба и за тоа да се мисли, а кај се празнициве страшно е со овие плати а и уште ако не ме вратат на работа уште пострашно ке биде. А за лигавчиња ние најдовме решение купивме од локо кроко лигавче како мушама со корпа кај ке се слева храната се плакне и како ново е.