Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.944
    Допаѓања:
    153.191
    Poceli je pocelo. Od vcera se pusti malovo da odi epten po cel stan i sega od edna strana nerak.mi e a od druga srce vo petici znam deka ke se sopnuva ke paga. I ete se zaigraa so brat i on i se krie ona go bara i da se navedne pod edno masice koga si ja lupna glavata srce me zabole. Se utepa od placenje pa kako tazno place majko moja srce mi se kine. I brat i se natazi mislese deka e on kruv odma sripa vika ne se krijam veke tuka dusicka, mnogu e osetliv. Toa e taka rastat ama koj da istrpi jas sum.malku panicar za vakvi raboti i bas mi e stresno sega dodeka ne se zacvrsti i pocne poubavo da odi. Ne deka togas nema da paga ama aj

На Arien, Kaetana, Angel.Heart и 7 други им се допаѓа ова.
  2. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.247
    Допаѓања:
    148.707
    Баш ќе пробам вечерва. Не сум. Не ни знаев дека има нешто такво. :) Фала мн :l:

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.374
    Допаѓања:
    108.077
    Лејди ако направивте 1м, земи го сирупот Nurses Harvey's заедно со пробиотик, Провен јас давам, од трето давање толку беше. Иначе после два месеци отприлика пак го фатија бидејќи јадев грав дента и дадов одма и пак делуваше за пет минути. А најмногу дефинитивно ми помогна тапкање по газето, шо ќутек изеде сирото мое дете без причина.

На M&M и TutiFuti им се допаѓа ова.
  4. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Искрено јас ни од сирупот фајде не видов..Но само од него давав без пробиотик..Така ми препиша матичната..Сепак секое дете си е различно кај нас од ништо немаше фајде но кај некои има..

5. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Кога сме кај поддршка од родители... Вчера бевме договорени да дојдат бабите и остала компанија околу 19:00, за да имам време да се спремам и да средам се што спремав до тогаш затоа што сум на работа. Ете ги една по друга, мајка ми, свекрва ми и свекор ми, ми се натопорија уште пред 18:00, за да поседеле со внуците повеќе. Почитување договор, нула. Дојдоа и одма се разџавкаа, децата непара ги обожаваат, па ми се залепија мене нормално. Мене кујната ми остана хаос, а немој молимте да станеа и да фатеа нешто. Врвот беше мајка ми, која се дрзна да ми искоментира дека срамота било што не ми била исчистена кујната, свекрва ми што ќе мислела. Кога сум им писнала, во моја куќа како сакам, така ќе биде, Свекрва ми може да коментира за во нејзина куќа, ти во твоја. Вие дојдовте еден саат порано, точно толку и ќе ми требаше за да се досредам и да не ми заостануваат садови. Дојдов скоро во 16:00 со децата од работа и од градинка, па стигнав и да ги нагостам, и на крај триста маани да ми најдат. Им реков, ова ви е последен пат. Од наредна година ќе дојдете на по една торта, по едно кафе, а ние со децата и младите во игротека. Не бевме во можност оваа година, па во саботата беа дојдени најблиските роднини и пријатели со дечињата, супер си поминавме. Бабиштава, налет нека идат. Децата не сакаат да ги видат, има и причина сигурно. Само тетка ми и вујна ми се на место, вујна ми ми направи торта а вчера за да не се мачам, а тетка ми остана за да ми помогне да приберам. Секогаш ми помагаат кога ќе побарам, иако не барам затоа што ми е срам. Ептен кога ми се болни децата, па тетка ми да ги причува еден ден-два. Има и други такви неодговорни. Биди си ти @eleni27 среќна што си способна, Бог не ни дава поголемо бреме од тоа што можеме да го носиме. Ќе се помачиме малку повеќе, ама па после послатки ќе ни бидат успесите. ;)

На Arien, Mariangel, Kaetana и 13 други им се допаѓа ова.
  6. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Добро утро
    Беба станата гледам на таткои на увце му вика :D
    Нема спиење,таман ќе станиме ете таа пак си заспала ;)
    Го запалив оганот,ладно измрзнавме вечерва ]:)
    Имам неколку чаши да измијам вкујна да спремам доручек и можам да одмарам денес 8)
    Сношти се изнапеглав и исчистив
    така да денес ќе немам многу за правење
    Ајде кој е за кафе :coffee:

На Arien, Sunshine_1979, Smizzy и 3 други им се допаѓа ова.
  7. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Мамички, да ве поздравам и јас.
    @eleni27 мила :hug: за брзо ќе поминат овие тешки периоди, ќе биде подобро само да знаеш. Богата мајка си и свесна си за тоа, а позитивните страни на тој благослов се мноогу натежнати на вагата за разлика од негативните.
    Ми текнува лани мене, тазе породена, со свежа рана на стомакот, неспана и преплашена, кога прв пат останав сама со сите тројца. Но не за џабе велат дека Бог дава сила. И предизвици онолку колку што може да поднесеме.
    А сега, двајцата одат во градинка, бебушов е веќе дечко кој оди од кревет до маса, турива кафиња, ми се држи за нозе кога мијам, а кога попладне или за викенд се сите тројца заедно си играат, се смејат, се бркаат :sun:. Ќерка ми често ми се жали дека си се имале тие двајца братчиња, таа сама била, сакала сестриче :o
    Што е до мене, и пет деца би имала:inlove:
    Нека се живи и здрави овие кои ги имаме и нека дава Бог таму кај што треба.
    Уживајте мамички во овие благословени моменти!!

На Arien, Mariangel, K.Mari4ka и 14 други им се допаѓа ова.
  8. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.610
    Допаѓања:
    8.253
    Женче не можам да те тагнам,затоа те цитирам-многу си ми позитивна,обожавам да те читам:*Гушки за тебе и твоите три сонца:hug:

Добро утро,

кафе испиено,време тмурно,бебето стана кенкаво:^)-не знам зошто баш убаво си спиеше вечерта.Дури да се чудиш стана само два пати да цица.

Цело време сакаше во раце,очекував да кака,обично кисел е кога му се кака,ништо не биде па го успав.

Инаку најново се сум со помалку места кои можам да ѓи користам како сигурни и се подалеку на дофат од неговите рачиња.Од вчера почна да се качува на гарнитурата:oНе е проодел,ама битно знае да се напентери.За симнување главечката се пушта,во првод се мора да стојам до него да не тресне.

Друго купивме цвеќе од оние божикните,што се црвени.Да ти бидат отровни.Ја ставивме високо на полицата,ама нема нема падне некој лист или од семето.И денеска мм ја спушти во ходникот на зградата да си ја земе некој ако му треба:rofl:Ние ќе почекаме малку за цвеќиња.

Елката е ставена на високо и е до пола украсена.Оти почна да ѓи фаќа лампионите.

Јас да одам да доручкувам додека не е станал,оти после нема јадење.Ме гледа во уста што јадам и плаче жално ако не му дадам:)

А, и тоалетот ми е за чистење,па да го минам на брзинка.

На Arien, Mariangel, Kaetana и 6 други им се допаѓа ова.
  9. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    :hug:@fairy88 мило ми е штом таков впечаток сум оставила

На Kaetana, Sunshine_1979, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.874
    Допаѓања:
    142.071
    @elena.mak so zadocnuvanje,sreken rodenden na malata ,golema da raste

На elena.mak му/ѝ се допаѓа ова.
  11. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.874
    Допаѓања:
    142.071
    Ja ke zbudalam ovie denovi.Malata place ,pomalku jade,nervozna e.Vcera za kratko izlegovme ,abe po kolata se odra od placenje.neznam dali e zapce vo prasanje oti nemame ni edno dali e skok vo razvoj......ama bitno nervozno e:(Se nadevam brgu ke pomine(i za nea i za mene:)).

На Mari*, Saraa и SummerGirl им се допаѓа ова.
  12. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.767
    Добро утро (добар ден) мајки
    Наспани, најадени и во топ форма :party:. Само да не држи расположениево цел ден.

@eleni27 :hug:. Од старт те читам.
    Мило ми е што се подобрил односот помеѓу големиот(прцул мал бре, голем батко и он е:lol:) и мт. Чувајте си ја хармонијата, љубовта и разбирањето. Во однос на свекор/свекрва...(facepalm).
    @fairy88 се изнасмеав со пентарењево. Време му е да стане палавко :inlove:

Јас чекам свекор ми да дојде да не носи на шетање:tmi::bandit:.
    Први степен лудила или очаја работава :rofl:.

Свекрва ми е болна, не може да иде, па он ни иде на гости. Па си реков кога веќе иде, а колата со седиштето за малата ни е паркирана пред врата, да го искористиме.
    Минатата недела не развозуваше до алди, лидл, дм...вчера гледам се нуди за до икеа или до град во трговски 8):D.

На Mariangel, kuc, Smizzy и 14 други им се допаѓа ова.
  13. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Се вратив од градинката каде децата имаа новогодишна претстава. Срциња убави, какви беа сите маскирани, разиграни, насмеани, збунети.. :inlove:

На referentka, Mariangel, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  14. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.132
    Допаѓања:
    2.716
    Зш мор збунети!!!!
    хахах ме изнасмеа со ова збунети!! Можам само да ги замислам срцки, не им е све јасно !!! хахах

На Mari* и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  15. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    Добар ден мајки!!!

Беба е нервозна деновиве, ужасно ја чешкаат запчињата. Залепена е за мене како фластер.

За помош, свекрва ми а и спомнам дека треба да усисам или слично, никаде јанема. Излезам ли од дома и ме нема подолго време, еееехееее една желба за помош и се раѓа, нема нешто непрочепкано во куќа:rofl: СЕКОГАШ.
    најголемата трагедија е што се обидува да ги остави работите онака како јас што сум ги оставила (facepalm)
    Никогаш не и пререкувам, стално по сопруг викам ,, а бе колку пати да ти кажам да не го ставаш тоа тука,, или ,, нели рече вака да стои сега што ти текна пак по старо,,
    Бидејќи неговите тој така вика немале попаметна работ па да чепкале дома.

Ниту се замарам, ниту пак ми ремети тоа нешто. Кога доаѓа и ја тупкам одма беба и да си измијам,садови, пружам алишта. Па затоа и ретко доаѓа.

Дома за чистење, гледам да е чисто, за растурено со деца тоа е. Ќе пораснат па ќе биде може се на свое место.
    Прво гледам децата да ми се исполнети со моето внимание па за садови, алишта, ич не ми е битно. Ниту планирам да робувам на куќата, ниту живци да си конам.
    Ако излегувам негде со децата, оставам се како е дома. Ако чекам да средам се за да излезам, останав дома со денови, недели, месеци .....:D

Се распишав јас:lol:

Денов е ладен, денес може нема надвпр.
    Поздрав и убав ден

На Arien, pink95, Mariangel и 13 други им се допаѓа ова.
  16. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Хахаха да бе збунети
    Едното лево сите десно, па кој со кого во пар да биде се испомешаа, па се гледаат во родителите... срцки мили

На Kitten, Smizzy, Kaetana и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Dobar den mamicki!

Jas od sabajle bev da pravam eho na dojka, edvaj najdov koj ga mi go pricuva sinko na 1 saat.
    Ah, kolku e tesko koga nemas pomos od nikoj, ne za gjabe rekle tuginata pusta da ostane :)
    Sakav mnogu da imam pomos od majka ili sveki ama citajki ve mi pomina zelbata :D:D taka barem nema koj da mi se mesa.
    Na pocetokot mi bese mnogu tesko, predvreme rodeno dete + carski, neiskusna ama za sreka maz mi mi pomagase, do skoro sam go banjase.

Gospod ni dava sila na nas majkite da izdrzime:)

Sega ke se zaspivame so sinko, da vidam koj ke bide prv :D

На Arien, pink95, Mariangel и 10 други им се допаѓа ова.
  18. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Dobar den mamicki :)
    Ve procitav na brzinka,glavata mi pukna:(vcera em nervozna malce pa da ja izvadam malata od kola se lupnav na kolata onolkav rok si imam nad oko|(srejka ne udriv vo oko(facepalm) umornost si pravi svoeto.

Tuku edna ubava vest pokraj udarov,vcera bevme so mm da prasam sto dokumenti treba za vozacka i mi vika covekov ako sakas dodeka spremite se mozes da pocnis so lekci,mm mi vika ajde airlija da bide vleguvaj:ojas ovakva:o si ja zema malata i izleze a jas ni 2 ni 3 si pocnav so slusajne.
    Kako za prv den okolu 40min,malata i tato niz prodavnica i si pominale super:Dneli setaj jadi sto saka ona pa super pominale:lol:

Rucekot spremen pita so kompiri i jogurt spremen,da ja nahranam malata pa tato da dojde i nie da ruckame i da se spremam za lekcija:)iako glavava dosta mi boli|(

@Monella kolku ti è golemko bebeto?
    I jas se sama i plus i mojata predvreme rodena,srejka se e dobro Gospod pomaga:)

Imajte ubav den:l:

На Arien, Kitten, Mariangel и 10 други им се допаѓа ова.
  19. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.853
    Допаѓања:
    34.216
    Добар ден лепотици :f:

Беба нана а мама искористи и се растрча по куќа де јадење де пружање алишта,миење на коса и на крајот најдов време да ви пишам додека ручекот крчка денес орис со копани на мени...мали проба тиква но не беше воодушевен како од сливата :rofl:....Денот ладно многу надвор не ми се мене излегува а не па дете да изнесам :shake:....
    Вчера мали си ја поврза ноќта едвај еднаш стана за цице али ако подоро вака бар се наспивам и јас:angel:.
    Преска ми го дограби мобилниот и си се сам плесна во лице легајки и кога си почна да плаче да пишти лелел леле цела мала не разбра али тоа е.Ќе порасне и така мами ајде отидов јас да поставувам маса ќе се руќа дур мали спава.:l:

На Arien, Smizzy, Верче4 и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Ај добар ден, јас се враќам од работа и ако сега не пишам, дома време јок за социјален живот!
    Беба стана ептен напорна, а влезам од поглед не ме пушта, и вреска писка а нешто станам до кујна или купатило! А реално и многу ми е криво што малку време ни останува за дружење! Сега штом стигам ме чека за цицање, заспива и за саат се буди, играме еден саат и веќе почнува да квичи за вечера и спиење, дур ја средам - толку од дружбата, си легнува и продолжуваме со цицачкиот маратон! Што да ви кажам, бурен некако емотивно периодот, многу сум нервозна, многу битни одлуки де ги бива де не ги бива...згора на сѐ уште не можам да се навикнам на свеки во куќа...полудечу ми е работата! А да не зборам дека едни хулахопки немам време кога да си купам, само правам списоци за пазарување ама време и прилика се нема...а и пари некако тенко :)
    @coconaut , како ти е тебе, почна ли со работа?

На Kaetana, Arien, Mariangel и 5 други им се допаѓа ова.