@girl-miri maliot ima 2 god i 1mesec, a na izgled kako za 1 god. (10,5kg) Aj tuka da prasam, ima nekoj iskustvo so vospalena grada, kako sto pisav pogore denes pravev eho zasto osekav peckanje i izleze deka imam vospalenie i ne mi dadoa nisto, samo kontrola posle 6 meseci. Denovive ke gi nosam rezultatite na mojot dok.da gi zirne. Ova mi ostana od doenjeto, davav pomalku da cica od taa grada zasto nemav bradavica me bolese (na pocetokot se molzev za da mu davam ama pak nisto) i eve go rezultatot. Zatoa majki davajte isto i od dvete gradi da si nemate problem potoa!
Zeni zdravisimo, eve ne mene I beba sami kaj dedo I baba, izlegoa tie, gi prativme po peleni , cuca spie ama ne e toa toa spinje, nesto postojano se vrti, eve ja I sega zaplaka pa ja zemav vo race I taka spie... cel den e placliva sto li e koj znae...
@coconaut како ти е на работа,како поминавте со цицање? И јас како тебе после 15месеци пауза со нови колеги,малиот со темпертура го оставив, ептен ми беше стресно.
Neka e zdrav i ziv za kilazata ne e problem ne se site isti bez razlika dali e rodeno porano. Nie sme nareden mesec 3 god,na kilaza e tuka so vrsnivite samo zboruvajneto sme pokasno. Utre sme na kontrola pa ke vidime
Ха, излегувам од бањање - молк ко пред избори, по пола саат излегува синчето мамино и веднаш добива " наздравје сине, да си ми жив и здрав!" уффф лигавешници на стари години...абе не ми е за наздравјето ама ....и нешто друго приметив, секој ден го прашува јадел ли овошје и што појадувал...маж од 40 години еејјј да не чудам и млекце ако почне да му грее за наутро пред работа! А? Беба спие, ја до неа лежам и си ја гледам, се топам од милина! Еднаш завршив порано со обврски и божем да си легнам на време ама сон не ме фаќа!
Бебушка конечно ја успав јас сега одмаркам да ве читнам и да ви пишам за полесно да ми дојде на душава ако не ви се пожалам на вас немам на кого несакам мојте да ги нервирам..... Инаку поминувам многу лоши денови со свекрвиштеноооо ептен ми иде на живци што е превртлива и дволична. По цели денови минува кај јатрвами а после кажува како она многу ми помага до душа сум и јас малце љубоморна што повише си ја сака јатрвка ми и тие внучиња моево како од кај мајка ми да е донесено. Згора на се три заба ме болат више три дена неможам на забар да си отидам, вечерва и како да не е малку ме фати болка и кај опашката пак е синусно влакно немоѓжам ни да седам ни да лежам. Иии како би се избањкала но немаме вода 2 дена ке полудам како со отсечени раце да сум.
@Sunshine_1979 pa ne si im rodnina Ama sega kaj nea se ti bode oci,se ti smeta,da mrdne so ednata vegja tebe te nervira. Znaes li zosto e taka? Zosto ne sme naviknati da ziveeme so niv. Ista sum i jas,i pokraj toa sto gi gledam 3meseci na dve godini. Eve i sega na viber,koga e sin i tamu,oni go baraat sinko,prasuvaat za kuceto,mene nitu ednas me nemaat prasano kako se snaogam sama. Zatoa im sum luta(posebno na mm) i sega za kazna,ne im se pojavuvam na viber. Ne sakam da me gledaat Dobra nokj inace,majki! Periodov nervozen,stresen,se nekoj e bolen,samo da e za arno i so lesno. Edvaj cekav da pomine denov,premorena,cel den gosti plus dete na spremanje imav. Kolku nauci pokraj sinko,utre kje vidime. Ja sakam nokta,da spruzam noze,da gusnam dete i da zaspijam. No,tesko,nokite mi stanaa kosmar od strav,ne spijam ni 3casa,edvaj cekam da se razdeni. Se raduvam na sekoj nov den,samo togas srcevo maalku mi se smiruva i olabavuva. Uste poveke od 2 meseci.... Kje izdrzam znam.... Mirna nok na site!
Eve me i mene zenski. Denov haos neviden. A mnogu ubavo pocna. Mi beshe edna feminka na gosti so decinjata. Sinko malku vizbuden koga mu dojde drugar mu, snimi se sto napravi, pa koga si otide pocna da povtoruva. A be lugjevo cudni se. Osobi so koi ne sum ni kontaktirala porano sega mi pisuvaat, mi se javuvaat, a onie 'staroto drustvo' nigde gi nema. Pa ok, koj saka da druzime ke druzime, koj nesaka, negov izbor. Otkako mi se rodi prvoto dete nekako site me otkacija, pa posle kakoo ostanuvaa trudni se vrakjaa nazad. E sega koga se porodiv so bliznacite, bukvalno nikoj nema. Nikoj. A be nekoj da se javeshe da me prashashe kako sum. Drugo nisto novo. Site spijat osven prvoto bliznace, mojot najveren drugar...pa ne za dzabe lici na mene. Ama ke si se gushneme sega i ke si spieme do kaj 5-6 sabajle, ako ne ostavat batkovcite se razbira. Ustvari golemiot ne mi se veruva deka ke se razbudi, a najmaliot obicno vrzuva poveke saati son. Kako sto kaza bubale teshkoto si pominuva, ubavoto doagja. Edvaj cekam prolet, nov dom, nova sredina, prknati deca i eden golem batko. Ima da se sredam, da se nashminkam i sekoj den da si shetam so moite cetvorica mazi ( mm me nervira ponekogash, ama pak nigde bez nego) Imajte dobra nok. Mene utre me budat 6 najubavi ocinja na svetot. Srekjna sum i blagodarna sto gi imam
Zhenski i jas samo da ve pozdravam. Kako se zgolemuvaat mesecite na shefot, taka se namaluvaat moite mislenja vo temava.. Dali e skok vo razvoj, shto e ne znam. Ama preku nokj se promeni.. Ne saka da sedi ni 5 minutki sam, se da e vo race i da go shetam ili da go drzham na noze da stoi.. Edvaj uspevam eden ruchek da napravam dodeka prespiva. Imame i vtoro zabche i toa veke ubavo izlezeno. Dodeka trgna rabotava beshe teshko, sega so pesna ke gi vadime daj Bozhe Novosti nema, osven deka konechno dobiv vo ponedelnikot pa da mi se trgne i toa od um. So mm po dva-tri saati dnevno se gledame, kasno si doagja i umoren e ke posedi na telefon, ke poigra bebe i vo krevet. Mnogu sme oddalecheni i mnogu mi e krivo, se nadevam deka ne chekaat podobri denovi i deka ke se vratime na toa shto bevme Toa e od mene, ako najdam vreme utre ke se potrudam pak da shkrtnam dva tri zbora @eleni27 ako ne e forumov nemash so koj da pravish muabet? Za shto sluzham jas mor? Ti go pamtam ova
Malku procitav od razgovorite da dobijam utisak na shto me ceka i tipicen den na mama... Ne ni ostana ushte mnogu da vi se pridruzam. Edno golemo prashanje:ima nekoj shto bebeto mu spie preku noc? ili samo za cicanje se budi? Tolku negativni mislenja slushnav od bliski nema oko da sum zatvorila... Iskreno isplashena sum.
Mojot od start samo ednash se budi nokje,a ima mnogu deca shto voopshto navecher ne se budat.. ne slushaj stari, oti ako se zamarash od komentarite pred poragjaj, koga ke dojde bebe glava ke ti poduvaat.. Ignoriraj i teraj po svoe So lesno
Мојов од 2 месеци до сега 13 месеци, спие по цела ноќ. Се надевам вакво ќе ти се погоди. Да не си го урочам само пу, пу.
Dobro pominavme, ocekuvav poloso. Go dojam pred da trgnam, on uste spie, se budi kaj 8:30-9, problem e samo uspivanjeto, ne zaspiva duri ne klapne skroz, I toa gi gnjavi kemka vo race go drzat. Mu se smeni malku redot, sega zaspiva vecer vo 11-12. Inaku na rabota e dobro, kolegite sega za sega se super, ubava atmosfera ima. Vie kako ste, ozdrave li maloto, kako pominuvate?
Силна главоболка ме мава рано по сабајле . Не знам од што е но болиии.. По навика беба спие мама будна кафица ми се пие уште да ми се стануваше супер ќе беше,ново нема освен што почнувам да настинувам...ах тој пууст бронхит . Се читаме покасно убав ден мами
Nema pravilo nemoj uste sega da mu ja mislis.nti glej naspij si se dodeka mozes . Se zezam. Mene vtorovo na pocetok malku mi se vudese znaese da svrze i po 6 saati a i preku den spiese pa gledav i jas po ednas na den da dremnam ako bevme sami doma. Sega poveke se budi ama ja stavam do mene i ne ni znam kolku se budi kolku cica na samoposluzuvanje e jas sum vo poluson Uf ve gledam 12, 1, 2 posuvate nezaspani alal vi vera jas bre nemozam poveke od 11 da izdrzam nekogas i vo 9 si legnuvam. Starost be ama zayoa sum ranobudnik epten. Jas eve patuvam nakaj rabota. Go odnesov sinko vo skolo maloto domce stana 10m pred da izlezam pa so tesko srce ja osraviv polesno mi e koga spie da ne i go gledam tazno faculeto. Dr nema nisto porucecki veselo po doma sega ni e hit igranje zmurki so bato on se krie ona go bara a ja trcam po nea da ne tresne negde
Мајки сакам да ве исконсултирам за нешто. Бебуш е 6 и пол месеци и златен е, многу е умен. Си направи самиот ред и во 20:00 си легнува. Не може ни 10 мин повеќе да издржи, одма плаче за спиење. Е сега кога сме на гости, роденден и сл. обично одиме пред 7 часот, да поседиме дур не почне на малово да му се спие. Работата е што јас штом ќе видам дека се ближи осум часот, сакам да се прибереме да не почне синко да плаче. Мм ќе си се заседи, си прави муабети, му викам ајде да одиме му се спие, тој ми вика дури седи умен ќе останеме. И така го гледам синко нестрплив, јас нервозна, а тој гајле нема. Ми вика дека претерувам, не може одма да скокаме штом ќе закенка. Дека ако има причина тој прв ќе станел да си одиме. Не знам дали јас треба да олабавам или ќе се караме на секое излегување со синко еве не знам
Ќе порасне дур трепнеш. Инаку, ние кога сме оделе така на роденден или.гости, го успивав таму и дома директно во кревет. Кај моите ако заседневме, знаев и да го избањам во пижами, после само че го завиткав во ќебе и во кола. Секако ова зимно време не се правеше. Компромис е најдобро во секој случај. Мене најмногу ме нервираше со сопруг ќе отидевме на гости или игротека и он ќе си заседне а јас цело време ќе трчав по детето. Ако му го оставев, гајле нема, ќе аи муабети, ќе си пијуцка, ова ќе се тњгне во скут и плаче.