Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.963
    Допаѓања:
    327.352
    @Arien T 39 ne veruvam da se zabi

На Kaetana, Arien и Kitten им се допаѓа ова.
  2. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Ако качува до 39 давај сирупче за да спадне, и нема потреба да ја будиш, организмот се опоравува со спиење. Само контролирај на одреден период температура. Може и да е вирус, не само заби.
    Побрзо да помине ;)

На Kaetana и Arien им се допаѓа ова.
  3. Arien

Arien Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    476
    Redovno te sledam za sovet koga davas za nas mamicki i pravo da ti kazam ovde za vikendi nema kade da ja odneseme na doktor mm e protiv odma so sirupce, pa sega i e spadnata do 38 no se javivme na dezuren doktor sto ide doma na povik i cekame da dojde sigurno ke pomine uste saat dodeka dojde. Sepak ti blagodaram za sovet i da vidam sto ke kaze i dok., ako ne utre ke vidime i ks i mokraca da ispitame. Ti blagodaram i tebe @Kitten. :)

На Kaetana, Kitten и joy1 им се допаѓа ова.
  4. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.657
    Допаѓања:
    37.350
    Ako barate drustvo vo docnite saati,bez gajle,sekoj den sum tuka dezurna. :)
    Denov ponaporen ne mozese da bide. Utrovo sinko spiese pokasno,pa bevme do crkva,pa brat mi ne zede,dojdovme ma gosti. Of kolku samo se kaam sto dojdov. Sinko ne sakase da prespie,vodi inaet,a srce mu spie. Ok,se otkazav,iako znaev sto me ceka. Ceeel bozji den e placliv,nigde ne go sobra i kapak,jade nekontrolirano koga ne e prespan,pa jadejki jabolko(so luspa go jade sekogas) se ispoudavi,pa im povrati na lugevo. V zemja propadnata sum od sram. Vecerva,isto. Zbesna,ne saka da spie,ovde,ne tamu,placki. I znaete,se istegna kako car na trosed ne pusten vo dnevna,jas do nego se tutkam vo edno gaz-mesto ama fala Bogu,zaspa.
    Utre,gostite zaminuvaat,i jas so niv. Remetam red na deca,koi stanuvaat rano za gradinka i skolo,ne gi ostava da zaspijaat,brat mi za rabota,za sto? Carot taka sakal. E nema,od utre doma i nikade poveke.
    Ako zedovme kufer od 25kg poln so obleka.
    @Sunshine_1979 srekna slava za mnogu godini.
    Ajde utre nov den,novi sili i trpenie.

На Sunshine_1979, Monella, Saraa и 5 други им се допаѓа ова.
  5. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.939
    Допаѓања:
    153.112
    Ako cita nekoj buden sum gi frlila upatstvoto od daleronot. Kolku ml se davaa na vozrast 15m okolu 10kg e? I dadov 3ml edvaj i tolku mi placese a 39c kacila vo spienjw. Okolu 11:30 koga ja zemav do mene ne bese topla sega gori :(

6. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    @Kitten kojznae dali e dobro ili losho sto sum otvorena i iskrena tolku,ne samo na forumov, tuku i opsto vo zivotov.
    Deca spijat posle milion zapleti i raspleti vo mojava detska soba...Vcera sinko prv pat vo igroteka i pogolema guzva. Dobro e bez placki pominavme, deca nemashe mnogu samo uste 3 a.a dosta pogolemki, pa si igravme jas i sinko kako i sekoj den samo so drugi igracki. I plus mnogu beshe umen i pedanten dodeka jadeshe, sto me iznenadi zosto doma se prlja po alistata, po liceto a vamu kako vozrasen covek. Samo eden problem-gazeto na stolce ne mu sednuva :lol:
    Sakam da ja pozdravam @irena.1 , kako si,kako napreduva bremenosta. Ne sum procitala, ke bide li snashka?
    I koj pisuvashe ne mozam da najdam niz postovite, mreza za spalna, za da ne pagjaat bebushi???? Ili sum sonuvala, pa zatoa postot ne mozam da go najdam:rofl: Ako ne bilo son kazete mi sto etoa, od kaj da go kupam, trojca se, a golemiot se vrti mnogu.
    Se razbira pozdrav do site, imajte ubav ostatok od nokta i utre ubav den :hug:

На Smizzy, Sunshine_1979, Mariangel и 6 други им се допаѓа ова.
  7. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Tocno si dala mislam. Samo ke ti kazam eden lek, ako sakash probaj. Vo ist soodnos izmeshaj rakija voda i ocet i redi oblogi na grbot i gradie. Sin mi preleza sipanica zimoska, jas vaka mu simnuvav tt,zasto sirupot ke simneshe, ama za mnogu brzo pak kacuvashe. So lesno neka i mine :hug:

8. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.939
    Допаѓања:
    153.112
    Fala ti mnogu inace 5ml bilo go otvoriv upatstvoto na int. I dadov odma uste 2ml se somna eve sega uste nema fala bogu. Bi ja mackala ama mnogu mi e placliva navecer koga i se spie ama da ne simnese ke ja stavev pod tus. Virusce se nadevam pa da projde. Uf bre i sto da gi rodam na temperatura ke panicam.
    Fala ti mnogu :hug:

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  9. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.939
    Допаѓања:
    153.112
    Sega da ti odgovaram vo jumbo nie zemavme ograda so mreza. Se fiksira so 2 sipki pod dusek i poveke od pola dolzina na dusek pokriva. Okolu 1000 bese jas koga go kupiv

10. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Добро утро
    Ноќта ни помина бурно,со плачки и неспиење
    Веќе 3-4 дена не сме никако спиени со мм
    Нит сме да ја земиме со нас на спална нити да ја оставиш да плаче
    Па затоа тато и кере на спална а јас дежурам да не се разбуди |-)
    Несмеам да заспијам зш последниот пад ни беше страшен и искрено се плашам премногу :worried:
    Педијатарот ни рече среќа па немате запчиња иначе ќе било пострашно ;(
    Се радуваме на елката и на пакетчињата шо ги добиваме :inlove:
    Вчера бевме кај едни пријатели и имаат еден мал териер кученце
    Одеше по него и го зеде за крзното па го маваше од земја :whew:
    Едвај преживеа кутрото :x
    А колку ми дојде срам од луѓето (facepalm)
    Среќа па ништо не му бидна
    Лом прави беба
    Сите каблови,штекови и се што е недозволено се нејзини
    Да ми ја чува господ друго незнам што да речам
    Во петок ни пристигнува брат му од мм и чичкото со жена и 3 дечиња :devil:
    За брат му знам дека ќе остане за новата ама и стрикому ако останат подолго ќе биде весело :headbang:
    9 луѓе во куќа од 60 квадрати :drunk:
    Ајде мами варам кафе :coffee:
    @Sunshine_1979 За многу години и да ви е вечна славата :hug:

На Mi-Ma, Smizzy, Kaetana и 6 други им се допаѓа ова.
  11. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.132
    Допаѓања:
    2.716
    Ние вчера во Катланово отидовме. Има сонце до покасно, и има ресторанче, какво такво важно има каде да се пивне едно кафенце.

На tina-63, SummerGirl, M&M и 2 други им се допаѓа ова.
  12. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.623
    Допаѓања:
    15.731
    Мајки добар ден,ептен ми е ќеиф што толку многу сте размуабетени на темава :), едвај ве дочитав
    Ние во саботата имавме роденден, си наполнивме две годинки, женската беше многу возбудена, на гостите кој како идеше сама ги носеше накај тортата да им ја покаже:D, им ги земаше подароците од раце, знае дека се за неа:D.
    Ај да ве почастам од тортата сеуште има:party: IMG_20161219_090330_411.JPG

На Mi-Ma, Smizzy, TIGARCE86 и 36 други им се допаѓа ова.
  13. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Za mnogu godini neka e praznikot sv. Nikola!

Nie se spremame za zaspivanje, sinko od vcera pocna da kasla a eve denes i nosot mu tece kako cesma, osekam deka vecer ke sme budni!
    Eh taa zima, od edna strana ubavo praznici od druga pak virusi |(

Koga sme kaj praznici, narod vrie niz marketive se pazari na golemo.
    Vcera izlegovme malku lele 1 saat cekav na kasa da naplatam, tuka neli prvo e Bozik pa site si kupuvaat pokloni, toa panetonite nema da ostane nitu eden:lol:

@azelea Sreken neka i e rodendenot na malata! Mnogu ubava torta ste imale :clap:

На girl-miri, tina-63, SummerGirl и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    @azelea Srekjen rodenden na kerkichkata, da e sekogash zdrava i srekjna! Mnogu ubava torta :)

На SummerGirl, wannaBeMomma и azelea им се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.607
    Допаѓања:
    76.837
    Добар ден мајки, до пред малку имав гости.. мајка ми со две дечиња на нејзина внука, па џумбус беше дома, детска градинка :D Синко сега заспа, а преспива во 12 дека станува во 7 сабајле, само што го легнав одма затвори очи и заспа. Вчера колку се потресов луѓе, ич незнам во такви ситуации да сум при себе.. одма викам, плачам лелеее... јадеше сецкано овошје банана, јаболко и портокал и се задави од јаболко, кога поцрвене цел се ишара на лик, воздух неможеше да земе, додека го извадам од хранилка он ја исплука јаболката... врисна да плаче и веќе од страв несакаше да јаде... :( мене нозе раце ми се тресеа.. Инаку оздравен е, веќе е подобро и не го носам во градинка до среда, само тогаш ке отидеме да се слика со Дедо Мраз, да земеме пакетче и календар со портрет негова слика да му направат.. :) @azelea нека и е најсреќен роденденот на Бисера, само среќа и радост да ви носи, па нареден роденден со братче или сестриче да си слави :P

На Smizzy, Kaetana, 24.07 и 11 други им се допаѓа ова.
  16. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.563
    Допаѓања:
    37.880
    Добар ден женски! :f:

Одамна не сум пишала. Немам многу време. Втора недела сум на боледување. Помалиот син има сипаници и настинат е. И поголемиот исто така. А и јас и маж ми. Јас од него се разболев. :D Вчера правевме генералка и едвај стоев. Денес сум подобра. Децава ми го измасираа мозокот од сабајле. Многу се немирни. Ручек направен. Го чекам маж ми да си дојде од работа.

Среќна слава и Вечно име на тие што слават денес!

Да ве почастам торта и вино. Денес му е роденден и именден на маж ми.

На Smizzy, Kaetana, girl-miri и 13 други им се допаѓа ова.
  17. bruno.com

bruno.com Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2014
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    254
    Zdravo zenicki kako ste jas sum za nikade grlo me grebe kaslam smeam li septolete za smukanje bidejki dojam.Pogolemata e zatnata kasla nedaj boze malata da ja prefati.Sekoj den doma nemam izlezeno nikade sama sum so niv dodeka trepnes pominal denot ve citam no nemam vreme mnogu za pisuvanje pogolemata ako me vidi so tel vednas go zema.

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Ne smeesh septolete. Pishuva i vo upatstvoto ne e za doilki :) Paracetamol, vitamin c..

19. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Немој септолете, мене при доење само Пантенол пастили за лижење ми рекоа дека смеам!

20. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.939
    Допаѓања:
    153.112
    Cel den so t od 37 do 38 se tegne. Ednas kaci nakaj 38.5 i dadov sirup i zaspa posle pak nakaj 38 vrtese. Inaku prethodnone sakase da zaspie najverojatno od sto i bese macno. A si igrase na momenti vesela pa ke pocne da kenka i vazno flaster do mene da ne i izbegam. Sakav da ja nosam na lekar ama se slusnav so doktorkata vika ne ja maci odma pricekaj do utre da vidis kako ke bide. Nego me misli da ne i se i zabi izmesani podueni i se trojkite i se ligavi najmnogu do sega. Cel den menuvam ligavcinja. A i golemono nesto se raskaslal samo da ne mi kljakne i on veselo ke bide kako sto ne mi dava malovvo da mu se doblizam. Ama sum premorena bi si legnala uste sega ama.mm ima nesto rabota dokaj 10 moram so sinko da sedam a i da go sredam da mu napravam caj nesto na ova mazive ne im teknuva ako ne im kazes nesto da napravat. Inaku trebase kaj brat mi na slava da odime ama nisto i ovaa godina. Lani vnuk.mi imase sipanici a jas so bebe pa mi bese sube ovaa godina nie bolni. Zdravje dogodina

На Smizzy, Kaetana, tina-63 и 4 други им се допаѓа ова.