Jas gi gledav tie na Kegi, bas se ubavi, a na Ipanema se potvrdi malku, imase i vo Okaidi nesto, ama jas za maski gledav, valjda ima i za zenski
Мислам дека темава е најсоодветно место да го поставам моето прашање. Имав повеќе пати пишувано дека син ми е не е добар, состојбата му се влоши и денеска бевме повторно на лекар. Најверојатно станува збор за алергија. Позната состојба, бидејќи и јас сум алергична на многу работи, особено на пролет (цутење на дрвја и цвеќиња) Докторката вели наследно е, па ќе тераме некако, тоа е. На излегување ја прашав зошто на син ми веќе некое време здивчето му мириса на ацетон?! Докторката збунето ме погледна и искоментира "не е можно" Дали детето пие доволно течности? - Да Дали имате шеќераш во фамилија? - Не Проверете крвна слика и урина. За жал резултатите не стигнавме да и ги дадеме на докторката бидејќи и заврши работното време и треба да чекаме до утре. Јас сум ни на небо ни на земја. Во урината има кетони (со два плуса во резултатите) Се плашам, читам триста чуда на интернет. Молам за искуства? Што всушност значат кетоните во урина? Што следно да испитаме? Смртно сум исплашена да не е шеќер во прашање. Тежок паничар сум, не знам како ќе го истерам денов во неизвесност.
@Jagoda123 кетoни вo уринaтa мoже дa се јaвaт и при недoвoлен внес нa течнoсти, при дехидрaцијa пoсле висoкa темперaтурa. Немoј дa пaничиш, ќе нaпрaвите дoпoлнителни испитувaњa дa видите oд штo се. И без грижи, се средувa.
Мајки вие што доите, што грицкате меѓу оброци? Благо не ни прија и цело време некои лиснати јадам ама така ќе се поправам ептен. Дајте некој предлог.
Немам број од докторката. Ги однесов резултатите кај мојата матична, но таа ништо конкретно не ми кажува. @Annath имаше тт и изгуби апетит, намали и внес на течности, но не беше нешто загрижувачки. Офф.. да не грешам што скоро секое утро овошје му давам за појадок? Се преиспитувам да не ја погрешив јас некаде работата? Како да проценам дали е дехидриран и му фалат течности? Ќе полудам до утре од грижи.
Син ми најстариот ми поврака во кола секој пёт кога е поголема дистенација, возење повеке од 1 саат тој ке се истури, од мал е така и се уште, а има 8 год. Јас му давам пола апче травелини и му помагат, пола саат пред да одиме некаде му го давам да го пие и нема никаков проблем. Еве ме мене цел ден не се пријавив тука. Мајка ми си отиде и јас турбо денеска. Еј две недели беше кај нас и мене не ми текна да го чистам фрижидерот тогаш туку денеска , ама сега е светнат баш му требаше рибање. Бебето спие, а големите батковци играат нелути се човече со татко им, машко друштво... мама си се дружи со пријателките од фемина, малку релакс, ушт 10 мин. имам и ке мора да ги спремам за спање, вечера, да се облечат во пиџами читање и у кревет на спање. епа друштво толку од мене
Нaјверoјaтнo му е oд тт, не пaничи пред време, првo прaвете испитувaњa aкo е пoтребнo. Кaј гoлем брoј децa се јавуваат кетoни вo уринa пoсле прележaнa тт, зaтoa се фoрсирa пиење нa течнoсти. Ситуaцијaтa вooбичaенo брзo се нoрмaлизирa. Кoлку време му мирисa здивoт нa мaлиoт?
Уф не можам да се сетам дали откако ја доби алергијава или и претходно почувствував. Инаку не му мириса постојано здивот така. Ден-два мириса на ацетон, па ден-два нормално и цело време така. Изминативе 10 дена така е, но не сум сигурна колку точно трае.
Mojot ima 1,5 godina nezz dali moze da mu davam od ovie apcinja.Odam 2 pati mesecno do kaj moite i sekoe odenje ni e isto.Povrakjanje,pistenje,presoblekuvaje.Horor.Mi e strav da ne ne saka da se vozi vo kola zaradi ova povrakjanje.Koga odam na maticen se izumuvam da prasam.Ti od koga pocna da mu davas od ovie apcinja?
Aaaa nemozese denov polosi da otide. Mi kaci malovo tt a jacse cudam sto e kenkava cel den. Od cetvrtokot e so rastecen nos od vcera potkasluva a eve denes i t kaci. Mi se place
Kakvo e haos vremevo, bas za virusi i bakterii e. Na vezbanje kje odam sega, iako mi e na nepolna minuta ne mi se iskaca, bev pred pola saat na zabar peski i izmrznav, a se zaletav polesno oblecena. Inace neznam sto mu e na detevo mnogu pocna da mi pluka hrana, sto ubavo si jadese se, sega mnogu pluka se... Deneska epten slabo mi jadese, lapni plukni pravese, pa a vidi deka e mandza mi mafta ne so glavata, a vidi belo vo lazickata, k.mleko otvara ustata ko pestera :/ Se nadevam deka e period...
Stvarno e uzas kako zima da doaga. Prv pat mi se razboluva baka so tt ama so ogled na toa deka ima.postar brat sto odi vo gradinka dobro sme pominale za sega. Dobro e i dadov sirupce i ja istisirav i splasna malku da vidime kako ke pomine vecer pa ako e poloso utre na doktor. Da zaspie pa da go vidam i golemono ko sto treba i toj kasla ama.malovo mi se obesi cel den nemozev asalno da go sredam i nego
Мене и во бременост ми ги препорачуваа, посебно бадемите против киселини. Штом во бременост не му штетат, значи ни преку доење нема да штетат. Ми рекоа дека семките се најубавото нешто. Само умерено морав во бременост поради маснотиите во крвта. Кикирики само знам дека не треба. Не знам пак ако ти е шубе не јади...грицкај овошје.
И мојата има намален апетит.Денес и вчера од ручекот скоро ништо да не касна. Па млекце топло и дадов со малку путерче, ако и е грлцето нешто.Добро го прифаќа млекцево кравјо...барем околу млекото немаме мака. Нема други симптоми, освен кога ќе се расплаче за нешто, носето и потекува. Многу течности пие вчера и денес...пелените само ни прокиснуваат.
Dobro vecer zeni. Pa prosto ne mi se veruva, maloto zaspa pred 5 minuti Posle cel mesec maki do 12 saat navecer, vcera i deneska kako da mi se vrati staroto bebce Neznam @mariz dali e period ili ne, kaj nas dva meseci traese, sekoe jadenje, bilo ovosje, bilo zelencuk morase da bide maskirano so kiselo mleko. Eve edna nedela, da ne go podrecam, jade mandzi i toa kolicina 300gr, i toa bez kiselo mleko. Neznam dali mi e proodeno detevo ili ne, verojatno ne, samo vo soba odi sam, potocno trca, no stom pomineme prag odma me faka za raka. Vo dnevna i nadvor ne se pusta. Materijal imam za stapalki, ama ke pocekam da se stabilizira potpolno. Sega ke go otvoram bebe gotvacot, da mu spremam vkusen rucek za utre na gluvceto, a za mene ke si napravam potpeceni lepcinja so margarin i sirenje. Spremam, jadam i si legnuvam. Sigurno ke me fati 12, ama aj. P. S. I golemoto dete go uspav, mnogu umorno deneska, ama toa e renovira stan, se sprema za uste dva sina, mora da se ispoti
Јaс сепaк мислaм декa не е ништo стрaшнo. Децaтa се пoaктивни, не секoгaш внесувaaт дoвoлнo течнoсти иaкo имaaт пoтребa, плус, периoдите нa нaстинки и тт си гo прaвaт свoетo. Не се плaши и не гуглaј симптoми, ќе се испaничиш уште тoлку. И дa не ти дaвa дoктoркaтa, испитaјте шеќер кaј мaлиoт, не знaм дaли кaј тoлку мaлечки се испитувa т.н гликoлизирaн хемoглoбин кoј ќе пoкaже сoстoјбa вo пoследните три месеци, aмa кaкo штo кaжaв, мaлечoк е, и кoлку ќе е верoдoстoјнo, не знaм.