Dobar den majki! Sinko spie, sarmata zavitkana, jas da ve procitam Eve i jas kako @Kaetana da se pozalam, znaci celosno se pronajdov vo postot! Ne znam dali e period ama ova veke ne se trpi, si davam nadez deka se vo prasanje zabi, nema uste 5-ki a ne dava da vidam dali izleguvaat. Na vozrast sme tuka nekade i nie ( 2god.1 mesec ). Ovoj period ne sme izlegle od doma, kaj i da odime site treba vo nas da gledaat, sram mi e veke. Doma pak pocna da se inaeti za se i sesto, ako prvo sakase crtani sega saka samo da rastura, kako pomal ne pravese taka, sega site tavi i nozevi gi vadi od kujna i mnogu me nervira, dodeka jas gi raskrenam toj pak. Place stalno po mm a toj na rab.pa koga ke si dojde go gali i toj koristi situacija, pa ajde nie treba da se raspravame kako toj e dete a jas ne mu dozvoluvam nisto Kolku samo mislam deka sum losa majka, a probav sekako i so dobro i so loso ama podobruvanje nema. Malku me faka nostalgija za praznicite, nema da si dojdeme MK ke ostaneme tuka, od dr.strana pak se tesam barem nema deteto da mi go razgaluvat pa potoa uste po beter da stane. Se raspisav jas malku da si olesnam. So pomin na site sto ste bolni
@LaDyDoLl samo sto procitav se stresiv. Ni odblisku ne mozam da.ja zamislam panikata. Ne e za tesenje ova sto ke ti go kazam ama gore dolu sekoja majka doziveala po nekoja slicna trauma. Zatoa sme majki i sme posebni ( ti kazuva zena kkoja ima status na mama samo 6 dena) stom ste dobri opusti se.malku sega. Taka.rastele decava -stresno. Vi posakuvam brzo oporavuvanje.
@LaDyDoLl побрзо да си одите од болница, дај боже да не е ништо страшно до сега качувал висока температура? Леле јас колку сум катастрофа денеска, носам некое време апарат во уста над јазик горе за ширење вилица, фиксен не се вади и секој ден по малку го пуштам со еден клуч да шири, неможам асално да јадам, да пијам, да зборувам шшкам и неможам да кажам Р, лошо. Глава ме корне и мислам дека од тоа ми е, ме шири лево и десно кај вилицата и многу е језиво и грдо... башка со фиксна протеза сум, железарија колку сакаш Башка неочекувано добив овој пат, завчера... а минатиот пат едвај со апчиња добив, сега пред време.. хаос. Денеска бев со синко заедно во градинка, се сликаше групно со дечињата со дедо мраз и сам за календар, беше мирен и не плачеше секако дека јас бев тука Како ми се спие еееј, да дојде мм да го чува јас да спијам едно саат време.. како да ме згазил воз сум..
Lele koj spomna deka samo 10 dena do ng me faka nervoza nisto ni kupeno ni spremeno nit za mpive nit za drugi. Jas sum za kotek obicno se bo 5 do 12 pravam ama sega imam opravdanie nemam bas vreme. Od rabota trcam doma da stignam pobrgu da ne me cekaat decava i za po prodavnici tolku e denot. So niv nemozam nikako taka da ke ostane se na obicni kupecki paketcinja. Da vidam samo vnuk od brat mi dali ima nekoja posebna zelba. I za sinko obavezno nesto od dedo mraz . Ova malovo ne oti razbira nesto ama.pak da i zemam nesto demek od dedo mraz da ne.mu go krsam filmot ma sinko ke se cudi kako na sestra mu ne i donel a nego da, neka veruva dete uste kolku moze. Denes *back to the old routine* na rabita doma mi fali domakinski zivot i da si gi sreduvam jas decata. Znam deka ke mi zdosadi i toa da go pravam non stop ama momentalno bas nekako mi se sedi doma. I pak malku se zakaravme so sinko standardno da ne ni projde denot naopacki , 6g dete be na tatko mu mu vika aj ne me zamaraj. Koga zbesnav i jas i mm se utepav od zvorenje penja mi fati ustata. I kiga ke go prasam na kraj dobro zosto vaka se odnesuvas mi vika neznam sto danti kazam. A razbiras li deka ne e ubavo da ama neznam sto da ti kazam da ti pukneglavata. Vo pubertet sto li ke ne ceka. Si dobi malku kazna si legna na brasno se zaigra so sestra mu mi napravija haosu kupatilo i eve go zaspa pola saat pred bebka i taa cica ke zaspiva. Denovive e zbesnata i pred spienje epten ja fakaat bubackite go zakaca brat i bambori, mora da gi povtori site nekolku zborovi sto gi znae po sto pati abe smeski e. Ajde so brzo ozdravuvanje site bolni posebno @LaDyDoLl se nadevam deka ste podobro. @sakambebe kako e kaj tebe situacija se podobruva li?
Добра вечер мамички..Денес сум ко прегазена од воз..Ме боли стомак мислам ке добијам..Глава ме корне..Синко нана керка малку долу кај баба и дедо..Јас и мм едно кафе раат да пиеме може ке ми помине..Туку нервозава и плачењето на синко се биле од запче..Попладнево видов како ѕирка единичка долу..Душа убава од тоа е плачлив овие денови многу..И така мамички имајте убава вечер..
@mariz isto nosev i ja za prosiruvanje na vilica i go nosev 1mesec.i odev sredno i zamisli taka sshshsh i odgovaram za ocena pred cel klas abe se prepotivama bitno 5 dobiv Inaku oficijalno malava luduva niz domalugje ovie 2dena sum kako od voz pregazenaneka e ziva i zdrava samo,a jas da imam sila (i poveke zivci i trpenie)
Jas kakov haos od zabi imav vo ustats i mnogu mi bese tesna vilicata i go nosev 1mesec. A fiksnata skoro 2godini
@joy1 може да ни појасниш како се постапува во ситуација на фербилна конвулзија, јас прв пат слушам како се превенира голтање на јазик?
На страна легнато или на стомак е најдобро.Нема друг вид на превенција ,доага изненадно самиот грч и тоа е лошото.Но са срека не се толку чести.Обично ако мајката или таткото имале како деца фебрилна конвулзија може и детето да има. Порано се даваше фенобарбитон при вакви ситуации ,сега мислам го исфрлиа него од употреба.
Добра вечер мамички иако за мене не е баш добра. Си се изнаплачив и уште си плачам. Ми се избришаа од телефонот сите слики и видеа што си ги имав од кога ми се роди синко. Толку многу ми значеа што неможам да се помирам со тоа. Ако знае некоја да има некакви шанси да се вратат ве молам кажете. Инаку ние со гости си сме скоро секој ден пакетчиња ни носат, и јас спремам треба да однесеме и ние уште на неколку места имаме и тоа е. Заборавив и што ќе ви пишував се изгубив со сликите скрос.. Добра ноќ на сите.
Tuka sme majki,seuste. Se cekaa rezultati izminatiov den,no i tt varira,pa podobro da bideme nekolku dena hospotalizirani. Moevo dete ne e voopsto bolezlivo,edinstven problem mu bea zabite,za koi imam tuka posuvano,i so sekoe niknuvanje zab,on krevase tt. Se slucuvase da kaci do 39.8 no paracetamol i toa 5ml i ocet ne spasuvase. Za golemo cudo,10 min pred da se sluci grcot,on imase 37.7 a imase uste 2casa do sledna doza za sirup. Se se sluci vo tie 10 min,slikata ne sakam da ja opisuvam,i tocno pri takvi napadi,dete se stava na stomak so glavata na strana,toa i go napravivme. Golema sreka vo seto ova bese sto ne bev sama,bev kaj moite,inaku ne sakam da pomislan sto ke se slucese. Dete imase izgubeno svest samo nekolku sekundi,potoa celo vreme placese,no bese mnogu uspan i zatoa bev ispanicena. Vo bolnica ni kazaa deka,mnogu e retko malo dete da si goltne jazik,no dobro sme postapile. Drugo cudno e,sto rezultatite od site analizi se uredni,malku pokaceni leukociti,no ne strasno. Se somnevaat na nekoe viruvce,pri koe sepak sinko ima pojak imunitet i organizmot ne dozvoluva da go napadne. Toa e majki,sepak uspevam da bidam prisebna,iako sum sama,toa edinstveno mi e najtesko,ja nemam najpotrebnata poddrska a i na mm mu e mnogu tesko sto ne e so nas vo momentov. Toa e majki,ova bese edno loso iskistvo,koe ete nas trebalo da ni se slici. Da ne cuva Bog pd poloso. Ubav den na site...
Поддршка Еве и ние со температура, седам ,мерам, сега е таман пред три саати дадов парацетамол сируп,и еве чекам недај боже да крени пак само се стресува во сон
Dobar den zeni. Off kako sum rastrevozena denes znaci mislite samo vo toa mi se.... Se slusnav so majka mi na viber i mi kazuva za edna moja soucenicka koja se omazi vo komsii kaj nas, t.e. sega kaj majka mi de i ima 2 decinja koi se skroz ista vozrast so moite i isti pol prvoto masko 4 god. i vtoroto zensko 14 meseci i mi kazuva deka maskovo bilo vo koma, mu nasle nekoja bakterija vo mozokot i e prefrleno vo skopje i sega se tamu, leleee se naezuv cela lugje mi idese da zaplacam pred majka mi ama aj da ne me gleda na kamera, znaci mnogu se nasekirav, kako, sto bilo, ne znaese da mi kaze Ufff dusicka mala...ne mozam ni da pisam samo na nego mislam
Bas taka, a nemam navika da si prefrlam vo kompjuter slikite onaka bas za sekoj slucaj. Taka slikite od dve godini sto slikav amerika mi zaminaa, taka ovie. A kakvi spomeni mi bea.. mnogu mi e krivo.
А зошто не си купиш мемориска картица и на неа да префрлаш? Па кога ќе се наполни префрлаш во компјутер. Помалце шанси има да се избришат кога се веќе на мемориска (освен ако се расипе мемориската). Поздрав за сите нервозни и уморни мајки, се' поминува, секогаш утре има нов ден, на тоа секогаш сетете се @LaDyDoLl гушки мама за тебе и синчето, биди силна и брзо да се опоравите, ќе помине