Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.605
    Допаѓања:
    76.836
    Како успевате да правите инхалации? Џабе купен ми е инхалаторот, уплав има..

2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.960
    Допаѓања:
    327.287
    Na laptop gleda crtani i inhaliram

На MissDior, Mari* и mariz им се допаѓа ова.
  3. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    И керка не ми дава да ја инхалирам..Го купив кога имаше околу 6 месеци и никогаш не ја инхалирав..За синко се најде си кроти дури и заспива кога го инхалирам..Па и нејзе ја убедувам како бебето дава а таа не дека не е ништо страшно но само ако го виде инхалаторот плаче вега вриши..И баталив не дава не дава наогаме други начини да помогнеме кига е болна..Туку мајки што сте давале на бебчиња линекс јуниор право наеднаш го дававте да го испие..? Некако многу ми е 100мл наеднаш да испие а така ми рече матичната одкако ке дадам алмацин после еден час линекс јуниор и одеднаш да го испие..Туку не сака шише незнам како да му го дадам..?

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.605
    Допаѓања:
    76.836
    Јас во 50мл секогаш сум го растварала, инаку со шприц...

На stilas7 и blessed.an им се допаѓа ова.
  5. blessed.an

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Е сега сум во двоумење бидејки матичната ми рече 100мл а аптекарката кога земав ми рече во 50мл па сега и ти кога ми рече се двоумам..Ем побрзо ке биде..:) Баш ке пробам со шприц

6. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.936
    Допаѓања:
    153.061
    I jas kako @joy1 pocnav so crtani na tel. Prviot pat placese sega sama si go bara interesno duri i stana da se cudis. Ke go vidi i vika buuu i si ja stava maskata na usta. Prvo imav zemeno na zaem od drugarka oa morav da go vratam i sega koga kupiv nov malku reagirase ama posle 1 inhalacija pak se navikna i nema gajle.

На Kaetana и mariz им се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.605
    Допаѓања:
    76.836
    Битно цело да го испие, еднаш кога лежевме во болница и му го раствараа колку што собира еден мал шприц, толку малку вода. Мислам доволно е 50, 100 ке треба ептен со сила да го пие...

На blessed.an му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.605
    Допаѓања:
    76.836
    Којзнае дали некогаш ке го засака, абе борби, не цртани, не од далеку да му дува никако, плаче како мислиш којзнае што му правиме. Проблемот е што се плаши од се што брмчи, па и минимално брмчење, абе хеликоптер прелетува он трча накај мене и ме гушка :D

На M&M и alana им се допаѓа ова.
  9. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Мој совет,во Јане на дежурен никако.И јас и снаами имавме луда среќа,го начекавме дедо Љупчо.Што е сигурно,сигурно,ако имаш потреба,идете на дежурен на Детска клиника.
    П.С.Докторот со еден збор е луд!

На Kaetana, MissDior, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.549
    Допаѓања:
    139.813
    По 9месеци добив денеска. Гледам вчера нешто разлошена бев :) Маж ми само превртуваше очи, ама ме истрпи.
    Комшииве ќе ги пукам. Стари луѓе, стариов е некој бивш од ЈНА началник, командир не знам што, ама се кара со жена му, а лепенка ни се спалните. Тамам ќе успијам дете коа ќе згрми... И пак јас успивам. И сеа не ми се спие :( Ми го раскрши сонот.

Ние мрсули вадиме еднаш неделно со лажги. Кај почна рацете да ми ги фаќа, научи и цревцето да ми го стиска да не можам да повлечам. Тројца треба да ја држиме. Не знам утре дал работи продавницата за филтер нов за јонизатотот да земеме. Собата со јонизатор не смрди, другата без на ќумбе мириса. Не се души гребе на грло. А уште еден да купам...

На Mari*, Lorins, Kaetana и 4 други им се допаѓа ова.
  11. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    @PUPICA повеќе луѓе ми имаат кажано за дежурните во Јане. И за докторот луд ми кажале. Затоа и прашав.
    @mariz син ми од инхалаторот еднаш бега, друг пат се инхалира без проблем, како ќе му текне. Имаме пробано се буквално, цртани, лап топ, мобилни, изиграваме мајмуни, прво ние се инхалирме демек леле колку е убаво и сл и ако ништо не помине јас држам дете, мм инхалатор. Плаче корне,ама не му попуштам. Некој од страна да не гледа ќе рече го мачиме. Ама што да му правам. Ептен му помага кога е со шлаеми, а ништо нема да му стане ако плаче 5 мин, баш напротив кога плаче подлабоко дише и парата повеќе се дисперзира. Само морам јас да го држам, мм нема храброст.
    Инаку гостите си отидоа пред 15 минути. Седеа некои 6 саати|(. После чепчето, детето спиеше еден саат, се испоти жива вода стана, тт му спадне. Од 9 часот нема пак кренато. Како и да е ќе дежураме ноќеска.

На Mariangel, Mari*, Kaetana и 6 други им се допаѓа ова.
  12. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Е ај гледам пошто сте се разбореле тука за затнати носиња, па да ве прашам и јас за совет, чаре...
    Значи бебата скоро цел месец ми грчи.... Мрсули не течат, влечам мрсули ништо не излегува, јаде, пие, скока, весела е ...Ама грчи со носот.... Што да правам , ве молам кажувајте некој совет .....

13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    @only44you да не ви е сув воздухот од греењето? Ние редовно се будиме затнати сите, а преку ден ништо. Некогаш ставам солен раствор, ама со плачки, а најчесто само му се чисти при бањање со потопла вода.

На Mari* и only44you им се допаѓа ова.
  14. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Go vlaznam vozduhot i kaj sto spieme vo spalnata i preku den vo dnevnata i dzabe.... Pak isto... I stavav i fizioloski i akva maris bejbi, nisto zivo ne pomaga.... Ne znam veke sto da pravam....

15. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    ^Нас ни помага кромид ставен во близина на главата.
    Излупен,исечен на покрупно.
    Малку мириса,ама поарно ќе проветриш наутро,отколку бебето да е затнато.

16. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    A posle toa i preku den nema da e zatnato?

17. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Не му беше.
    Е,дали е се тоа резултат на кромидот или склоп на околности,кој да знае...
    Во секој случај пробај да видиш како ќе делува.Може само да ви помогне,не и да одмогне.

18. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Кромидот излупен, измиен , на крупно исечкан и ставен и е во креветчето близу главчето во пластично малечко тањирче :lol:
    Ако ова успее, те частам...Така да си знаеш ;)

На PUPICA му/ѝ се допаѓа ова.
  19. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Белким да и помогне,та за частење не е проблем:D;)

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  20. blessed.an

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Леле мами многу ми е тешко..Се чуствувам многу лоша мајка..И керка и синко се болни..Мислам керка ми само кашла..Еве пред еден час се разбуди кашлајки во сон почна да плаче а синко сега од што не му е добро цело време е на цице не сака ни во мм во никој ме тегле за раце за нозе сака да ја земам леле мајки срце ми се кине плачам..Тешко ми е многу..Свеки слушнала плачки се качи керка плаче синко плаче јас плачам..Ја слегна малку долу и ме праша дали може да преспие кај нив и реков ајде нека е бидејки знам ако е тука цело време ке сака во мене а јас сум беспомошна додека синко виси на града..Мајки навистина ви завидувам посебно на @eleni27 како издржува...Многу ми е тешко синко никако не може да заспие..Неможе да дише ке заспие па за 5-10 мин се буди..Извинете на негативноста но овде ми е некако најсигурно..Ако не сте вие незнам кому би си ја отворила душава вака..Керка се смири бев долу гледам спие во креветчето кај нив у спална..Душа мила тешко ми е кога ми е вака одделена од мене но тоа е кога се мора мора..

На Mari*, Lorins, M&M и 1 друга личност им се допаѓа ова.