Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.988
    Допаѓања:
    9.369
    Mojov misli deka maskata e za vo usta da ja pikne pa sedi so otvorena usta i butka nanapred se obiduva da ja lapne. Dodusa sega mu e takov period se sto ke mu dojde pri raka pravo vo usta nemozes da go dopazis. Inace nie inhalirame odvreme nq vreme za prevencija.

На Mari* и mariz им се допаѓа ова.
  2. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    3.335
    Б комплекс сирупчиња има. Да ти кажам јас растворен и го давам во малку сокче.
    Имаш и витамин Ц сирупчиња. Веројатно има и со повеќе витамини...само прашај во аптека и се и сешто ќе ти понудат.

Немам пишано 100 години, а и ретко читам :(....Гледам времето максимално да и го посветам на ќерка. Си муабетиме...мислам јас и муабетам...таа по нејзино само како коковче :rofl:. За новава дома ќе си седиме исто како секој друг ден, ништо посебно не планираме. Елката многу ја сака...ужива да ја гледа..сака да ги нишка лампионите со раката...Среќа на високо ни е ставена, инаку сигурно ќе ја свлечкаше 100 пати до сега. Гледам сите болни...со помин нека ви е...дур еден вирус поминал, дошол друг...тоа е.
    Поздрав од мене и ќерка.... еве ја стана, гледа што пишувам. Ајде сега млекцето да го спремиме.
    :hai:

На Monella, Lorins, Kaetana и 2 други им се допаѓа ова.
  3. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.610
    Допаѓања:
    8.253
    Добро утро мајки,

двајцата мои мажи дуфтаат во другата соба,јас да чкртнам нешто набрзинка.
    Вчера помина Бадник многу убаво,бевме кај роднини на мм.Почнавме да славиме Бадник два пати Католичкиот и нашиот.

На католичкиот Божиќ ми се допаѓа многу она со размена на подароци,стихотворбите кои ѓи рецитира девојчето на роднините и доажѓањето а Дедо Мраз.Секоја година организираат да дојде и да ми донесе подароци.Нјмногу подароци добиваат умните дечиња:D

Само за жал оваа година им откажа човекот,а вечррата беше во тек и таткото на малата се преправи во Дедо Мраз.Само што не е повеќе толку малата и го препозна:doh:.За малку ќе се расипеше расположението кое го имавме.Ама успеа татко и да го сврти муабетот дека подароците биле оставени пред врата оти оваа година Дедо Мраз брзал и немал време да влезе и помина некако овој изговор.

Бебуш исто беше многу среќен,немаше тт и беше подобар.Многу сака кучиња,ама од далеко:rofl:.Ова вчера постојано идеше до бебето и во секој прилика му даваше бакнежи-изгледа премногу нападно му се виде на синко и после секој бакнеж протестираше со плачење:(. Ако кучето се одалечи од него синко по него тргнува,а почне да оди накај него-синко се повлекува.Смешки беа:D
    Подароците не знаеше сам да ѓи отвори,па јас ја накинам хартијата од едната страна,а тој го среди остатокот.

Сакам и јас детето да ми расте со верување дека постои Дедо Мраз,исто као што беше пишала @snegulkata.

Мм вчера многу ми помогна,станувам денеска и сите тави ѓи измил и цела кујна пребришал-лом беше оставена,оти немав време да ја средам.Го чувал бебуш до 3 сабајле и чистел истовремено.
    Преку денот го зеде малиот да пазаруваат храна за него ,оти од посебни продавници му купуваме храна,а ме однесе на фитнес.Кога завршил со пазарувањето ме зема и ме донесе дома.
    КОга е тој слободен и јас си минувам царски:dance: DSC_0644.JPG

DSC_0646.JPG

Еве блачко од вчера да се заблажите,моја изработка е....и убав ден

На Mariangel, only44you, ma4e1311 и 16 други им се допаѓа ова.
  4. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.936
    Допаѓања:
    153.061
    Decata se definitivno najcudni sustestva na svet. Bre u sabota i nedela najrano da se stanuvalo. Ova golemovo i toa pred 6 se razbudi ne mu se spielo dal deka legna vo 8:30 neznam.
    Luge dajte ideja za rucek. Mm e koma sigurno nakaj 5 sabajle dosol pa ke mora jas da pravam rucek inaku obicno on gotvi za vikend. Nesto brzo lesno i tecno po moznost :)

На eleni27, Mari*, snegulkata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.610
    Допаѓања:
    8.253
    Леќа,тоа и кај мене ќе биде на мени.Имам лебче од вчера и со манџата да го изедеме.

На Kaetana и M&M им се допаѓа ова.
  6. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.936
    Допаѓања:
    153.061
    Pravev pred nekoj den. Se mislam za supa od tikva mnogu ja sakam neznam sinkovo dalnke jade ama ke go nateram nekako

7. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Good morning ladys. Se spremam od sinokja i se nesto fali i zaboravam i eve seuste ne sme spremni. Kje odime vo Mk kaj moite i znaete kako e koga treba da se odi na pat so 2 deca, haos. Od sabajle po niv samo trcam, denes se posebno nemirni i dvajcata znaci glavata ni pukaaa :sweat:
    Mm pa i on nisto ne pomaga eve go dur sea kje se banja pa kje sprema negovite raboti :^)
    Kjerka pocna da kisne i se spie, mi vika pa uspij ja stom i se spie, a mene finta mi e da spie po pat, oti ako ne spie kje me poludi cel pat, vaka bar pola pat mirna glava.
    Aj odam da dopakuvam pa kaj i da e da trgneme do vecer kje se spremame belki ]:)
    Ubav den feminki.

На Mari*, Lorins и Kaetana им се допаѓа ова.
  8. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    3.335
    Пиши рецепт за супата

На kelebeim*** му/ѝ се допаѓа ова.
  9. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.853
    Допаѓања:
    34.216
    Лош ден денеска и вчера...надевајќи с дека ќе го сочувам здрајето на син ми..тој си префати вирус со цренко грло и тт. е сега не знам што да правам дете плачејас плачам маж ми највеќе се труди да ни помогне и на двајцата леле колку е болно што неможе да диши душа маалааа срцето ме боли ми се кине давајте мајки некој природен лек за снижување тт имам на микролајф дигитален на чело што се мери ми покажува 37а пак ониј живиниот до 37.8не знам на кој да верувам...

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.605
    Допаѓања:
    76.836
    Јас истиот го имам и скроз исто точно со живиниот ми покажува, 5цм од челото мерам од пола чело почнувам и одам до кај слепоочницата...

На TutiFuti му/ѝ се допаѓа ова.
  11. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.870
    Допаѓања:
    28.557
    Леле мајки што стана ова со вирусиве бре? Децава се изнамачија! Ајде побрзо нека поминува, форсирајте Ц витамин, давајте сирупчиња за имунитет, облекувајте ги потопло, мачкате мукоплант, прветрувајте простории, носете ги на кратки прошетки или подобро не ги изнесувајте на студеново (не знам ни јас што е правилно). Не мислам дека се ова не го правите, ама ете жал ме фаќа за дечките па совет сакам да дадам!
    Чинам ова е најстрашното зимо, со многу вируси.

Утрово малата поулаве низ дома па сакав друштво да и најдам! Ама сите болни, и за среќа сами свесни па се изјаснија дека зафатени се од вирус! На крај одличив да ја изнесам до паркот накратко, пола саат само!
    Се вративме, ја изеде ужинката и сега спие!
    Убаво неделно денче на сите!

На Kaetana, fairy88, girl-miri и 3 други им се допаѓа ова.
  12. tina-63

tina-63 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    1.694
    Hello Mamicki!! Cestitki za novite bebinja na temava neka se zivi i zdravi golemi da rastat. Citam,lajkuvam a postovi do pola sekogash ostaveni i taka....Nie si rasteme deckovo zamesec i nesto 2 godinki ke bide,rastat decata brzo.....Sekoj den si pomislavam lele koga neshe bebe malecko sega trca luduva po doma nekogash i me kara hahaha....Micigen sneg zavrna pa taka se raduvavme na sneg nadvor po malku detevo vo imresii od sneg.Godinava so dedo mraz mislam nema slikanje bevme nedelava guzva tri saati ne ni pomisliv,lani beshe bebe pa sedeshe kolicka a godnava tesko.Inace za temata za doktori vo Mk i citam Germanija sakav da vi kazam i ovde Amerika na decata za pregledi retko se pravat Prvo bremenosta samo 3 eho (cetvrtiot pregled go dobiv koga imav nekakvi bolki ustvari sum bila 4 prsta otvorena vo 7 mesec ama neznaev pa da neotidev na urgent care nemashe da znam)haha,Inace Malisha izdrza do 9 meseci i toa so activno vezbanje hihi.Dete rodeno edna godina imashe kako grcenje na grlo i pedijatar vika do 3 godini ke pomine a posle edna godina go prati na snimanje toa beshe prvpat da vidat tali ima nesto na grloto mada ona znaeshe ke pomine aama na nashe insistiranje napravivme eho i izleze fala bogu nema nisto sega veke e pominato.Krvna slika za skoro dve godini samo ednash napravena......Doktorite smetaat deka stresno ispituvanje na dete malo(sto e i tocno),drugo virusi,gripovi do 3-4 ovde go racunaat normalno......i taka nataka Postov dolg mnogu plus i na latinica se izvinuvam ama od lap top pisuvam sega pozdrav mamicki Srekni Praznici

На flower30, Nikita7, danichap и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.549
    Допаѓања:
    139.813
    Neli na minusni temparaturi nemase virusi? Od kade sea tolku...

14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.605
    Допаѓања:
    76.836
    Кузнае што мутации се, преживуваат на минус ваљда што знам.. или пак ние многу седиме дома, треба ко русине да правиме, голи на снег :rofl: Седат во сауна, па на минус на снег се прпелаат, па после пијат дома топло чајче и здрави ко дрен :D

На TutiFuti, flower30 и Cka им се допаѓа ова.
  15. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.936
    Допаѓања:
    153.061
    Prvpat probav vo anglija odamna i bas se zacudiv deka postoi takva supa. I prvo koga i kazav na tetka mi mi napravi onaka od tepka kako sto i go raskazav vkusot i auper izleze. Nemam nekoj poseben recept nesto kako karfiol corba se sprema. Svari tikva ospasiraj ja ubavi, mozes kocka za supa da stais i na kraj jajce ao pavlaka ili jogurt a i nemora. Zacini po zelba. Inaku ne iskoci ni toa za rucek mm i ain mi se dogovorija za hamburger ama home made i se najadovme epten. Samo za malovo normalno poseben rucek

На alana му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.851
    Допаѓања:
    33.914
    Добро вечер мајки.Еве ме и мене после недела време.Само читам и лајкувам , а немам време да пишам. Јас болна, бебе болно. Ама подобри сме фала Богу.
    Ние вчера правевме Бадник и паричето се падна во Бога . Прв Бадник со бебе :inlove:. Се убаво спремав .Цел ден на нога и пред вечера ја заспав бебка.Само што почнавме да јадеме еве ја плака. Ја зедов и само се тегле да земе нешто. Јас и мм само се мењаме во држањето. Од идеална вечер стана напорна :sweat: Бебе не сакаше до 12 да заспие , а мене очи ми паѓаат. Ама тоа е мир повеќе за нас родителите нема :$
    Денес сакавме да шетаме ама цел ден врне.
    Тоа е од мене мајки имајте убава работна недела :)

На Kaetana, Mari*, Lorins и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Samo da ve pozdravam majki!

Sreken Bozik na site sto go slavat!
    Nie po doma, igrame i samo se karame so sinko :)
    Aman veke od tie virusi, nema koj ne e bolen, samo so pomin da e!

Da smenime malku tema, kade ke odite za n.god? Normalno prasanjeto e za tie sto ima koj da im gi cuva malite.
    Nie doma ke si se cuvame, taka ni e najzabavno za sega ;):lol:

На Kaetana, Mari*, flower30 и 5 други им се допаѓа ова.
  18. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Мами керка има тт 37.7 ставив чеп заспа и падна малку тт еве сега се буди но неможе да стане мерам тт пак 37.7 но само час ипол има поминато од чепот пс неможам друг...Што да правам некако да ја симнам тт или на дежурен да ја носам..?

19. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.610
    Допаѓања:
    8.253
    Ne me sfakaj pogresno toa i ne e nekoja tt,ne trebalo nitu cep da staves,do 37.5 e normalno.Jas ako ne kaci do 38.5 voopsto ne davam lekovi,samo od sebe ke si mine.I toa pocekam malku da vidam dali ke simne,ako ne dadam.

На Kaetana, Nikita7, mariz и 2 други им се допаѓа ова.
  20. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Да може не е некоја висока тт..Попладнево ја носев на дежурен педијатар но немаше тт педијатарот ни рече само црвено грло и ни даде сирупи..Но одкако се вративме не се допира мислам дека има и повеке но никако не ми дозволува убаво да мерам..Не сака да јаде само сокчиња и водичка пие неможе да стои пага цела е омалаксана само спие и плаче..Каков сируп можам да давам за тт..И вински оцет дали помага..?