Добро утро јас се расонувам со кафе.Од кога мм е на одмор и ми е полесно,а сум поутепана.Ем спијам повеќе работата е поделена,ама дали дека сега се опуштив малку и овие денови ми е како воз да минал низ мене. Вчера стана мм во 7 се видовме кратко и од 8 сабајле дури до 12 сум спиела.Он пазарувал,успал дете и после ме буди,ми вика нели ти е доста,треба да правиш ручек за бебето.А, да ме оставеше сигурно ќе си продужев.КОга станав бев полна енергија,за два три саати пак бев капната. Инаку нема ја @danichap да не се е олеснила.Мислам сега и беше терминот за пораѓај. Туку жени прашање до вас- би спремалеле ли дел од вечерата за Божиќ и да ја замрзнете.На пример посна сарма,не сум мрзнела до сега-ама се мислам. Многу време е да се спрема,а во петок е мм на работа.Ќе си дојде во 3 и јас само со дете нема шанса да направам се....грав,баница,сарма,риба,леб. Тоа ми е менито за вечерата. Па се мислев што ќе кажете вие? Претходните години се пишував слободна на тој ден и пак кога спремав сама ми беше предизвик,со оглед дека мм си идеше за време на вечера.Порано не можеше и не го пуштаа... За Нова Година дома никаде не одиме @snegulkata мене не ми е јасно како тоа гостите немаат осет.Да се биле кај мене,јас фино лепо би се повлекла да си го успијам бебето,а ако ми се спие и јас ќе си легнам,ич не се секирам за нив што ќе речат. Докај 10-11 ајде се трпи некако,за покасно не бива со оглед на тоа што имаш бебе,па и ако стануваш во текот на ноќта си утепана. @flower30 се ќе помине,знам дека ти е тешко,ама мораш да се средиш самата.Апчињата не ѓи пиј.Моете ќе тргне тек во градинка,ама знам по јатрвата кога ѓи праќаше децата-викаше не можела да си оди дома кога ѓи слушала како плакаат.Стоела пред вратата и на неа и се плакало....ама деца како деца се навикнаа и сега ја сакаат градинката и дури тропнат кога ќе влезат,а мавнат раче за чао на мајка им. Поздрав жени и убав ден
Se naspav od 5 do 7 i 30 Ja cekam sveki da dojde da.posedi so beba, a jas uste edno.spienje da mavnam oti dolg e denov moj. Cela nok razmisluvam.za gostite, ne se od mk pa ako ne gi primam epten ke se nalutat, ama od druga strana ako mi nastine bebus ke se izedam. I taka ja donesov konecnata odluka da im kazam deka ne primam gosti do 40 dena (po starski) @fairy88 jas mrznam posni sarmi ako se od zelka, ako se od loza ne. Ako nemas vreme spemaj pa mrznii zosto da ne, ti najdobro si znaes da se organiziras. Taman ke imas poveke vreme za mt i bebe, a ne da okapes vo kujna 2 dena kontinuirano.
Јас место да готвам цел ден, и да се нрвирам дали ќе стасам, ќе си порачам сарма. Лепчето дома се прави, зелник и гравче е брзо, иако за зелник уште се мислам дали да порачам. Гости и мене ми идат у сабота, беа болни сеа викаат дека не биле, јасно прашав 3 пати дали оздравеле. Ако ме лажат нека е нивни гревот.
Добро утро Беба спие со тато а мама го користи времето за кафе Се настинавме со беба,едвај дише момето носот полн кашлање и со блага тт И ние имавме болни гости,па кога заминаа ни го оставија грипот Пие антибиотик,капки во носето чепчиња за тт имаме и пробиотик За еден ден куката аптека ми стана Како ке одиме Мк незнам кога таму слушам све грипови,мајками ми вели сите настинати Уште неколку дена Нова година За славење уште незнаеме,голема е можноста и да седиме сами дома Ајде кој е за кафе
Јас сум за кафе. Море за енерџи еден сум Надвор дува, можам конечмо да ги видам врвовите на планините. Се исчисти ѓубрево во воздухов. Се надевам ќе ги однесе и вирусите. Беба ја гледам и ми доаѓа така силна емоција да ја гушнам така силно што се плашам дека ќе ја повредам Ме гледа така милно со очињата, срце ми се кине што мора да се оди на работа. Ама што се мора се мора. Нема бегање. Ви посакувам на сите убав ден и искористете го за малаголема прошетка, денес барем е чист воздухот
Ех жени јас го немам тој избор да си купам,ако сакам ќе готвам.Знам за Базник се продва се, од лепче со паричка до готови баници. Тука не постои тој адет и ако сакам ќе правам.Се одлучив оваа недела ќе готвам посна сарма и ќе замрзнам 4 топки.Барем едно нешто помалку.Ден претходно ќе варам грав, ем да ручаме во четврток,а за бадник исто ќе оставам малку. Претходните години се утепав готвејќи и на крај се испофрлавме.Двајца колку може да изедеме. Лебот не ми е проблем ќе се прави во пекарчето. @BirMelek и јас сакам многу сарма од лозов лист,ама мм не ја јаде за жива глава.Правев два три пати викам ајде белќим ако нема ручек ќе пројаде,ама не успеав и затоа ќе правам со зелка
Добро утро мајки. Целосно те сфаќам во која ситуација си. Некогаш си помислувам ако луѓето немаат осет зошто јас да се срамам да кажам за свое и доброто на најмилото нешто да речам...ама меретно пак ние ќе се црвенееме а они мака немаат. Па и кабаетлија на крајот ќе се најдеш. Кај мене малата беше летно бебе и немав никаква мака по тоа прашање. Од старт си ја изнесував на тераса а после 1-2 недели на прошетки. Неколку недели покасно и на гости ја имавме однесено...Но сепак, топло време, тука во селава е чист воздух и немаше никакви вируси/настинки. Во твојава ситуација и јас би се изолирала малце. Тука сум, тек 37ма недела, ама деновиве не ми беше многу за пишување. Околу мерките на бебушка докторот не ми даде некоја конкретна информација, само малку ме загрижи....па ми беше онака безвеза деновиве додека не дојде нареден преглед. ЧЕкав да помине прегледот вчера за и друга докторка да ми потврди дека момата во мешето е добра. Не дека она кажа кузнее што, пак ќе чекаме наредна контрола, но ме потсмири малку дека нема причини за загриженост. Да набјудуваме. Мислам дека тоа ми влијаеше малку и на хормони , па вчера нож до грло работата, цел божји ден го гњавев мм да барам фротирен огртач. И нели, во такво расположење триста мани најдов на сите и без бањарка останав, па денеска накапал пустиот пак ќе ме носи огртач да барам . Мајка ми иде Петок и ќе остане 3 месеци(си зеде неплатен одмор) Пресреќна сум. После толку многу години нема да биде сама на новогодишната и божиќната вечер и повторно ќе биде покрај мене кога ќе се роди втората мома. Ок, овој пат рече нема сили за да биде во болница и да гледа низ што минам, ама ќе седи дома со малата и ќе дојдат кога се ќе помине. Така кога бев бремена со малата дојде неколку недели пред пораѓај и со меот до заби ја пречекував на аеродром, и сега исто . Во однос на нова година, ова е трета н.г одкако сме заедно со мм и секогаш дома сме си седеле. Првата бремена, втората со бебушка, сега ем бремена ем со бебушка . Кузнее 2018 што ќе ни донесе . Гушки за сите и побрзо оздравување на сите дечиња
@danichap не се сеќирај за мерките не можат точно да измерат. Мојата докторка велеше големо бебе над 3600 го мереше па бебе се роди со 3400. Ти уживај уште малку со мешето. @fairy88 зошто да не можеш и грав да замезнеш непотпржен и после само да го потпржиш. Таков е Бадник цел ден работи Добар ден мајки. Бебе спие, па јас нешто да шкртнам. Денес кога станавме со момата си се гушкавме и слушам галама викање трескање. Имам едни ненормални комшии само се дерат и кршат нешто. Не се над нас туку дијагонално. Колку мирно им е бебчето глас му немам чуено. Срце со такви луѓе да расте. Секогаш кога ќе ги чуам си велам фала ти Господе што сум имала нормални родители се карале ама не долго и не урлале и кршеле. Јас и мм внимаваме да не писнеме да не се скараме пред оти децата се осеќат и пак она е плачка . Мм кога расправа нешто збори ептен гласно и бебе почнува да се вознемирува мислејќи се караме.Ама ние почнеме да се смееме и ја бацуваме и се смирува веднаш. Ете до дека ви пишував пак трескаат нешто. Мм се изнервира срипа и сакаше да оди и да се расправа.Јас му велам седи и не се замарај.Страшно е луѓе Ние прво мислевме мажот ја тепа жената ама само нејниот глас се слуша сигурно она е ненормала. Тоа друшки да не ве замарам со германско турски г.. Имајте убав ден . Кај нас е
Добар ден мајки! Седете домче, надвор ветерот ќе не дувне! Овде источна Македонија ветровито време има, не знам како е на другата страна! Се препрочитав вчера што сум пишала, па од брзање и нервоза детево помало сум си го направила...хаха... а она веќе голема мома е од 2год и 8 месеци! Денес не покажува знаци на разболување, најсреќна ќе сум ако беспотребно кренав паника синоќа! Но како и да е, не може ништо да се промени! Малата денес немирна беше, сакаше да ја шетам... Ништо, останавме дома! Некако безволно се чувствувам и мрзеливо! Убаво денче на сите!!!
Dobar den i od mene! Nova Godina e na pragot a tuka sonce gree kako prolet da e. Se e izmesano veke ,za toa se tie virusi po narodot! Sinko eve igra, sega da mu dadam da jade i planiram da odam do edna prodavnica, ke go ostavam da igra so tato a znam deka potoa ke najdam igracki na vlezna vrata ama ako. Periodov sum epten depresivna, se izolirav od se i se nekoi crni misli mi se motat vo glava. Sakam pak da odam na rabota malku da se druzam, ke probam da go zapisam sinko vo gradinka. Mi fali drustvo epten, trite drugarki sto mi bea otidoa vo dr.drzavi, jas ostanav sama a za sirenje prijatelstva sum malku a mi treba i vreme da se opustam. Da ne ve zamaram mnogu, pozz dami
Добар ден и од мене..Денов денес хаос..Рано наутро го однесовме со мм синко на инфузија уште кога станав почуствував дека не ми е добро ама велам ајде ништо не е..Отидовме мм го пратија нешто да завериле незнам што а јас држам раката на синко бидејки примаше веке ама чуствувам дека тонам и си кутам..Срека ме примети сестрата и ме праша што ти е неможев ни да одговорам одма паднав и кога дојдов при свест гледам инфузија и на мене тече а мм држе синко а тој жалниот плаче пишти се дига..Мн мразам бидејки по природа сум ваква страм ми е да кажам дека не ми е добро и чекам последен момен..Имам низок притисок па некогаш кога сум мн уморна нервозна и ненаспиена знае вака да ме зезне..Синко е подобар од вчера..Но керка синока од 2 до 5 часот цело време кашлаше без минутка да престане но нема шлајмови онака суво кашла но кога ке ја фати не ја пушта..Прашав и за неа ми рече ке си кашла не мине толку скоро вирусов џабе ке ја носиш ке боцкаме дете кога пак ке кашла колку е точно незнам некој ако поминал низ оваа нека ми пише..Иначе прима ацц јуниор три пати на ден аериус два пати и трицеф двапати и линекс јуниор...Но никако неможам да и дадам се е со плачки го плука не сака веке и е смачено..Дали некиј знае колку време може да се дава антибиотик..? Весела е по цел ден игра трчка нема тт само кашла..Тоа е мами после синко треба пак да го носиме и така..Имајте убава вечер
@blessed.an антибиотик обично се дава 7 дена Но акп денес даваш утре не џабе е Се дава по утврдена шема обично на 12 или 8 часа,само така може да ви биде од корист
У пм, пола саат се возам од Пролече до Соборен храм, гладна, уморна, нервозна од работа...едвај чекам дома да си стигнам! Уф како сакам одмор, ха а само пред 2 месеци го завршив породилното!!! Кад че пензија
А јас уште сум заглавена на работа,и само си мислам во себе само ако шефот не даде бонус за нова година ,среќа што свеки е дома да ја чува малата
ima i poloso. Zaglavena vo spalna zs vo dnevna mirisa na cad od parnoto. Tuka nemam ni tv. Taka veke nekolku dena. Mm uste na rabota, a i da dojde sto ke mi e skarani partal sme Kapak na se edinstveno drustvo mi e sveki(ne celo vreme po nekoj saat samo) so koja ne se mirisame denovive bas bas. Taka devojki koga ke pomislite deka vi e loso setete se na mojava dusa
Ти благодарам многу. @joy1 првата ми матична кога ја прашав колку време да давам ми рече додека не го испиецечо шише цц што доктори ке беа..Срека нема поминато 7 дена од саботата сме на антибиотик на 12 часа..Заборавив да ја прашам матичната колку време да прима бидејки антибиотик ми беше препишан од предходната затоа прашав..Ти благодарам
Па дозата во шишенцето отприлика толку трае.Јас сум мислела дека до 15 дена може да стои антибиотик па прашав во аптека ми рекоа само 7 дена после тоа се фрла