Утре ќе испитаме шеќер обавезно, без оглед што ќе каже докторката. Се јавивме и во Авицена ни рекоа 12 саати ништо да нема јадено и пиено. Прво ќе одиме со резултатите кај докторката, потоа и таму. Се надевам дека се ќе биде како што треба. @Annath ти благодарам за советите. Уште нешто само, да не знаеш за колку време би биле готови резултатите?
Добρо вечеρ мајκи. Леле ги читам последниве постови,ме плаши што се може да се случи. Особено вие Јаготκе,знаеме деκа баш баш здρаво се хρаните и сега од нигде ниκаде шеќеρ? ОМГ! Синκо исто мислам не внесува доволно течности,и често се жалам туκа,но цица и тоа ме теши. Јаготκе,чеκаме утρе убави вести,легни до синκо,гушни си го и одмоρи,не ти е состојбата дополнително да си стваρаш тρауми. Денес,денов κатастρифа,мислам вρемево. Синκо 3часа дома и збесна,не саκа детево дома да седи,а јас не можам веќе да дежуρам по улици. Смачено ми е! Неделава сме фул и со вρеме,ρаботата на мм(се неρвиρам што не можам да му помогнам),две матуρи,блисκа свадба,недовρшени обвρсκи во гρад. Уф! Долг пост напишав,а ништо посебно важно,освен Јаготчето на нашата Јаготκа Добρа ви ноќ!
Ајде мамички кое за кафе бујрум.Јас давам ова утро кафе. Имавме бурна ноќ.Синко се буди навечер плаче,го става рачето во уста,па не може позиција да најде.Тројката горе му белее,кога ќе пробие незз се мачи кутрото,а не можам да му помогнам.Вчера апетитот катастрофа.Ни јадење,ни пиење,ни млеко. Позз засега од нас се читаме попосле.
Како сте дами мои. Не наспана сум хронично. Дури некогаш сред ноќ како да сум во некој полу сон не се сеќавам дека Марко јадел, сум го заспала... хаос.... Немаме многу млеко па се дохрануваме. Како се справувате со тој проблем Вие што го имате??? Се одмолзувам за да знам колку имам мада и тоа не е меродавно.
Почнав ноќеска да го пишувам ова, сега го довршувам. Не спиев и јас скоро цела ноќ, слушав тивка музика од две затнати носиња до мене... Почнувам да се спремам полека за роденденот на синко, а ќерчето два дена пред тоа прави 40 дена. Леле времево мислам дупло побрзо ми мине со две деца, можам да замислам со повеќе :/ Деновите ми летаат буквално. Секој ден си викам да уживам во "мачниов" период оти ќе пројде брзо и после само ќе уживам во сеќавањата и ќе тагувам по овие денови. @tincemajmunce, со задоволство го прифаќам кафето, фала. И мене ми треба после оваа непроспиена ноќ. П.С: Ќе дојде ли ден јас да ви направам кафе? Убав ден, мајки.
мајки може ли и јас да Ви се придружам ? имам едно мало ѕверче дома - 2годишно ! времето летна многу бргу ко вчера да беше бебе, а сега е веќе голем дечко. може не сме многу по качување и трчање, пентерење ама пак затоа за зборување ни нема рамен пееме многу имаме голем репертоар, песнички дури и приказни сами раскажуваме убав ден и од мене. ПС јас сум ранобудна , јас ќе Ви правам кафе, чат пат и појадок може да падне!
Мариз мене така почна да ми плука откако наполни година,наеднаш накај 13 месеци се смени,може не сака блендирано давај му рендано,или на ситни коцки,може тоа е,или па забче е во прашање,исто и мојава прави така кога вади заби и ми плука или сака само посуви работи и кисело млеко,перод му е
Mami jas sum se oprpala i razocarala pisav so soodvetnata tema, ve molam za sovet. Maliov ne e popraven mnogu malce a se e vo red zdravo pravo plus kaka redovno zolti k.....
Dobro utro. Denes mi e doma ko bolnica. Bebus so temperatura sinko kasla pa go ostaviv dona. Stanata od 6 yste sum vo pizami. Kenkavo bebe nemozes od raka da ja ostavis duri ni kaj tatko i ne sakase sabajle. Cela nok eve i sega e so 38 pa ne i dadov paracetamol beli nad 38.5 neka se izbori malku sama da vidam kako ke bide pa popladne da dojde mm i na lekar. A od utre mi e i on na pat 4 dena lele majko ke bidam. Ama neka se zivi i zdravi drugo se se izdrzuva. Tamam i fayiv nekoj red so zenava za cuvanje i najde da se razboli ke se izligavi denovive pa dr nedela jovo nanovo, iste 10 dena i na rabota mora da se navikne. Aj da jadam jas dur spie da se oblecam da se sredam.
Of konecno ve iscitav Dobro utro i od mene Ne se sekavam koga pisav posleden pat dali nedelata posle svadba go isprativ odgoborot na temava ili sum zaspala Znam deka pisuvav posle svadba dur spiese sinko. Eve i sega sinko nana, mama go cuva i si pisuva. Inace kaj svekrva mi sme, mm i svekor mi go sreduvaat dvorot da bide tip top za vo avgust za rod. na sinko Trevnikot, cvekinjata, ovostarnikot...Meraci e leten period ovde na povisoko na cist vozduh i daleku od zagadeniot centar. Denes ke odmaram od rucek i cistenje spratov mi go iscistila svekrva mi pa ke si odmaram dusa. Vcera cel den so gosti ni pomina. Da ne bese nekoj na saem za deca ? Planiram da ide pokasno so mm da zememe konecno sediste za vo kola I sakam prasanje da postavam uz muabet Od koga mozam da dadam mleko vo sise? Sinko e 9m i go dojam i mu davam samo 3 obroka i neznam dali treba i +mleko ili do godinka moze vaka da tera so cicanje i obroci Imajte si ubav den mamicki i povelete edna od mene posto denes ni e 2god. od svadba Jas godisnina si go vikam denot od veridbata (17.08.) posto od toj den si se preseliv kaj mm ali si go odbelezuvame i ovoj den so nekoe poklonce i torta
Среќна годишнина @Mi-Ma , да ви се множат и годинките и радоста и љубовта! Ај добро утро, денес е ден за "разлепшавање", шишање, фарбање и веѓи средување!
Мамички, да ве известам, синко е супер. Не искараа што сме си направиле стрес мислејќи на најлошото. Два плуса значеле дека е дехидриран, со трет плус би завршил на инфузија. Крвта за една недела му е многу ослабната. Ќе пие Легофер сирупче, шумливи таблети Алвоген О.P.C. Мноооогу течности и утре пак ќе испитуваме мокрача. Леле мајки, детево не покажуваше никакви знаци дека е дехидриран. Сметав дека пие доволно течности, но не било така... Форсирајте децата да ви внесуваат доволно течности. Јас се потресував околу нејадењето, а испадна течностите да ни направат проблем. Животот ми се скрати вчера. Шеќерот му е супер, фала ти Господе. Полудев од грижи!
Среќна годишнина @Mi-Ma. И нам денес ни е годишнина од брак. Синко ме разбуди уште во 6 и 30, па се подсетив како ова време пред 1 година трчав на шминка па фризура па возбуди, тапани она ова хахаха. Ајде на торта после кафенце.
Добар ден мамички. Ние имавме многу убава вечер бебуш се разбуди само два пати што е рекорд за него. Инаку конечно оздравивме и се надевам дека се ќе биде ок. Инаку по два дена со тт и матичниот што ни даде антибиотик ние во петокот отидовме во Плодност на приватно и таму испадна дека е вирус и се излечивме со давање на изменично блокмакс и далерон веќе саботата бебуш беше супер, но неделата се исфрла целиот и јас мислев дека е од киселото млеко но испадна дека се исфрла од високата тт што ја имаше три дена и вчера повторно бевме во Плодност кај најдобрата др. Маргарита која по втор пат не излечи без антибиотик. Поздрав и имајте убав ден.
Затоа немој да гуглаш нареден пат. Не се секирај. Ние колку и да мислиме дека децата внесуваат доволно течности, може и да не е така. Особено сега кога идат потопли денови, мора да се форсира малку повеќе. А во ситуации како покачена тт и настинки, течностите се плус. Сама дома секако дека не може да процениш дали внесува доволно, ама твое е да го нудиш, колку што може, нека пие, макар и само вода да е. Не дај Боже да се доведеш во ситуација сама да приметиш дека е дехидрирано, тоа е лоша состојба, ама секако не е нерешлива.
Јаготче те премислив, ај на тоа да остане, мислам е поголем синко, давај му чајчиња поише од сокчиња, тие го рехидрираат телото поише. Водичка исто така, јогуртче, млеко ј не мора многу ако прима терапија за железо поготово. Инес и јас си се пожалив Уф побелев у косава од синко, душа немам веќе. А тек е почеток Да знаете ако видите некоја да дели торта на јавно место јас сум, синко фатил цице
Добаρ ден,мајκи. Честити годишнини @Mi-Ma @Angel.Heart,љубов,ρазбиρање и полна κуќа ρадост. @Jagoda123 ти ρеκов да не си пρавиш дополнителни стρесови. Мило ми е за вас. Ние денес паκ исκоρистивме од вρемево,два часа-моρаше да се повози багеρот . Ρучеκ имам од вчеρа,мм ρаботи,а мене деновиве ама баш ништо не ми се пофаќа,немам желба за ρабота. Отидов да спρемам ρучеκ за синκо. Убав ден,мајκи!
@Eli23 а јас пак мислев дека подобро е да не го повивав. Значи и двете си имаат и предност и маана . Само не знам синко кога ќе научи да спие со пуштени рачиња, до кај 6 месеци можеби ?
@coconaut ај ќе се наспиеме некогаш, за некои 5-6 години само тогаш други маки ќе дојдат така да... . Инаку пробај една вечер со тетра пеленка фати му ги рачињата на бебуш (не многу стегнато) па ќе видиш, можеби помирно ќе спие така...