Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Уште има многу затоа прашав..Давам по 1мл на 12 часа

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.330
    Допаѓања:
    107.918
    Трицеф 1мл? Тој се дава според килажата, кој дал 1мл? Син ми пиеше по 4мл, самата дозерка си е според килажа. Колку кг има малата?

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. blessed.an

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    @AngelOfArh и двајцата примаат антибиотик па си помешала..Трицеф давам на керка со шприцот што е внатре до 10кг потегнувам и и давам така ми рекоа..А синко пие алмацин по 1мл..Недоразбирање е..:)

4. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.608
    Допаѓања:
    8.245
    @danichap јас па мислев дека ептен ситно броиш,затоа прашав.Имаш уште малку време.Инаку мило ми е што сте добри со бебчето.Докторите знаат од памет да те извадат,ама добро е што си отишла на второ мислење.
    @Ava.84 ќе видам што ќе правам,ама сарма сигурно ќе замрзнам.Гравчето не ми е проблематично само се вари,ова со мотањето бара време.

Тоа е мами јас сум утепана,правев колачи за синко и ќофтиња за да ѓи давам како ужинки преку ден,ручеци еден куп.Он бесен беше цел ден и на крај едвај го заспав.

Денес си седам дома,не одам на фитнес...немам сили.Правец кревет се спремам|-)

На Arien, Kaetana, Mariangel и 3 други им се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.330
    Допаѓања:
    107.918
    Епа недоразбирање. Ајде побргу да оздрават. Иначе давај 7 дена, не повеќе.

Уф денов досаден. Не правев ручек и буквално лежев, читав, одмарав, само за бебе едно мевце сварив. А бебе што е љубител на мевце мајкоооо... Татко ни е на прослава од некоја од кладилниците во палас и мене ми е многу досадно, го искарав убаво пошто е болен и сака да оди ама не ме слуша. Нормално, мажи. Бебо успан, јас останав со серииве на тв, Фокс лајф. Имам некој навон за јадење страшен, ќе полудам, ми се јаде ми се плаче. Сакам да одма на контрола крв да ми земат, можно е нешто со тироксинот да е, имам буквлано желба страшна за јадење, би изела и векна лепче без ништо. За благо да не спомнувам. Ко за беља кога пазарев за пакетчиња ми остана многу, спакував уште едно пакетче и пак остана. Нема да се смирам дур не исчезне.

На Sunshine_1979 и eleni27 им се допаѓа ова.
  6. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Добро вечер мами. Ние четири дена и ноќи бевме со тт. Изгоре дете, ама не се дава бре. Не е седнат, нон стоп ровари натака навака. Среќа па јаде и многу вода пие. До ноќеска имаше. Денес е прв ден без тт. Се молам така да остане. Тт имаше нон стоп и грло црвено ( така кажа пулмологот) друго ништо. Инаку ми беше страв да го носам кај матичната. Само за упат за к.с бев абе мислиш протест има, во ходник не можеш да се разминеш од луѓе. Не сум знаела до сега ама авицена доаѓаат во домашна посета. И тоа ептен ефтино и плус упатот важи. Екстра, дојде тетка го боцна од прсте и готови бевме за 1 мин. Место да чекаш ред и стоиш во гужва со дете со тт.
    Инаку од денес и јас и мм сме размрсулавени. Дали од детево не префати незнам. Ни се јавиваат другариве да сме се организирале за н година. Ма какво славје вика мм, вакви тројцата сме само за дома. :wasntme: а искрено ни мене не ми се мрда од дома.

На Kaetana, TutiFuti, azelea и 4 други им се допаѓа ова.
  7. kalinaka

kalinaka Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    620
    Допаѓања:
    2.071
    @BirMelek ич да не се мислиш за гостите, речи им до 40 дена не планирам да доаѓаат гости, па ако се лутат нека им стои. Посебно сега кога е полно со вируси, стварно е грев толку мало бебе да го разболат

Добра вечер девојчиња... Јас ко некој падобранец, само читам и никако да пишам нешто.
    Ама искрено баш ништо не ми се случува, цело време дома, ни се развлече со болестиве веќе 2 месеци никако да го оправиме бебко, една недела е болен, па една недела добар, па пак болен и се така во круг. Незнам од кај ги закачува сите тие вируси, ниту оди во градинка, ниту сме биле некаде, ниту некој ни дошол на гости.
    Пред некој ден диплам перени алишта и на мм, фармерки, блузи, кошули, а од моите пижами, пижами и пак пижами, ништо друго од што не сум мрднале од дома.
    Се радувам на Нова година ко мало дете, ке излезам малку од дома ке се дотерам ке се нашминкам. Бебо ке си седи со баба и дедо, а јас и мм ке одиме на собиранка до кај едни пријатели.
    Леле уште си го викам бебе, а веќе е една година, маже веќе, кога порасна, ко вчера да беше кога го донесовме од болница, кога беше 2,5 кила мевце, а сега веке трча, се труди да збори, повторува работи,мајмунче мало...
    Ај доста се разприкажав.
    Добра ноќ и без плачки да ви помине

На Arien, Lolipop23, BirMelek и 8 други им се допаѓа ова.
  8. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Цурици како иде се спремате за најлудата ноќ јас некако се изморив на работа цел ден после работа пазарење спремање секој ден некако ми се смачи се и ја нема таа еуфорија што ја имаше порано,кифлички правев во неделата денес ледени коцки петок руска салата баклава,сабота месото и сармата незнам само кога ќе исчистам кај ќе најдам време,башка и гости ми се најавија за сабота вечер кај кажав и јас дека сме дома,а и мажево се разболе баш вчера хаоси сме,да имаше кој да го чува синко(моите се битола свекрва ми е почината) ќе ја збришев некаде поубаво од тоа нема не ова како невидени цела година па морало се да има на трпеза,претеризам сами си го правиме ама што е тука е жени крајот не ни се наоѓа,утре сме на прослава од работа за нова година со кои сили ќе одам незнам стварно мислам ќе се распаднам некаде за спиење :sweat:

На Arien, Kaetana, Monella и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.546
    Допаѓања:
    139.773
  10. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.934
    Допаѓања:
    153.036
    Irena kako dogovori so avicena za doma da dojdat? Mene mi e golemiov od ponedelnikot popladne so tt i toa kacuva obicno.popladne i noke preku den e ok. A kolku ima uplav od odenje na pregled toa cudo edno, od zemanje krv pa ne se plasi tolku. Da.mu zemat bar krv pa da vidam so doktorkata sto ke mi kaze. Sigurno e virusot nema sto ama eve nego poveke go drzi malovo minatata nedela samo so 1 den pomina sega potkasluva ama dobro e. Cel.den se zaedno nemozam da gi odvojam aamo navecer so tatko mu spie ama denes.go ostaviv so nas vo spalna samo da ne ja fati nea pak. A site drugarcinja mu se bolni pola odd ne odi vo skolo. Pretepana sum ama samo oni da se dobri..vcera neznam koga i kade ili kolku spiev. Zaspa sinko vo spalna go prefrliv vo dnevna posle.koga se pribra.mm. samo sto sum zaspala me budi mm da me prasa kolku sirup da mu dade vika ima 39 ripnav odma sreka malovo spiese. Aj legnav vo dnevna do nego on pa sirot u nekoe bunilo saat vreme dodeka prezaspa mi raskazuvase kako go sonuval dedo mraz :) dusicka. I sum se iskomirala vo dnevna pa posle neznam.kolku vreme slusam malovo place vika po mene. Na sekunda se cudev sto se slucuva od kade mi place bebevo zosto ne e do mene koga se svestiv deka sum vo dnevna sripav kako poplavena vo spalna deka sama na krevet ja ostaviv srek ne se prevrtela. Legnav do nea cicase i neznam dali samo togash ili pak se razbudila vo nekoj poluson bev koga se trgna gledam.6:15 (facepalm) ajdee vreme za stanuvanje za na rabota. Edvaj go izgurav denot. Denes si legnav so niv vo 8:30 eve sega pak dezuram pak 38.5 sega mu dadov sirup znam deka ke kacuva uste po disenjeto go poznav me razbudi toa.
    Si se iznapisav se rasoniv ke probam pak da dremnam samo cekam da simne prvo da sum raat. Aj ke.pomine i ova:@

На Arien, Kaetana, Monella и 2 други им се допаѓа ова.
  11. sakambebe

sakambebe Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    934
    Situacija podobra majki,lele psiha,lele psiha,j..... rabota,i co pravo se so izrazot ne e do nego,taka go tera.Jas preska izlegov malku,bebus so baba mu.Imam problem so ednata bradavicazbole,rastura,bre ato ne probav,lanolin,neven,d kapki,aman veke i pak bolk

На Arien, ma4e1311, Mari* и 4 други им се допаѓа ова.
  12. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Јави им се на контакт тел. од интернет го најдов и ќе кажеш за дом.посета. они ќе те префрлат на соодветен оператор за да се договориш за какво испитување. Јас се јавив сабајле се договоровме за во еден и жената си дојде ептен точно на време. Во меѓу време јас сама претрчав до ј.сандански за упат за к.слика. и доаѓањето ми го наплатија 300 денари, к.с со упатот само партиципација 28 ден и црп 300 (црп и кај нив да одев толку го наплаќаат). Резултатите ми ги пратија за два саати.

На danichap, Kaetana, MissDior и 4 други им се допаѓа ова.
  13. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Добро ви утро на сите. Времево се расчисти, ние некако ко на поарно да одиме, слава Му на Бога. Децата се супер, јас сум за никаде до душа ама немм јас време да сум болна. :) На работа ми е турбо, не можам да постигнам мислам ни пола од потребното. Немам ич сила ни волја, само сакам да спијам. Никакво предновогодишно расположение немам.
    Вчера добив благ мелтдаун кога сликав една слика од децата, видов дека малото мое бебе ич веќе не е бебе. :) Цело маже станал, со карактер. Си поплакав дури малку, си немам бебе веќе дома. Жими што има уште пелени, другото ништо не е бебешко на него. Ќерка ми па веќе, мома цела. Не не врти ич, си има нејзини филмови и интереси, алал да и е. :) Му викам на мм, мене ми созрева јајце клетка, а ти како знаеш. :D Ептен ни е забрането уште најмалку две години дека едно по друго со царски ги родив, инаку жими се ич не ми се чека. Сакам еден чопор, сите заедно да растат.
    Имајте убав ден мајки, заразете ме со предновогодишно расположение! :*

На Arien, Lolipop23, tina-63 и 15 други им се допаѓа ова.
  14. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.653
    Допаѓања:
    37.316
    Samo sto covek ke pomisli deka se e vo red,pak jovo na novo. Vcera cel den meseto go bolese,za popladneto da se iscedi od proliv. Nokeska blaga tt,ama eve denes si tera do 38.5 . Znam deka nam ni e zakaceno od bolnica,eve i jas kaslam kornam,no ima li vakov virus periodov. So visoka tt,kolku trae? Da znam da spremam nervi. Proliv sreka nema denes. Denes rodenden na nasiot batko,ke go propustime,a sinko tolku go ocekuvase. Samo bitno mi e da mi ozdravi,rodendeni ima polno.
    Ubav den majki!
    Da se redaktiram duri ima vreme,sega mi se javi prijatelka sto lezevme zaedno vbolnica,isto i nejzinoto dete so tt,prasala i kazale deka bilo normalna reakcija na lekot Lendacin koj go primaa vo bolnica.
    Znaci,go nosam vo bolnica da ozdravi,go vrakam doma so trista virusi kako posledica na lekovite tamu. Boze moj!

Последна измена: 29 декември 2016
    На Arien, eleni27, M&M и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.851
    Допаѓања:
    33.914
    @sakambebe пробај да го местеш правилно бебето и луфтирај ја болната града почесто. Доењето не боли, ако е правилно бебето наместено.

16. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.852
    Допаѓања:
    34.216
    Добар ден ...ако може да се каже така, беба нема тт но пиеме сирупче јер грло црвено (амоксицилин) еве ова ни е веќе 4ти ден на 8часа го пиеме ..детето многу подкашлува но добар е се игра почна да сњ враќа во нормала со мм само се расправаме оти било настинато му викам јас сама додека бев беше здраво и право дојде тој и оп одма вирусна настинка (facepalm) .Новата ни иде немам никаква организација ниту пак планирам некаде да одиме со толку мало бебе плус со кашлици сме и ние...с прашувам само кога ќе помине се ова....Кај нас снегче и ветеовито во Скопјето како е утр се токмам да дојдам да купам нешто на беба и за мене хехех..и така мами ајде се читаме имајте убав ден:f:

На Arien, Monella и Ava.84 им се допаѓа ова.
  17. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.870
    Допаѓања:
    28.557
    Здраво мајки! Како сте денес?!? Нова година иде а на темава ни фали малку расположение! Ама како, кога пола се болни, другите пола дома у карантин ги чуваме за недај Боже да не закачат некој вирус или да настинат!
    Вчера се видов со нашата доктрока, ми вели страшна работа е, дури и да настине ич не ми ја носи ако не е сериозно нешто зашо носат дечки во многу покритични ситуации! Жално е!
    За среќа малава моја добро се држи, а јас некако опседната сум (знам дека се познава), ама вака кога читам и гледам што се случува страв ме фајќа!
    Море ни фали еден снег, ем атмосферата новогодишна да ја подобри, ем вирусите да ги уништи! Само тоа ни е спасот!

@sakambebe Повеќето сме имале проблем со градиве, причината е лоша позиција на бебушот додека цица! Продолжи со ланолинот, носи памучна облека а по можност и држија ја гола градата! Поминува ова за брзо, верувај... Не се откажувај, вредат сите болки да се истраат затоа што после следуваат убавите моменти кога малото бебуле цица од тебе!
    @LaDyDoLl Вие ептен се изнамачивте! Туку силно момче е малиот, а ти храбра мајка! Ќе го паметиш ова зимо, туку ајде нека поминува поскоро! Сакав да те прашам дали ти дадоа некој совет во случај ако (не дај Боже) пак се појават грчевите! Се надевам нема да се соочите со тоа ни вие ни ние, ма ни никој ама треба да се знае како требе да постапиме! Еве јас не знам, па ако имаш време сподели искуство!

Убаво денче пријателки!

На Arien, Monella, Kaetana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. blessed.an

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Мајки мислам ке полудам..Синко по цела вечер цел ден плаче многу лошо плачење пишти целиот се вцрвува..И свеки ми носи сега превриена вода млеко да сум му направила гладен бил..Мислам ке полудам нон стоп виси на цице и потоа поврака и пак плаче..Ме стави во мисли па стиснав градиве млеко тече..Уште таа ми фалеше на овие нервози уште толку сега да се мислам..Не сакам да го подранувам но ако треба ке морам..Извинете на негативноста но единствено само овде можам да си ја искажам маката

На M&M му/ѝ се допаѓа ова.
  19. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.653
    Допаѓања:
    37.316
    @snegulkata fala ti od srce. Bas kje ja pametam ovaa godina. Samo se tesam deka se slucuva kaj site,pa eve i kaj nas.
    Za grcevite da,dobov preporaki,iako mi obrazlozija deka vo svetot a posledno vreme i vo skopje,vakvi konvulzii ne se hospitaliziraat poveke,se tretiraat kako normalen proces pri visoka tt. Sovet,dokolku,ne daj Boze dojde pak do grcevi,za vreme na istite cepce dijazepam,traat 3-4 min i sami isceznuvaat,bez paniki,krevanje visoko dete ili legnato na mese svrteno so glavceto. Mi rekoa deka nema potreba stavanje prsti vo negova usta,zatoa sto mali deca ne goltale jazik,go stegale so zabite.
    I se razbira ona sto go znaeme site,paracetamol nad 38.5,do togas oblogi,ocet,tusiranje. Se da se odviva kako prethodno,da ne se sozdade kontra efekt vo organizmot,pa da stane imun na paraetamol i pri niska tt da ne reagira.
    Inace,samo nekni kaj maticnata do 10c utroto imase 53 zdravstveni kniski. E do tolku se rasireni i virusi i virozi i bolesti i se.

На Kaetana, snegulkata, MissDior и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.851
    Допаѓања:
    33.914
    @blessed.an колкаво е бебчето? Не значи ако плаче дека е гладно. А пробај и со дохрана ќе видеш. И мојата плаче на пример кога и се спие многу. Исто и моето повраќаше по подој и плакаше. И кога и давав дохрана несакаше. Значи нешто друго било грчеви , главче и сл.