Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    Постојат ли зборови колку многу може да се сакаат своите деца?????

Еве сум јас, на ред второ кафе бидејќи првото го пијам не сфаќам кога :lol:
    Ова секогаш гледам да е на раат испиено да знам дека сум се напила. kafe.jpg

@BirMelek @Monella повелете на едно виртуелно кафе со цигарче, кога не можеме вистински да дувнеме :D

Последен работен ден од оваа година.
    Поздрав до сите :muscle: мајки кои издржуваат јуначки и на работа, дома, болести, радости и сепак на крај со насмевка да си ги успијат децата.
    Ви посакувам убав ден, и убава дружба утре и во новата да се читаме само за убави работи.

:music::dance::d::hug:

На Girl-Rabbit, Arien, M&M и 9 други им се допаѓа ова.
  2. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Сакав и јас брис вчера. Ама резултатот дури во вторник.а до тогаш не можеше да се чека, ептен стана критично ноќеска. Грлото многу црвено и потечено е. Ќе испие антибиотикот , ќе почекаме некој ден и ќе провериме брисеви обавезно.

На TIGARCE86 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    I da znaes bas sednav da duvnam edno :lol: za drustvo.

Nie so sinko igrame i spremame grav uste sabajlecki za da sme slobodni denes a i sega praznicno ke preterame so meso pa malku mangja nema da e loso.
    Denes planiram da pravam ruska, ona e neizbezna a i mm ja obozava.
    Kifli i dr.raboti se gotovi pa moze da ja ispratime starata 8)
    Inaku ke bideme doma so prijateli koi imaat malo dete taka barem ke si igraat deckite.

Ubav den na site!
    Pobrzo ozdravuvanje na bolnite :hug::hug:

На Girl-Rabbit, Arien, girl-miri и 3 други им се допаѓа ова.
  4. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336

Istoto i mene mi go kazaa vo apteka, i taka napraviv bidejki prv pat dadov probiotik. Ama pologicno mi e ova sto ti rece @Kaetana taka da zdravje ponatamu koga ke davam, ke gledam pogolem razmak da ima.
    Btw probiotikot go davav vo cajce, voda, zavisi sto ti pie.
    So lesno

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Абе изгледа по дефиниција изгледа се понашаат ;) да не има некој прирачник "како да ја изнервираш снаата?" па по него да се водат :)
    Среќни празници и многу здравје!

На Girl-Rabbit, Arien, eleni27 и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Se pridruzhuvam vo "klanov" so svekrvi :D Tochno znae nachin kako da zgazne na nervi :)

На Girl-Rabbit, Arien, eleni27 и 8 други им се допаѓа ова.
  7. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Priracnikot verojatno e vsaden vo glava na sekoja zena kako cip. Se aktivira koga ke stane svekrva :D Inaku beba sabajlevo tecno mi bese kakana. Ako ima proliv ubicu se!

На Girl-Rabbit, Mariangel, Arien и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Хелоу
    Беба без тт и спие,кутра зарипната едвај и се слуша плачењето
    Носето затнато,кашла а не остава да и го извадиме мрсулчињата со пумпа
    Абе вришти мислиш на колење ја носиме
    Со докторот за малце да се искараме
    Антибиотици,пробиотици а неиспитано ништо
    Не сака да слушне за земање крв
    Уште ме праша каква мајка сум да барам дете да ми боцкале без причина :@
    Чај и вода пие премногу
    Што друго можам да и дадам за да има подобрување?
    Уште еден месец и ке одиме во Мк па мислам подобро ке се снаоѓам
    За Новата ке си седиме дома,со болно дете не се оди никаде
    Во клубот за цигарчиња еве ме и мене :$ јас честам :D
    Ајде мами која е за кафе :coffee:

На Girl-Rabbit, Sunshine_1979, Arien и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Малечко е бебето за да карактеризираш пролив оти сите столици им се течни. Пролив е ако е течна ко пенеста и честа. Ама па и честа е дискутабилно - на мојава како бебе секоја пелена и беше какана. ☺

За пробиотикот барем еден час после антибиотик - пред нема да има ефект. Јас давав линекс јуниор (такви имав) и давав едно на ден. Две давав кога имаше пролив (еднаш досега). Провен немам дадено ама видете мора да пишува во упатството.

@irena.1 дај боже да ви помогне антибиотикот.. но моја препорака за иднина - прво брис.. после антибиотик.. не мора да чекате за резултати.. почни пак со рандом антибиотик и види дали ќе делува... ама земете го брисот. Па после ќе го смениш антибиотикот по антибиограм.
    Оти вака сега за брис ќе треба да чекате барем недела дена... а има шанси антибиотикот да не делува на таа бактерија.
    Ова од искуство ти го пишувам. Се надевам дека кај вас нема да е така... оти ние со бетахемолитичен душата ни излезе... испи се живо и диво и дури направи резистенција на скоро се... а после брис со пеницилин одма го средивме и детето се препороди.

Ретки се случаевите како кај нас, но го споделувам нашиот за ако можам да помогнам.

На Girl-Rabbit, Monella, Arien и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.851
    Допаѓања:
    33.914
    Добар ден жени.

@danichap да знаеш колку ми недостига кино со пуканки и коктел бар. Вчера шетаме со мм и гледаме кино и си велам ајде ќе одиме кога ќе порасне малата. Да дојде некој од наште би ја оставила и би шетале.

Ние вчера се шетавме со малата почнува да се радаува . Сака во раце и шетањето ни е почесто во раце отколку во количка . Сега ја чекаме да стане и пак да шетнеме на сонцето.
    Јас купив месо и ќе правам утре еден специјалитет од свинско и телешко по рецепт на дедо ми.Руска салата и компир со кримид.Кифли можам исто да направам .Јас како залетав мислш 300 души ќе дојдат :D Ќе бидеме само ние 3та.

Мамички убав помин утре и се најубаво во Н.Година и без настинки :hug:
    Си шкртаме и догодина пак :hug:

На Girl-Rabbit, Monella, Smizzy и 7 други им се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.330
    Допаѓања:
    107.917
    Добар ден мајки, ве читам па од првото молезење во 10, а еве пак ќе се молзам сега. Доручеци, ручеци, каши, манџи, млеко, сок, чај, вода... Глава да ти штукне. Вчера дојде мм, спастрив дете, му оставив се и го оставив да го гледа, јас отидов сама на шопинг, дури и чудесно ми беше, шетам а сама, без дете во раце, без муж што бутка количка ко мува без глава, без нервози... Будала јас, си дојдов за саат ипол, ама се натоварив ко магаре, не можев да носам веќе.

За новава каде и да сме ќе си направам со лиснато кифлички, една елка чоколадна и ајт на здравје. Најверојатно кај баба ќе одиме карши, немам нерви и енергија за друго. Месо и со месо веројатно бабава ќе направи, епа од мене и многу ќе биде дури, ко за со мало бебе.

Сега засега ние сме здрави, не не има уште од тато префатено вирусот, јас му дадов едно мајагери со цедени сокови, медови, маџуни, свашта и мислам ме одмина. Не знам како може болни луѓе да одат на гости, а има и такви кои носат деца как болни луѓе, наши роднини детето го носат кај родителите на роднинава а они сите 4ц дома болни. Страшно. Да нема кој да го чува разбирам, ама има бре. За две пакетчиња не си го изложувам детето на стрес па еве крај да е на светот.

Да го доварам гравчево и ќе се фатам да ги украсам колачите. Држте среќа ;)

На Girl-Rabbit, Monella, Arien и 7 други им се допаѓа ова.
  12. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Знам, се знам. Ама ете, овој пат ситуацијата беше таква. Само едно ме буни. Кажи ми кај вас кога имавте бетахемолитичен што кажа резултатот на крвта. Мислам дали леукоцити и црп беше покачено? Или не мора секогаш крвта да покаже? Од оваа недела имам две к.с. Првата е три дена после првата тт, втора е од ноќеска од педијатрија. Двете се скроз нормални.

13. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Леле, не ме плаши со чипот. Којзнае јас каква баба рога ќе бидам, кога ќе се активира мојот. :rofl:

На Smizzy, eleni27, M&M и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.868
    Допаѓања:
    141.986
    Eve sme i nie ,beba bolna ,edvaj dise.
    Sabajle ja nosev na pregled-malku crveno grlo ,nema na gradi nisto ,vika da proverime k.s. i mm vika pa pred nepoln mesec proverivme ,ne mora sekoj pat(oti on neli doktor e pa se znae:@).i vika dr.dobro aj ne.I vikam ostajte mm so vika ako treba da proverime-e ne ne treba.
    I so mustela balsam da mackame,vo nose fizioloski i tie vitaminite Babyvit.
    A denes edvaj prezivuvam.Place,kenka malku spie,nejke ni voda,sok,caj....preeska ja namoliv kasa jadese plus i jogurt vo nea.I posle ispovrati :(Edvaj sega vo spienje 100ml.ispi mleko.Strav mi e od ova virusive znaci epten.Trebase utre da odime kaj moite(vo drug grad) ama neznam kako ke bide.A tolku se raduvavme site da se sobereme posle 4meseci.....Bitno da e dobra malava...
    I mm nastinat i mene me fakja:(:(:)Toa od mene

Последна измена: 30 декември 2016
    На Monella, Arien, danichap и 2 други им се допаѓа ова.
  15. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.934
    Допаѓања:
    153.032
    Aj dobro vecer. Konecno zavrsi denov. Site pred ng si odat porano veseli se zezaat na rabota kaj nas haos. Barem mene mi bese, eden od najlosite rab denovi godinava ama aj da ne ve tupam. Vazno sum konecno doma so decurlanava pa kolku mozam i nesto da potspremam. Ova malovo so toa faculeto smesno kako leksiliumce mi e. Sinko uspeav da go ubedam.so tatko mu da dremne 1 saat deka od 8 gi prativ na rodenden a od 6 buden nemase da izdrzi i za divno cudo mi uspea. Uste utre da go ubedam za da moze da si igra so drugarcinjata do pokasno da si doceka ng. Inaku nie nit spremno nit pazareno nesto. Utre ke go pratam mm rano rano uste 8 ped da pocnat tepackite po marketive da kupi se sto treba za ruska, kiflicki ke gledam da kupam, da zbrcime edni sarmi i sakam kolacinja da napravam po moznost i solenki isto so formi kako kolacinjata. Ova se se planovi a sto ke realizirame ke vidam zdravje. Kako i da e gladni nema da ostaneme :)
    Ajde devojki vi posakuvam se najubavo i uste mnogu majcinski muabeti dogodina

На Monella, Smizzy, Mariangel и 8 други им се допаѓа ова.
  16. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    10.127
    Утре вечер ќе си уживаме тројцата дома, имаме супер изговор за да откачуваме гости, малото рано ни заспива и не трпи галама:D не мислам дека е крај на свет ако дома не изгледа како од реклама за кока кола и ако нема Шведска маса. Ќе спремам вечера по наш вкус без оптеретување нешто да не фали. ќе уживаме во вечерта заедно и ќе направиме откачени фотографии за спомен. Среќни празници мајки, здрави, живи и весели дечиња да имаме во новата година.

На Monella, VedaG10, M&M и 15 други им се допаѓа ова.
  17. Arien

Arien Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    476
    Zdravo mamicki.
    Eve me i mene posle podolgo vreme. Opravdano, so obvrski familijarni, no i pomalku praznicno. Imam mnogu za citanje stranici, no prvo da pisam i jas nesto.
    Bebuska raste :angel: :inlove: . Vikam bebuska, a taa veke porasnala kako prava mala palava devojka :lol::lol:(13 meseci) kako vcera da bese koga ja zedov vo race taka malecka, nezna, so otvoreni ocinja i pogled poln so prasalnici, a koga ga gusnav i tivko i sepnav kolku ja sakam i kolku Mi go napravi zivotot poispolnet i poubav nejzinoto malo race mi go stegna prstot i mi se nasmea slatko mi ja stopli dusava :inlove: :angel:. Nema nisto poubavo i povozviseno od toa da si majka. Na site mu posakuvam takvo ispolnuvanje vo zivotot :l:.
    Inaku sme super mislam bebuska e Hit na novata generacija :lol: :rofl:, maksimalno opustena so totalno nepoznati luge :drunk: koga i da izlezeme nema koj ne go pozdravuva, na koj mu SE smee, Pa trca kako nekoe patce po site, a bre staro, mlado ne promasuva odi pruza raka (highfive) so sekoj da se zapozae, a najgolemo zadovostvo im pravi na babite i dedovcite mislam nikoj poznat :!: , a tie presrekni mulabetet so nea. I denes interesno nesto novo otkri koga pominuvame vratite se otvaraat i taa dozivljai vlezi izlezi i samo se smee :rofl:.
    Lele postov go pisuvam od rucek duri sega da go zavrsam. Da ne dolzam i dosaduvam so desavkive nasi i so bebuska :lol: moja, inaku iskapena, naigrana, najadena i posledno nacicana konecno zaspa :whew: |-).
    Nova godina doma jas, mm i bebuska ke si pravime zurka :dance::music:(poolparty). Potoa ke cekam Bozik da dojde da si go proslavime kako sto e red :).
    Site ve pozdravuvam i vi posakuvam sreka, zdravje i uspesna godina koja ni doaga.
    Joy cestito pobedata, zasluzeno, glasav za tebe :clap:.
    Kaetana, Danicap so zadovolstvo gi citam vasite postov i soveti spodeleni tuka na forumot vi posakuvam se najubavo, a tebe Danicap so lesno da si se porodis i polna kuka decinja, mnogu uspesi.
    Mari se smeam so tvoite postovi ostani pozitivna i :hug: za momata :inlove:.
    Mariangel :* i :hug: i godinava uste edno bebuvce drustvo na naseto forumsko junace :angel:.
    Mariz ovaa godina site postovi da ti bidat ispolneti so ubavi migovi pominati so Teo i virusi,tt bolest da ve zaobikolat dosta bese, redno e da javis i za nova bremenost (fingers) :inlove:.
    Eleni 27 majce :muscle:(y) gospod e so tebe i vo najteskite momenti ti dade sila da izdrzis, a sega uzivaj vo sekoj nov den vo novata godina so mnogu zdravje, smea i vesel detski djagor koj e kako prekrasna pesna ispeana od tvoite tri angelcinja :angel:.
    Ve ima mnogu koi treba da ve spomnam i za sekoja po nesto da napisam, no go razdolziv postov na dolgo i siroko :lol: :tmi: :$ Ke ostanam cela nok pisuvajki :whew::rofl: zatoa od srce vi posakuvam uspesna godina i mnogu ljubov i se nadevam na druzba i vo narednava godina:handshake:.
    Odam sega kafence da svaram :coffee: i da ve iscitam ^_^.
    Dobra nok mamicki i zlatni bebuski i decinja :inlove: :hug::*.

На fairy88, Monella, M&M и 9 други им се допаѓа ова.
  18. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.988
    Допаѓања:
    9.368
    Mami na mali bebinja, kako se spravuvate so petardive? Kaj nas vukvalno pred zgrada ni pukaat bebe za greota samo se plasi, se streknuva od son se budi i place epten zalno odvaj da go smiris. Stvarno neznam utre vecer kako ke pomineme..... :worried:

19. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.546
    Допаѓања:
    139.753
    Јас имав мака од сељаците со мотори и цело лето неспани останавме. Затоа меѓудругото и се отселив.

20. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Torta gotova, ruska salata iseckana i zivci iskinati! Beba volku nemirna nikogas ne bila, ne place tuku vreska i rika ako ne i e pogodeno nesto celo popladne! Eve ja i sega odvaj ja zaspav, samo se budi i place! A mene pak nekoja promaja me fatila, ramoto mi e skroz ukoceno, mi se place od bolka.
    Dobra nokj!

На Mari*, Monella, M&M и 2 други им се допаѓа ова.