Cerkicka zaspa i mm a jas cel den nanoze i preumorna ama od nerva son ne me fajca Utre ke dospremam se sto treba a torta ovoj pat ke kupam bidejki veke spremiv drugi dva deserti. Meso ke spremam salati i oriz po zelba na mm i cerkickanekoja dekoracija na masa i tolku. Sestrami vika zdravje ako bide se po planiranoto utrevecer sme kaj tebe,zaedno doma ke si slavimejas presrejka,kako malo detecela godina pomina od nejzinata posledna posetasakam da si pominam ubavi denovi so sestrami i vnuciteke ni falat mama i tatomene sekogas mi falat a posebno za praznicizdravi i zivi da mi se se nadevam brzo ke se vidime ne è blisku mak... Utre na brzinka ke dopazaram sto fali za vecera i plus za nedela da imam,podarocite spremni se nadevam nekoja ubava foto ke napravam od reakcijata na malataminatiot pat dodeka ja sliknam ona go otvorila paketotljubov moja Imav mala diskusija so mm,mnogu e sebicen a jas premnogu osetliva Imajte ubav zavrsen den od godinavauste poubava godina da imane,zdravje ljibov i srejka na siteubavi sni.
Добар ден мами. Конечно ноќ без тт. Како и да е ние цела ноќ проверувавме. Е сега има мрсули на тон, ама ок. Ве читам што се ќе спремате за јадење, алал да ви е. Јас ништо, буквално ништо. Недела дена не сум поврзала повеќе од саат спиење и во кујна да стојам шанси нема. Нит одиме на гости, нит примаме гости деновиве, таква ни е ситуацијата. За денес готова храна ќе си нарачаме, за утре мм месо на скара ќе ми направи, а мајка ми кифлички и салата ми подготвила и толку, гладни сигурно нема да останеме. Убаво да си поминете сите што се спремате да одите да дочек вечер.
Ние веќе втора година си прославуваме сите тројца и ништо не ни недостасува... Лани детето си заспа некаде 23.30, ама тоа е така зошто за викденди си спие до подоцна,, плус попладневна дремка, па подоцна заспива вечерта. 19 месеци е и реагира на гости со плач, а околу нас сите болни, со темепартури, па ниту со нив можеме некаде надвор, а уште помалку дома да ги каниме. Убаво е, семејно и романтично уживање, без страв од петарди, динамитки и што уште не, пијани луѓе и нивните сцени, евентуални тепачки, турбо фолк до коска, со музика и храна по наш вкус и романтичен завршеток на старата година.
Nikako nema.spravuvanje. guskanje prezaspivanje po sto pati. Imam komsii preku 2 sprata sto sekoja god frlast od balkon i pukaat bas kaj pod prozor deka sme na prvi. Gledam i ovie nad nas kaj sto ke slavime kupuvale demek na decata kke im pravat interesno. Neznam sto ima tuka interesno sun mi ako e skoro 7g se plasi neznam za de deca ama mislam deka tatkovcive za svoj kejf si kupuvaat ke mu kazam na mm da proba da gi ubedi da ne pukaat bar oni bidjki jas sigurno so malovo vo 12 doma ke si bidam a ona ke spie. Kako i da e steka drugive denovi ne se pukase nesto mn bar tuka a za 1 vecer nkako ke isterame
Да не урочам, пу пу, ама во однос на претходниве години, годинава послабо ги слушам на мое огромно задоволство, бидејќи мразам петарди од дното на душава. А видам купче мали машки деца околу нова година, бегам, заобиколувам, знам тука нешто опасно се спрема. Изненадувачки пред две недели почесто фрлаа кај нас во наслеба, а сега ретко, многу ретко. Лани ќерка ми имаше седум месеца, не се стресуваше, а годинава не забележувам нешто значајно. Е вечер, знам не петарди, бомби ќе летаат и искрено загрижена сум. Би сакала нови години без тоа ѓубре. Ај што пукаат, па и до прозор ги фрлаат, на глава некому ќе м у падне, ќе му експолодира. Како и да е, тука е мама да ја чува од лошите момци
Izgleda pak imam bakterija u nos ko lani isto. Setam so maska po doma mi e strav da ne si razbolam dete. Na doktor mozam duri na 9ti da odam. Kazete nekoj nacin kako da ja smiram rabotava oti sama ke bidam maz na pat ne sakam dete da se razboli i da ja vlecam po doktori oti mene mi padna imunitet
Капки некои за во нос Оперил со гарамицин и декса нека ти направат во аптека Или по лајт варијанта спреј со оригано(антибактериски делува) Или бактробан маст за во нос ако ја има кај нас
Јас мислам да Затоа што сите три ги имам користено и за малото У секој случај нека те посоветуваат во аптека што е најбезбедно .
Со маската правиш добра работа, јас и маж ми бевме настинати во ноември, јас цело време со маска кога и давав да јаде, успивав, миев нејзини садови и и спремав храна. Добро е да купиш и санитајзер за раце, макар што Маската е одлична работа, менувај ја почесто, и користи ја и при хранење,преповивање, па и миење на садовите и сл. Јас и сопругот бевме настинати во номенри, ќерка ми остана фала Богу здрава, ама цело време маска, миење раце,сл. Ќе ми се смеете, ама едно шест дена не ја симнав. Но, ако имаш некој да ти помогне, не се колебај, побарај помош, особено околку подготовка на храна на детето и било што што подразбира допирање на истата. Сепак ти треба малку одмор за побрзо закрепнување, а многу ќе значи да го заштитиш детето од настинка. Секое добро и побрзо оздравување.
Мамички драги Нека ви е срекна новата Многу здравје,срека,нешто повеке парички Многу дечиња,успех во работата и многуу трпение Се што ке помислите да ви се исполни
Конечно го убедив маш ми да славиме нова кај мојте бидејки се сите здрави. Овде дома само свекорми маш ми и јас и бебка здрави јатрва три деца нејзини девер ми свекрва ми се болни и замислете без срам јатрва ми се симбува ги праќа децата доле а моево е само пет месеци сега за сега само нос и тече се надевам на тоа ке остане. Маш ми се лути што малава ја тргам кога ке се симнат болноте али они џаме се со факултет кога им викам вирус се пренесува а они не па не сум бегала од нив како лепрозни да биле. Епа ми е гајле нека се лутат али уште една недела не ги сакам покрај нас иако свекрва ми спремала за заедно да вечераме али ние ке киднеме.
Lele kolku se nerviram od lugjeto,znaci ke puknam.Mm e na rabota i dremat ,vika pile nema da preleta a gazdata im vika da sedat.i plus vo 14h.im rekol koga ke dojde ke im kaze do kolku ke rabotatOn ako nema familija ili ne go fermaat ne znaci deka i drugite nemaatA nie cekami spremni za poaganje Znaci gazdive denesni se pretvoreni samo vo pari.Sfakam se ,ama be za dzabe sedat sega.Poveke ke trosi struja otkolku promet sto ke ima.Mrazam takvi lugje od dnoto na dusata Nie bolni site.I vnucite se nastinati taka da ako ideme kaj moite ke bide veselo.Ke bide "kija ,kasla,mrsuli mu tecat" zabavaMore bi si dremela doma ama ne sme bile odamna i sega koga ke trgnam na rabota ic nema da mozam.Malava taman trgna vo gradinka nastina i kako ke pravime neznam Se nadevam vo Novata 2017g.moite postovi ke bidat so pomalku depresijai pooptimisticki i veseli. Vi posakuvam ubavo da si pominete vecer ,kade i da ste i site zivi i zdravi i ovaa godina pozdravi,posrekni i poveseli. P.s. i poberiketni
Добар ден мамички..Ние подобри и двајцата кашлат но сепак весели играт..Вечерва ке си се дружиме сите 4..Секако и свекорот и свекрвата ке се дома па може и тие да прелетуваат одвреме навреме но не ми пречи Денес беа нешто да земат за вечерва па ни купиле елеци мене и на золва ми нели поклони за нова ни биле на керка пакетче за јадење работи сокчиња а на синко убав комплет..Јас кашлам и нос тече чаеви пијам но никако не мине..Туку мамички смеам ли нешто алкохолно да се напијам бидејки дојам..? Би сакала вечерва бар чаша две да се напијам.. Имајте убава вечер мамички каде и да сте вечерва..Се читаме во новата година мами
Убав помин за празнициве. Среќна нека ви е Новата 2017 г. Ви посакувам повеќе здравје во Новава, поздрави дечиња,помалку влечкање по доктори и болници и помалку грижи. Уживајте во миговите...оти времето лета со светлосна брзина,а и животот...бар така мене ми се чини. Каде и да славите убаво да си поминете. Поздравче .
Здраво мајки од мене! Се вклучив за да ви посакам убав помин вечер! Среќни и насмејани да ја испратиме старата и дочекаме Новата година! Јас инаку уште на работа сум... ама кај и да е ќе си одам! Па дома руска салата ќе спремам и нешто во фурна ќе бутнам да се пече! Ептен на време сум си фатила работава! Како и да е, до 23 се ќе биде цакум - пакум, а трпезата полна! Инаку во домашна атмосфера ќе бидеме, неколку парови со децата! Па штом ќе се дечките со нас сигурно 100 пати ќе ја испееме Елко,елко - новогодишен хит! Ете, дојде време за одење дома! Чао мамици и уживајте вечерва!
Со арно да ја испратиме 2016 уште поубава да ја дочекаме 2017! Многу љубов во срцето, мир во душата, здравје во телото и пари во новчаникот пожелувам на сите вам! Да сме живи и здрави и ние и нашите најмили- само за убаво да си пишуваме! Среќни празници!!! Ние остануваме дома, сега ни се јавија пријателите дека едното девојче качило температура! Ќе си седиме дома па одам да доспремам уште по нешто за да ми биде комплетна масата! Убав провод на сите!
Ova nie prva godina so bebus zaedno ce si sedime domicka ce ja ispratime starata i ce si ja docekame novata( ako ne zaspieme). Jas I mm sme nastinati.Prv toj nastina ne vleguvase soba ic kaj bebko da ne go nastini I spiese soba kaj devermi.Sega jas so tt,mnogu mi e strav da ne nastini bebko se pazam kolku mozam. . Ubo da si pominite vecerva.
И ние дома оваа нова година, прв пат. Ама сега сме и прв пат со бебуш. Ќе си седиме дома нема кај да одиме со мало бебе. Вчера направив многу вкусна чоколадна торта, денес руска. Кифлички имав, а месото веќе се спрема па дури спие синко да ве поздравам и да ви посакам многу здравје, среќа, пари и љубов во новата година. Здрави бебуши и само да ве радуваат. Убаво да си поминете сите без разлика каде сте. Поздрав мами и да прославиме за новата