Se sekavam nanazad vo godinite,koga majka mi so golema zelba spremase nekolku vrsti jadenje,torta,mestese masa i site morase da bideme sednati tocno koga ona kazala. I den denes ja zacuvala taa tradicija,da go sobere celi semejstvo na kup posledniot den od godinata. Denes,jas edvaj cekam i brojam da pomine denov i ne samo ovoj,tuku i narednite,samo dete da se oporavi i maz da se vrati. Sam covek nikade ne go biva. Jeste da spremav,kiflicki,ruska,slatki,no masa prazna. Dete grevota da gleda,a ne smee da jade,na dieta e zaradi prolivceto. Zatoa edinstvena moja zelba e samo zdravje,zdravje i zdravje kaj site pa i kaj nas. Majki,srekna vi Nova,neka vi donese ona sto ste posakale. Ubav pomin na site.
Мајки, годинава ви посакувам да не видите доктор освен за редовни контроли кај што ќе ве фалат дека напредувате СИте здрави и живи
Мајки, јас само да ви посакам многу здравје, среќа и само убави моменти со најмилите во новата година. Да ни се здрави и среќни, ништо друго не треба. Убав помин на сите
Srekna nova na site. Mnogu zdravje sreka ljubov. Nie isteravm3 do 1 so malava me iznenadi. Pospa pokasno popladneto i pisle vo komsii tolku se razigra epten zurkacika bila sabajle i vikam kaj bese ti vcera i vika yeeee demek igrala smeska. Ama pak rano nekako stana sega pak ke si legneme posle treba na rucek tradicionalno kaj tetka mi
Среќна нова година Господ да ни дава само здравје и живот, другото само ќе си дојде по себе. Ние стандард едно те исто, вчера бевме до кај едни пријатели и супер си поминавме, ќерка се изнаигра. Гушка до сите и имајте убав ден.
Среќна нова година мами Да сте живи, здрави и насмеани секој ден. Бидете исполнети со позитивна енергија која ви ја даваат дечињата. Тие да се здрави а ние се' ќе истрпиме Уживајте во празниците и радувајте се на секој нов ден.
Добро утро и Среќна ви Нова Година! Ви посакувам многу здравје, среќа и весели непроценливи моменти со вашите најмили! Јас не стигам периодов да ве дружам но откако ќе се приберам ќе имам повеќе време. Имајте среќни празници и чувајте се!
Среќна Нова Година женчиња ви посакувам да ѓи заборавите проблемите и маките од старата година и многу здравје на вас и вашите најмили во новата година,успеси на сите полиња и многу среќа да ве прати Ние си ја минавме вечерта дома,дојоа пријатели едни и така.Бебето си легна стандард рано и умно на мајка стана покасно денеска сабајле Нема поубав подарок од бебулето што го имаме со мм Јас си легнав доста рано во 1 и пол, мм останал со гостите и после се рачистил,па си легнал дури во 4 саатот. Некако бев капната цел ден чистевме,после правев кифли и руска салата и на крај немав сила. Градот го запалија,друго не ни очекував.И претходните години беше исто.Почнаа уште од 8 саатот со огномети и петарди и врвот беше на полноќ,15 минути после 12 часот воздухот мирисаше на барут и не се дишеше.Мислиш трета светска војна избувнало.Среќа што прозорите ми имаат звучна изолација па не се слушаше толку многу.И пак беше доста гласно и се будеше бебето повремено Убав прв ден во Новата Година
Женчиња уште еднаш да ви ја честитам Новата Ние поминавме солидно Ни се придружија и комшиите па не бевме сами Него да прашам и овде затоа што е поактивна тема Вчера приметив натечено и тврдо кај горните предни запчиња ама од надворешна страна на жлебињата Сабајле малце беше како шилесто местото,а сега е поспласнато Мислев дека е запче ама нема ништо,а беба гризе,нервозна и плаче Па некој ако знае да ми каже дали да очекуваме запче или не е ништо тоа
Среќна Нова Година мами на Вас и Вашата фамилија.Здравје и радост да ве прати, многу среќни моменти и полно насмевки. Ние бевме дома .Бебче спиеше и се плашеше од петардите. Важно помина.цел ден готвев и мм ништо не ми бендиса само салатите Нема врзе да сме живи и здрави само. Пријатна вечер мами.
Srekna nova godina mami. Da si uzivate so najmilite. Bolestite ke pominat. Jes da.istostuvaat psihicki i fizicki, ama ke pominat. I nie sme bile deca, jas ne pamtam zima bez bolno grlo. Inace mojata prva nova godina so moeto dzivdzi bese totalna sprotivnost od ocekuvanjata. Ocekuvav da oblecam bebe vo novogodisni spikozni, pa da se slikame, da ja slikam so tatko i kako i dava paketce itn. A realnosta bese sledna: bebe kenkavo od 7 saat do 11 ne go pustiv od race. Spikozni ne trpese pa ja oblekov vo pamucni pidzami. Recisi doziveav kriza na nervi za konecno da zaspie vo 11 saat, a nie vo 11 i 30 padnavme. Taka ne ja docekav novata. Si cestitavme sabajle i tolku bese. Duri i jadenjata sto mi gi donese majka taka ostanaa, denes gi jadevme...Odam sega bebe da kapam i posle cela nok samk ciceto. Toa ke bide i celava godina. Da sme zdravi i zivi samo
Не сте единствени. Ни тргна годинава со сува кашлица и Т. Не знам кај се разболе. 2 дена од дома не е искочена :/ требало да биде.. Иначе, срекна нова година на сите вас. Ви посакувам 2017 година да ве пратат само убавини а за болести да не чуете...
Zenicki srekna nova!! Nie vcera so temperatura i rastecen nos, pa cel den i nok so toa se raspravavme. Sreka denes poarni. Se somnevam deka se zabi radi noseto, ama toa e, so deca.
Мајки среќна нова година, само убави работи да си дочекувате во оваа година, многу среќа, љубов, успех, пари, но секако пред се здравје Мене ме нема деновиве, но немам многу време.. ниту сум ве исчитала... така набрзина да ви ја честитам новава година и одам