Ќе може ли некоја мајка да ми каже Далерон сируп на колку саати можам да давам? На 4 часа беше така? Гориме од тт 39! Или упатсвото да ми го сликне некој ако го има истит сируп! Итно е мајки!
Srekna nova i od mene i se najdobro, jas kako taze mama ima edno prasanje dali e mozno bebe tri dena staro da ima vednas grcevi, cicame go pustame ciceto pa go barame so usteto i go davam pak go pluka i place, cel den taka, se iskaka dva pati i se smiri, neznam sto e dali nemam dovolno mleko ili vednas imame grcevi
Me nasmea, kako onie slikite na nekoi internet strani "expectations vs reality" so bebcinja nisto nemozes da isteras kako sto si planiral. Ama samo oni da se zivi i zdravi. Nie denes cel den po gosti. Kaj tetka mi guzva pa malku se rasplaka uste od vrata posle celo vreme flaster za mene. Isto i kaj baba mu na mm samo sto tamu pomalku luge pa na kraj se opusti se razigra i nesakase da si odi. Zaspa rano, zaspa i sinko pa i mm jas sednav da gledam Harry Potter ama mi se razbudi pa eve ja prezaspivam. Ke si legnam i jas umorna sum nekako nikako mene planot za edno filmce da mi se realizira do kraj. Zatoa jas koga malku imam vreme si pustam nekoja epizoda od nekoja serija kade epizodite ne se povrzani. Tolku teram 40min do 1 saat i ke me vikne. Utrr slicna sema ke imame gosti na rucek pa posle kaj kumovite na rodenden ama taka vo pouzi krug doma za promena namesto vo igroteka. Malku me pognjavija od rabota denes malku stignav i da porabotam nesto itno ama i go ocekuvav toa samo se nadevam bar utre da mi pomine pomirno i od vtornik nazad vo realnost
Vo princip na 6s ama ako kacuva pobrgu mislam mozes i na 4. Eve link ako mozes da otvoris i jas vaka citav frleno mi bese upatstvoto this HTML class. Value is http://www.krka-farm
Може на 4 часа слободно. Стави крпчиња облоги под мишки мокри со вода од чешма. Пази само на плуќа да не стојат. Јас незнам што да правам. Малата спие, имаше Т 38 но сега ја допирам топличка ми е повеќе. Да ја будам, да дадам далерон ако нема 38.5? Ич незнам што да правам во вакви ситуаци, ретко имала Т.
Ние пред 10-тина дена имавме температура и до 41.7 , бевме и на клиника и таму вака ме советуваа: Блокмаксот се дава на 8 часа, меѓутоа откако ќе дадеш Блокмакс, за четири часа може Далерон. Ова секако само ако температурата е над 39, 39.5. Исто така медицински алкохол 70% растворен пола/пола со вода да се масира детето. И туширање, доооолго туширање. Со помин нека ви е. Мене животот ми се скрати изминативе денови.
Ф Фала ти. Ние имаме 38.2. Ја намачкав со руска вода сега. Ке почекам малку да видам дали ке опаѓа или ќе се качува. Советуваат до 38.5 да не се дава ништо нели, затоа незнам што да правам.
Најчесто не се дава, меѓутоа ако детето е вознемирено можеш да дадеш. Најчесто маливе (барем мојава е таква) до 39 без проблем се носат со температурата, меѓутоа мора да се следи.
Да добро се држи и она. Цел ден скокаше ќе речеш не е болна. Сега и се спие не остава да ја допрам. Едвај измеривме Т и ја намачкав. Плаче и вика да нанаме да нанаме. Може и Т ја бутка на спиење. Како и да е ти благодарам многу. Се надевам дека вие сте добри сега и ти посакувам година без болести а полна со љубов, берекет и здравје.
Мајки среќна ви нова година да имате здравје,среќа,мир,хармонија и мн љубов во домот. Туку кажете што можам да пијам од лекови оти умникот е цел отечен и непцето и од надвор цела лева страна и крајник се заедно,едвај уста отварам зборам и јадам.парацетамолот ништо не ми помогна.
Srekjna nova Mamicki nie sme oficialno prefrleni vo temava samo shto nemame mnogu vreme da piseme. Sakam da prasham kako se snaogjate so novorodenite? Nie sme super sega za sega. Ushte se naviknuvame na spienje (nespienje) i taka.
Мојот педијатар ми кажа дека нр смее помалку од шест саати да има. Затоа давам блокмакс, па на четири парацетамол, па на четиру блокмакс. Е сега мора сепак со педијатар. Зборувам за поголемото дете
На стоматолог, и мене така пред две недели ме стегна заб, му се јавив на стоматологот вика мора да дојдеш, и да се напиеш апче (а не смееш) кога ќе помине дејството пак ќе те боли, најубаво јас да те погледнам...
Zheni neka vi e srekjna novata! Zdravi, zhivi i vie i vashite dechinja. Nasmevkite godinava da vi bidat najubavata shminka na liceto
Srekna nova, da stw zivi I zdravi I sekogas nasmeani I vie I vasite srcinja.. moeto srce ja isprati starata so rastecen nos I solzenje na ocite I eve ja terame I novata taka. Nekoj sovet za lek? Primame operil kapki ama mnogu kiva, mnogu mrsuli, temp nema inaku sme 8+
Еве ме мајки! Ние ептен јакичко влеговме во 2017, со т 39,6! Веќе два дена се бориме, синоќа и до дежурен лекар стасавме, па инекција, па сирупи, па туширање со млака вода, па вински оцет на чорапите... И само за кратко ќе се намали тт до 37,5 ама за 3 часа пак 39! Лудница, да пукне човек! И која е таа иронија, нема да се разболи 365 дена од годината, ама баш кога треба да празнуваме, баш кога не работи матичниот лекар е баш тогаш ќе качи тт 39! Толку болна никогаш не била, поточно јас немам искуство со висока тт па ептен се испаничив! Како ли ќе издржиме до вторник! Откажавме прославата за втора новогодишна вечер, ноќта ја поминав во мерење тт на секој изминат час! Тоа е, деца непердвидливи! А и денес не сме нешто поарни,пак тт 39 а освен парацетамол друго немам дадено. И воопшто можам ли нешто друго да дадам? Блокмаксот подобар ли е? Утре секако матичната ќе каже како да ја лекувам, ама до утре како ли ќе се издржи! Извинете за негативниот пост... имајте убаво празнично расположение и Среќна ви Нова година!