Машко 25 носи на 20 месеци и 3 недели Баш свекрва ми за ова ми кажуваше, золва ми како малечка имала големи нозе, вика само нозете беа на неа... а сега носи 35ка на 28 години немора да значи дека ке има и понатака големо ноџе... мојов сигурно ке има зашто јас носам 40/41, а мм 44 Висока е?
Не знам од кај заклучија дека има големо ноџе. Во рок од 2 дена 3-ца ми го кажаа тоа. НЕка се живи и здрави, па ако сака и 40 нека носи
Имам и комшиче, женско.. она е родена Јули минатава година наполни 2 год и гледам дека ноџето и е каде каде поголемо од на синко и чевличките и се поголемки од неговите, а мајка и е и ситна и мала нога има, ни татко и не е голем човек... немора да значи дека ке и расте цело време без стоп еве јас носам 40/41, ништо не ми фали во денешно време не е ни проблем да најдеш кондура за секого
А бе лугево немаат друга работа. Никогаш не ми текнало ноџе да проверам на дете дали е мало или големо. Или прсти од раце. Некако се погоди во краток период повеќе луѓе да ми спомнат, па се запрашав зарем има стварно многу големо ноџе. Како што викаш не значи дека ке расте цело време. Бацки до вас двајца
Добар ден мамички..Дечињата нанат а јас да ве прочитам и да одморам малку и јас..Синко никако ред да си фати птеку ден само дремки има по 10-15мин и навечер заспива во 2-3 и се со плачки само што ке го оставам за 10-15мин пак станува..Нема да заспие и да спие 2-3часа па да можам и јас да одморам...До кога ке држи вака незнам..Бидејки јас тонам..Некако се чуствувам никакво немам воља за ништо се осекам празно..Незнам навистина што ми стана какво ми е оваа чуство..Ајде втора вечер од новата година излеговме со мм свекрвата и свекорот ги чуваа децата но пак исто иако излегов и јас во народ малко се чуствувам осамено празно едно никакво чуство..Еве божик иде сакам да си спремам јас но луге во заедница сме и се свекрвата спрема а ако фатам јас сите ми застануваат и свекрвата и золва ми и баба ми и само кажуваат не вака така..Исто е и за ручек кога некогаш сакам да направам сите над глава ми висат и немам никаква воља...Еве наредната недела имаме именден на син ми и таа веке планира кога ке пазарувале како што за син ми се работи сакам јас..Ми вели горе маса нема да ставаме само долу цело време треба качи се слегни да правиме..Вака како што се чуствувам па уште она ми фали да ме нервира..Вака добри луге се и да помогнат и било што но потоа си даваат многу за право..Кога ја зедов керка да спие со нас свекоров ми вели вечерва да ја вратиш да си спие со нас се навикнавме сакаме со нас да е и јас му велам стига беше толку и ми вели е ние на бебисистери ли ви личиме кига ви одговара на вас тогаш и не се ни расправав повеке..А за имево на синко убаво му беше кига му го ставија о а до ш исто а мене никој не ме праша зошто..Затоа што свекорот така реков..Овде сите се некако заостанати а и мм скренал но повеке немам воља за ништо само децата да ми се живи и здрави..Па молам бога да му излезе бг брат ми рече дека ке ни помогне бар нема да ги гледам нив ке нема кој да ми се меша и ке имам мир..Извинете на негативниот пост но вие сте ми едниствена утеха..Имајте убаво попладе
Тешко е во заедница. Уште потешко ако се кути и не се искаже свој став. А од постот токму тоа го осетив. Треба да си кажеш свое мислење посебно кога се работи за децата. Ти си мајка и имаш целосно право на тоа. Тоа што ти помага околку готвење спремање нема потреба да те нервира. Камо срека јас да имам некој да ми помага. Ако ептен сакаш кажи и дека и ти ќе спремиш нешто. За спиење воопшто не можам да сватам како бебињата дозволувате да спијат со баби дедовци. Се знае кај им е место додека се бебиња. Знам мајки, децата 2 години не спијат без баба. На летовање беа детето плачело секоја ноќ. Не заспива без баба така е навикнато . Накратко додека кутиш и немаш подршка од мм, ке прават како што им одговара. Позз
Kako ste majki? N.godina ni pomina sega treba da spremame badnik i Bozik! Kako ke se organizirame so mali deca samo nie majkite si znaeme ( posebno nie sto nemame pomos ) Sto planirate da spemate za Badnikovata vecer, kakva baklava ke pravite? Izvinete sto upagjam vaka ama sakav malku da smenime muabet, dosta e veke so virusi, neka si zaminat so starata godina! @chocolade mojot ima 2god i 2 meseca i nosi 22-23 br. Pa tie se deca, valjda so rastenjeto i ke menat.
Eve sum i jas so zatnat rastecen nos i sekret gust zelen lepliv lele mori majkooo, cela nokj ne sum spiena samo duvam nos i eve denes cel den samo toa pravam. Prv pat vaka tolku zeleni partali od nosov moj da izleguvaat i preska otidov da mi napravat bris od nos i grlo dodeka sum uste vo Mk zatoa sto sum sigurna deka imam zakaceno nekoja bakterija stom imam zelen sekret, a grloto ne me boli i sea do cetvrtok dodeka bidat rezultatite zemav od Zegin ampuli imunoglukan so vitamini a, b, c, cink i uste sto dr ne mi teknuva, se pie po 1 dnevno, prskam acidosalus sprej i belki nema da se vlosi do cetvrtok za da vidime sto lekarstva da primam. Decata se malku poarni, malata uste e so antibiotik ama iskreno zaboravam na 8 casa da i davam preku den, a nokjeska ne stanuvam za sirup samo da ja budam i taka se prolongira uste nekolku denovi da go pie ostana. Abe ovie virusi kje ne dokrajcat auuu taman kaj eden pomine pa kaj drug i se sme taka vekje jas ne znam sto kje se pravi....
Se vklucuvam na forumov i se samo za virusi se zboruva. Kaj nas eve nedela dena trae. Koga pocna so tt,pa proliv,pa tt,pa kaslanje.... Veke ne mi se ni pisuva. Sin mi pak,vo ovaa nedela,dva dena imase proliv,a tt ednas nautro ke kaci i toa do 38.2-4 pa cel den super,drugiot den isto i op nekade prikvecer pak nad 38. Davam paracetamol i toa 8-10ml(vbolnica ova mi kazaa tolku da davam) od koi dva pagaat na zemja,eden ne go golta... Bitno,za saat vreme spaga. Smaceno mi e veke,ne znaes koga da ocekuvas deka ke kaci tt. Za prolivot samo lineks junior i dietaaaa. Osven kompir,oriz,dvopek,k.mleko,jogurt nisto drugo. I mn tecnosti se razbira. Sreka sin mi,sokovi ne pie pa samo voda bara. Sekoj den samo ai vikam Gospode,utre e nov den,podobri ke bideme. Jas ne bev nisto podobra,no jas nemam gajle,edinstveno nosot e zatnat i me boli. Vo apteka denes,kazuvaa deka gripov e strasen,i golemo i malo gi fakja i deka i so antibiotski tretman nema da ima efekt. 40decinja nokeska vo brza pomos. Zalno! @Nikita7 so hgb 97 kaj sin mi,kacivme na 122 i toa so,sekojdneven vnes na zdravo meso(telesko,svinsko),jajce,seme od kopriva,prirodni vitamini(lazica limon i portokal cedeni nautro),miksovi od zitni seminja.... Samo toa,bez nikakvi dodatni suplementi. Vo kontekst na muabetot za broj na obuvki 2god i 5meseci,nosi br.26. Dobra nok majki jas kako i izminatava nedela,i nokva dezuram so toplomer vo raka. Se nadevam i na site vi posakuvam do Bozik site zdravi da sedneme na trpeza i da go docekame Hristovoto raganje.
Добро вечер лејдис! За чевли да се "пофалам" дека јас носам 41 со веројатност полно модели да ми се мали! Често се залетувам, ќе купам и стојат неносени оти или многу тесни или кратки...а поголеми нема, ептен ретко 42 се наоѓаат! Мм носи 46, Мила 40 на 12 години а Магде 20 на 11 месеци! Се чамче до чамче Ве читам за антипиретици, леле јас душа си немам од нив, Мила 2 пати ми има правено јака хипотермија - под 35 темпетарура, топломер да не ја фаќа и сега давам ептен штедливо и претпазливо! А кога бевме на инфективна, исто ме советуваа Блокмакс најмногу 2 пати во 24 часа. За Бадник се мислиме што да правиме, до лани секоја година одевме кај моите оти сами се, немам брат/сестра и се рачуна и тоа моја куќа но лани, трудна си спремав дома па сега незнам како е правилно, да си седиме ли Скопје или да им направиме ќеиф на моите, утре ќе зборам со мм како му е планот! Инаку кај нас Мила го ќари вирусот, веќе 2 дена е со тт и растечен нос, кутрата во карантин е во нејзина соба, по цел ден со лаптопот и чаеви, сокови, супи...само од врата и подавам што ѝ треба од пусти страв да не ја разболиме Магде.
Irena mene malata ne mi povraka ama posledniot pat ednostavno be sakase da cue da go ispue od lazicka. Me butkase ja isturase lazicata. I i stavav ili mn malku sokce, mandarina 1 iscedena na pr, ili ako imav spremeno cajce i vo nego airupoy i poleka poleka ke go ispiese. Ako ti pie od sise, vidi toa sto mu e omileno i probaj taka. Jas ne sum otvorila forum 1 den nemozam da iscitam aj da doitam pa ponataka ke pisam pak
Mojava pak ima mn malo. 16m uste ni 20ka nemoze asalno da nosi. Imam preku 10para paticinja i kondurcinja od brati 20-22 dzabe. I kupiv edni cizmicki 20ka ama pomal kalap zimi tie i edno po doma sto si gi nosi meki mn so tenka kako gumicka da ne se lizga po parket tie se mislam 18
Среќна нова година, многу радост, среќа, пари, успеси и на оваа тема повеќе фалби за напредокот на дечињата, помалку жалби за болести
@joy1 и @mariz прашајте ме како ни е кога треба да купуваме за него нови патики/кондури Се надевам малава барем нема да го надмине мојот број, сепак девојче е. Инаку мајки, приметив 2-3 од вас ставивте слики од децата во темава па само да ви кажам дека во оваа тема не ви се скриени сликите, може да ги гледа било кој! Внимавајте.