Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355
    Олаа Мамаситас,среќна нова,среќни празници.
    Читам ама никако да пишам.Сеуште сме болни поминавме тт,инфузии,антибиотик,кашлање,црвено грло.Сега само носот ни тече и шлајм има не знае ни да го искашла ни ништо си кркори така цело време,ако успее да се закашла ќе го голне после раат сме некое време па пак исто.Ако знае некоја лек за шлајм нека пише.
    Иначе тој спие јас се превртувам де лево де десно.Мм ме масираше бидејќи да ви се пофалам одејќи прееска за на работа не само што го видов снегот туку и го испробав,сум се плеснала колку што сум долга и широка,пред маса народ ми се изнасмејаа а јас газот го искршив едвај доседов на работа.Утре од сабајле работно низ дома,попладнето на раб,вечерта со друштво до кафана малку.Иначе и јас како @Nikita7 сум утре втора на работа,не се секирај не си сама ќе се дружиме.
    А иначе за пакетчињата и мојот има еден куп ама така си стојат ни тој отвора нешто ни ние,ваљда свекор ми ќе им го најде крајот.:rofl:
    Прееска попладнето слеговме синко надвор поигра на снегот се прерадува,утре мм не е на работа па ќе искористиме ќе правиме еден снешко тројцата позади зграда.Позз мамички,брзо оздравување,убави празнични мигови и :hug: од нас.:*

На Girl-Rabbit, Kitten, mariz и 10 други им се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.604
    Допаѓања:
    76.836
    Јас затоа, а дете ми се разболи одма сама инсистирам се комплет, брис нос грло, крвна слика и црп. Од тоа мое инсистирање испадна стрептокока пвемониа еднаш, а симптоми имаше ко за вирус, а за таа треба антибиотик... Еднаш се излажав ништо не направивме и детево изгоре 4 дена со висока температура без престан, па тогаш му текна ајде црп и оп црп 95 и две дози антибиотик примаше тој пат и башка на слепо не знаевме што лечиме, којзнае што му беше тогаш..(мислам исто стрептокока да ке беше) лесно им е антибиотик од широк спектар да бапнат. Ако уште е таков, најубаво да му направиш крвна слика и црп...

На Girl-Rabbit, Kaetana и coconaut им се допаѓа ова.
  3. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Сакам снег ама мразам калливи раскашавени улици, мразам чизми купени специјално за снег со половина месечна плата а нозе мокри џоа жаби ќе ловиш, мразам шофери - ослободители на Скопје што нит пред дупка нит вирче пазат, и да мразам цел воден ходник оти надвор нема услови за собување а само 7 скали не делат од улица па само бришам по сите и пак имам базен дома!!! Е ај па после сакај ја зимата!
    Инаку спремни сме за коледарите - коледарски колачиња, ситни парички, мандарини, крем бананки, оревчиња...тркр, тркт коледеееееее!
    Уште сме во Скопје а утре времето ќе каже како да биде, јас за секој случај си купив крапче па ако останеме дома ќе се удрам на спремање.
    @coconaut , брзо оздравување на синко твој, ајде нека поминува па треба родендени да славиме!
    @flower30 , не и замерувам на свеки, не е добра со здравјето а во населбата каде што живее нема баш редовен превоз и се плаши да не се доразболи и да не остави на цедило за чување. Затоа остана кај нас, божем и свекор да дојде ама човекот се исплашил од снегот и откажа присуство.
    Туку добра ноќ жени, да дремнам малку оти наскоро ќе се распеат коледарите!

На tina-63, eleni27, Mariangel и 6 други им се допаѓа ова.
  4. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.852
    Допаѓања:
    34.216
    Дури ве исчитав време ми требаше.
    Утро женчиња сеќна нова година и среќни празници, денес снег кај нас многу има преубава е гледката.
    Ние новата ка поминавме дома со бебуш златен он цело време се кикотеше на се нешто втора нова година дома. Лани јас со бронхит и бремена а сега со беба и пресреќна,тоа е немам доволно време сега да пишувам јер мм е тука и само ми бара некои јадења де ова де она и ајде прави се вратив искрено на старото домаќинка во вистинска смисла.
    ај отидов

На girl-miri и M&M им се допаѓа ова.
  5. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.851
    Допаѓања:
    33.914
    Кој спие нека стане нека месе колачиња , ако нема нека даде динарчиња,ако нема динарчиња нека даде оревчиња , ако нема оревчиња џамо на парчиња.Ткр ткр Коледеее.
    Добро утро мајки. Јас правев колачиња ајде пратете ги дечињата да им дадам по некое колаче и евренце :D
    Кога бев немажена имавме еден куп деца. Те од зграда те комшии и доаѓаа рано. Мајками полна ќеф беше. Кај свекрва ми идеа деца навечер. Што се зезаше маж ми пијани се затоа идат вечер :$
    Го сакам Божик одевме редовно на коледарски оган и црква. Сега овде ...;(
    Затоа на халовин кога ми дојдоа деца не бев спремна што имав по дома раздадов. И пари им дадов иако не е таква традицијата. И се надевав на уште деца ама немаше само 4 беа.
    Малата (heidy) спие па ќе се јавеме на мама , баба да пееме. Вчера и пееше на др. баба:inlove:
    Тоа мами уживајте за празниците со вашите блиски бидејќи утре не знаете може да отидат далеку или вие или да ги нема веќе. Убав ден и ѕште поубава вечер.
    20170106_091305.jpg

На Girl-Rabbit, tina-63, Sunshine_1979 и 7 други им се допаѓа ова.
  6. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.930
    Допаѓања:
    152.976
    Dobro utro. Nas ne razbudija prvi koledari okolu 7 inace ke spievme uste. Itoa sin mi seka spiesw vo dnevna so tatko mu gi alusnal i odma sripa dojde vo spalna da me vikne da sum im otvorela :) . Moze nemase da gi cujam inaku. Stanav im otvoriv 2 devojcinja pa dusi kulturni kolku bea ne vidoa vi pizami busavi i mi vikaat izvinete sto ve razbudivme :)
    Nie se dogovorivme ao komsiive nakaj 11 da gi nosime decava da ne e mn ladno. Sega mi prezaspa malovo tamam 1 s pa ke stane sakam i nea da ja nosam se raduva mn na deca. Bea uste 2 turi deca i gi gleda dodeka peat pa koga ke si odat vika po niv deca deca :). Smeski se dozivjaj im e niv ova epten

На Girl-Rabbit, Sunshine_1979, eleni27 и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Dobar den zheni! Za mnogu godini praznik, zdravi zhivi da sme site. :sun:
    Jas kako i poveketo tuka turbo vchera i denes. Sinokja vitkav posna i mrsna sarma i ja svariv, kompiri svariv, sega gravche se vari jas so pravosmukalkata se druzhev malku dodeka spie shefot, pa negoviot ruchek da mu go dadam koga ke stane, pa lebche da mesam, riba da przham i, i, i...... nema kraj :) Od sveki ke bide zelnikot i to.
    Ama eden merak shto imam da spremam za praznici, voopshto ne mi e problem. Stavam bebe vo dubak, go nosam vo kujna so mene. Si rabotam, mu igram, mu peam a on se kikoti i taka site namireni :lol:
    Denes se trudam da postam, sega za sega bez greshka. Mnogu retko postam samo zashto kafe pijam so mleko i prva greshka mi e taa.. Za operaciite na sinko postev, i eve denes reshiv da postam pa se nadevam ke uspeam. :)
    Imajte ubav den, pa pofalete se vecher kade se padnalo paricheto ;)

На Kaetana, Girl-Rabbit, Monella и 15 други им се допаѓа ова.
  8. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Здраво мамички.
    Да прашам дали ги вадите децата надвор на ова на ладново?
    Ние не сме стапнале на снегов :|

9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.604
    Допаѓања:
    76.836
    Пред малку бевме, наоблечен со скафандер :) Дојдовме дома и и само што го легнав, заспа.. во двор на снегот малку се порадувавме, да не дувне малку ветре :)

На Kaetana и Sunshine_1979 им се допаѓа ова.
  10. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Немам скафандер. Не мислев дека ке ми треба :^) лани ни еднаш не го облековме, ново си стои. Не очекував волку ладна зима. Сепак ке морам да купам.. Фала и среќни празници на сите :)

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.604
    Допаѓања:
    76.836
    Јас купив за во Банско, ке одиме крај на месецов.. и таман се најде и за сега.. ама човече огромен му е, како топче е... ама ај и наредна година ке му е таман.. и онака сега ептен малку ке го изнесувам, другата година и поголем повеќе ке се радува, сега дури и се плаши од снегот :rofl:
    Среќни празници на сите!

На Kaetana, Girl-Rabbit, fairy88 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    И ние сакаме да одиме. Гледаме понуди. Затоа ке морам да купам. Исто поголем ке земам. Дали вкупно 10 дена ке го носи годинава. Кај земавте вие?

13. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Еј сум се изненадила од самата себе,сармата испадна добра,зелениот и погачата без речи значи душааа и мм прв пат да ме пофали значи чим ме фали ОН сварно е убаво,дека нели јас на работа ние ручавме кај мене се падна за малки заб ќе скршев убаво загризав :rofl:Од кога сме заедно се кај мене се паѓа и ми вика местено е ти го месеше и си го намести хахаха и така еве јас во бус ме чекаат досадни 8н а вас ви посакувам убава вечера со фамилијата

На Kaetana, Arien, Smizzy и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.851
    Допаѓања:
    33.914
    @Nikita7 да си жива и здрава.Среќа ти ќе носиш дома оваа година :)

На Sunshine_1979 и Nikita7 им се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.604
    Допаѓања:
    76.836
    Се мислев, се мислев и на крај сепак од Манела земав, од Бисер. Не е нешто посебно, но за тие пари е Ок, топли, не пропушта.. тоа е битно :)

16. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Ги гледав и јас на ФБ. За која возраст земавте?

17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.930
    Допаѓања:
    152.976
    Natuntaj go nemora skafander ako nemas civri so podebeli trenerki ili pantoloni nagore se znae. A ako imas da zsmes od nekoj najubavo. Mn krstko vreme gi nosat. Mene kumata mi dade 2 za ovaa godina, dogodina pak ke i zemam. Sreka sto imam mn so deca oa taka si se menjame za vakvi raboti kratko sto se nosat.
    Jas gi vadam nadvor ama.na ladno kolku max denes, veke ona sto se najavuva za utre zadutre bogami ne. Mene mi e premnogu ladno i ne mi e prijatno nadvor. Inaku vcera snegot bese greota da se propusti za decava. Malava 2 pati bese nadvor. Setale so zenata i brat I pa vecerta i jas pred zgrada ja simnav 1 saat pobesna. Denes bevme na kolede cepki bese mn i bese interesno. Golemkice peat ona cela vo cudo. I koga ke zavrsea ona pocnuvase da probuva da gi imitira smeski.
    Nego mene mi se spie mi se place. Bebka zaspa ke mu ja legnam sega do nea ionaka mm e master chief denes ;)

На Kaetana, Smizzy, tina-63 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.604
    Допаѓања:
    76.836
    За три години :D:D:D

На chocolade му/ѝ се допаѓа ова.
  19. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Немам од кого да земам, не толку блиски. Болна бев имав некој вирус вчера немав ни сила да ја симнам. Сами сме дома. Денес па ми беше страв. Збесна дома. Не ни јаде денес како што треба а искрено и не се ни трудам баш да ја нахранам. Се ми изводи, плука, па се молиме за јадење. А со жената што ја чува не прави така. И таа грип фатила па со ќере се чуваме од вторникот. Досадна зима тоа е..Касно спиете вие, после вечер ти седи сигурно до покасно :)

@mariz ептен се слатки тие. Но мали ми делуваат на слика. Висока е госпоѓава, сега ке и бидат мали мислам а не па догодина. :)

На Kaetana и M&M им се допаѓа ова.
  20. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    @chocolade и јас немам скафандер на керка ми..Нема шанса да ми дозволи да ја облечам пробав еднаш почна да писка плаче вика и не и земав..Околу пладне ја извадив во двор да се запознае со снегот :D Ја наоблеков хулахопки дебели тренерки нагоре блуза тренерка и палто дебело капа шал ракавици и мислам топло и беше..Со мака ја внесов дома не сакаше никако живи радости беше..Пријатна бадникова вечера мами

На Ava.84, tina-63 и eleni27 им се допаѓа ова.