Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Uzivaj vo majcinstvoto i praznicive i najsrejken rodendenot :l:
    Takvite kako svekrvati stavija na ignor iako e tesko,od edno uvo vleguva od drugo izleguva.
    Znam kako e da kujcata koja se grizis i zivees da ne ja custvuvas tvoja.
    Ne dozvoluvaj svekrvata da vi unisti ubavi momenti.

Ti posakuvam brzo da si imate miren dom,vas dom poln so ljubov :l:

На Girl-Rabbit, Arien, majdaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Lele ist takov imam doma... fin i miren so site, duri drugarkite mi zaviduvaat... ne se dere, ama vregja lele majko. I obavezno pred negovite, neznam so koja cel... Jas iskreno go stavam na ignor, go isklucuvam bukvalno od se, ni deteto ne mu go ostavav da go poigra, demek drugo sme pocnale da pravime ili bash togash treba da jade, pa posle tocno 6 godini se osvesti, pocna da me ppcituva malku poveke, duri i da mi pomaga niz doma i so decata. Ali kavgi za gluposti nonstop.
    @blessed.an iskreno sovet od mene. Koga se omaziv i uste nemavme deca od keif da se dokazam ko domakinka gotvev, cistev se sakav jas da pravam i sega se kaam sto togash i vikav na sveki ostaj ti, jas sum sega tuka. Ona si se olabavi i jas neznam koj pat da go fatam. Fala bogu bar denes spremi za praznikov, jas deka rekov ne mozam, nemam koga da spremam. Ostaj barem neka gotvi :)
    Zeni, aj srekjni praznici, se najubavi. Zdravje pred se. Se drugo e nebitno.
    Pariceto se padna kaj golemoto bliznace.
    Drugo nema sto da se kaze, doma po cel den, celo vreme nekoj cica. Retko koga racete mi se slobodni. A bogami i site obroci na sinko mu gi davam dodeka vo ednata raka drzam dete i dojam, so ednata noga nisham drugo dete vo relaksator. Vo drugata raka drzam lazica, a tanjirceto mi e na drugata noga. I posle mm mi vika ne sum mu posvetuvala dovolno vnimanie... horor.
    Aj da odam da pospijam kolku tolku, kaj i da e nekoj ke se javi. Trojca se, dvajca za cicanje, eden za galenje...
    Imajte ubavi praznici.

На mal.ecka, Girl-Rabbit, Saraa и 22 други им се допаѓа ова.
  3. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Lele @eleni27 heroju moj :*

Za mnogu godini zhenski, Hristos se rodi!!! Vecherta pomina uspeshno i vo mirni uslovi :rofl: :whew: Bebush malku kenkav ama vo 19:30h komaa i op eve go vo 10 buden spremen za igranje :lol: Jas si posedov so gosti do pred malku, bebush vo 12:20 se predade, a mm odamna nana :lol: Izmoren e sinokja kasno legna (si igrashe fudbal so brat mu) i sabajle kojznae kako stanal..
    Tuku da kazham, prva godina vo nashiot dom i parichkata se padna tokmu vo nego! Neka ni dava Gospod mir, spokoj, zdravje i ljubov vo domot. Dovolno e :)
    Utre jovo na novo, imenden na mm pa pak sofri spremanje ]:) :dance:
    Imajte ubava vecher zheni, obicham ve :P

На Girl-Rabbit, Kaetana, slobodka и 15 други им се допаѓа ова.
  4. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Hristos se rodi, za mnogu godini neka ni se praznicite
    @snegulkata zavrsivme na infuzii na infektivno, dehidriran bese, dobi I prolivce. Ova kako nekoj da ne prokolna najubavite praznici vo godinata da gi pomineme so loso. Prvo na Nova God nie so mm, sega namesto da krsime lebce so paricka nie infuzii. Dobroto e sto nema veke tt.

На Girl-Rabbit, Arien, snegulkata и 4 други им се допаѓа ова.
  5. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.606
    Допаѓања:
    8.221
    15941585_10154405668124037_1476246886_n.jpg

Среќени празници мајки нека е за многу години.

Ние истеравме вчера адетот и паричката се падна во мм.Синко како моторче во газето да имаше,едвај истрпе 15 мин да седи на столчето:D.Му даваме јадење,а тој само расфрла и лом беше на подот.Вчера оставив така денеска уште во пет кога станав,рачистував.
    Инаку спремав на рати,гравот и сармата беа однапред спремени,а додека се врати мм од работа јас замесив колачиња,леб и зелник со готови кори.Отпосле само риба пржев.Ми фалеше само бадниково гранче на трпезата:(

Инаку синко веќе не се пушта главечката од креветот.Знае дека прво газето се пушта,оти и да падне на него-гз душа нема:rofl:, не боли колку главчето.Цел ден вежбаа со татко му и се научил.
    Исто научил да ја донесе топката.И му кажам сине дај ја топката,веднаш ја носи.Или ако му е досадно ја донесе до мене и сака да си играме:).
    За јадење ич не ми јаде.Помал беше помалку проблематичен.Сега бира и ако не му се допаѓа ја затвара устата или затворе очи и дува во полна лажица и лом ме прави.Исто не сакаше еден период да ми ги пие апчињата Д-витамин.Ама имам финта сега.Многу сака да си земе он со прстињата,не сака јас да му ставам во устата и му го залепам залпчето на едно мало парченце чоколадо и го давам така.Ако е само апчето одма го плука.

Гледам зборувате за кондурки.Имам некаде прочитано дека не мора да се скапи и ортопедски кондурите,оти на децата табаните кога ќе се родиле им се рамни и со тек на време сами се оформувале.Само требало да се точно бројче,оти им биле неудобни и не ја држат цврсто ногата.Менување на обувките на секои 3-4 месеци.
    Колку е точно ова не знам.Јас прво купив ортопрдски,синко и така не ги бендиса и така стојат.За наредните ќе размислам дали да се ортопедски...
    @majdaa среќен роденден:party:.
    Не се нервирј за непотребно.И мојот е избувлив,карактер е тоа не се менува.А, имаме зборено да се контолира и вика да и клима со главата додека зборуваме,а се изнервира пак по старо си тера.

Кокос со лесно и побрзо да оздравите:hug:

Поздрав и убав викенд;)

На Girl-Rabbit, Kaetana, Arien и 11 други им се допаѓа ова.
  6. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.652
    Допаѓања:
    37.300
    Za mnogu godini,majki,Hristos se rodi.
    Sekogas sum kazuvala,ova mi e edeno od najubavite periodi vo cela godina,najubavi praznici,spremam so dusa i srce. Godinava,iako site bliski ili bolni ili vo karantin,iako mm ne e so nas,jas pak spremiv. I nikoj nema da kasne,pola kje isfrlam,no spremanjeto za ovoj praznik,za mene e blazestvo.
    Sinko podobar,i nie sme so antibiotik,apetit poleka se vrakja,so spienjeto vekje se sredi,edinstveno uste palavosta i razgalenosta da znaevme kako da ja sredime :).
    Denes,rucek samo za sinko,i toa svecen :). Ne izleguvane nikade po gosti,sakam barem ubavo da zazdravime,da ne zakacime pak nekoj virus.
    A i za nadvor ne e vremevo,go iznesov nekolku minuti,dete samo vika da si odime,ladno e bre zeni ovde -9 a pladne e.
    Imajte ubavi praznici,ubav vikend,mir spokoj i ljubov so sakanite!!!

На Girl-Rabbit, Kaetana, tina-63 и 9 други им се допаѓа ова.
  7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.955
    Допаѓања:
    327.262
    И ние како вас :)
    Место лепче си добивме две инфузии поради претерано повраќање

На coconaut и M&M им се допаѓа ова.
  8. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.870
    Допаѓања:
    28.557
    Добар ден мајки!
    Студен, празничен и убав ден! В домче баш онаа празнича божиќна атмосфера што ја сакам, елката, вкусните јаденца, баклава, топлото кафе, детето растрчкано и расположено (за среќа веќе потполно здраво), и гушки со мм! Го сакам овој ден, омилен од сите празници!
    Денес сме дома, утре ручеци и вечери ќе шеткаме кај бабите и дедовците!
    @joy1 @coconaut За брзо да им мине на малите, од срце ви посакувам! Знам кој неспокој е кога малите се болни!
    Убаво денче на сите!

На Girl-Rabbit, Kaetana, BirMelek и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Arien

Arien Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    476
    Zdravo mamicki.
    Srekna nova, srekni praznici, za mnogu godini Hristos se rodi!!!!
    Nie dobri. Praznicno familijarno prekrasno pominato vreme. Jas godinava bev zadolzena :lol: okolu bebuska :inlove: , a mm spremase vecera posna vcera :bow:moram da si go pofalam :D, iako jas mesiv lepceto i isukav kori napraviv vrteno za pariceto :whew: imajki pomos od najgolemiot clen na semejstvoto nejzinoto visocestvo :lol: :angel: :inlove: Bebuska. Ovaa godina pariceto kaj mm :emo:. I denes negova cest bese da sprema rucek :D]:) :bow:.
    Majdaa sreken rodenden :hug::party:, joy, coconat pobrzo ozdravuvanje :hug::*.
    Nemojte da se nervirate za gluposti uzivajte vo zivotot iako ponekogas znae da ne tresne od zemja :!:.
    Najgolemo olesnuvanje vo takvi momenti e cvrsta pregratka :hug: :l: I malku tisina se ke si dojde na mesto samo mir i trpenie sto bi se reklo po starinski.
    Konecno sneg si se izraduvav utrovo kako malo detence ^_^.
    Drugo neznam sto da pisam :o iako imam mnogu da iznapisam :nod:.
    Na site vi posakuvam sekoj den da vi e ispolnet so zdravje, mir, sreka i malku poveke keks :lol: malku da se nasalam ne mi zameruvajte :drunk:.
    Guski do site :angel: bebuski i pozdravce za mamite :*.
    Se pisuvame i citkame vo naredna prilika (highfive) :hai:.

На Girl-Rabbit, Kaetana, tina-63 и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.851
    Допаѓања:
    33.914
    Среќен Божик мами. Многу здравје , среќа , благосостојба и спокој во сечија душа.

@majdaa среќен роденден со задоцнување. Не се нервирај за мм сите се исти . Мажи јас му велам на мм ти како жена си повеќе хормони од мене имаш :D

@joy1 и @coconaut побрзо оправување на вашите :l:. Да даде Господ никогаш повеќе да не се разболат ни вашите ни никое дете. Ве гушкам силно:hug:

Божиќ е навистина нешто свето за мене и мојата фамилија. Редовно одевме на црква , а сега мк црквата ми е усвета па се молам дома. Секогаш ми е убаво за Божиќ дома имавме полно гости и бидејќи татко ми беше најстар сите роди идеа кај нас :) Денес немало гости заради снегот. Многу ми беше убаво на огинот да одиме, сега слушам ги забраниле пагански биле.:fubar: Тоа беше повод и така разединетите комшии да се спојат со топло винце и ракииче. Да се насмее изнамоштениот народ. Незнам како некој намерно да не одалечува со луѓето.
    Искрено попови многу не сум сакала ради ценовникот во црквите. Изгледа и наследно ми е и дедо ми не ги сакал :lol:

Јас не правев вечера бидејќи правевме на католичкот ама имав лебче, зелник и сарма.Грав немамвме бидејќи претходниот ден правев. Свеќи ми беше смешна.Золвата и таа е во странсто и свекрвата и е таму. И свекорот вели на золва ти свекрвата инаправи нешто , а мојата свеќи му вели нее нее трај бе не кажувај како ѕоа да не се слуша на скајп.А и што дека се нека и направи како јас да и љубоморам Бог да чува.Не знам што сакаше да каже.

Ме вика должност мами поздрав и убави сни.

На Girl-Rabbit, tina-63, snegulkata и 4 други им се допаѓа ова.
  11. majdaa

majdaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2016
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    293
    Ние денеска цел ден со гости, а и утре ми се најавени мојте за роденденот што помина дека на Бадник. Но бебка ми е со мрсолчиња првин како вода сега густи стававме 3 дена капки но ништо и ги вадам со пумпа ова е веќе две недели. Кажете му што да правам не ми се носи на лекар за еден нос нема температира не кашла само носето и е со мрсолчуња совет?

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  12. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.930
    Допаѓања:
    152.977
    Stavaj I kapki vleci so pumpica. Ako mozes i inhaliraj pomaga neznam kolku ti e staro bebceto.
    Luge kako da prestanam da se prejaduvam navecer. Znaci uzas sum neznam zosto mi e tolku toa jadenje navecer slatko. Poarno da nema nisto vo kukava za jadenje samo toa ke me spreci. Onoj pa mm za ng kupi eden ton cipsovi sce sama mislam deka izedov koga gi ima doma nemozam da se vozdrzam dodeka ne gi smackam. Mu zabraniv da kupuva veke. Sega pa se nadtegav 2 parcinja pita i mi e maka na stomakot. Nemam.problem so tezina ama loso mi e stvarno posle kako nekoj mazihista sum na momenti :)
    Najdobra opcija mi e legni si rano so decata.
    Nie denes skoro cel den po gosti. Na rucek kaj bratucetka mi bevme vnuk mi imase rodenden pa obicno za rucek ne sobira, golem e mnogu za slavenje poinaku. Ne mi se veruva kolku vreme pominalo jas bev nivna vozrast koga se rodija prvite dvajca znaci imav 19g koga bratucetka mi se porodi so prvoto i mn i pomagav vo cuvanje a sega golemiot veke 20.5 vtoriot 19g ima. Me udri realnost vo faca denes, sum prestarela nekako, kako vcera da bese koga gi setav sekoj den vo park. A sega kolku oni nezrelo nekako mi deluvaat neznam dal bi im ostavila dete da mi cuvaat a jas od 3m na nivna vizradt gi imam cuvano. Ama vajda deka se maski pa taka mislam :)
    Posle prodolzivme kaj brat mia pa ne fati skoro cel den vamu tamu. Ama bar na decava im bese interesni inaku na minus sto :) kaj ke gi izvadev od doma

На Arien, Girl-Rabbit, Kaetana и 2 други им се допаѓа ова.
  13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.955
    Допаѓања:
    327.262
    Се осеќате ли некогаш како лоша мајка,како нешто погрешно да правите?

На Arien, TutiFuti, Girl-Rabbit и 9 други им се допаѓа ова.
  14. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.541
    Допаѓања:
    139.693
    Sekoj den. Sekoja odluka po 10 pati ja preispituvam. Sekoja gresna odluka si ja mavam glavata.

На Mari*, fairy88, Верче4 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Во секоја одлука си наогам грешка.
    Па дури и во онаа што денес за ручек.:)
    Никој не е совршен.
    Малата за два дена ке е кукурек. А мама мора да се држи.
    Пролонгирај само одморот и продолжи како и до сега.(fingers)

На Mari*, Верче4, girl-miri и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.851
    Допаѓања:
    33.914
    @joy1 секој ден по 5 пати минимум. Дури и кога бебе не заспива во 8 си велам да беше добра мајка во 8 ќе си спиеше.

На Mari*, fairy88, girl-miri и 3 други им се допаѓа ова.
  17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.955
    Допаѓања:
    327.262
    Исти калибар сме сите
    И не верувам да ке се промени некогаш таа особина...

На Arien, Mari*, Ava.84 и 5 други им се допаѓа ова.
  18. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Добра вечер мамички..Христос се роди..Мир, спокој, љубов и слога во секој дом..Нанат и двајцата..Никако керка да свати дека мора така да заспива во галама..Секоја вечер со плачки заспиваме станува и таа на секое негово будење и плаче а синко станува на секои 10мин..Никако ред да си фати ниту знам кига спие ниту кига му се јаде се си кенка..Керка чуствувам како се оддалечува од мене немам време навистина за неа синко или е во раце или виси на цице..Еве како што вели џој така се чуствувам јас лоша мајка која нема доволно време да посвети на детето..По цел ден е со баба и и тета и и се нив ги бара..Сака и со мене но сака да си играме а јас со синко во раце за никаде сум..Ке го оставам малку на нив да го погледат јас со керка малку да поиграм за 10мин го носат плаче..Никакво се чуствувам навистина..Гради разранети крвави со плачење го дојам синко..Тој нос полн хрчи цел и поткашлува по малку..Како да спречам да не го пофтори..Инхалирам чистам нос но пак исто..Од едно откачивме па газенцето му се разрани сега му мине кожата му се лупи се чисти сега пак друго шијата му е цела ситни брунчиња црвена како изгорена му е исто како газенцето што му беше..Не знам дали смеам да мачкам од кремот што ми го дадоа за газенцето не сакам на моја рака ништо..И така мами срекни празници и пријатна вечер

На Arien, Mari*, Ava.84 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. majdaa

majdaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2016
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    293
    Не нагласив денес правиме шест месеци. Мрсулчињата и излагаат ке биде чисто носето и за некој час пак нови мрсулчиња.. Како да го излечиме да нема воопшто како порано чисто да е инаку не и прави проблем со дишење. Инхалатор немаме а и незнам ни да правам сум гледала али немам правено и дали би ја исчистила ако треба и ке купам.

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  20. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    3.308
    @joy1 Да, секојдневно :)
    Но, свекрва ме еднаш како ми го има тоа чуство разбудено-на почеток таа го бањаше, беше петок, беба беше малце исфрлена по обравчињата, и вечерта што од плачење, што од бањање се вцрвенија. Свекрва ми крена паника, лелеее што ќе правиме викенд е, да го носиме на држурен, викам кај со вирусиве на дежурен? И вика како јас сбајле ко за беља не се качив да го видам, па да го носиме, сега што ќе му правиме.. Леле мене една пот, едно чуство дека сум лоша мајка.. Излегов од соба и се убив од плачење, мн тешко ми дојде...
    Мн е паничарка жената, со секој нејзин коментар, ладно да не му е, ова тенко е, малку е покриен, му тече носот, цуцла не треба ти му даваш, влажни марамици не треба да користиш, пред да му го дадеш шишето го стерилизираше ли-го добивам тоа чуство, лоша мајка.. не знам зошто :(

Тато вчера бреше на мекици, дојде "малку" пијан во 3 саатот :) и вика јас ќе спијам во дневна зошто ќе треба беба на токсикологија да носиме ако делиме ист воздух, и ете ние уште се гушкаме во спална :)
    Иначе секоја втора вечер кога му менувам пелена, дур е соблечен мора цел да се измоча, па дур го соблечам, беба се расонила и гуга, и така јас си дежурам со неа :)

Поздрав мамички и убав неделен, сончев и многууу студен ден :*

На Arien, Girl-Rabbit, Mari* и 5 други им се допаѓа ова.