Мамички добро утро! Помина една година! Ко вчера да беше кога за прв пат заплака и го гушнав голо и крваво Сега е маженце годиначе
@majdaa so pogolemo zakasnuvanje Sreken rodenden,se najubavo. @♡BuBaLe♡ sreken rodenden na sinko ,site da ste zivi i zdravi i srekni zaedno. Majki gi nosite li nadvor malive? Malava inaku denes polni 10m. Sakam posle da ja iznesam nadvor,sekako dobro oblecena ama mi e strav deka e mnogu ladno. @joy1 site taka se osekame.jas na primer sekoj den Sega koga ke trgnam na rabota osekam i sekoj saat taka ke se cuvstvuvam
Mene so malovo mn mi pomaga inhalatorot i za otzatnuvanje nose a posebno za kaslici. Ama ne ocekuvaj za 1 den da mu se iscistat mrsulcinjata stom ne mu pravi problem so disenje ne treba da e nesto strasno. Cisti gi so kapki. @joy1 sek9jdnevno bar po 1 takvo custvo imam. Gledas i site drugi. Posebno imam so pogolemiot sega deka nemam.mn vreme da mu posvetam a i deka nesto mn se karame vo posledno vreme. Srce mi se kine. BuBaLe sreken rodenden Luge denes nema mrdanje definitivno od doma -21 p9kazuvase vo 8 sabajle ne se sekavam k8ga volku ladno bilo. Mm vese do prodavnica vika strasno e a sakase da go nosi i sinko vikam ostaj go neznam sto da go oblecam na vakvi t nikogas vo zivot hulahopki nema obleceno. Vazno doma e toplo parnoto puka duri i otskrinav malku prozor co dnevna da vleze vozduh. Ke si iskoristime denov doma da si se druzime.
А јас да ви кажам синоќа со мм се испокаравме во 3н сабајле малава мочала мочала се заборавила и пропуштила пелената цела утоп и почна да кенка кога ќе видиме и ОН почна мене да ме напаѓа како не сум ја приметила а ОН спие до неа триста му ѓи дадов и ми вика не се дери комшиите слушаат му викам мн ми е гајле значи стално така прави кога е крив мене ме обвинува така кога имаше 7м му ја оставив бев до продавница му паднала јас влегувам ОН ми се дере како мене да ми паднала и стално кога ќе се разболи се караме јас незнам само мојов е ваков или ...
Bubale i od mene srekjen rodenden na lepotanot! Zdrav, zhiv i goolem da raste! Nasmevka da ne simnuva od lice
Dobar den majki. HRISTOS SE RODI. NAVISTINA SE RODI! Bebko uste kasla a veke 5 ti den otkako pie sirupce. Vecer sme na slava kaj majka mi i neznam sto da pravime dali da odime vecerva ili utre ladno e mnogu da go iznesam,strav mi e I za do kola.
Bubale (sto ne moze da se tagira ) sreken rodenden na sinceto. @Joy jas pa ocekuvav koga ke porasne malku da go snemam toa cuvstvo ama citajki ve sfativ deka ke si trae zasekogas. Eve na primer sega bejbi se razbudi gladna, jas so temperatura dehidrirana i gradive prazni, pa kutrata placese i si gi cicase prstite dodeka se podgotvi dohrana. Koga ja vidov kako si gi cica prstite se pocuvstvuvav kako najsebicnoto sustestvo sto ne prezemam nisto za poveke mleko. Mm ode po mene so cajot i me moli inaku tecnosti nula. Od sto sakam da go cicam kutrovo bebe jas ne znam.
Пиј многу течности, никако немој да не пиеш. Бубале нека е среќен роденденот. Јас одвај ја успав малата и сеа ми фали оти спие
@BirMelek како растат ке се растат и ситуациите во кои ке пронаогаме вина.Денес е цицањето,утре ке биде детето нејадач,па паднало,па се разболело и се така до недоглед....
Dobar den majki! Nie denes so sinko sme malku pospani cela nok ne sme spiele, ..sinko placese cela nok nok Pa zatoa i sme stanale vo 9 ....igravme, jadevme... pa sega sme v soba pokraj grealka... sinko si gleda crtani, ja na femina ...aj pa uste malce i ke zaspijam, ama kutroto koga mi spie preku den posle navecer mi sedi do polnok a ponekad i poveke........ losa navika. Ama aj od utre v gradinka pocnuvame
@joy1 so lesno da mine,ti barem imas povekje iskustvo,imas dve princezi doma,ne smees da potpagas pod sopstvenoto ego. Toa e,grip,tie se simptomite,5-7 dena ocekuvaj taka da bide. Sekoj den si vikav,Gospode utre kje bide podobro,a toa utre mi bese vecnost. Bubale,ne se ni trudam od krshov od tel da te tagnam,ama cestitkite iskreno i od se srce primete gi,samo radosti i ubavi migovi. Denes praznicno,si se izlezavame,gosti nemame vo najava,sto ne znaci deka do vecer nema nikoj da ne nagazi. Jas majki,eve skoro dve nedeli imam problem so nosot. Zatnat e,em tece. Gust zelen sekret izvadov eden ton,i seuste ne saka da pomine. Na doktor ne mozam da pojdam,edno dete nema na koj da ostavam,drugo od virusive. Celosno sum blokirana,ni denje ni nokje sum spiena. Usta ispukana,nadusnici isto,haos sum. So mm i pokraj toa sto sme razdeleni od eden na drug kraj na svetot,uspevame da se ispokarame. I toa se zaradi toa sto,negovite ispagaat tolku bezobrazni,sto glavata mu ja polnat so gluposti a mene toa strasno me nervira. Znaci,jas ovde ostavena sama,na milost i nemilost,pretrpev strasni traumi,za koi ne sakam ni da se sekavam,ama oni kazuvaat deka on e zrtva,nemu mu e najtesko,mene ne. Ma de gonete upm,ne sakam da zboruvam za takvi samobedisani osobi. Kje mi treva godina dena,otkako ke si dojde,da gi smenam informaciite vo negoviot mozok.
Јухууу.... Среќни празници мајки! Гледам не сум ви фалела ич, убаво сте се забављале, ама ми требаше малце мозок на пасење. Празнично убаво поминавме, малку подналутени со муж, малку подскарани, па смирени и сега Божик ни проаѓа баш во идилична семејна атмосфера. Кај нас многу новости нема. Бебац е здрав фала богу, ама го држиме во карантин, средба со снегот имаше еднаш на три минути и толку. Многу ни се оди на роденден на една мајмунка од мајка феминка ама тешко галиба, Гого вика ќе видиме таа работа. Ај се тешам дома ќе им идеме. Паричката се падна во бебули, сам си пружи раче, си го фати лепчето што го сакаше и си беше негова среќичка. Ќе му купам утре нешто да го почастам, од негови пари де. Ќе купиме памперс, ќе купиме нешто за појести и сет еден меркам одамна на Томи Типи за хранење. Во врска со мајчинството, редовно се ставам себеси на суд што и како правам, дали сум добра мајка, дали ќе успеам да го изведам на прав пат, дали ќе можам да му пружам лагоден живот... Веројатно така ќе се чувствувам се додека не стане свој човек. Оревуар мајки, одам да блендирам вечера.
@♡BuBaLe♡ серќен роденден на синко жив и здрав да расте . Секогаш насмеан да биде и секогаш да ве смее.
Ооооо златно дете, време летна и тоа порасна Нека му е најсреќен роденденот, само среќа, радост да го следи Леле мн сум офф од темава, ама ај ке ме разберете кога ке ви бидат децата на оваа возраст Уживајте додека се мали и единствена грижа е да не се заврти счлучајно и да падне од кревет Време за до вц немам, а не за тука (еве од вц пишувам) хаха
И мојот е таков.Ако падни или се удри дури јас РАБОТАМ низ дома,пак мене ме најдува крива...знајш колку ме нервираше на почеток така ко ќе ми речеше ама сега на крај на памет не го ставам.Јас мијам вагани,тој седи и му вика само на малово* не таму,ќе падниш,пази* и очекува дека јас ќе трчам.Порано така трчав,а тој си лежи.Е сега почнав да се правам дека не го слушам,иако душа ме боли ако вистина падни и се удри негде ама виде-не виде дека не реагирам и почна да трча тој.Така да не му се замарај ич,не се тие како нас навикнати навечер да им плачи цело време и еднаш ако му се скрши сонот,после ние сме криви.
Isto e Nema mn podobruvanje Spie momentalno Imase 39 T pa spasna na 38 Ke se lecime nokva so infuzi nema drugo Nema sega za sega dijarea ama e skroz malakasana Vie sto primivte koga lezevte za T
Во нашата болница,за секоја болест лек е Лендацин,венски го ставаат во систем.Хоспитализирани бевме поради конвулзиите,а за тт освен 10мл парацетамол на секои 4ч,ништо друго не даваа.Додуша синко издржуваше да не качува над 39 тие 4ч,па еднаш само дополнително го масираа со алкохол.Ништо друго.Немаат лекови тука соодветни.