Ni vo Sistina ne davaat nisto osven fizioloski i vitamin c a im plakame po 100 evra dnevno Ona kacuva do 39,9 epten visoko Barav analgin sosema mala doza da i dadat ne bre ne davaat nisto Zdravje samo neka minuva ne se izdrzuva deteto da go gledas vo vakva sostojba
Nie na prvi bevme sistina. Ne otidovme u drzavna demek da ne odime u guzva da zakaci uste nesto. Prvo po telefon ne sakaa da mi kazat kolku cini pregled. Ama morase da se odi pa otidovme. 20 minuti cekavme iako nemase nikoj pred nas vlezeno i devojkata koja raboti na shalter uste da me natepase kolku bese gruba. Pregled od 30 sec i mi rekoa nisto ne i e ke kacuva uste temp grip e ova. Na izvestajot pisa deka ja ispregledala ko 2 sistematski. Duri pisuva vagina cista a ne soblekovme pampers. Pisala deka e dobro koordinirana a bebe vristese epten. Kako i da e rece samo probiotik i ne odete po doktori ke zakacite poloso i deka jas sum kriva za gripot oti mene lesno mi pominal a kaj bebe nema da e lesno. Vikam jas samo nos rastecen iam. Ako vika ti si imuna ona ne e i polosi simptomi ke ima. Fala za vinata. Plativme 2000 denari devojkata na shalter ne sakase ni prijatno da kaze. Nadvor eden tatko sakase da ja tepa majka mu oti oni bile na proslava so majkata za NG a 2 meseci bebe cela nok povrqkalo i starata ne im se javila. Gi ostavija da lezat a babava za mallu tepana ke bese. Obezbeduvanje ne dojde. Ne znam so da recam. Ocekuvav pocovecki odnos. Kako i da e deteto neka mi e zdravo pa ako sakaat site doktori zlobni da se so mene. Samo ne mi ispolnija ocekuvanja. Utre na rabota... ke mi fali bebe mnogu. Brojam saati za da si dojdam. 10 dena bevme zaedno trojcata... ljubov na toni...
Mami na bebinja sto se na doenje kazete kolku pati e normalno da se iskaka bebe 8 dena staro vo tekot na denot i sto znaci zelena kaka?
Абе како нема ништо ново, има, бебе лази, еве го прави русвајт по цел кревет, споена ни е гарнитурата во спална за на топличко да сме си и многу ни е убаво. Лелеее, не се додржува, прав арамбаша. Со лесно да поминува, ние засега сме мирни ама од дома не мрдаме, утре ќе излеземе прв пат после многу време надвор, да си купиме пелени и да се пријавам во завод.
Зелена столица толку рано имаше моето и рекоа дека уште се чистело не дека е гладно и сварно добро беше напреднато и околу 8 каки имаше до 15 дена
Моето додека беше на доење секој пат кога јадеше обавезно и какаше, а на болница ми кажаа дека до 15ти ден било нормално бебето да кака зеленкасто
Кога више зборите за Систина ајде и јас да кажам свое искуство. Имавме закажано скрининг во 21 недела кај доктор Димчев се изначекавме на закажано 2 часа и кога одев на шалтер да прашам уште колку сум јас ми се испоразвикаа како не сум омала обзир сите чекале. Бев со маш ми и не се карав тој несака кавги поготово пред луѓе па смирено им се обратив дека имам закажано и дека више предолго чекаме. И добро кога ме прими докторот ме виде само 5 минути и ми вика се е добро, а не да ти објасни лое колку е и што е за разлика снаами беше фржавна две недели пред мене се и кажале. Плус докторов немаше трпение детето да се џаврти и да го види убаво беше со рачињата постојано на лице не ги тргаше и замислиси се осмели неродено дете да ми го навреди. И ок излеговме маш ми рече прв и последен пат тука и више никогаш. И мислам дека ми земаа 4500 ни пријатно ни ништо толку нељубезни, а зависат од нас луѓето.
За Димчев имам слушано и јас некои лоши коментари, зависи како ќе го фатиш во добрите, ама од мојот гинеколог од Систина сум задоволна, објаснува се ко на мало дете. И дури ме гушкаше човекот за поддршка зашто претходно имав две неуспешни бремености.
@joy1 vo bolnica li ste, kako e malata? Gripot so povrakanje I dijarea li go fativte? Nie prvo vo kozle bevme, pa tamu ne sakaa da ne primat, bidejki smetaa deka e virusno I ne ispratija na infektivno za infuzii, tamu bese prepolno I haos, kojznae sto uste plus sme zakacile.
Sega e pod smirena spie Da gripot prvo so povrakjanje pa visoka T i dijarea odnos denes nula vo Sistinata ni taa na salter ni lekarot ne bea raspolozeni za pacienti.Taa na salter lupa telefon,prevrtuva oci.40 min cekavme se dur mm ne se razvika pred site i vlegovme odma. gluperdi edni im plakam po 100 evra od den za toa li?
Срцето ми се стега ко ќе ве читам со вируси или температура. Јас мислам нема поплашлива некоја од мене, пред еден месец коксаки имаше малиот, како во сон ми се уште тие неколку дена. Моите ме караат, особено мајка ми, што толку се тресам, пазам кој е болен, кој не, па не сакам да го бакнуваат и после лошо се осеќам. Последниве недели сите на одмор и еден куп гости имавме, кој со болка во грло дошол, кој со кашлица, ама сите велат ништо не е. Моја роднина со херпес на рака го бакна, ајде добро, ама кога проба на лице го тргнав и реков дека се пренесува. Само јас сум ли ваква направена спрема родниниве? @joy1 побрзо оздравување, држете се.
И јас избегнувам луѓе периодов и досега беше успешно. Мислам дека е паметно барем периодов да се намалат дружбите, луѓето од мојата близина се кутнати по 2 недели болни дури. Инаку, те прочитав за херпесот. Вирусов е многу заразен, кога еднаш влезе во тело го носиш целиот живот. И бебиња и мали деца можат да го фатат, а тоа ич не им треба и не е баш безазлен. Знам читав околу ова бидејќи јас имам херпес зимава и строго морам да внимавам да некако не го пренесам. Хигиена на рацете, никако бакнување, опрезно гушкање, посебен прибор итн... Не треба ни по рачето да се бакнува, може и таму да се пренесе.
Христос се роди! Навистина се роди! Среќни празници на сите мамички- православни христијанки! Нека е за многу години! А веќе навлегува и трет ден Божиќ- Св.Стефан па среќен именден на сите кои празнуваат! Тука ќе ја тагнам @kelebeim*** а важи и за сите други! Инаку имам многу за пишување ама немам време и услови! Ај по ред...ние арни, протеравме празници дома, малку надвор на снегчето и дури вечерва на гости кај едни пријатели! За Бадник временските услови одлучија место мене па си останавме дома, паричката се падна во Магдето наше, најрегуларно беше ко последниве избори во принцип никогаш не сум местела паричка ниту за Мила, многу ми е безвезе тоа! За празников имав вонредни услови оти и свеки остана кај нас...искри фрчеа два дена...ми преседна и седење дома и одмарање...пак ќе кажам - Дијамант маргарин - во се се меша Баш затоа вчера одлучивме да "избегаме" до кај моите во Св.Николе, ама не ни било пишано- тргнавме во 12 напладне и на 15 км пред Св.Николе наидовме на расипан камион и блокиран пат, чекавме еден саат но немаше шанси да ја оправат работата па се вративме рикверц назад во Скопје, попат ја зедовме од Куманово внуката од девер ми на гости (2 месеци е помала од Мила) и дури во 19 часот се прибравме дома, скркавме по една пица од Доминос и така заврши празничниот ден! И то... @coconaut и @joy1 посакувам брзо оздравување на дечињата, ќе има и други празници, само нека се живи и здрави! Среќен роденден на малото @♡BuBaLe♡ , да е жив и здрав и да има среќно и безгрижно детство! Сакав да пишам и околу Систина и Димчев...ама ќе се повторувам со @majdaa , буквално копи- пејст, како јас да сум пишувала само што и ми се развика што сум гледала во него а не во мониторот... на Ливринова на Гак не може ни вода да ѝ носи! Јас сум можеби една од ретките што имам најпозитивно искуство со ГАК! Фала им за сѐ! Уф, чувство на лоша мајка...имам бе, како не! Посебно кога навечер ќе ми текне дека денот ми поминал на работа, па средување по дома, триста глупости а најмалку во гушкање и играње со беба! Ама тоа е, мора и да средам и да испазарувам .... Ех...што ли друго сакав да пишам, ама ај, доста е за денес, добра ви ноќ лејдис!
@Sky-butterfly исто читав после случкава и многу се исплашив, цела недела го гледав да не има нешто. Имаше неодамна еден случај со бебенце што префатило преку бакнување од некој, имаше јавно писмо од мајката, страшно нешто.
Хелоу Ние уште будни и гласни Беба не планира да спие,тато грчи а јас мислам во несвест ке паднам од неспиење Притисокот овие денови ми е многу низок,вртоглавици,ме боли стомакот абе за ремонт сум цела Да не ја заречам беба ми е подобра,се збогувавме со грипот и се надевам нема да се повтори @joy1 ,Ви посакувам брзо оздравување Bubale Среќен роденден на синко голем да расте Дури напишав беба заспа Ајде женчиња добра ноќ и слатки сништа
Jas na site kjutam, site go shlapaat po lice po race po ochi po se! Aj da ne povredish nekoj sho zbor, aj da ne se navredi ama oset se nema.. ne znam veke kako da postapuvam. Indirektno kazhuvam sluchki takvi ama ne bre ne se svestuva nikoj
Точно и јас имам позитивни зборови за Весна Ливринова али мислев дека е толку фина дека преку врски. Таа ми го правеше првиот скрининг и ме пораѓаше и да не беше таа на пораѓај да ми ја свитка ногата можеби се ке беше многу лошо.
Najverojatno pricinata bile vrskite za nejzinata finoka, so Sunshine zaedno se poragavme I odevme na pregledi I mnogu dobro go znam tretmanot koj taa go dobivase I koj jas go dobiv od nejzina strana, ramen na nula. Moja noga na GAK veke ne stapnuva. Inaku jas bev zadovolna od pregledot na Dimcev.
Добро утро и од мене, "големкото во градинка", мама со кафенце и фемина а малото го чекам да стане. Снег има....вирусот сега за сега не одмина се надевам така и ќе остане. Искрено многу ми е страв и смачено од доктори!