Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Е, речиси првпат вака да се радувам на одењето на работа! Причина: да избегам од тоа свекрвиштето од дома! Пукнав бре жени овие 3-4 дена, сѐ она знае, за сѐ има пример од нејзино време, прави некои налудничави работи оти е фрик по чистота и здрава храна...полудев! Ако почнам да пишувам примери, ќе отиде работниот ден, вака верувајте ми на збор ;)
    @coconaut како е синко? Поминува ли вирусот?

На Arien, Kaetana, galapce и 11 други им се допаѓа ова.
  2. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.868
    Допаѓања:
    141.985
    Dobar den,
    @Joy @coconaut brzo ozdravuvanje na malite.
    Jas pak so nervozi ,malata denes ne ja odnesovme vo gradinka.Neznaeme so mm sto da pravume.Nadvor mnogu ladno,strasni virusi a od druga strana treba adaptacija a jas trgnuvam na 16ti na rabota.Mnogu podobro ke bese da imase koj da ja cuva doma.Ke mi bese maka sto odam na rabota ama bar ke znaev doma e.Svekrva mi zenala 2 nedeli odmor,site zborevme da prasa ona bar uste malku denovi neplateno ama ona ne prasala.Mm rece ke zbori so nea da dogovori Ama nisto.i zatoa se nerviram....
    Si ja povtoruvam mislata od majka mi deka Gospod si gi redi rabotite i cekam da izleze nekoe resenie ama nemozam da go najdam.....
    Imajte ubav den

На Arien, alana, Верче4 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.327
    Допаѓања:
    107.899
    Добро утро!

Мајки како сушите алишта вие што немате сушара? Попукав начисто! Стално имам купишта во корпите бидејќи не се сушат и немам како да ги сушам. Ако ги ставам во дневна влага ќе ми се направи, веќе имаме малку да не ми вивне нагоре. Па едно по едно алиштенце од бебе бар носам во дневна на кратко, се подсушуваат па пеглам полумокри, немам друго чаре. Имав алишта 10 дена н сушара неисушени, страшно. Следно на список е сушара, имам топ план за у ходник, да се опраиме веќе.

Туку кажувајте чаре и вие за какањево, кака постојано, од сабајле имам соблечено 5 какани пелени, плус една што ја слеков после спиење во 6 какана. Значи 6 пати какал, брбушки ама какал. Кака малце и после ќенка да го избришам, не сака да седи така, а и што да седи, смрди корне. Да намалам на житарки ама што да му давам ако ен житарки насабајле на волку мало бебе.

На плин се вари мисиркино, уште немам мрднато по дома да раскренам, ама ќе биде до 5. Сакав леќа денес ама не сум имала леќа, утре ќе купам ќе направам, денес може да јадеме и една супа и нешто онака ради реда, не можам да мислам веќе. Најтешко од се ми е да смислам, а мам да зготвам за војска, ама смисли ми оа и ќе испазарам и ќе зготвам и се.

На Arien, alana, eleni27 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.623
    Допаѓања:
    15.731
    Таман малово се управи сега мене ме фати вирусот, па ова било ужас од кревет неможам да ставам, пролив и повраќање во исто време, тт немам ама многу болки во телото, главата мислам ќе ми пукне.
    Ќерка ми е добра почна и да јаде викенов и денес ја пуштив во градинка, јас легната а утре треба да полагам :( го мразам периодов,а од дома не сме излегле ниту па ни идат луѓе.
    @joy1, @coconaut, брзо да ви мине, за проливот кај нас се прекина од сируп ентероферил,среќа немавме тт.

На Arien, Kaetana, alana и 2 други им се допаѓа ова.
  5. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Gi zalam site bolni malecki, koga mene golema tolku me pokosi temperatutata kako im e nim ne mozam ni da zamislam. Jas i snosti krenav 38.5 i sabajlevo na ginekolog se nacrtav. Ranata e vo red, matkata povlecena, krvma slika top, gradi meki, a jas krevam tt:wasntme: Vo mokracata imase blago pokacuvanje na leukociti pa preporaka bese poveke tecnosti. Kolku poveke? Site samo toa mi velat, nikoj ne veruva deka pijam, stvarno pijam, eve od denes zapisuvam i na naredno NE PIES NISTO go vagam livceto:punch: @AngelOfArh nie doma posmrdeni nikogas ne sme bile. Ne mozime da se isperime zaradi toa sto ne se susat, a prioritet imaat na bejbi, pa jas odam vo partali niz doma. Edino gakive redovno gi peram :D Mrazam doma susenje, a za nadvor nema uslovi, toa e zima, ja mrazam ej, ja mrazam.
    @flower30 eh cvekence sto me utesi so ova deka sami se redat rabotite. Porano cesto si go velev, a sega sum go zaboravila, dobro mi dojde koga procitav, mi trebase nesto da se fatam ko davenik za slamka. Ti pa sto si se ukmosala tolku za gradinkata, koga se mora se mora, ke vidis deka nema da i bide tolku tesko na tvojata beba. Nekogas koga nemame drug izbor, edinstvenata opcija i ne se pokazuva taka losa. Neli ne ni se dava tovar pogolem od onoj koj mozeme da go izdrzime ;)Za kratko koga ke ja gledas razigrana so decinjata ke se nerviras sto si se nervirala. Ete me mene zdrava prava, od 8 meseci noseba i rastena vo gradinka pri dve zivi babi, pa sto. Olabavi se covek si od kade ke crpis sila ako ne od sebe za bebe:hug:

На Arien, Kaetana, Mariangel и 5 други им се допаѓа ова.
  6. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    10.127
    Можеби некогаш изгледам безобразна ама мое дете мои правила. Празнициве се дружевме само со најблиските кои беа здрави па пак еве ја со растрчан нос, бабите и дедовците ја бацуваа што никогаш не сум сакала кај мало дете, па ќе треба малку да им обратам внимание дека не треба во период на вируси. Гледам редовно да миеме раце, лице и да се знае која облека е за дома, која за надвор. Ама сепак има многу вируси на кои ние сме имуни а таа не е па мора да ги помине. Само брзо да оздравуваат сите болни дечиња. Инаку дали можам сама да и земам брис од нос и да им однесам во авицена?

На Arien, Kaetana, girl-miri и 2 други им се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.327
    Допаѓања:
    107.899
    А како би зела сама брис? Да си купиш стапче? Ако ти е за вируси, во Авицена попладне нема жив човек, особено кај децата, ние одиме обично кај 6 и нема гужва.

На Kaetana и MissDior им се допаѓа ова.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.604
    Допаѓања:
    76.836
    Добар ден :) Леле кај нас золва ми и свекрва ми се болни, заникаде.. а синко почна да се дави во кашлање (кашла со шлајмови, се тресе цел :( ) и тоа само кога спие преку ден и навечер, а кога е буден не кашла баш, дали така му се слева и затоа кашла... Еве сега спие и само се искашлува страшно. После сакам да го носам до кај матичниот таман да го слушне, повеќе ке го носам за една бубуличка или што и да е тоа, на образот му стои веќе два месеци, пред месец бев последен пат кај матичниот и рече дека е нешто каснато, ама еве нема абер да му исчезне или да пукне. Јас инаку учам, полагам на факултет на 17ти и на 24ти.. полека, полекаааа... но важно чистам предмети, имам уште 7 за да дипломирам и никако да се одлучам да седнам да учам и веќе се набрзинка да положам. @MissDior незнам сама дали можеш, но без упат можеш да одиш и во Авицена и во Ремедика... во Ремедика до сега немало никогаш никој пред мене, многу брзо сум завршувала работа :) и така се враќам на учење и истовремено ручек правење :*

На Kaetana, girl-miri, Lolipop23 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    10.127
    Фала @AngelOfArh @mariz да ме интересираше дали примаат и дали од аптека можам да купам стапче, не ми се помислува да одам на лекар или во авицена, на овие вируси и грипови не ми се ризикува да закачи уште нешто. Трет пат во краток временски период има густи мрсули па ме стави на мисла:?:

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.327
    Допаѓања:
    107.899
    Мрсулите се зелени или не? И ние вадиме еднаш во теи четири дена густ мрсул ама тоа обично е бел, безбоен, се собирал и го искивува. Ако имате бактерија секако мораш на лекар. Иначе не верувам да можеш да вадиш сама брис, не за џабе лабораториите се во стерилни услови. Ама прашај си, може грешам. Мој совет, вечер пред затварање оди си нема никој, децата се скроз изолирани од возрасните.

На MissDior му/ѝ се допаѓа ова.
  11. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.132
    Допаѓања:
    2.716
    Абе како ќе земеш сама брис?
    Среќа што имаат служба да ти дојдат дома, чиста работа, ќе си ги викнеш нит ќе мешаш дете со други нит ништо.

На MissDior му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.604
    Допаѓања:
    76.836
    Сум била во 8 сабајле и 6ипол навечер во Ремедика, никој до сега немало пред мене.. до 7 работи нивната лабараторија, можеш на пример да влезеш ти сама, друг во кола со синчето и ако има пред тебе да почекаш, па кога ке дојде еден човек пред тебе набрзинка да го внесеш малото... :) Крај краева стави му маска ако може да ја трпи..

На Kaetana и MissDior им се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.327
    Допаѓања:
    107.899
    Еј да не се сетив дома дека доаѓаат.

На MissDior, mariz и slobodka им се допаѓа ова.
  14. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.643
    Допаѓања:
    33.252
    Nie so sinko domicka sami sme go cekame tato da si dojdi od rabota izgleda ce ostani prekuvremeno.Svekrva mi zaminaa vo selo kaj rodnini so spienje.Konecno i nie malku da dizime,rucame/vecerame sami( zavisi koga ce si dojdi mm)

Snosti pojdovme na slava kaj majka mi go zavitkav ubo vo kebe, od koga pojdovme samo si spiese se razbudi na kratko si krkna mlekce I pak prodolzi.

На Arien, alana, girl-miri и 2 други им се допаѓа ова.
  15. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.868
    Допаѓања:
    141.985
    @BirMelek za se si vo pravo!! A majka mi mi go kazuvase i uste mi go kazuva toa sekoj den i za sekoja situacija.I jas (najgolem pesimist) nekogas si go kazuvam i stvarno taka bilo vo poveke slucaevi.
    Inaku za gradinkata -se pomiriv deka ke odi (neli zamarav tuka 1mesec:):$),ama rabotata e sto treba da se nosi na adaptacija i mislev neli dodeka sum doma jas da ja nosam i zatoa se nervirav.Ama ete pak ke bide po pogovorkata :)ke vidime kako ke bide

На Arien, alana и Mari* им се допаѓа ова.
  16. tarantula

tarantula Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    1.280
    Zdravo femunku..neznan dalu vo pravata tema go postavuvam ova prasane...36 nedela sum a bebeto e 2500gr...ocekyvav poveke deka ke bide.Doktorkata rece svee ok,dobro napreduva no sepak ja sum zagrizena...

17. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Ne e vo vistinskata tema no ke ti odgovoram. Najchesto merkite na eho se utnati, na primer mene skoro 1kg pomalku mi kazhaa od rodilnata tezhina na sinko. A i da e tochna merkata, mnogu bebinja se ragjaat positni a zdravi pravi. Shtom doktorkata rekla se e vo red, nemash prostor za panika, a i plus imash ushte 4 nedeli do termin :) So lesno

На Kaetana, fairy88, kelebeim*** и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Mo
    Mojot se rodi vo 38+2 so 2800gr pa eve go sega na 6m odi nakaj 9kg. Toa mi go velese i doktorkata da ne se zamaram so tezina deka pomalite se i pozdravi. A na eho vo 8 i 9ti mesec retko se pogoduva tezinata i zatoa ne ja kzuvaat. Bitni se deugite mrki

На alana и M&M им се допаѓа ова.
  19. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    moeto se rodi vo 38+4 2700 :) sega e zdravo pravo prgavo bebusce :) ic ne se zamaraj so tezinata

На alana и Mari* им се допаѓа ова.
  20. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.959
    Допаѓања:
    13.677
    Јас мислам дека и генетиката си игра улога. Внука ми се роди 2 кг 500 гр исто како татко и, а беше носена до краен термин.