@Saraa me rasplaka so postot.Neka vi se mnozat godinite zaedno so ljubov i razbiranje i toa malo dusice cel zivot da bide srekno so vas. I jas sega si razmisluvav kako se pesimisticki gledam,a naprotiv imam se sto sakam.Ne go sfakam toa na momenti oti sitnicite me nerviraat i ne mi dozvoluvaat da sogledam deka vo 1godina se preselivme vo kukja,dobiv rabota i najubaviot dar -dobivme kerka.Imam maz koj mnogu me saka i pocituva(e sega znaeme da se iskarame i iznervirame za sitnici i gluposti),familii okolu nas koj ni pomagaat (mekogas znaat da mrcat ama ok e i toa).E imav i golemi i teski iskusenija,golem tovar so koj neznaev kako da se nosam,ama fala bogu pomina se. Posakuvam Gospod da ni dava pomali i ne tolku teski iskysenija,da ne cuva i stiti da bideme zaedno sekogas kako semejstvo i sekogas zdravje i zivot i ljubov da imame. Malku "poeticna" ama ete taka se cuvstvuvam denes. Imajte ubav snezen den
Пробај ноќе да не го пресоблекуваш последна пелена пред легнување и до кај 6-7 сабајле ниѓшто освен ако се искака. Јадење кашичка пред легнување и до кај 5 исто ништо. Освен 1 подој евентуално. Така правев со првото и немав проблем ќе јадеше во 23, па околу 3 ноќта и спиеше до кај 6-7
И мојава е иста,минимум по 10 пати се буди Немам спиено со месеци И никако да ја презаспијам без млеко ,давам чај вришти неможам да ја смирам Во текот на ноќта пие минимум 300 мл млеко,само така спие Незнам како да ја одвикнам Гладна не е,тт во собата е ок....
Dobar den mamicki @muchacha_a srejken rodenden i se najubavo @♡BuBaLe♡ najrsrejken rodendenot na sinko @Snow-Queen dobro ni dojde nazad Na site bolni vi posakuvam pobrzo ozdravuvanje Da pisam nekoj zbor ubavo ke mi dojde kako muabet da pravam so nekoj Malata e so zatnato nose ni kapki saka nisto,duri vo sone place i vika ne ne vecer ja bajnav i celo kopatilo bese parea,i dojde ubavo od toa pa spiese podobro. Jas cela zatnata edvaj disami usive pocna da bolat,denov go zapocnav so avtase se nasobra ama si vikam ako mene samo malava da e podobra. Od vcera pocnav so lekcija ama gabe koga edvaj sedam na toa stolot Cel mesec izbegnuvav da izleguvam zaradi ovie virusi i super si pominavme,ama ima luge bez oset sto vika @Mariangel im davam do znaejne deka tie sto imat virus da si sedat podobro doma oti ke prefrlat ama ete si go dobivme inie Em da ne uvredis covek en nesvajka!. Da spremam rycek pa da ruckame so malata kolku tolkui da pospie malce a jas da provam da poucam malce oti tesko ide Imajte ubav den majki
@girl-miri фала ти...убаво е кога ќе се видат старите пријателства на фемина Како што ме немаше подолг период се осеќам како гуште Инаку малото еве го 2,5 месеци направивме од самото раѓање уште носето му е затнато никако да се опорави. Море инхалации, марисол, топло бањање што парченца извади ама не се оправи и не се оправи.
Добро утро мамички. Ви благодарам на честитките Поминавме претежно во раце кај мама и со плачки :/ По овие студови криво ми е шо мораше да го иставам од дома, сега здравје во април надвор
Неколку дена се спремам да пишам но никако време да најдам.со две деца никако не може да се излезе на крај,иако едното е бебенце ептен мало,но и другото ми е бебе уште малку 2 год но мало е,си бараат внимание.сега ми е уште потешко оти сме сами,мм отиде шофер,му се пружи добра прилика а и фин.состојба е за никаде и мора да го издржиме овој период,колку и да е тешко. Во четврток бебуш ке го носам во црква на молитва,40 дена.помош немам никаква,лудница е по дома хаос,кога почнат во хор и двајцата а поголемото сака надвор и само отвара врати,за ништо не ме слуша..Вчера кафето го ставив сабајле го испив попладне ладно,ама битно испиено. Роденденски никако,исто ко секој ден само уште една година плус,а упте мислам имам 20,без мм сум за никаде,ама нека се ке се среди само трпение и сила божја ми треба. Имајте убав ден,мајки.
Среќен роденден!Женоо 25 две деца браво До 30 можеш уште две да си родиш хахах се шалам нека ти се живи и здрави
@muchacha_a sreken rodenden,ziva i zdrava da si i narednatiot rodenden site zaedno da ste si .Se najubavo
И ние многу чај пиевме, сега еве помалце, зш знам и сок да исцедам од јаболко и морков, и многу го сака. Исто, не е глад, тт ок во соба, light облечено и тоа што викаш 10 пати ќе се разбуди за чисто да ме осети, ама до кога!? @Snow-Queen не, какво менување пелена сред ноќ или гладно да легни. Не, тоа знам. И се што кажа применувам. Ама па кога ќе ти се разбуди што правиш? Не може да се игнорира,зш полошо ќе е-ќе се расони. Ај вечер пак на страна ќе пробаме да спиеме, па ќе видиме.
moevo pa i sred nok da mu smenam pelena ne se budi prodolzuva da spie, ako e gladen spiejki si jade se do kaj 6-7 sabajle i togas stanuva za jadenje i pak prodolzuva da spie do kaj 10
Јас игнорирам кога ќе стане некогаш, а знаеш спанко е мојот. Го вртам со грб накај мене, го лепам за мене, гушнат и си рчка накај татко му, сега знам да го земам кај нас сред ноќ оти многу клоца и трга се од него, ама после некое време си заспива.
Денес излеговме со мм сами да завршиме некоја обврска, оставивме бебе на чување, па добро поминале, среќа. Лепаче ми е, воздух некогаш не можам да земам, ама си викам лето ќе дојде, тогаш повеќе надвор, па како и минатото ќе се олабави малку. Бевме на контрола пред некој ден, супер си е, си расте како што треба, јас мирна. За лоша мајка, не се осеќам како таква, а не треба ни вие. Да, сите се двоумиме за одлуките, се преиспитуваме, ама на крајот на денот децата си ги сакаме премногу, а за мене таква мајка не може да биде лоша. Грешки правиме и ќе правиме, нема совршен родител, на сите ни е јасно тоа, ама мајка која животот го дава за детето лоша не може да биде. Дома не може да се стопли некако, наоблечени седиме, ах златно лето ајде нека доаѓа побрзо. За спиењето се буди и моево некогаш, па си играме, па заспива по саат или два. Почесто само цице бара во сон, ама ако се осеќа наспана ќе стане желна за играње, а нас што ни се спие кој не врти @♡BuBaLe♡ со поголемо задоцнување среќен нека му е роденденот. Среќен и на @muchacha_a
@muchacha_a Нека ти е најсреќен роденденот жива здрава и весела да си цел живот, само убавини да те пратат, значи и ти млада мамичка.. Ако оди се како што треба и јас пред напунети 25год би си родила уште едно, па исто како тебе ке бидам Инаку синко како порачан си спие еве веќе 3 саати (вчера спиеше 4 саати и јас го разбудив досадно ми беше, а и доста му беше), учев од 12 до сега, па изгледа пак ке го будам
@muchacha_a среќен роденде бог нега дава само здравје да ти се жови здрави бебките и вие со нив. А мајка ко мајка ке издржи све за својтенајмили. Јас многу се туфкам маш ми ке прави утре операција не тешка али сепак загрижува каква и да е. Битно не ке може бебка да ја држи во раце и да ми помага иако од него имав најмногу помош. Али само здрави живи да ми се они дбајца јас ке издржам све. Ајде бакнежи до сите мами и бебушки.