@muchacha_a среќен роденден. За децата издржи, уште малце е кризата, и јас сум така млада мајка (24 год) и моите се уште помала разлика, само 12 месеци, а сама сум со нив цело време и знам какви ноќи имавме, малото плаче од грчеви, "големото" плаче за сон. Ама еве за некој ден малото ќе полни 6 месеци и веќе одамна нема проблеми. Знаат да се загледаат цртани, лежат заедно на земја, големиот го гушка бато бато а јас се повеќе време имам за себе.
@muchacha_a среќен роденден, се најубаво. Не можев да ве дочитам...па скокнав на последна..после ќе се навратам. Вчера ние славевме Именден + 1г и 8м . Повелете на слатки. Не знам како е со вирусиве...стивнаа ли? Кај мене моиве болни, па јас и ќерка изолирани во друга соба...за среќа здрави. За празнициве јас нервозно, ќерка не спиеше преку ден,па едвај сарма свиткав...па дефект со чешмата во кујна...вода ни протече,а сама бев во моментот...па ајде запирај вода од вентил...чисти,а ќерка се плетка како прле пред магаре. Инаку некој спомна на Василица дека вртат паре...и ние така. Така ми останало од моите. Правев пица денес...Повелеле .
Ако не му бил редот за јадење, не му давав. Ќе го думкав ама не му ни зборев....едноставно се што ќе ми текнело во моментот периоди се тоа.
@muchacha_a sreken rodenden, se najdobro. Nie se obiduvame vo momentot da zaspieme I si probuvam nova taktika so cuca I peam nekolku pesni pa ja ostavam sama da se uspie, ako vo predvidenoto vreme ne zaspie. Nekni zaspa taka, vcera ne, ke vidime denes kako ke bide. Nokje cuca se budi nekolku pati za cicanje, mislam deka veke e pogolemka I treba da spie podolgo, ama koga ke serazbudi kako da ne I dadam da cica. Inaku denes napolnivme cetiri meseci, go pocnuvame petiot, dani e ziva I zdrava golema da rasti I da gi slusa mamai tato!
Да и тоа се разлика година и 8 мес,ке си пораснат заедно,а не 4 многу се,но уште едно би сакала женско да е,овие се машкуданци,а таму после 5-6 год може уште едно трето.нема лошо од мн деца тие се најголемото богатство.
@kelebeim*** pa malo e tvoeto uste. Ednostavno nekoi bebinja ne apijat ubavo noke ama ke smeni. Atavaj go do tebe da spie ako ti e polesno. Jas neznam sto sa kazam kako raste poveke se budi. Id bebe sto se budese dokaj 2 pati i prezaspivase nekogas sama so cucla prerasna vo dete 16m sto bez cicanje neznae da se uspie se budi po neznam kolku pati i cica i spie. Za da se naspijam jas ja stavam do mene i sii e na samoposluzuvanje . Znam deka treba da ja odbiknam.nekako od ova ama nemam momentalno energija. Ke pomine i toj period ke porasnat. Lele vcera pocnav da pisuvam ne sum dopisala Ja zaspivav malata pa go najdov sinko zaspan kaj tatko mu na ramo polusednat vo dnevna edvaj gonoblekov vo pizami i vo race go nosev do spalna sirot kolku mu se spiese. Mn mrzam koga ke legne bez izmieni zabi uplav imam 6kite da ne mu se rasipat aj deugive mlecni ke smenat. Vcera me ubedi mm da gi sankame decava niz maalo a mn mi studese ama aj si vikam ok. Gi natuntav se naoblekov i bas ubavo ni dojde tamam ispazariv nesto po pat. Malono mn bese srekno, golemiot malku brmcese dek morase da ja drzi sestra mu na sanka, nemame onakva so potpirac pa nemoze sama da sedi. Kakva bese crvena vo noseto koga dojdovme doma kako rudolf bese Ne e tolku strasno ladnovo za decava na pola saat nadvor bar e pocisto nego na nas starite ni studi Aj da dopijam kafe i da begam na rabota
Јас му реков на маж ми, трето може само ако мисли женско да прави Се шегувам, не дека после две момци не би сакала женско....ама важно е само да се живи и здрави
Во првите плодни денови женско, во последните 3,4 за машко.. ама јас врска немам кога имам плодни денови со хаотична менструација Мене веќе сеедно ми е какво би било второто, само нека бидат здрави живи
ДОбар ден,мајки!Па и не е нешто баш добар,камен ладно е,врне снег,седиме дома,монотонија е значи оваа зимава.Колку само ја мразам. Среќа,пријателка со детенце се јави,ќе дојдат малку да поиграат маливе,ќе ни помине време.И мајка се јави,подоздравена била и она,па и таа сакала да дојде внук да си види.Тоа викам,кога не иде никој не иде,вака во еден ден сите,од утре пак досадно ќе ни биде. Околу муабетиве за деца,сакав отсекогаш 3 да имам.Само да има кој да ми помага,јас капа ви симнувам вас мајки што сами со по две и повеќе деца,плус мала разлика во години,успевате да се справите со секој предизвик. Ама пак си викам,навиката си го прави своето. За второ би почекала,сакам едноставно да стане маалку самостојно детево,да се одвикне од памперс,да знае што сака што не,и маааалку да одморам и јас. Се знае за мајката одмор,но ете си викам малце да поужуваме во љубовта со едно,па после со повеќе. Но,ако се погоди,ќе биде добредојдено секако и другго бебче.За полот,се знае,сите имаме некаква желба,да бидат ,,мешани,, машки женски.Но,како рекол Бог,така ќе биде. Имаме еден пријател со 3 женски,секогап се смее,не сум мајстор,само ученик,мајстор ќе станам додека не погодам машко . Здрави живи да ни се само,и како викаат кај нас мажите ,,од стоење да мочкаат,, Гостите тргнале веќе,дете посрано.Одам да го средам и да пијам едно несс раат со друштво. ПОвелете мајки,секое присуство добредојдено ни е! Убав ден!
@LaDyDoLl со едно е тешко, со две дупло потешко, а третото само се чувало (така викаат) Леле мене луѓе коса крената уште од сабајле, вријат хормони. Кај бев напната уште нестаната од кревет, золва ми уште толку ме изнервира. Луѓе кажете дали сум или не сум во право со ова мое мислење, ај што се шета пред нејзините по гаќи и прслук (има 29год), се шета и пред моево дете, се влечка за на работа и таква по гаќи. Неколку пати со убаво и викам дека јас не се шетам таква пред детево, да не се шета така и еве ја денеска пак, како 10години да има луѓе, мн ме изнервира .
A kaj mene kako fati zenskoto 2 dena pred ocekuvanata M jas stvarno ne znam, duri i doktorite se cudea koga im kazuvav, zatoa sto samo togas imavme odnosi so mm i znaev tocno i od koj den bev ostanata bremena
Се шалев, тоа од нет што сум видела по календари за овулација и менструација. Не важи кај секој тоа правило, не се кај сите плодните денови на средина на циклус..
Lele @Sunshine_1979 so primerive od sveki mi ide da poludam. Neznam tvojata ama mojata eden primer po 100 pati go povtoruva... da go zapamtime. Posledniot primer, od mnogu raboti sto go ucele nekoi luge deteto se sheknalo. Jas tuka trebashe da sfatam deka ne treba da go ucam sin mi nekoi raboti, ama ne sfativ. Dete be 21mesec sto losho ima vo toa da nauci nesto. Saka slozuvalki, dobiva slozuvalki. Saka bukvi mu kazuvam bukvi. Saka brojki mu kazuvam brojki. E ne trebalo taka. Pocna da me stava vo misla deka stvarno gresham. Aj dobar den. Golemo dete si igra, mali se menjaat za cicanje. I sekoj den isto. Rutina sovladana. Vreme ima skoro za se so dobra organizacija. Obozavam kafe so nivnite guganja, ama golemkiov me nosi vo dnevna da pijam. I on malku da smeni prostorija. Drugo nema nisto novo. Imajte ubav den
Добар ден Јас со кафето враце и да ве читнам малце Беба заспа пред 15 мин,тато со другар на пиво а јас да се одморам малку Последниве денови притисокот ми е низок,нон стоп главоболки и само ми се спие Не сум за ништо,освен чистење друго ништо Сигурно 5 корпи чекаат за пеглање а искрено од пареата мислам ке се онесвестам,така да ке почека пеглањето Секој ден ист ми е некако Се поретко излегуваме,многу снег а и ладно е Вчера прошетавме повеке и беба одма почна да кива и носето и се растече Некогаш ме убива монотонијата Стани,исчисти,играј со беба направи ручек,вечера,пери пеглај и денот заминал и секој ден од почеток Доаѓаат и такви моменти кога од се ти е преку глава Нека повели кој е за кафе
Добар ден,мајкички како сте? @joy1 подобри ли сте,ве мислам цело време и јас се истрауматизирав од овие болештииве веќе ,почна како некоја фобија да ми се јавува навечер од страв да не се испоразболиме пак. Јас денес на работа,подобра сум,ми дојде малку снага со еден куп електролити испиени и пробиотици,вчера полагав таква исцедена како крпа,и на сета среќа положив,ми се падна лесен случај,уште утре кривично и што сака нека биде веќе.,само да сме здрави ништо друго не сакам. Ми дојде на гости јатрва ми со децата,па денес малата ја оставив со нив дома,да не ја мрзнам одсабајле за во градинка на ладново,душичка колку е жална кога ја будам,само вика "пие","пие" и не дава пижамите да ги соблечеме. @Mari* ајде јас сум за кафе,пет дена во уста немам ставено,сега си направив едно на работа ама устата ми горчи Ај поздрав убав ден женски.