Мари и јас деновиве со вртоглавици....Гледај да си најадена, напиена и одмарај кога имаш прилика. Витамини повеќе....свинско посоленко со црвено вино. Јас кога ќе се заработам нешто...заборавам да јадам или вода да се напијам...или сето ми е касни на брзина,напиј се набрзина некоја голтка вода...башка стрес, нервози...едно,друго си се збира. Ќерка се успа денес, па начекав да пишам нешто. Инаку до 16-16:30ч. не сака да заспие...попрво мене ми се приспива и цело време ме гњави...сама не знае да се заигра. Туку вчера клекнала да кака јас не ја видов, песнички и пуштив и така клекната плеска со рацете и се ниша...сум се изнасмеала...мултитаскинг прави . Кај нас ништо друго ново нема...што да има...дома затворени. @M&M и мојава на ладново мм ја шета...не секој ден,ама малку да ја фати ладното...здраво е. Кога е потопло со мене вртиме кругче по улици 15 мин..после на кафе до комшии. Јас зиморлива сум многу...иако родена во зима, па само кратки прошетки практикувам...до продавница и назад . Шетање е убаво сега само на планина...се знае зимите на планина се потопли.
Здраво женчиња немам време да пишам.Се вклучам понекогаш ве читкам на кратко преку еден пост,преку една страна Бебето заспа и се мислев од кај да почнам...решив од Фемина,прво да здивнам па работата ќе ја терам. Нема време со ова мое детуле.Ако ме види седната,одма дојде и почне да треска на компјутерот или ми го влече телефонот. Ние цело време по дома снег имаше многу,гледам денеска се топи по малку.Јас стандард домашните работи и плус од време на време ми се струпа документација.Баш сега е таков периодот,по цели денови сум со телефонот во раце и праќам писма и немам време детето да го заиграм. Инаку синко сака да грицка и му викам дај и на мене и само ми го доближи залчето до устата и скржаво одма го повлекува назад и се кикоти.Како да знае дека егејска линија да има во него Инаку нешто настина синко,спие многу лошо,носе затнато,нема тт.Белким ќе се оправи брзо,оти почна ич да не ми јаде и се нервирам многу. Туку јас сум некако утепана,дали времето,дали тироидната,ама сум хронично ненаспана.Бебе стане одморено и игриво од спиење,јас сум како воз да ме поминал.Не знам дали треба да се менува дозата,ама па скоро испитував тироидни хормони и дозата ми рекоа дека е во ред.Едвај функционирам,ако допрам перница одма заспивам и почнав да станувам нервозна од што ми е малку сон. Имав уште нешто да напишам,ама зборавив.Тоа жени убав ден јас да терам домашните работи додека синко не станал.Убав ден на сите
Jas pak so nervozi,lele lugje ke puknam veke.Neznam veke srceto kako ke mi izdrzi.Na 3 dena pred odmor,a jas na 5dena pred poaganje na rabota- na svekrva mi i rekle deka poradi nedostig na personal ili ne razbrav drugo sto nemalo nikoj da koristi odmor I sega vrieme doma,se nervirame ....nemozam da ja ostavam vo gradinka deka samo 3 dena odese ,pa nastina ,pa praznici i sega ke puknam.Neznam koj kraj da go fatam.Znam deka se e del od zivotot,nema nekoj da nema nervozi ama pa jas veke nemozam da izdrzam .Sekoj mesec po nesto ....nemam zivci veke Izvinete ma negativnost po sabajlecki ama morav da pisam.
@majdaa не е битно дали кашата е содржи глутен или не, може да е реакција од ад млекото во самата каша, ама не верувам, најверојатно е нешто контактно, или од премногу топло. Алергиите на храна обично се манифестираат со црвенило околу устата, на градите и стомачето. Мајки, не се плашете од ладново, вадете ги децата надвор. Од ладно не се настинува, напротив! @flower30 ќе си направиш проблем со тие нервози. На детето му треба здрава мајка. Ќе се снајдеш, ни прва ни последна си што работи и нема кој да го чува детето. Ќе го пуштиш во градинка, што ќе правиш. И верувај, побрзо ќе се привикне од дете чувано дома до три години. Ти требаат нерви за понатака, уште сега ако се нервираш вака, кај ти е крајот? Не сакам да ти солам памет, најдобронамерно ти го кажувам ова.
Of sfakam i mi znacat sovetite.Nemislam deka se solenje pamet tuku bas dobro gi sfakam.Jas prifativ (posle podolgo vreme i zamaranje tuka)deka treba vo gradinka,samo se nerviram deka ic nemase adaptacija.Nemozam sega oddednas da ja pratam 8 saati .Mm nema odmor ama ajde i da zeme ,iskreno neznam kako ke se snajde.A citajki tuka deka dosta mazi gi cuvaat bebinjata pa i mu vikam mora nekoja zrtva da pravime.Rabotam za minimalna plata ama i so taa ne stigaat pari a kamoli bez nea. Mnogu nervoza ni dojde sto se sluci ova vo 5 do 12.A iskreno so nervozive neznam do kaj ke stignam.Mnogu mi dojde ovoj period.Se nadevam ke se najde resenie i malku da pocnam posmireno da gledam na rabotite. Fala ti na sovet
Сега извини вака шо ќе те прашам а твоите родители поточно мајка ти не може да иде да ја носи во градинка глупо ми е дека не ти ја знам ситуацијата може си далеку негде ама така ми текна дека јас тука во ск сум сама моите се во Велес и кога малата требаше во градинка а јас на работа јас ја викнав мајка ми да седи кај нас една месец додека трае адаптацијата.немој да ме сватив погрешно само така ми дојде дека јас имав таков сличај ама секогаш секаде не е изводливо
Od drug grad e,ama i toa ne e problem.Problem e sto ne moze sama so malata(zdravstveno).Ona za da dojde ke mora da ima uste nekoj so nea.Ona bi pomagala na uste nekoj so malava.Inaku toa ke bese resenie uste od odma ,bez razmisluvanje
Добар ден, бебе заспа, со малку натегање ама заспа. Не знам што му е, некој скок на 9м ли е, што ли е, абе се тегне се треска ама нема да заспие бар пола саат ме мачи. Иначе си знаете, бубаче дете имам. Јас не го вадам бебуш надвор, многу миме страв од таа меретна настинка а и неговата ќе спушти на плуќа, па пак исти тертипи, не фала. Знам подобро е да шетаме малце ама нема каде, улиците не се исчистени, синоќа одев до маркет абе низ тоа снеговите, ќе се потепав, количката ќе ја уништам така. Нека поседи уште малку дома, после пак ќе си тераме ние. Сакав да ја советувам Цветче. Женче јас сум таков тип, не оставам ништо во 5 за 12 и не оставам да се среди само, се превземам во свои раце. Не викам дека си виновна, скраја да е, ама мораш да ја пуштиш малата во градинка ако сакаш да оди, одамна требало адаптација, уште пред еден месец, сега доцна е малце. И јас би те посоветувала, мајка или некоја друга роднина да дојде да ја причува додека се навикне, рачунај пак ќе се разболе, пак ќе седи дома, ама бар ќе стекне имунитет колку толку. Јас имам план да најдам работа некоја со плата со која ќе можам да плаќам жена и сметки од мојата за на мм платата да ни останува цела за живеење и нешто бар на страна. Струката као ми е добро платена ама тешко да најдеш работа, кога добиваш дете мислиш готово, крст на чело ти е пишан, нема веќе за тебе живот, не можеш ни работа да најдеш асална. Многу лошо ама тоа е. Ќе се вратам и на старата тема малку, ќе започнам со детоксикација од понеделник и здравје после кругот од 21 ден и со диета некоја, сакам хроно ама ќе видам финансиите како ќе ми бидат, за до април да сум тип топ, а во јуни имам и свадба па после и уште една, мора да се личи на нешто. Имаме со мм о договор за една кафе машина да ја добијам ако скинам 10кг, за 20 ме носи некаде на викенд, ова ни е ветено одамна. Смејурии сме ама ај. Подобро е со мотивација. А изминува и првата година, сакам некаде кон крај на втората да почнеме со бебе обиди повторно, па не сакам пак да се стискам за килограмите.
Znam deka e kasno,ama cekavme da ja primat,pa trebalo od Dekemvri,pa i najdoa bakterija u nos Stafilokoka pa 2 nedeli cekavme odgovor dali moze da ja primat so toa .Trgna 2dena pa nastina i pomina mesecot(mesec i pol ) za adaptacija.A najzalno site rabotat,pisav pogore majkami zdravstveno ne e sposobna da ja cuva sama(edino moze da pomaga na nekoj da ja cuva).Toa e....Se zezna rabotata a kako ke bide nataka neznam A za organizacija i spremanja znam,nikogas ne sum dozvoluvala da mi "begat" rabotite od race barem za toa.Ama nekoi raboti ovajpat ne bea do mene ,za zal
Немаш некоја роднина без работа да и даваш нешто симболично да ја причувува, ако одите во смени да се годите? Не ми текнува ништо друго искрено.
Nema,mislevme i na taa opcija uste pred gradinkata.od moja strana site se vo drug grad a od mm odat na rabota.a jas ke sum do 16h.a mm do 18h.na rabota.....
И јас сум малтене во твојата ситуација. Бебуш направи скоро па 9м, примен е во градинка од април-мај кога одлучиме, ама не знам дали ќе оди. Настинките мошне лошо ги поднесуваме, одма на плуќа спушта или кашла продуктивно, па голема е веројатноата да си останам дома или да го чува жена дома. А ако најдам јас работа од дома и да го чувам јас, па да цепкам работата на неколку часа додека бебо одмара или игра или спие или мм е дома. Додуша јас немам работа ама не прифаќам да работам за мала сума оти тие пари ќе ги дадам по лекови бидејќи во градинка се нон стоп болни и пак нема да ми е детето здраво, а на работа ќе ми е шубе да барам денови и се нервози ќе бидат. И ние стискаме со една плата, ама да го дадам во градинка само за да одам било каде да работам не, можам да бирам со струката, па подобро здраво дете а јас скудена од се, отколку се болно, и пак скусена од се оти парите ќе ми одат на лечење, а нервите никој не ги рачуна во сметка.
Bravo za vas! Sega ke ti bide mnogu po lesno tebe, a i malata ke si bide samostalna. Sega odmori malku pa po nekoe vreme moze da se frlite na rabota (za masko)
Edna pozitivna rab od kako ne fati virus Bevme vo faza na odbivanje od cicanje ama idese mn tesko.Tek otkako pocna so povrakanje radi virusot i se zgadi skroz gradata i ne pobara veke Isto i so pampersot.Cepcinja stavavame i se naplasi uzasno.I pocna sama da vika nejkam pampe,i klocase koga i stavav.I pocnavme na noksir taka bukvalno preku nok i neocekuvano.
Dve muvi so eden udar bravo. Golema devojka imas veke Hello na site. Denes nesto me boli glava ama nekoja glupa glavobolka so nagoni za povrakanje morav analgin da se napijam i uste mi e nekako matna. Pocnav da se pakuvam za trganje na decava garderoba goee dole spakuvana pa utre nasata i eden kuo drugi sitnici. Moram da odam so spisok i stikliranje inace ke me fati panika Uste da.mozevme da se teleportirame do bugarija dobro ke bese Flower znam kolku ti e macno da ti kazam ne se nerviraj ne pomaga. Nie kolku tolku solidni plati imame za nasi uslovi pa mozam da si dozvolam zena inaku ke morav gradinka ili da ne rabotam. Zatoa me faka panika ako zemava od nekoi pricini mi otkaze nekoj den apsolutno nikakva druga opcija nemam. Ama zdravje ke gi izgurame prvive godina dve pa ke bide poinaku.
Добра вечер мами..Веке 2 дена ве читам и само што дочитам решам да пишам ооп или синко вика или керка..Деновиве турбо од сабајле до вечер..Вчера слатки цел ден денес чистење па пирушкии еве сега пишам додека синко цица..Утре пак турбо па салветки треба и рееед други работии за во сабота се да е спремно за именденот на синко..Па после 5дена имаме именден на мм..По цели вечери синко не спие а наутро рано станувам едвај по 2-3часа сон сврзувам..Грипот го поминавме и се надевам нема да не пофтори...Туку синко околу брадата и едното обравче му е со брунчиња има и ситни и поголемки што може да ее..?Од ден на ден се повеке разбира па почнада и стабува интересен и на керка..Таа му гуга и тој по неа па се смее а нејзе и е интересно што тој реагира веке на неа..Души интересни се многу.. Туку јас се распишав мами не бев пишала подолго време..Некако се навикнав се дома и нема со кој муабет да си направам па така овде исто ко со некој да сум разменила некој збор.. Синко се нацица сега у ралаксатор керка игра а јас едно кафе раат да пијам..Имајте убава вечер мами..
Добро вечер мајки! Синко спие па да ве исчитам сите и да чрктнам некој ред. Ние изгледа имаме скок во развој на 6 месеци или незнам што е, но синко станува на секој сат навечер, а порано само еднаш стануваше за млеко. Еве повеќе од две недели истото уморна сум и само се надевам секој ден дека ќе помине, но не. Еве и сега додека пишувам се разбуди ни денски не спие брзо се разбудва па се презаспиваме. Ќе издржам, само да не остани вака. Инаку и јас сакам ун да почнам со ова празниците само јадење. Мора малку да се вртам во форма. Ангел дај кажи тие 21 ден како ќе ги правиш да пробам и јас. Поздрав мајки!
Здраво мајки Леле времево само мене вака ме убива или и вас? Жива ненаспана, а се убивам од спиење... малку од денес нос ми тече, кивам и може ради тоа сум ваква. Синко почна лудило да го фаќа дома, плаче и незнае зашто плаче (од досада плаче ваљда).. и се мама, мама, мамаааа и ме влече, мама во вц неможе да оди, несмее да седне и неможе да јаде (ете ми ја мојата диета) Инаку детево мое, леле дете еј.. кога беше бебе, кога дете.. одамна детенце го викам Денеска полни 21месец, уште три месеци роденден лета време мајкиии и така одам да исчистам зашто цела тоалетна ја искина низ цела дневна додека јас се бањав, а он се чуваше со татко му
Добро вечер. Немојте вакви страшни работи да кажувате бре дека со две деца е страшно тешко. Зошто тука има трудни по втор пат, па и хормони работат, па малце вака се чувствувам кога ќе си направам проекција како ќе ми биде со бебе и дете од 2 год. Ахаха Ови денови синко не е мрднат од дома. Јас обично го вадам на ладно, ама ова е многу ладно, нема лезет. Од автобуска до дома ми смрзнаа прстите во крзнени ракавици. Плус кога ќе си дојдам од работа веќе е пројдено времето за надвор. Во неделата имаше сонце и ајде го облековме во скафандер и чизми излеговме и џабе. Не сака да згазне на снегот. Во раце бараше нон стоп. И за 15 мин си го продолживме патот накај гости каде бевме тргнати. Кажете ми како да почнам да го учам на нокшир да седи. Значи он седи без проблем, ама облечен. И ќе му речам ајде да ја извадиме пелената и одма реагира и се лути. Ајде рекоа од утре потопло малку, па може ќе се раздвижиме.