Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.604
    Допаѓања:
    76.836
    И мојов креваше нозе и бараше во раце, ама не попуштав и сега го сака снегот ахаха :D а за нокширот сам кога ке изрази желба, или некако со игра некоја.. да не направиш како комшикава, 2ипол има и сега траума од нокшир има, све сме пробале.. Тео и какал пред неа не бе џабе исто така облечена седи само. Мене ми се смееја кога го ставав на 8 месеци, но јас не го ставав со мисла дека ке го научам да кака и мочка, туку ете од таа причина да научи да седи на него и да сака да седи.. па пола година си кака на нокшир (кажува), а сега чат пат и за мочкање кажува... Но без сеќирации, сите веќе на 2ипол, 3,4 год се без памерс.. :)
    Така да совет до другите мајки од мене чат пат од толку мали на нокширче (бар еднаш во ден) :)

На Kitten, Верче4 и Mari* им се допаѓа ова.
  2. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Јас моите деца штом научат да седат, веднаш на нокшир ги ставам! Со големата на 18 месеци тргнавме пелени скроз а беба веќе 3 месеци кака само во нокшир (11+ е)
    Кај нас актуелни подготовки за прв роденден и нервози со свекрвиштево мое! Утре здравје ќе се бира торта и слаткара и ќе почне викенд без "родителски надзор" конечно ќе здивнам иако ме чекаат еден куп обврски! Утре здравје сме поканети кај пријатели на дочек на Стара нова и се надевам дека после пропаднатите планови за Нова година и Божиќ, сега ќе биде успешна организацијата!
    Се радувам на успехот на нашите ракометари...обожавам ракомет и сум страствен навивач...ќе биде напнато во наредната недела дена ;)
    Сѐ за убаво да си спремаш...свативме дека и Васил и Јован у куќа имаш, така?

На Lolipop23, girl-miri, Saraa и 5 други им се допаѓа ова.
  3. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Да да така..

4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.604
    Допаѓања:
    76.836
    И ние ептен на големо чекаме гости, утре јас се фрлам во акција за кифли еден тон :rofl: во сабота да ни остане само местење на маси и јадењето :)
    @Sunshine_1979 јас тогаш кога ме караа мислев стварно да не грешам, но дете сакаше да си седи и уште на 8м беше првото какање во нокшир. А веќе накај 11 месеци почнав по 2,3 пати дневно и го гаѓав за какање, па од 11 кака на нокшир само, а со кажување од кога почна да дрнда. Многу е смешен се стиска и оди како пингвин и вика кака каака и јас трчам по нокширот хахааха

На K.Mari4ka, Lorins, Sunshine_1979 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.651
    Допаѓања:
    37.290
    Dobra vecer!
    Konecno mozam da kazam deka imav eden cas posveten na mene i samo na mene. Na pladne koga zaspa sinko,si kidnav do grad,ubavo si se podnoviv,dodusa imav malku obvrski,no disev so polna dusa. Rodnina na mm,koja zivee vednas do nas,cesto mi se nudi da mi pocuva dete,jas se izgovori baram, a i dete ne saka sega so nikok,lepenka e za mene,pa ova mi bese proben test,a i zenata da mi se najde,ke pomisli ovaa ne saka nikoj da i go cuva deteto.
    Vo vrska so rabotata,potpolno se soglasuvam so Angel,rabota za smesna suma pari,ovde ka mene sekoja rabota dodusa e takva,ne bi odbrala,pa i dete da prakam vo gradinka. Se znae privatizacija,ednas da se razboli,nema koj da mi go zeme od gradinka,a da izlezes vednas otkaz ti davaat. Zamislete,koga lezevme vo bolnica,imase majka,koja ostavi dete so 40tt,so bolna baba stara da go cuva,zatoa sto ja viknaa od rabota. Vecerta posle 23 c dojde,premorena,dete uste so tt,dva sistemi primi,i kaza deka edvaj i dale 3dena odmor,i ako ne pojde,da ne doaga poveke. Zenata se cuvstvuvase vinovna,mislis kje raspuka. Za 10000 den?!?! Prodavacka vo kolonijal,maalski dukjan?! Nema sansi.
    Nejse,mislam deka na forumov sin mi e vodic za trosenje pampersi. Dve i pol godini e,inaet neviden,po 5menuvame vo den,kako bebe. Jas se napraviv da go naucam,on mi veli ,,za inaet ne kazuvam,, I kako da postapam? I cicanjeto vekje mu e prepravancija. Ne cica,tuku igra. Merak mu e,na sekoj sto ke dojde da mu kaze deka seuste cica on,i gostite mu velele ,,za sramota,,. Na sekoja minuta kazuva,,mamo sakam cice,,. Ne bira mesto,vreme,ne ni dobiva,no ete si zboruva i toa strasno me nervira zosto e nezgodno. Cudo od dete e moevo,se obratno se pravi. Me nervira ponekogas,no znam deka site metodi gi imam upotrebeno i ama bas nisto ne pali.
    Utre ako e toplo izleguvame co grad sekako,vecerta se sobirame drustvo,vrtime paricka. Vo sabota sme kaj brat mi na ime,nedela imame rodenden. Samo da sme zdravi i zivi,pa i ovoj vikend ubavo da ni pomine.
    Dobra nok majki.

На tina-63, K.Mari4ka, M&M и 7 други им се допаѓа ова.
  6. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.523
    Допаѓања:
    38.737
    И јас сум без работа моментално, бев на замена претходно, ми истече договорот, цела среќа што фатив породилно. Но, само одлагам за нова работа од што нема кој да го чува малиот. Знам, да морав да се вратам на работа немаше избор да има, ќе одеше во градинка, а и да најдам работа по струка ќе го пуштам. Размислувам да дадеме документи за понатаму, секако има чекање, ама ќе видиме.

На Arien, Mari*, girl-miri и 2 други им се допаѓа ова.
  7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.955
    Допаѓања:
    327.257
    @LaDyDoLl tvojot vekje na golemo zboruva citam :clap: celi recenici
    Mojata kazuva recenica maksimumod tri zbora ama gi 'jade' bukvite izmegu

На M&M и Kaetana им се допаѓа ова.
  8. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.651
    Допаѓања:
    37.290
    Ohhoo,advokat imam doma. Interesno e sega sto uci ona sto jas kazuvam ili go sovetuvam. Pa slusam recenici od tipot,,Sega se dogovorivme? Kje te karam ako ne me slusas! Jas kako ke kazam taka kje bide,,... Bukvalno sme kako svekrva i snaa,na sekoj moj zbor,on kapace stava. I najinteresno,koga kje napravi belja mu kazuvam golem si ne taka,po nekoe vreme saka da napravi nesto pa mu velam mal si za taa rabota i vednas dobivam kontra odgovor,,E kako mal,pred nekoe vreme rece golem sum,ili obratno,,. Kompjuteri se malive,memorija nevidena imaat.

На Mariangel, tina-63, K.Mari4ka и 16 други им се допаѓа ова.
  9. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Ама и јас го ставам на нокшир пред годината. Додуша се обидувам. На почетокот не сакаше да го види. Знаеше да ми го заџиткари нокширот од што го неќеше. После ајде седнуваше по некој пат. Ама тоа е две минути. Значи не играчки, не цртани, книги се сум пробала. И се има погодено на два три пати во тие две минути да се измоча. Па му правиме филм, па живи радоси сам го носи во тоалет, сам пушта вода(обожава да пушта вода).и тука мислев сум мрднала од мртва точка. Ама се излажав. Пак не сакаше да го види по некое време. И не сакав да инсистирам за да не му направам отпор. Му го оставив на видик нокширот и едно плишано мајмунче постојано седи во него. Од скоро гледа една песничка од ЛББ каде што мечето мочка во нокшир и ја фрла пелената. И сега го зема нокширот и седнува, демек како мечето. Ама ако му речам ај да ти ја извадам пелената како мечето да седиш боже сачувај. Се лути, мавта, реагира. Па не сакам да му направам отпор и пак стагнираме.

На Mariangel, Arien, eleni27 и 7 други им се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.604
    Допаѓања:
    76.836
    Мојов па несака да стане, се искакал и дреме.. му викам ајде опа да станеш, НЕ НЕ се дере :rofl: а цела дневна станала Гас комора, смрди леле мајко.. и со каарање го кревам шутира со нозе, одма го фаќам нокширот да не го шутне :rofl:

На M&M, Sunshine_1979, Верче4 и 7 други им се допаѓа ова.
  11. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Добро утро мајки!
    Леле допрва и мене ме чека тоа пак :drunk: одбивање и учење на нокшир :o
    Се сеќавам,лани на овој ден се вратив од болница со бејби број 3 :D Колку се плашев од реакцијата на средниот. Претходно ме посетија во болница и децата искоментираа - мамо, каде ти е стомакот, па нон стоп им праќав слики и видеа од бебето. Кога пристигнавме, постатиот спиеше, го ставив бебето во креветчето и заплака, син ми се разбуди, стана и застана над креветчето и се прерадува за бебето :inlove:
    Јас плачев од среќа,преубави незаборавни моменти се тоа.
    12246933_1036377603081595_6353432415750282611_n.jpg
    Убав ден мамички

На Mariangel, ma4e1311, K.Mari4ka и 30 други им се допаѓа ова.
  12. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.170
    И јас се секавам дека кога проодуваше малиот секаде сакаше да долази. И цел ден само лазеше, од кујната до дневната, под маса, во секое ќоше можеше да оди. За на гарнитура беше мрзлив, ехееее до толку мачење, еве го и сега е мрзлив за некои работи. Елката се нареди и тогаш, само што на висока маса ја поставуваме и некако не можеше да ја стигне. Годинава целиот беше извозбуден со елката и само извика: Цвеќеееее! Па после тоа му кажував дека тоа е елка, за нова година, бла бла итн. Ама домашните не ја фаќавме - така да и него не му беше интересно да ја фаќа.
    За јадењето мамичка, мој совет - макар што јас наопачки ќе ти кажам, тоа што го јадиш пробај малку дај му. Малиот од 10 месеци ми ја сврти главата од кашата што му ја давав и му наполнав од манџата што јадевме. После тоа каша не проба, ништо специјално не му готвев после тој ден. Јас велам, ако сега ептен не е мало - дај му една ронка од тоа што го јадиш, нема ништо да биди.

На fairy88 и kristina.k им се допаѓа ова.
  13. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Dobar den mamicki :)

Vremevo ladno i kaj nas pa malata cesto zirka niz prozor,ama mama strav da ja izvadi oti uste ne sme ozdravile celosno.
    Inaku deneska podobro i dvete:)malata dise podobro ama ne celosno a i malce kasla cat pat,apetitot i se vrati toa e dobro oti nisto ne jadese.
    Denovive mi bese tesko i ladno i toplo mi doajgase naednas:whew:edno povrakajne i nanoze nemozev da stojam,denes podobra sum pa gorniot sprat go iscistiv uste dnevna i kujna:whew:

Koga ve citam kako malite zboruvat edvaj cekam i malava da bide taka:(da kazuva nekolku zborcujna,da si pravime muabet:) se nadevam na toa.....
    Za dve nedeli i e 3ot rodenden,za vikend ako sme dobri planiram do trgovski da odam da i kupam nekoi dekoraci i potrebno za tortata:inlove:plus nekoe fustance a podarikot sama si go odbra pa spremen i e:inlove:

Mamicki Imajte ubav vikend :l::coffee:

На Mariangel, K.Mari4ka, fairy88 и 8 други им се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.604
    Допаѓања:
    76.836
    Добар деееен :) Леле ама е ладно луѓе, парно фрчи најјако, клима пуштив плус да затоплам за да ми стасаат кифливе (facepalm) и пак не е толку топло. Секоја зима (уствари две зими сум во куќава, оваа е трета) било пекол, сме исклучувале радијатори заа да е таман.. а сега смрзнувачка, дали овие со парново зезаат или сепак е до ладново... Синко спие и една тура кифли денеска правам, утре уште една за Василица :) Таман ке стане кога ке бидат готови, умен на мама си спие по 3+ саати, дали ради времево и он е успан, неколку дена се затера по 4+ саати и јас го будам преку ден, после вечерта пак од 9,10 спие до 8 сабајле :D А и јас ништо поарна не сум, се утепувам од спиење и јас и не ми е доста :D Е така убав ден, еј ама свети надвор.. сиротото сонце се мачи да се пробие низ облациве :sun::D (сонце со заби)...

На snegulkata, K.Mari4ka, Smizzy и 14 други им се допаѓа ова.
  15. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Добар ден
    Овде невреме,ветар недај боже се носи
    Се плашам да излезам колку е страшно
    Требаше да делам весници ама го пратив мм,тој е потешка категорија па не би требало да има проблем :D
    Беба никако да заспие,гледа Телетабиси и несмеам да сменам програма,куката во вис ја крева од викање :worried:
    Јас исчистив,па ке варам кафе да си се напијам
    Ајде повелете

На snegulkata, K.Mari4ka, Smizzy и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^јас завчера кога месев, сум го седнала во релаксатор го ставив на работната маса и му пеам детски бесни додека месам, изигрувам кловн :rofl: само за да седи мирен

На Mariangel, kelebeim***, K.Mari4ka и 9 други им се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.604
    Допаѓања:
    76.836
    И кај вас ли смрзнувачка... :) Порано ја сакав зимата, сег некако на лето свртив од кога сум со дете.. лудило го фаќа дома, а за надвор никако не сме :D на здравје кафето, пијам и јас сега :*

На Saraa и Mari* им се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.604
    Допаѓања:
    76.836
    Колкав е поголемиот? :) уф јас никако не сум се осмелила да готвам додека е буден.. кога беше помал да, ама сега никако :rofl:

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Ма мене поголемиот во градинка ми е 3 годинки, ова од 2,5 месеци ..... што бара нон стоп во раце

На mariz, Mari* и eleni27 им се допаѓа ова.
  20. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Па не е така ладно денес,ама некое невреме има ветар све носи наоколу,позади куќа гранки од дрвја,абе страшно изгледа
    Наздравје кафе :hug:

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.