Na ova ladno vreme,da si se iskazam,pa neka ostane se na ladnovo,da zamrzne.Ne sum veruvala deka psihata e tolku jaka vesterka(da ne se izrazam loso).Tan koga mislis deka se e sredeno,te mava nekoja psiha,samo sto mene me mavna teska psiha.Namesto vo najdobrite momenti da bidam najsrekna,jas bev tazna,nervozna,i mozam da kazam rastroena.Dodeka bev bremena mi se slucija mnogu raboti,licno imav mnogu lesna bremenost,ama okolu mene vo eden moment svetot mi se raspadna.Najmnogu se trudev da ostanam pozitivna,i taka bese,na celata maka koja ja preziveav so soprugot,ostanav pozitivna,i gi tesev site,amamorav,ne pustiv niedna solza,se zaradi zlatoto vo mene.Potoa uste edna nesreka,i pak ostanav pozitivna.Jas koja se rasplakuvam za aitnici solza ne pustiv.I sto se sluci?Se porodiv i deteto ne si go sakav,eeeeeej ne go sakav ova zlato bez koe ne mozam da se razbudam.Mnogu malku fali da se skrsis,mnogu malku fali da otides vo eden nepovraten pravec.Majki mili,i idni majki,nemojte da se sramite ako i vas ve fati nekoja paranoja,ili vakva psihicka soatojba.Nisto ne e sramno,potrebno e razgovor,i pomos od drugi,nikogas da ne si sam.Ne sakam da audam nikoj,nekoj mi velea da ostanam sama so bebeto,fala mu na boga celo vreme imase nekoj do mene,ne znam sto mozese da se sluci ako bev sama.Nemojte da gi potisnuvate cuvstvata,za sto i da e,placete,smejte se,vikajte,ne sobirajte vo vas nisto.Sega sekoj den mu se rasuvam na zivotot.Peam,placam,se smeam.Nikogas ne sakam da se picuvstvuvam taka veke.Izvinete za dolgiot post,ama morav da napisam
Fala za sovetite .Inaku maliot se nauci so gaze da se pusta,elkata e veke raskitena...deneska i pecatacot go spakuvav oti treska po nego i ke go rasipe delot za skeniranje.Nekogas mu davam od naseto jadenje da proba i mu se dopaga poveke deka e zacineto.Strav mi e da dadsm poveke zaradi alerhii. Inaku odmaram jas bebeto pravi kratka popladnevna dremka,a jas na telefonot da ve citnam.Internet nemam,oti ja menam firmata. Inaku maliot deneska se utepa jadejki brokula.Keksi na Hipp nesaka,a podvarena brokula mu e omileno
alergiite mozis da gi proveris so test, e kolku cini i kade se pravi ne znam. i za da sprecis eventualna alergija, sekoja nova hrana edna po edna dnevno se dava
Сега веќе не смееш да ја викаш- бебка Сега е големо дете! Како е таа? Читам била многу болна. @mariz и @alana требало да ме означите, сега ќе ја ставам смешната слика во скриено катче да се посмеете Јас заостанав, ме нема, и едвај стигнав да ве дочитам вас а и тетките во -/+40 Ме мавнала фаза во која не ми се пишува, само сум демнач, се осеќам баш ко манијак А буквално сум успана, на зимски распуст сум, детево е дома и време на претек имам. Дома и ние догреваме, парното не постигнува, до зимата ќе да е Ај...сеа ме боцнавте и ме разбудивте од зимски сон, па од утре се надевам ќе ве дружам. Поздрав девојчици!
@Kitten dobra e sega.Imase stomacen virus,dehidrirana bese mn i edvaj se opravivme.Sega pocnaa tantrumi.Horor e bukvalno.De nesaka corapi,de konduri,de saka jabolko de nesaka,ustari ona neznae sto saka.Vristi,grebe,kloca...
Irenka ne se plasi ne e tolku strasno. Kensw naviknes brzo veke si vlezena u shema. Za noksir sedenje bogami neznam. Jas planiram koga ke zatopli da pocnam da ja ucam ona kraj na leto 2 ke pravi. Sin mi pocna prvo da mocka vo plasticna caska a noksir edvaj go naterav da sedne i posle prvoto kakanje na noksir vide deka mu e polesno i lesno se navikna ama ne sakase na noksir direktno na solja. Navecer mu stavav 1 m pelena i se mu bese suva nautro pa prestanav da mu stavam. Toa bese nekade posle 2g koga napravi. So nego lesno pominav a so malovo ke vidime zdravje. Ednas probav da ja sednam na noksir bez pelena i pocna da place. A vaka oblecena sednuva i vika kaka. Ne ja forsiram. @sakambebe milo mi e sto ti pomina krizata gledas samo vreme treba uzivaj so bebe sega. Jas probuvam guskalcevo da go zaspijam. Abe samo me bacuva i me guska kogabke si dojdam i posebno koga se uspiva. Ke cica ke krene glava i jas i zboram ajde mama da nanas ona me faka za lice i me bacuva. Dusa be da ja izedes. Da zaspie imam eden ton rabota da se dopakuvam. Mislam deka za 1 saat mozam da se sredam samo da ne me prekinuva nikoj. Probav preska ama samo odi po mene i saka da si igra nemozev nisto da fatam. Sinko i onaka ke si legne vi dnevna so tatko mu ke zaspie. Mm si zavrsi pogolemiot del od negovite obvrski pred patuvanje, dokumenti, oprema za skijanje sreduvanje kola utre samo da tovari. Ni napravija nekoja nervoza deka mn se cekalo na granica pa sakame sto porano da trgneme. Me faka nervoza ama mene me faka pred sekoe patuvanje. Za nikade sum mesto da se raduvam sto ke odime na odmor jas sum nervozna, ne deka ne mi se odi ama nemozam da se opustam. Se da ne zabiravam nesto, pa kako ke pomineme po pat, sepak zimo so 2 deca ne e mn dolg par ama ne e ni kratok. Lani dremevme 1 saat na granica daj boze ivaa godina da ne e poveke nekako udareb vikend. Aj da ne ve tupam ke vi pisam od tamu kako sme prosle
Ama ubavo jas si rekov deka planovi za idnina ne pravam,e od denes abe za eden mig ne pravam. Fino lepo si go isplaniravme vikendot,toa denes da ti bilo petok 13ti. Pa zatoa sinko so tt,omalaksan cel den,vecerva morav da go odnesam kaj maticnata. Placki od doma,vtaksi,za vo ambulanta da ne kazuvam. Plys na ova rashlakano vreme,vo race go nosev. I taka si dobivme uste eden antibiotik,sega Cefaklor,go boli i mese,leukociti visoki,dr vika mozno e da dobie vospalenie na debelo crevo Za utre nemame plan,kako ke bide koga ke se razbudime,taka. Majki,imajte uba den utre,a za denes Srekna stara Nova godina.
Убаво да си поминете на зимовање, да ви се погоди времето. Мојов еднаш дур го туширавме се измоча случајно. Детето во прв момент беше зачуден што се случува, па дури и се потргаше. Живи смешки е. Па ние му викавме леле браво, па се охрабри.
Pregedka tuka pisav za montazno krevetce no gledam mi go prefrlile prasanjeto vo soodvetnata koja btw znaev deka postoi I ja citav, tuka go postaviv prasanjeto zatoa sto ova e aktivna tema I mozam da dobijam odgovor. Gledam premesteno e tamu, taka da femina fala ti sto si go premestila mislenjeto ama so toa ne mi pomogna voopsto. Ako dobijam poveke mislenja posle edna godina nisto nema da mi znacat. Angelofarh fala za tvoeto spodeleno mislenje. Cao, prijatno.
Мајки како сте? Јас за никаде бебето мое несака да спие цел ден, 2 пати по 30 мин а цела вечер се бидеше незнам како не и се спиеше дури сега пред 1 час заспа. Инаку мажето ми го донесоа од болница он онака слаб сега уште толку за два дена а уште одбива да јаде. Цело време или бебе ми е во рака или маш ми под мишка до тоалет го носам дека треба да пие мн течности. Којзнае вечерва дали ке го сетам за да го носам тоалет . Среќна старанова година Сите што ке патуваат убаво да си поминат. Позз добра ноќ
Jas pak izgleda uste mi se muabeti. Uspeav sve da ispospakuvam uste utre toa sto treba od frizider da se izvadi. E sega neka mu ja misli mm kako ke stutka se u kola koga se skrzavese za tule dzanam dzip ima a ne obicna kola. Znaci sekoe pakovanje isto. Abe ne e nekoj da se doteruva nesto ama bre mnogu raboti pakuva za 6 dena 6 dukseri, 2 jakni 2 para skijacki pantoloni. Da ne zboram kolku mesto mu fakaat toa skijackite konduri. Za mene ic mesto. Ke se vlecam jas cela nedela vo 2 duksera i 2 bluzicki tenki i trenerki mu e gajle koj me gleda mene. Nemam mesto ni za plus par patiki polesni za niz hotel e ima da zbutam edni farmerki sabajle pa sto saka neka bide. Ispozaspaa site jas uspeav i da sredam kujna i da se istusiram obicno petok ne mi se prispiva taka rano kako dr denovi. Ajde dobra nok uste ednas
Prasanjeto ne e za tuka ama jas da si prasam, dali posle poragjajot vi pagjase mnogu kosata? Jas mislam deka ako prodolzi vaka bez kosa ke ostanam za brzo nasekade e vlakna i beba koga ke me fati za kosa racete polni i se i mnogu mi e strav da ne goltne nekoe.. Skoro sekogas mi e sobrana ama pak ... Dali e mozebi nedostatok na vitamini?
И моето маже имаше скоро операција па си го носев наваму,натаму Него срекна си зш е слабичок ам да е 120 кг и да го носиш под мишка @SofiMar_ уште ми паѓа косата беба е 8+ За јадење коса нема многу што да се направи,моево си ја корне и нејзината коса и ручка Во каките стално наоѓам по некое влакно
Pozdrav majki. Nie prva dremka sega se uspivame. Pocna prrr da pravi so usta so jazikot nadvor i se budi i odma toa. Sega cica i 2 pati vlece pa prrrr se smee pa pak cica. Zvere. Pa od smeenje ne moze da si ja sostavi ustata pa se luti. Smeski. Vcera u shoping bev za 4000 kupiv debela jakna za maz mi i kosula ubava, i za mene sukna glokna, bluza crna, dzemper i dolg dzemper za na rabota elegantni. Ladno mi e koga odam i se vrakam. Bitno maz mi go pogodiv epten. Tamu prodavackite se smejat oti maski alista probuvam ama znam kolku treba da mi e golemo za nego da mu e tocno. Za brat mi koga kupiv kufer alista od stranstvo site tocni mi gi pogodiv prema diplenjeto. Znam kako mi odat racete koga mu gi diplam alistata. Deneska maz na rabota pa ke probam da iscistam po doma. Od novo imame sediste za u kola ama ne ni e probano so ovie minus tepmeraturi. Aj posle koa ke si dojde maz mi ke shetnene moze. Da ne e za podrek bebe jade sega poveke. Ne mnogu ama jade. Pred 2 dena cela zolcka so kis mleko tikvica i kompir. Kiselo mleko obozava.. Slusam na tv za gripov i stravovi ne fakaat. Treba na vakcina da odime i na ortoped a ic ne mi se nosi dete po doktori. Mi ide doma da se zatvoram i da ne mrdnam.
Моето мало големо бебе од скоро 15м вчера прв пат ме бакна толку бев среќна шо почнав да плачам,како мине времето така мојата љубов кон неа се повеќе расте,и знаете што кога прв пат почуствував како е да си мајка ми текна на мојата мајка и се пострамотив и се покајав за секој повишен тон шо сум и го кажала и што некогаш не сум ја разбирала дека се правела за мое добро,денска сум малку емотивна убав ден мајки
Јао се мрднав месејки, многу сакам да месам ама што е многу е многу, се преценив сама себе Сега додека да стасаат нозе во вис, да одморам малку.. синко спие горе кај баба, јас доле си месев. Оваа година решивме сами скроз се да си направиме, освен прасе што купивме.. салати, кифли, слично се сами.. инаку се со кетеринг бевме, ама луѓе 250 евра некаде плаќавме (без пиење) и се некои цезар салати, сосови глупости ни носеа.. што не се јадеа и се одеше во канта после цела вечер на маса... Вака се фативме за работа јас и свекрва ми, башка поефтино доста не фати, а и мерачки се од нас поубаво И така одам еден туш да мавнам, па да си полежам и ке печам после кифлите Убав ден
Добар ден мајки, за многу години празникот! Синко спие, маж болен со температура па со две бебиња се расправам сега, трчај по еден, трчај по друг. Мазникот свртен, прва година со синко и негова среќа, паричката кај него. Убав ден и честито на сите што слават