Добро утро. Среќна нова, среќна стара нова... среќни и весели да сме сите цела година! Ние се вративме на северот. Одењето дома беше убаво но и емотивно како и секогаш. И воопшто не се чувствувам одморена. Тука сум во некој физички ролеркостер, се тркам со времето да постигнам се, и работа, и курс, и дете задоволно, прошетано и најадено... и стан опремен, и документи, педијатри, колачи за градинка,... и така цела година помина во трчање да се качам на возот затоа што доцнам... уморна сум физички. Мислев дома ќе се одморам, но и таму беше трчање по доктори, родители, фризери, пријатели, по се она што го немам тука и што нема да го имам ниту во следната (минимум) година... Таму ми е психички ролеркостер. Колку и да го мразам Скопје, толку и го сакам. Како да не го сакам, таму ми е се... уште го чувствувам заробен мојот живот таму... кој сега е дух, сублимат од спомени кои само јас ги хранам за да живеат.. но се таков дел од мене што ако дозволам да оладат како да сум скаменила и откинала голем дел од душата. Смрдиш Скопје но патетично ти ја сакам смрдеата! Уште па Новогодишни празници таму... ме мрднаа. Период кој беше и секогаш ќе биде уште толку помагичен заради роденденот на мојата ќерка. Во целото трчање по доктори, ја погледнав собата во која лежев на болница, и се присетив дека пред две години ова време бев штотуку породена претходниот ден... и мојов ѕвер по дома беше мало отечено бумбарско ѕверче, црно и луто.. мало и нереално.. А сега... сега е водениче што меле цел ден на кое не можам да му објаснам дека денес не можеме да одиме кај баба и дедо... Во главно убаво си поминавме, освен што за роденденот и покрај сите мои организирања не дојдоа многу дечиња.. кој заради вируси, кој заради страв од вируси.. Мене не ми беше ич страв некако. Дали дека дома.. си велам што и да се деси... дома сум. Ја шетавме секаде, ја мешавме со дечиња, возрасни, со кој стигнеме. Еден ден крена температура 38.. ама ни парацетамол не дадов, ништо не дадов. За еден ден помина. Малку не бев среќна што детето ми беше товено со чоколади и глупости, до толку што почна да пребира што да јаде. Некогаш викав, некогаш молчев... тоа е. Сега тука ќе се средуваме. Нормално... јас се вратив со 5 кг плус. Не знам. Што да си кажам, се е кажано. Јас сум мајка која во две години успеа да ја "врати" родилната тежина. Да.. да. Онаа со која отидов да се пораѓам. Ок не сум уште таму... уште 3-4 кг ми фалат. Што за 2 недели можам многу лесно да ги постигнам... ц ц ц... ---- Денес Стара нова... е денес пред две години не пуштија дома со бебка. Тато беше да не земе. На враќање се сликнавме во парк, мама воздух да земе и сонце да ја фати... дома светкаа новогодишни сјалички, станот чист и среден... И бебче се запозна со маче... Денес ќе вртиме париче во пита замрзната купена од кај турчунот, во која ќе ставиме ние паричка. Ние тројца и другар. Дома ќе вртеле за нас. Јас едно лапнав на Бадник кај свекрва ми. Ама не му се радувам толку, затоа што за мене легитимно е денес. Малава убаво си помина.. се изнаигра со сите. Малку со нас се глупираше.. а и општо си има моменти во кои како што пишала погоре @joy1 се занесува.. фрла.. тепа.. не сака да се облече. Не сака да се соблече... не сака ништо.. и научила "љутам" и со една озбилна и лута фаца доаѓа и како да ме кара со прстето ми вика "мамо љутам".. ако нешто не и се угоди ова и е реплика назад. И секако.. научи да вика "нејќеш" па и тоа и беше секоја втора реплика. Ама се е ок освен мавањето. Сто пати и објаснувам дека не треба така.. ама пак кога ќе ср изнервира знае да мавне. Поретко мава од претходните недели... и се надевам дека кај и да е ќе престане и ќе биде само една фаза од месец-два. Во градинка супер помина овие два дена.. пресреќна била дури првиот ден што си ги гледа другарчињата.. ама еве веќе ги бара бабите и дедовците... И јас имав многу моменти во кои како нож ме сечеше мислата "што правам... кај одам..".... Туку ај доста е. Дете заспа па да го преместам и да погледам некоја серија... Се најубаво драги мои.. и за празници, за родендени, за годишнини, ... радост и насмевки секогаш!
Taman sto ja pofaliv cerkicka deka pocna da jade pak ista prikazna ne saka i ne saka,se nadevam nema da se navrati virusov!. I planovi za vikend otidoa i toa,morav da pisam
Ќерка ми е ептен гушкано и бацувано дете...Сега доаѓа и сите што и се најблиски (ние и баби/дедовци) не' бацува каде стигне (нога, рака, образ, уста) и ни вика- "душа моја" Да се стопиш! Вчера се враќам од работа и на цел глас дома вика- "душа моја мама" Ептен е лигушка Ете што можеш да очекуваш понатака, се' поубаво и поубаво ќе ти прави тоа мало "лигле" Ние вчера истеравме василичарска пита кај моите, и без местенки на ќерка ми по втор пат годинава и паѓа паричката. Ех к'смет. Кај мене не се сеќавам од кога не паднала. Уствари се сетив...годината кога се омажив Инаку и јас сум здебелена, +5 кила, но во план ми е да симнам 8-10. Пакетчињава не урнисаа. Се заинатив. Посебно кога ги видов сликите на свекор и свекрва ми на наши години колку биле слаби и згодни, и тоа со две деца. Јас не сум ова, после празниците редовно се осеќам вака лошо, мрсно, и без енергија. Од утре сум на марула @mariz честита слава, а на @Kaetana и @♡BuBaLe♡ со задоцнување сакам да им го честитам роденденот на малецките, многу здравје и среќно детство! @Saraa не им се лути на модераторите, така функционира еден форум, прашањата одат во соодветни категории и теми, а тука сме за лаф-муабет.
Мамички поздрав! Арни? Кркате? И јас Ајде ќе не топат малишаните. Честитки и од мене до сите кои имале повод Мојов бебуш втора Василица му е и втор пат парето кај него Убава вечер!!
Da se cekiram od Bg, stignati smesteni sredeni. Fala bogu sto trgnavme vo 7 super pominavne na granica za 10m vlegivme. Posle patot supet malku pred stiganje se razvrna sneg pa moravme dosta pileka da vozime. Prinatelive sto trgnaa posle 10 duri popladneto stignaa i glavenjenna granica i sobrakaji po pat zastoj. I pak ni se cudat kako sme mozele tolku rano da trgneme. Inaku zvercevo ne zaspa cel pat a i se spiese ama bese zacuduvacki mirna. Cicase na 2 pati malku pesnicki malku so igracki malku so brat i. Itoa bez payza ne se zastanuva nigde na ova vreme. Denes ni pomina cel den vo hotel. Pospa malku pa golemiot prepeka za drugariteni koga stignaa site se razugraa oaj nas pa vo restoranceto na jadenje i otide denov. Ama sum zaboravika kolku e naporen ovoj period, drugo e doma. Edvajnizdrzav 1 saat dolu. Decava igraat ova malov9 cas po niv cas nesto se ligavi ama od raka ne me pusts. Ne sakase ni so tatko i 2m da posedi a ne pa so nekoj drug. Mnogu i dojde izgleda vozbuda novo mesto mnogu luge od edna strana interesno srekna vesela ama pa epten hiperaktina. I nisto asalno ne jadese se nadevam od utre nekoj red ke i fatam tuka. Kojznae nadvor na snegon sto ke pravi. A ima sneg mnoooogu sneg. I kaj najdov bas sega i da dobijam mi podrani nekako sreka ne me boli stomak al sum nervozna zivi luge jadam. Preska samo jas vikav po decana, i toa tugi, ama zbesnaa a na nikoj ne mu teknuva da svika pa jas izigravav dzandar. I sin mi mi prefrli mamo ti si najlosa mi vika go fati stam izgleda a on najmiren od site bese. Ama ne gi sfakam dr roditeli kako se ladni tus epten koga ke napraat nekoja pogolema belja im teknuva da izreagiraat. Ete taka prv vesel den da vidime kako ke pomineme ponataka. Jas si de pribrav vo soba da odkoram ama uste ne saka da zaspie dodeka se smiri od cela guzva ama bar tuka mi e mirna. Ajde dobra nok na site
Zeni gledam poleka se osvezuvame od tema bolesti Jas edvaj ja zaspav malava, tezok inaet e, ne se dava, mizi i placi Jas denes konecno nemam tt, ama antibiotici ke si zemam uste do kraj na doza. Godinava prv pat vrtevme paricka doma, dosega se kaj starite oti bevme samo dvajca. Imav zelba da i se padni na bejbi, ama mene mi se padna. Ako, lapnav pari za fustan, od napred zemen od prodavnica, za sekoj slucaj de Tuku, tt mi spadna, ama hormonive luduvaat, pa go grabnav mm preeska. Samo 1 mesec posle poragaj, Ama nekni koga bev na ginekolog za tt doktorkata mi rece deka se e ok, pa jas se ohrabriv Slobodno mozam da kazam se prerodiv. Ete, se iskazav mi olesna
Бога ми мн слаб можам да кажам дека едно 30 кг сум подебела од него. Зато ми е лесно да го разнесувам. Само незнам како да го поправам јаде повише од мене јас се поправам он слабее. Ептен се разидуваме веќе не сме си пар. Мајки денес полно дечиња тука дојдоа за василица пееа и добиваа по некое блакце париче и бонбонче. Па и ние добивме ни донесоа до дома за бебка. Незнам дали е цело време случајност но бебе има 6 месеци и кога викаме чао мафта со рачето до душа повише ме тепа али како да кажува чао. И тоа мн ме радува. Денес дојде поп оставаше вода и кога ги кажувавме имињата на крај праша која е Јована и рече порано нека и е вечно името сега уште малце и е именден па ич незнам дали да и заславам или да обележам со торта и сокче ако некој дојде, а јатрва ми сигурно ке дојде со цела сурија деца Сега во моментов имам финансии и за поголемо да и спремам али не е да започнам па да оставам незнам дали другата или подругата година ке имам. И така јас да одам да го видам поголемото бебе да не му се оди веце или пак јаде. Ајде добта ноќ.
Planiram sekako, no ne veruvam deka toa ima vrska, kako i krvarenjeto. Bas lani letoto se smeevme koga drugar go prasal popot posle molitvata dali mozi da imam odnosi.so zena mi.i popot mu rekol i tebe li taka te lazese zena ti
Да ѝ спремаш именден на Јована, колку можеш - толку, но не си го оставај празникот, однеси си лепче во црква, покани си го најблиските и уживај во празникот!
Epa ne se gledame togas nie sme vo borovets Sreken pat vremeto vi se pogodi za po pat i ubavo da pominete
Добар ден и убав ден жени. Чинам овде читав за работа преку интернет една женичка се фалеше ако прочита и сака секако нека ме контактира преку лп.
Dobar den zeni. Deneska pravime 4 meseci.Da go pocestam bebus vcera mu kupiv spikozni,deneska mu napravis kasicka od jabolko mu dadov 2-3 lazicki bara uste i cela ja izede okolu 100 grama.Bebus super e malku go iznesov nadvor i sega zaspa. Elkata ja fativme I segde imase svetki pa iscistiv I sega pijam kafe I malku na femina.
Zeni kako da se organiziram so spienjeto?znaci sinko i pokraj detskata soba spie seuste vo montazno krevetce vo spalnata a bebeto za kratko ke se rodi,e sega koj kade da go smestam