Безбедносна брава, од внатре се заклучува од надвор има еден круг со линија доколку се заклучи мало дете внатре се отклучува со било што, со рака само не и мало дете не би успеало да отклучи, треба сила и јас од спална, дневна ги извадив клучевите зашто еднаш додека пеглав во спална он си играше до мене и вратава затворена и залетана да искочам од спална оп заклучено и се вртам накај него, си заклучил? Да ми вика и се смее и си направив филм што ако се заклучи додека е сам и го извадив клучот
@chocolade ме изнасмеја еј! Се обидела да го фати! Сама се смејам! Сепак како решение сметам дека треба незабележливо да влегувате во wc, особено мажот ти, оти допрва ќе следи прераскажување пред другите за меѓуножјето на тато и мама, и ете ти срамење и непријатни ситуации. Мојата малечка со мм никогаш нема влезено во тоалет, а се случило да плаче за да биде и таа во купатило додека е тато таму, сепак не сме и допуштиле па макар и од земја да се тресне! Со мене влегуваше до скоро ама се друго и беше поинтересно од мене па не прашуваше многу! Еднаш ме начека влошка како менувам, па стварно немаше како да се прикријам и ми вели ,,носиш пелка,, (дали носам пелена), ја излажав дека сум се измокрила нешто и брзо заборави. Што ли ќе ме праша ако виде дека тампон ставам, а нив почесто ги користам! Инаку еве една непријатна ситуација од пред некој ден што малата ми ја приреди! Свекор ми и свекравица моја кај нас на кафе и малата оди од мојата фиока со веш, облака врз нејзината облека гаки и ставила еден градник... Гаките чипкани, градникот розев толкави корпи... И ја слушам свеки и вика абе соблекувај тоа, а малата и враќа ,,абе мама така ми дава,, И точно е, скоро си играше на мајки па бараше моја облека во која и градник и гаки...па си покажа тоа што си научи! Сама сум си крива, не требаше да и дозволам! Се усрамив!
@chocolade хаха ме изнасмеа и мене бре,и кај мене сака да влегува ама јас ја враќам и и кажувам дека не е убаво да се влегува внатре додека има друг,и обично се лигави ама не влегува и чека пред врата .Ако не маж ти кога влегува внатре нека се клучи,па после вадете го клучот.И кај нас се извадени клучевите од брави заради такви работи,ама кога учевме се клучевме во спална бидејќи ни влегуваше,ама отпосле го вадеме клучот и креваме на недостапно место за неа. Инаку и јас уживам на снегот,секој ден си шетаме со ќере по малку надвор приквечер и нејзе и е интересно ,само го собира и фрла,демек топки прави,па вчера почна и да го јаде и се виде интересно,уживаше .
А бе мамички па не секогаш можам да ја придржам да не влага во вц. Се трудам но не успева.. @mariz незнаев дека има такви брави Во тој сличај ќе треба сите брави од станот да ги сменам, затоа што и во други соби може да не види кога се пресоблекуваме. Не ми изгледа како решение.. @snegulkata ме изнасмеа и ти со малата, можам да ја замислам со твој долен веш @azelea твојата е умна, послушна. Мојата да ја врзеш ќе најде начин да се одврзе. Шеткаме и ние и си правиме снешко. Не сме се сретнале за жал..
Јас во веце си се пресоблекувам Во спална ептен ако налетаа по гаќи и прслук само ме видел, после бањање се облакам во вц јас вакви се иначе.. инаку стави си во вц бар раат во вц да си одите хаха
Утре не сме на работа јееееееее. Ќе се наспиеме со бебушка. Заспива со вртење на лево десно и со смеење. Многу е смешна, секој ден нешто ново. Ноќе по 10 пати се будам да ја видам, да ја допрам и после кога станувам за на работа кома сум. Среќа пешки одам па се расонувам до работа, иначе паѓам. Маж ми вика да спиело бебе само голема била, ама мене ми е страв ептен да ја оставам сама цела ноќ. А уморна сум, 3 пара подочници. И случајно ова го најдов Во оваа статија, ние сакаме да Ви ги представиме овие 10 придобивки во кои може да ужива секоја мајка, кога го дели креветот со своето новороденче: Родителите често уживаат во повеќе време за одмор и сон. Бебињата исто така уживаат по повеќе време за спиење. Бебињата често се будат во текот на ноќта за да цицаат, тоа е предноста кога бебето спие до мајката. Мајка може да го надои бебето или да го смири без да станува од креветот. Бебето покрај мама, може да се врати на спиење пред и целосно да се разбуди. Зааспивањето на бебето е многу полесно кога делите кревет. Доење во текот на ноќта е полесно кога бебето е во близина. Доење во текот на ноќта помага за одржување на снабдувањето со млеко. Спиењето во иста просторија со вашето бебе го намалува ризикот од синдромот од надејна доенечка смрт (СНДС) за околу 50%. Иако многу експерти тврдат дека овој синдром всушност е повзран со спиењето во ист кревет со родителите, тоа не е научно докажано. Близината на мајката во текот на ноќта е од огромно значење за емоционалниот развој на новороденчето. Бебето не се вознемирува поради разделеноста. Постојат помалку проблеми при спиење Едноставно прекрасно е да се разбудите до вашето насмеано бебе! http://mamino-katce.exceptional-sty...asni-raboti-za-spienje-so-vaseto-novorodence/ И ќе му го покажам. Уште 2 месеци ќе си ја гушкам, после нека спие сама Будење со стапалце на бебе врз фацата е најубаво нешто на свет. И кога ми брцка у уста да ме разбуди а јас се преправам дека спијам Иначе имам грбаница на лицето, бебево така љубов покажува.
Uf mene golemono nonstop mi vlaga u kupatilo a uste malku 7g ke polni. Inaku ne se krieme pred decata t.e. nemame bas nesto sansa. Cel stan ni e nekako ispovrzan a i dosega ne sme imale potreba. E sega mm ne saka pred malava da se presoblaka nekako mu e sube deka e zensko ama se slucuva da mu vleze vo kupatilo. Uste e mala da prasuva i znam deka nema da i dozvoluva da vlaga sigurno ponataka. Mi vika i za golemovo deka e ceke golem i ne treba da vlaga dodeka jas se tysiram ama idi spreci go. Jas smetam deka koga ke oseti deka mu e neprijatno sam ke prestane. I mu zboram i sega deka ne e ubavo veke da vleguva deka e golem ama uste ne se oseka izgleda dovolno golem . Go gledam na pr od drugi se srami ne saka ni po gaki da se preoblaka pred nekoj taka da kako si rastat stanuvaat svesni poleka poleka za potrebata od toa da se krie vo takvi momenti. Denes nekako se uzmoriv ne sum sednata. Malovo 1 spiese pa setavme malku, mada vremevo denes tuka uzas, nekoja glupa magla podmrznat sneg i veter. Posle niz hotel na rucek vamu tamuni pomina vremeto za vtoro spienje se razigra i ja ostaviv. Sega si zaspiva ja da si se izbanjam na raat mazinjava ke odat da gledaat rakomet mada kolku e umorno golemono bi sakala i on da si legne ako prifati. Denes mnogu mu se iznavikav mi e zal ama nekako mn e bre drzok na momenti ti mu zboris nesto go prasuvas ona knaka ligavo bezveze ti odbrusuva nesto i mi se spoija zicite. Denovive i e po cel den so drugi deca i poprima malku a si ima nekolku od drugarcinjava sto se epten da ne recam nevospitanj ama taka pis na jazik.
Мојов е мал, не разбира уште (т.е за цице знае и си бара звук со устето прави како да пие и ме соблекува), ама лепенка е за мене цел ден и во вц морам да го носам кога сме сами. Не ми е сигурен да го оставам сам, не е прооден уште, паѓа лесно, од кревет се фрла без размислување, и што да правам. Некогаш трпам цеел ден од тоа одење заедно. Гледам дека ќе е проблем за понатаму. Друго да прашам дали е за загрижување што на 14 месеци абер нема за проодување? Ама за зборување е водениче, се повторува чисто и со смисла. Можеби тој центар му е поразвиен. Што мислите, има врска? Инаку како падобранец се чувстувам вака еднаш на многу време ќе пишам и ќе се вмешам, ама ве читам редовно.
Ubava tema,bogami ste otvorile. Jas za ovaa tema,mozam komotno roman da napisam. Sekade go nosam so mene,sam ne mi se ostava da go ostavam,cepka vo kaminot,elektricniot sporet,otvora frizider.... Vaka,podobro pred oci da mi bide,otkolku da napravi pogolema belja. Stoi celo vreme so mene,i koga se banjam i koga vrsam potreba... I ne e nesto mnogu ljubopiten,znae deka majkite imaat pi*e a tatkovcite ku*e. Koga menuvam vloska,prasuva sto e toa,mu kazuvam deka me boli meseto,pa zatoa stavam pampers. Znae i kade stojat,pa zavcera na majka mi i gi ,,tupna,,na masa,dva paketi vloski i i kaza deka toa se pampersite od majka mu. Me nervira sto,koga ima gosti a jas imam potreba da odam do wc,vednas e do mene i vratata ja otvora so kraj,taka trrbalo da stoi,a ako nekoj slucajno izleze i ja vidi majka mu cucnata,ne e problem. Mislam deka e period na ljubopitnost,da naucat nesto novo,koga ke napravat po 6-7 god sami kje se sramat. Nie denes cel den gosti,prijatni za nas dragi,pa super si pominavme. Duri i dete uspea da prespie vo celata taa guzva. Utre zadutre praznici. Cestiti iminja na tie sto si slavat za mnogu godini! Dobra nok majki!
Добра вечер мами..Деновиве хаос невиден..Па на цела работа и стомак ме болни јајници ли се тетка ли ке доага или нешто друго е во прашање незнам..Керка сакала не сакала синока пак спиеше долу ама се утепа плачејки дете се разнуди и таа па кога почнаа во хор леле живци ми се кинат глава и пага само ке се занесе синко пак жална беше навистина ми падна жал па си реков ајде нека е бар таа наспана..Грешно за неа..Синко ете се погоди лошо бебе веке 5мес ниту дење ниту ноке само си предремува по 15-20мин и тоа е незнае да сврзе сон бар од 1 до 2часа..А од дневна имаме врата за у спална и све се слуша кога плаче синко..Ајде се надевам вечерва ке сме подобри..Сега за сега мирно е синко не спие ама во раце се шетаме и е мирен..Мм и керка нанат па ке видиме..Гледам сте збореле за носењето деца со нас искрено има кој да ги гледа па у вц дали се има случено два три пати керка да дојде со мене а и не е баш лубопитна може само коритцето да го земе и да си излезе Во бањарка секогаш ме гледа а исто и мм па прави пуу гол га хаха гол газ..Не дека се соблекувам гола али ете нозете штом ги види голи право тоа и е..Или слики кога гледа од лето така прави хах циркузи по дома..Веке почна да сврзува и зборови ке ја прашам ме сакаш ли да а колку и вика нооо демек многу Туку не сака да ми плука сеуште кога ги миеме забите а и штом ја виде четката потоа не ја дава и се и е во уста и стрга ..Влегува у купатило и ја бара неа па плачки ако не и ја дадам.. @Tanjusce. Јас имам порачувано добри се да навистина и ефтини се за пи дома тренерчиња па 300 350 ден..Но потоа ги видов истиве и по улица ги продаваат по исти цени а плус и карго плакам..Сега незнам ти од каде се ама јас кажувам мое искуство..Тоа мами имајте пријатна вечер..Лека нок..
Dobra vecer zenski, interesna tema ste otvorile i sinko mn saka da vleguva so nas vo wc,pred da napolni 2 godini vleguvase non stop so mene vo wc,poveke od strav da go ostavam sam ama i ne razbirase placese, so mm nema nikogas vlezeno. Sega pocna da razbira i veke se dogovarame kaj da me ceka oti jas ke odam vo wc i taka tej ceka pred vrata nekogas ja podotvoram vratata i si muabetime i mu kazuvam deka mama odi sama vo wc deka toj nemozi da vlezi i da receme dobro ni odi, oti veke razbira mn raboti i gleda i prasuva i nejkam da ne zasrami nekade. DENOV den za pazarenje,se napazarivme se natovarivme i se vrativme doma, sinko premoren,edvaj go izbanjav i zaspa, Jas i mm konecno si rekovme eeee malku vreme i za nas, toj celiot radosen, jas idam vo wc da se spremam i koga gledam tetka doslaaaaaaa ahahha ziva smea mu kazuvam s e razocara covekot .. nisto od nasata romanticna studena nok,
иста ситуација.. ми проби прееска кафено, до утре ке добијам изгледа.. па уште ми вика сигурна си? Ај оди до веце види пак и нема ништо еве од 9ипол, малку кафено и толку, а требаше на 20ти да добивам... ама ме сече лев јајник, па не ми е до таа работа..
Na skoro 16m se pusti moevo. Sega e skoro 17 i veke si trcka maltenw po doma ama uste ne e mn stabilna. Ke si se pusti koga ke se oseti spremen
Добро утро мами Јас станата,а се чуствувам како камион да ме има прегазено Се јавив кај матичниот,си направив термин и да видиме што ке ми каже Беба спие,се топли со тато Пред два дена не израдува со првите зборчиња баба и ајде По цел ден вели ајде,ајде,ајде... Почна да си седнува сама и ми е многу смешна Запчињата ќе ги почекаме изгледа,уште нема ништо Мм почетокот на следниот месец оди Мк а јас и беба ке останеме овде Многу се плашам од вирусите велат дека е страшно Со кој и да се слушнавме и кажавме дека ке одиме сите не искараа Така да мм со комшиите ке оди,тие ни се верна дружба А јас и беба во село весело Ајде на кафе мами
Mamicki dobro utro. Veke seedno mi e sto utro, den i nok. I onaka skoro nisto od toa ne prespivam. Bejbi vo denot dali eden saat ke svrzi son, a jas za toa vreme nesto jadenje, sreduvanje nabrzina i taman legnam taa stanuva. Mislam deka ima nekoj senzor koj ja budi.koga mama zaspiva Navecer ke pospie do kaj 4 i posle se priplakuva i cice bara. A mene glava mi paga. I tuka e mm dusegriznik toj se znae pa odma pocnuva "daj i da cica" " vidi da ne i studi" " zosto placi" itn itn. @Mari* pominaa skoro virusite, se retci gripot, ama sedete si zima e. @flower30 Cveke vaka-taka ja isteravme prvata rabotna nedela a? Ke se naredat rabotite, cekam i jas
Немам пишано охохоооо одамна. 9м наполнивме, мама не се молзи веќе, бебе е секој ден се поинтересно. Време многу немам ама се наоѓа бар да читнам, е сеа што читам два ипол дена друго е тоа. Почнав да пишувам во 9, еве го сега е 12 не е готово. Беба подмирена нана, а јас кувам ручек бебешки, за возрасни денес нема да има бидејќи сме н гости кај една мини феминка, да да, една прчла од една голема феминка која ич не не дружи. Мама е на диета, улалааа..... Четврт ден веќе, малку хроно да пробаме, ама не толку строго. Имам да намалам многу, премногу, ама полека, прво да заличам на човек на роденден на беба. Само нафрлам што сакам да пишам и затоа вака во пасуси е поделено, а никако да пишам се по ред како што е, накратки извештаи како да сум некој известувач од местото на настанот. А тоа е бидејќи се спремам да одам по подарок, по нешто за бебе, по брашно за лепче хронерско, а бебе да подмирам и оставам кај баба у меѓувреме, за мене за појадок којзнае дали ќе има време.
Среќен ден мамички! Нека е за арно и убаво празникот, нека ни се здрави децата и семејството! Денес у план ми е семинарската за постдипломските, иде сесија па да фатам столчето! Пифтии си купивме, пресна погачка ни направи пекачот за леб, по една грејана ракија и почна денот празнично! За ручек качамак ќе правам ама дур спие беба да пишам некоја страна одам...толку од мене за сега, чао!
Zdravo drustvo, dur spie kjere da pisham. Bevme na vakcina, super napreduva malata moja i sto e najbitno zdrava e, bez slajmovi, tecenje nos i takvi slicni gluposti, dosta e vekje, aman 3 meseci glava ne mozev da dignam. Mozebi porano da i napravev bris od nose i grlo i se videse deka ima bakterija kje se izlekuvase porano, a vaka posle dijagnozata i primenite 2 dozi antibiotik konecno zivna srceto mamino i sega sum 100% sigurna deka od bakterijata bese non stop so mrsuli i slajmovi. Mu go rekov preska toa na pedijatarot, deka napravivme bris i mi rece deka e vakcinirana protiv taa haemofilou influenzae site 3 dozi gi ima primeno, ama ima povekje vrsti kako sto kaza i samiot, nejze i bese bez a, b i takvi tipovi. Kako i da e, bitno sega e super i daj Boze da gi mineme od noga tie nastinki virusi gripovi ufff se ezam koga kje pomislam na niv Sledna vakcina e MMR , vo kniskata i pisuva od 12-15 m se prima, ama deka kasnime nie, za 2 meseci rece da ideme, togas kje bide 17 m i plus druga zamena na MMR izlegla, demek polesna, bez nesakani posledici, po ne strasna i taa ja napisa deka kje prima PRIORIX se vika. Jas velam da ja odlozam, citajki po netov i mene mi e strav, ne znam. A sin mi ja primil na 15 m i nikomu nisto. Ama togas jas poima nemav koja za so e i vrska nemav sto posledici moze da ima MMR duuuri otposle citav i dozanv. Srekja nie pominavme bez nikakov problem. Ama sega za malava mi e strav Aj kje prasam ako moze narednata da ja primi pa ovaa da ja odlozime koga kje e 2 god. ako moze, kje vidime zdravje. Se raspisuvav za vakcinite ve zamaram kje recete sigurno Vremeto e nikakvo, ladno, vrne dozd, tmurno, barem sneg da zavrnese,a vaka dozdovii uff mrazam dozd Kje treba da idam po sin mi oti mm ne moze na rab.e i se mislam kako ako vaka vrne, so malata vo kolicka leleee aj belki kje prestane za 1 saat i taman kje stane i ona pa da se spremame i da odime po bato. Ajde ojdov kafe da pijam, se raspisuvav ffffg
Sloboden den tamam da si igrame cel den. Nejkese pojadok malava... Vcera se najade makaroni prv pat i dadovme i posle 4 pati kakase. A od sabajle samo da cica saka. Uste se tesam deka do 1 godina osnovna hrana na bebeto e majcino mleko a ne cvrsta hrana Nedelava sme na kontrola pa ke vidime kako ni odi. Imalo mnogu bolni od rota denovive a kaj nas nema vakcina za rota. U stranstvo e redovna. Vakcina primivme uste edna kasnime zasea ama cekam da pominat virusi. Pocnav knigi da i citam ama mi gi zema od race i gi pika u usta. Kupiv od toper za deca ama izgleda rano e. Cela e u muziki i peenje i igranje pleskanje... knigi jok. Kako e mozno dr da vika deka mesecov ne porasnala ni 1 cm a site bodinja da i se kusi?! 74 cm bese i se i e malo. Da odam sea pak da kupuvam...