Dobar den od mene Eve malata stotuku zaspa,neznam sto e ova dve nedeli sme haos Ne saka nisto da jade osve kinder i ovosen jogurt,se karam so mm i mu vikam nemie gajle koj ke se luti ne sakam da vidam nisto od kinder doma(negovite roditeli idat i go davat vo race kinder,i vednas go jade) nema nisto da jade dodeka ne jade barem polovina od sto treba. Oni se naucile lelee snao pa greota e devojceto vidis deka saka mnogu kindersamo greota bila greota oti sum bila losazifci izgubiv. Eve ja zaspa samo so 50ml mleko denes i nisyo drugo,dodeka ne jade sto treba ne i davam nisto drugo. Isto so crtanive,youtube,tvplace li place sakala tie da gi ima non stop,mu vikam na mm nemozam se sama ama da znaes pocnuva zavisna da bide ot ova rabota,a toj eh ne znae ta zavisna tuku dete bilo I toa denes zaspa bez niv,place vriste i nedqdov i nedadoveve ja cela nad mene legnata i od placejne zaspadusava mene mi boli ama stvarno e preterizam a najloso koga okolu se mesat i zatoa e taka Glava zanikade mie Ama tesko koga nemas pomos a nisto,pomos ne e toa ako i dades cel den kinder da jade,poloso se pravi i sega nemozam nikako red da i fatam Da nezboram za ucejnenikade sum. Toa mamicki da stanam da dovrsam vo kujna dodeka spie i ako imam minuta plus da poucam malce Soveti za jadejnevo i tehnologijava davajte oti nema zivci veke Deka ne i davaam nisto da jade osven podgotveniot obrok reseno mie,znam pak mene ke me boli koga place ama za nejzino dobro,moram i so tehnologijava da ja odvojam Imajte ubav den
Ej mrazam vaka babite dedovcite davaat kinder i smoki a mama ne dava i posle deteto ja mrazi majkata oti bila losa. Fala Bogu moive se razbrani inace ke imase vojni. Jas doma sum izrasnata bez smoki chips kinderi... Nikogas ne ni kupile ni majka ni baba. Svesni bea zenite deka mandza se jade ne kupecko. K9ga ni nosea gosti morase da delime se na 8 dela kolku sto bevme doma i realno za nas decata osmina kinder ili zivotinsko carstvo bese za u zab
Здраво редовно ве читам но испитната сесија ми ги скрати можносттите да ви пишам! Колку е убаво да си родител и студент,испити еден тон. Со беба направивме 6м успешни и среќни моменти, вчера го зедов со мене на полагање нормално на паркинг со мм ме чекаа и кога завршив кога се враќам дете урла се испотило од плачење а тоа милото заснегот се радувало. И така ни поминуваат деновиве.Утре вакцина и мн ми е страв се спремам психички како јас да ќе и ја ставам. и така позз мами среќен празник.
Здраво мамици! Надвор е шлакатурник од снег, ваков најмногу го нејќам... гнасен, воден и лизгав! За пеш одење ич не е , а богами и за возење е напор особено затоа што пешаците по улицата одат затоа што тротоарите не се исчистени! Револт ме мава, сега баш ни излезе на улица една госпожа па можеше белја да биде! Кај свеки бевме на баница со праз... нјами нјам... вкусна повкуснам, а јас малку подебела! Ама и така денот ќе е со јадење блокиран цел, вечер на три имененовци сме и ... знам си... де руска, де кифличка, де тортичка! Малата ќе спие кај баба и, јас и мм самички ќе сме @girl-miri Не се нервирај, и немој лошо да се осеќаш затоа што забрануваш нешто што би и наштетило на малата! Најпрвин пробај на мт да му објасниш што значи еден изеден киндер и колку оброци одлага, или бар убеди ги на старите да ти го дават тебе па ти после оброкот изеден да ја почестиш од киндерот! Со разговор, па ако треба и со лутење пробај да го исераш твоето, затоа што си во право! Јас мојата свеки тактички си ја свртев во моја корст! Ептен ја бидува и е мераклика во кујна, па започнав со ,,многу ја јаде твојата баница, твојата пита, твојата сарма, компотот и сокот ти што ги правиш и се омилени,, (реално сето тоа е и вистина), па сега веќе наместо киндери и смоки ни носат баници, пити, домашни сокови... Ем за мене олеснување дека имам обезбеден оброк за малата па и за нас, ем малата јаде здрава храна, ем свеки среќна дека ја фалам и задоволна што малата нејизното јадење го јади. Некогаш знае и чоколадце и смоки да даде, ама полесно ми е на душата кога знам дека јадела и здрав оброк па после тоа некоја грицка и благце! Убаво денче и вечно име и слава на сите кои го прославуваат Водици!!!
Ubav praznicen den! Iako ne e so mene,ne zivee so mene,svekrva mi vo pogled na jadenjeto e premnogu stroga. Ona sama za nea vodi mnogu griza,a kamo li za dete. Majka mi,porano bese golem skeptik vo odnos na jadenjata sto gi spremav za sinko,no sega,koga se uveri deka od hgb97,stignavme do 130 i kusur,edinstveno so hrana,voopsto ne mi smeta,duri i me poddrzuva i na site mu kazuva. Sin mi voopsto ne e ljubitel na blago,ama duri i ic ne jade,sokovi ne pie,epten retko ako gi vide bratucedite i togas samo probuva,ne se sili. Mandzi obozava,posebno onie starinskite,kompir mandza,podvarok,grav,lekja,stavi mu se sto sakas vnatre,se ke izede. Isto taka,e golem ljubitel na meseni raboti,banicki,vareni gevrecinja,lisnati...Pa sega,ja naucivme majka mi sekoe idenje nesto takvo mu nosi. No dete kako dete,mora da saka i nesto sto e zabraneto. E sin mi,saka majonez. Saka i mnogu monte. Pa prijatelive go naucija i namesto cooladi,monte mu nosat. No,pak ke kazam,se e ograniceno,nisto ne se dava kako zamena za obrok,se se dava posle glavniot obrok,i umereno. Zasto,deca kako deca,ako dozvolime da jadat uste od sega,ona sto tie sakaat,nikogas nema da uspeeme da gi navedeme da imaat eden vistinski obrok(makar i da ne bide zdrav)zatoa sto ke se sitat so zalci. Site denes po krstot,nie se zafativme Snesko da pravime. Dete presrekno,bogami i cela ulica,zasto na prsti se brojat decava vo maalo. Zadovolni od denov,cvrsto zaspavme. Ke zavrsi so gosti,znam...
Убав ден денес, се по ред како што треба кога оди. Ја оставивме малата кај моите малку, со мм прво најглавната работа ја завршивме (сексот), па се расчистивме, дома се беше во хаос, па земавме дете, по едно кафенце, играње со малото и за мерак денов. Јас за технологијата исто се чудам што ќе се прави. Ме гледа мене на лап топ, на мобилен и она одма сака да фати. За телефон се потепува. Со неа сум цел ден и не можам воопшто да не се уклучам и тоа е тоа. За песнички гледа кога морам нешто да направам и се собира 15 мин во ден, а би сакала да е ич. За јадење јаде само јас што ќе и дадам, никој друг не смее ништо да и дава. Ако сакаат можат само банана да и дадат да грицка. А доби од лино смоките, па и дадов сама де земе да грицне и се испорадува дека сама јаде. Ме нервираат во последново време луѓево што солат памет, зашто не сум и давала да си гледа цртани колку сака, што со јадењето толку строго, од малку сол ништо немало да биде, па уште ли со нас спиела, голема работа ако плачело и вриштело бебето, аууу ама сум се потресувала и знаете веќе натаму. Се карам некогаш, ако нема фајде си викам мхм, мхм и менувам тема и така. Имајте мирен ден.
Добарден мами.... јас уморна само 3 саати имам спиено беба будна од 12 до 6 сабајле само разгледува низ собата и кога ја видам дека веке заспива ја ставам во релаксатор ја лулам , ке поспие 15 мин и се буди и плаче некогаш. Редовно ве читам но немам време да пишувам
Добар ден и од мене, Денеска неработен ден па се дружевме дома сите тројца па и на ручек бевме со бебчо (дури еден саат седевме). Гледам за исхрана зборите, малиот ми е уште мал па не се ни осмелуваат да му дадат нешто без да прашаат, ама знаат да ми речат ее малку сол ништо не е, дај му бисквитче ќе спие повеќе, и такви работи ама мојот став е јасен и тука престанува муабетот. Имајте убава вечер сите отидов јас да разгледам во другите теми
Девојчиња како ми сте? да знаете не сум ве заборавила на сите страни сум растргната почнав пак со хроно исхрана ми треба еден куп време за готвење,плус на работа имаме вондредно работно време веќе 2 недели,само втора смена изгледа така ќе биде до крај на месец,се осеќам како цел век да сум на работа детето неможам да си го видам цел ден,воедно 1 месец бев болна со настинки вируси грипови се ми се собра,нема што не ме фати,од друга страна се спремаме почетокот на февруари имаме именден на синко,и воедно слава ќе ни биде пошо немаме никаква,сакаме некаде и на планина да одиме ама прво да помине именденот и славата,ќе биде нешто поголемо па после ќе му ја летнеме некаде на перење мозок,синко е одличен си оди во градинка гајле си нема за никој уво не го боли,чекам ваши искуства од банско маврово ние имаме време до февруари, а вие останете ми насмеани и среќни со здрави дечиња
Dobro vecer. Denes dremnav malku so bebka popladne pa ete uste ne spijam sega. Mnogu bev umorna turbo e malovo cel den pa uste vleckanjevo od hotel do stazine vo race deka kolickata ne mi odi po sneg a vo sanka ne saka da puknes. I pak denes bre tapa vremevo aj sto vrne ama nekoe glupo vetre ne se sedi nadvor. Mene ne mi e prijatno a ne pa na malovo. Krivo mi e sto samo 1 ubav den imase otkako sme dojdeni i nekako mn malku vreme pominav so nea nadvor na vozduh ni se faka po 1 saat vo denot ne poveke. Posle ke se butneme na kratko vo nekoj kafic ama dete ko dete ja faka safra i se vrakame nazad. Vazno golemion i mm se nadisaa za cela godina sinko od 9:30 do 2:30 se na skijanje so 1 pauza i pak bre energija do vecer. Ne se predava toa dete xa spie preku den pa neznam sto da e. Ama zatoa preska pred sestra mu kufer. Eve go i mm hrci na kauc, nikako da se pogodime i nie da se poguskame. Ili on zaspiva ili jas a odozgora na se i so dobieno od prv den konecno denes zavrsi. Aj ke si se vratime na staro neka potporasnat decava K9ga ve citam vaka okolunishrana mn me faka griza na sovest. Sum vi kazala indr pat kolku saka golemiov blago a ne e rasten so bahi dedovci da reces oni mu tutkale. Koga bese mal izbegnuvav mn dolgo moze dokaj 2g recisi ic ete cat pat nekoj ke mu donesese zivotinsko ili kinder ama posle nekako kako pocna se poveke i poveke sakase i bara. Sega veke e out of control ne deka ne mu postavuvam granici ama pak. Gledam da balansiram kolku mozam izmegu so ivosje i nesto drugo zdravo. Malovo do ored 1m nemase probano isto nisto ama bre veke se razbira i na se vika am am. Denovive pa i tuka deka sme nekako i koga nemam dr nesto pri raka i davav i gluposti moram da priznaam ama ne jade mn kolicinski. Najmnogu saka grisini i cokoladce ama po malku. Vazno da proba gospogjata od se sto ke vidi. I so tehnilogihata sme isti. Golemiov tabletot go cedi maximalno posebno ako e pogolemiot del od denot doma. I malovo saka ama samo pesnicki i koga ke i zdosadi sama si se trga. Sami sme si krivi koga te gleda dete so tel vo raka sto da ocemuvas drugo Jas vikam i vo nase vreme da gi imase isti ke bevme sreka gi nemalo Inaku najiskreno da vi kazam ubavo mi e na odmor ama od dr strana i sakam domce nekako dosta mi e. Ja bi i na pokratko ama mm ne priznava skijanje na 3 dena samo. Vazno se iznaguskavme so malovo uste sega se mislam kolku ke place vo ponedelnik koga ke odam na rabota i srce me boli
@LaDyDoLl ние пак од занранетите работи сакаме многу кечап Во состојба е да јаде само леб и кечап, а за жал некогаш го користам како камуфлажа за да изеде некој ручек што не го сака, ставам по малку но барем има ефект да си го изеде ручекот. Инаку и ние сме со проблем околу јадењето, посебно голем проблем имаме после Нова година со пакетчињава. Некогаш за доручек кога ќе запне дека сака чоколадо ми иде да ја исплескам! А пребирач невиден е, ништо не и е по ќеиф! Овие денови благодарение на снегот имаме што да правиме а да не е досадно. Палиме санката и одиме на Гази Баба. Многу е радосна, цело време лежи и се тркала во снегот, со молење си одиме дома. А јас се молам што побрзо да се стопи Убаво ми е само низ прозор да го гледам, идилично и бајковито и све тоа, ама ништо повеќе од тоа...Зима, ладно, мокри ракавици, шљакатарници, растечен нос, пола саат облакање за да излезеш па уште пола саат соблакање кога ќе дојдеш... Јас сум за некаде каде што вечно е лето. Никогаш не сум рекла- Лето оди си. @girl-miri мора барем со маж ти да се договорите околу воспитувањето, што ќе дозволувате а што ќе ускратувате. Ти уште ли одиш на часови? Ајде полагај више и откачи ја таа обврска
ДОбро утро!!!! Денес сум прва на темата, па нема да пропуштам да ви посакам убаво денче и радости со дечките! Јас кафето го допивам и одам на работа, малата синоќа кај баба и нанкаше па од сабајле немам обврски околу неа!
Добро утро....еве не и нас постариот денес ми се разбуди со залепено лево окце. А со малото бевме на прва контрола ортопед и подитно му рекоа да носи широк повој искрено душата ми се кине како кенка кога ќе му ставам. п.с. вчера со обврски и гости па не стигнав да ве початам, повелете вчера на мојот мал Војдан му беше име
Dobro utro zeniii, denes imam poseben den, denes mu e rodenden na sin mi i polni 4 godini, pa povelete site na torta
Вечно име на беби! За повојот, кај беше на ортопед? Сите нови истражувања докажуваат дека повојот не е воопшто ефикасен. За широк повој да има ефект треба да е ставен многу широко, да не речам нозете да му се пораширени и од телото, во форма на П. Убаво прочитај низ нетов. Кај нас само неколку доктори знаат да читаат ехо, немаат појма другите, а богами ми де докажа и кај нас. Носиме бебе на ехо, го гледа докторката и вика ааааа под итно повој, 2 недели и на контрола, ок, си одам дома и заборсвам на тоа, нема шанси да ставам повој, после две недели станавме сабајле, се натунтавме со повојот и отидовме на контрола, докторката вика аааа еве гледаш делувал повојот, супер, сега уште малку навечер и доста ви е. Значи врска нема. Што да и кажам, дека не сум ставила ни еден ден повој? На паркинг го извадив и толку беше. Следниот ден кај Димова во Неуромедика и вика кој го прочита ова ехо? Ова е жива глупост, нема врска, не е ни направено ехото ко што треба. Во Скопје има само тројца лекари ортопеди кои знаат, Димова, Видоески и Антоние, ако не ти кажал некој од овие тројца побарај второ мислење.
Da ve pozdravam i jas. Denes cel den gosti,vnucite od brat mi so snaa mi. Ubavini! Snaa mi e edna od tie rodnini,koja mi e prijatelka,drugarka,sestra... Ke si se iznasedime,iznaprikazeme. Decava radosti se,kje ima zurka. Sakav od denes dieta da pocnam,nisto pisano,samo namaluvanje na ishrana,imam uste 4samo do posakuvanata cel,no coko smokive mi namamija pogled Cestiti iminja na site sto slavat,nie denes imavme za odenje,no kje ostavime za naredna godina,zdravje. Pocnavme da gi broime denovite do pristignuvanjeto na tato,no se nekako mnogu ni izgldaat. Jas nokeska so strasna nesonica,strav,sonovi.... Sega trepkam kako zmigavec. Kazete,b6mozam da lapkam po edno navecer? Se najubavo.
Полека со нервозите. Значи доколку има медицински проблем на колковите(не доразвиен колк, исчашен и сл) широкиот повој нема да го излечи т.е пак џабе ќе го носи. Каде беше на ортопед? Убаво ти вика ангел побарај второ мислење обавезно. Ако има проблем си трева помагало кое лечи, а широк повој не лечи. А ако нема проблем тогаш слободни колкчиња се оставаат.
Добар ден и од мене,леле се смрзнав од сабајле,а и по улици едвај се оди од снегови,ништо не исчистено,и јас сакам да е лето,топло никогаш не ми смета. @kallias среќен роденден на синчето,да е жив и здрав @Kitten не ми збори за пакетчињата,само ги кријам незнам кај су ставила се веќе,ама дете пак ги забележа и вика радосно "ете се,ете се" и знае да побара атце,ама јас и викам прво да ручкаме и после атце и за среќа се разбира па ,ама и многу е разјадена нешто и после може ќе и текне да побара,а некогаш заборава.Него ти за кечапот на лето ќе и свариш домашен од патлиџани,и јас сум меркалика за такви сосови,кечапи,се што е од патлиџани,ова лето само еден сок од патлиџани направивме ама сега ми е во план повеќе ствари. Вечен и среќен именден на сите што слават.
@kallias , среќен роденден на дечкото, голем да расте, и само убавини со него да имате Добар ден и од мене. И ние сме од тие со технологијата, до некаде и со јадењето Долго време гледаше песнички, не се јадеше без нив Решивме цврсто со мм дека ќе го одучиме од тоа, се бунеше некој ден, плачеше, не седеше на столче, и толку. Ние пресреќни Сега од време на време ќе побара некоја играчка додека јаде, и толку. Кај нас е друг проблемот со технологијата, скоро секој ден по неколку пати сме на скајп со моите дома, со родителите на мм, со сестра ми........Со сите по еднаш, се фаќа некогаш скоро 3 саати издвоени за тоа Искрено, тие денови е многу тешко, зашто сакале нејќеле, му го пролонгираме времето за легнување. Не дека на малиот тоа му смета, напротив, он сака публика па покажува пред сите што и како научил, од таму сите уживаат да го гледаат.......Што да правам, ем јас и мм сакаме да се видиме, ем они сакаат да го видат него и да не видат нас по малку. Кога веќе не може во живо, барем на скајп нека е, ни на крај памет не ми паѓа да им го ускратам задоволството да го гледаат. Во денови кога не збориме, ќе му текне некое време и сам бара „мамо, ајде скајп баба дедо“ А за јадењето.....оф леле, од тоа што е еден огроооомен нејадач, барем и нездравото да го јадеше Од една страна мило ми е што одбива животинско (ретко да го изеде), ама па одбива и се друго. Не е воопшто гурман, на мајка му истиот Ретко некогаш да се случи да ме види мене како грицкам па да грицне 2-3 стапчиња соленки, и толку. Имитира се што гледа дека се прави, и мислев дека ќе се реши проблемот со јадењето, кога ќе види дека во градинка сите деца јадат, и тоа сами. Ама не и не и не Душа ме боли секој ден кога го земам од градинка, кога ќе ми кажат дека мааааалку јадел Вчера на пример, не јадел цел ден воопшто. Ни доручек ни ручек ни ужинка Да не зборам за тоа дека не сака ни да помисли да земе лажиче во рака, камоли сам да јаде А таму сите деца сами јадат, има деца на негова возраст, веќе ни пелени не носат, само ноќе. Не ми е тешко да го хранам, ама сакам да поприма навики како и другите деца на таа возраст. За нокширот не одбива, сака да седи и да чита книги Барем тоа да го решиме порано. И тоа мајки, ептен го оптегнав со постов, се извинувам Убав ден на сите