@mariz Ова нашево ќе излезе дека сите ги сакат и ги бранат и мазат а само ние кои ги родивме и ги чуваме и не ги сакаме. Затоа им викаме или ги потчукнуваме по пелена, оти ете така ни текнало, не дека има причина и не дека сакаме да им покажеме што смејат а што не. Кога ќе се вмешат бабите (свеки многу ретко а мајка ми често) не ги рецкам многу, јас сум поголем афторитет за детето од бабите па џабе они бранат кога малата веќе знае дека ќе биде како мама ќе каже. АМа кога мм се вмешува, тогаш малата е збунета, не знае кој да слуша... уствари знае, го слуша тој што ја брани (татко и) И така тоа излегува дека јас сум вештерката, а сите се добри вили.. Лош ден, многу лош ден За мене!
Со едно 100% тешко, со две 500% тешко, а третото само се чувало... така викаат Се шалам.. се зависи од околности, помош итн... @Kitten зар поширока да си од мене??? Не изгледаше бе жено дека си 44.. Мене вака си ми позгодна, тоооогаш на времето прв пат кога се видовме беше па преслаба Јас дома немам големо огледало и се си мислам уште сум дебела, а кои и да ме види ми вика ама сум ослабела @snegulkata така е... ама пак секогаш мене ме бара и за мене плаче, само да ги изнесеме на прав пат, па ако треба и вештрека да сум, детето да е нормално Порано мислев дека се може да се среди со тивок збор, ама со мало дете не е така.. родив и видов дека не е така
Хахаха мене @eleni27 ми рече пипни го стомачето за да те фати мајата за две, па ако биднат две тешко неа Се шалам секако, човек на се се прилагодува.. ке се снајдеме и со повеќе
Еве ме. Синко спие,ручекот се крчка,дома просуредено,10 машини пуштени во овие 2 дена. Инаку на тема второ дете,мм изрази желба уште поодамна,ама јас некако имам уплав од првово,немирно,плачливо,неспанко и се по ред.Ми се сака и мене не велам не.Ама колку што сакам толку и не сакам.Таман е посамостален можам да го оставам да завршам некоја обврска,да го оставам да се заигра додека правам ручек...Пред две недели ме затвори на тераса пружуваќи алишта,го молев 15 мин да ми ја отвори вратата ми се смееше одвнатре а јас премрзнав по маица. Потоа му бев лута цел ден,ми се умилкуваше мама,не лути,синко од мама умен ама не му попуштив вечерта се смиривме Сега засега толку,еве го се буди,да поиграме,да го наранам ии одам на работа.Чаоо мамички.
@mariz ,па и јас тоа се замислив 44 ? Кога ја видов пред еден месец супер си беше,освен сега ако во Будимпешта не кркала ,се опуштила . @Kitten срц сори ама си направивме муабет на твоја сметка
@chocolade @mariz @azelea Ме изнасмеавте со коментарите, а и фала на компликација, овај, на комплимент де Не верував ни јас дека сум 44, во лето носам 38-40, и ајде, вака поправена да сум максимум 42. Во бутовите не ме собираа, едвај ги натнав, а во струк широки. Ебати бројчињата што ги имат никакви...Не им влагам веќе у Страдивариус чим комплекси ми набиваат! Иначе стигнав до 70, а обично сум 64 кила, дека сум висока не се познаваат, ама јас си знам како си ги осеќам
Nemam babi na raspolaganje. Moite se pocinati isto i svekor mi a svekrva mi ne zivee tuka. Zatoa vaka kuburam. Drugive pobliski rodnini site se so rabota so deca. @MissDior od septemvri ja planiram za gradinka vo aerodrom da zapises dete treba dango prijavis prviot pozitiven test za bremenost koga ke go zemes a i koga ke trgne moram nekoe vreme da ja zadrzam zenava ili da baram druga part time. Treba i Sin mi nekoj da go zima od skolo baska raspusti baska nastinki nekoj treba da gi pricuvuva vo takvi momenti. Nema vrska ke se snaogame nema drugo ama moram da si se pozalam negde.
И јас малку да се вклучам во муабетиве, редно е доста е Секој ден е исто, немам мн што да пишувам. Конечно овде си најдов другарка, па баш се радувам што има кој да ми дојди, да појдам, да излезиме Туку малава не е навикната со луѓе и мајмунче, 5 месеци е и веќе почнала да разбира, не сака кај друг во раце Инаку јас сакав близнаци. Откако се роди многу сакав уште едно. Но потоа кога почна око црвено, па ова, па она, почнав да се потресувам за се и си помислив јас не сум била за бебе Ајде и тоа чувство полека поминува... Ми се врати повторно желбата за уште едно, таман мала разлика, наедно ќе поминиме со се, но...не можам поради царскиот. А и како ве читам вие што сте со 2, страв ме фаќа За средување, сега мн ретко излегувам, за до маркети, шминка нула, косата најчесто фатена, бидејќи премногу ми паѓа, па доколку е пуштена само влакна висат од сите страни Би била позадоволна доколку ставам некое килце плус, ама никако тоа не ми успева, ни пред бременост, ни по. Иста сум. Толку од мене, Имајте убав ден
Ne znam, mozebi kaj site ne e isto. Nekoi imaat pomos, nekoi ne kako na primer jas. Ostavena sama na sebe i moite deca. Nie trojca i sidovite. Daleku od site, daleku od bliskite, daleku od gradot, daleku, dalekuuuu... Tesko mi e do nemaj kade i kaj i da e mislam kje zaminam vo ludnica..... Ete tolku e "Lesno" so 2 deca
Xaxaax vodeni ludorii ova me nasmea) znam deka se ke pomini ama ete nekoj strav e prisuten duri da vlezam vo sema
Абе не е тешко со две деца, тебе ти е тешко дека си далеку од блиските... друго е кога ке дојде мајка ми, сестра ми, братучетка, другарки... секој втор ден сум со некој преку ден. А после 4,5 сум со мм, свекор,свекрва, золва, има кој да го земе да се избањам, да одам до вц.. друго е кога имаш некој цело време. Затоа викам не е толку тешко со две, три деца се додека има некој што ке се најде за се.. Ти треба друштво, да одиш да се издуваш (ама да ти ги чува некој децата дома).. Затоа си уморна од се, не се тешки децата, може повеќе ти се тешки условите... Башка треба живци, а без да се издуваш чат пат ке се мрднеш и немаш живци за ништо. Јас ако сум дома повеќе од 4-5 дена, никој да не дошол или некаде да сум отишла лудило ме фаќа А па ако сум разделена од него повеќе од 3ч, ме фаќа лудило по него, сакам дома..
Јас 44 и повеќе носев после раѓање, грешка си нешто.. Или не им се добри бројчињата од Страдивариус.. јас таму не влагам исто и во Тајли Веил... не сум така малечка и за нивните ХЛ работи.. Оди во LTB ако сакаш класични фармерки, има броеви.. јас од таму купувам, а знаеш и јас не сум мала во колкови
Добар ден мајки. Денов ужас. Едвај чекам да се запознаам со малата и да си ја гушнам, да знам дека се е во ред. Цела бременост проблемчиња, компликации...до последен момент немам мир дали е се ок. Утре на специјалист па се надевам на подетален и позитивен одговор. Денес ми беше терминот ама според др. абер нема момата за испаѓање. А јас на крај со сили. Буквално не можам да се движам...од едниот до другиот крај на собата ми треба 2-3 минути. Дишењето отежнато и едвај земам воздух. Можам да замислам со кои сожалувачки погледи ме гледа околината. Многу беше малку остана ама силите се ептен на крај. Мене стравот во коски ми е отеран како ќе ме биде со две мали деца . Да поминат студовиве и снеговите и мм пак ќе замине на терен и најверојатно ќе треба да остане до Април-Мај. Алкот ќе ми се чуди сама дома. Барем возачка да имав. Најверојатно пак ќе отидам на поседок кај мајка. Кога и колку долго поим немам...најверојатно кога ќе се дојде до точка на неиздржливост сама дома . Со едно дете супер си ја имав фатено работата. Приоритет секогаш ми биле потребите на малата и да има барем еден оброк за нас. Се останато(чистење, перење, пеглање...) кога можам колку можам, но се успеваше. Не беше перфектно во сепак прифатливо . Испаѓање исто си имавме фатено редот со малата и не беше проблем сите тројца да отидеме во ресторан или пицерија, ајс кафе. Си знаеме кои места се прилагодени за количка и за мали деца, односно се малку побучни, па секогаш сме се чуствувале удобно. Шминка секогаш ми е минимална а изборот на облека однапред составен во глава па не ми требало многу за спремање. Ранчето на малата е исто секогаш спремно, ќе ставам само некоја банана или мандарина и тргаме. Каде и да сме може да се нарача нешто што и она би јадела. Косата секогаш ја мијам на 2-3 дена, макар и касно навечер, а за пеглање не ми треба долго. Се на се неспремна не сум испаднала од дома оти и така не ми треба кузнее колку време. Дали истото ќе успеам да го постигнам со две деца не знам. Е сега ќе биде повторно од почеток. Поретки испаѓања(сама секако не иде во предвид) поради неможноста да се справам со двете моми... Нареднава година ќе биде тешка ама мора да биде. Често кога ја читам @kallias добивам впечаток дека тоа е идната јас . Пред бременост со малата бев 34 број фармерки. Потоа 36. Кога ќе сепородам со вторава ќе видиме во што ќе ме збере...најверојатно (се надевам) 38. Си се тешам колку многу мајки успеваат со две мали дечиња со пижомала разлика. Ќе не биде некако. После ќе бидат опркнати и неколку години пауза, до трето, и пак се од почеток
Zatoa rekov, ne e za site isto. Dovolno e nekoj okolu tebe i blizu da imas da ti go pricuva barem 1 cas, za mene i tolku e dosta, a kamoli nekolku casa za da izlezam, pffff naucna fantastika e toa za mene
Ti barem gi imas blizu svekor i svekrva i toa e mnogu golem plus za tebe, a jas sto nemam NIKOJ bukvalno?