Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. tina-63

tina-63 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    1.694
    Zdravo mami!Jas uletuvam cat-pat pa da pisam po nesto.
    Za cuvanje sami se cuvame so sin mi od bebe sami sme do 8 navecer dodeka dojde maz mi.
    Moja familija sve se vo Mk a od mazmi svekrva mi i zolvami se ovde.E sega go cuvat ednas nedelno po 2 saati do 3 Za da izrabotam nesto ili da idam po dukani ili doktor....im go nosam kaj niv da poigraat.e sega kaj nas e druga situacija blisku ziveeat do nas i ako sakam sekoj den posle 5 ke go odnesam ama mene vaka mi e mirna glava od drn drn muabeti a i nemam sto da zboram bash so svekravimi a so zolvami e moja generacija pa doaga i ona kaj mene na kafe da se napravi opusten muabet.Jas i iskacam skoro sekoj den so sin mi palam kolata i ideme vo igroteka ili mall ,prosetki okolu skoro sekoe utro,e koga sum nesto napnata ili nervozna se javuvam kaj zolvami i ona doaga ovde jas idam vo bibliote i citam kniga ili na kafe.Znaci pomosh gore dole imam ama jas izbegavam da baram haha
    Za knigi citanje sum dobra sekoja vecer odkako ke zaspie mali zimam caj i sednuvam citam kniga,zatoa i nepisuvam mnogu.Za sminka ne se sminkam mnogu kreon,rimel,bb krema i sjaj za usta.....
    Tuku da vi kazam se cudam kako rastat decava do vcera bebe sega skoro 2 godini za nekoj den ke polni,pocna da se pusta da zbori po nesto pa nekako se opustiv inace maka mi bese sto kako e.....deka skoro nie doma mk,ama od okolu English
    drugo ne mi teknuva sto sakav da kazam ajde next time
    AAA pozdrav i cestitki na site sto imaa za castenje Eleni 27 misla i Mariangel poceto neka pisat po nesto i Danicap mislam bese sega brgu za poraganje

На Kaetana, M&M, danichap и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Па ваљда сум прочитала дека сте биле подолго во врска или и тоа може грешам:)Јас втора смена на работа може викендов ќе прославиме

3. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Да се навратам на бабиштата. :) Јас сум крива што се такви. Мајка ми си е научена дека може да се ослони на мене, така сум дозволила. Она е добра, предобра, ама да не речам премногу добра. Си го тера животот како што си сака, има триста болештии и мора многу да се пази. Сега и текна дека и е страв од мразот, и не мрда од релација дома-работа-дома ни за жива глава. Се помирив со судбината. Брат ми има 24 години, шушумига невидена е да е жив и здрав. На свеки и е забрането да ги гледа децата кога ќе и ќефне, потенцирам ЗАБРАНЕТО заради мал милион проблеми со кои за малку ќе ни го однесеше бракот во пропаст. Не сме ние од вчера, 14 години сме заедно. Буквално беше способна за тоа со својот дефектен ум. Бидејќи се свестивме на време, се заштитивме и Слава му на Бога друга приказна е. Неколку пати и ја оставивме ќере на чување дома кај нас кога беше бебе, силом прилике кога била болна па не можела да оди во градинка. Не сакам да се навраќам на тие дешавки, уште помалку да ги пишувам јавно. Три пати се на се беше и доста беше. Они се супер со децата, ама да станам, да ги спремам, да им ги однесам, јадење да им е унапред спремно, се за облакање да биде категоризирано и не знам што не. Никако прифаќање да дадат капки или антибиотик или не дај Боже инхалација, одење на Марс. За двете истото важи. Ако вложам јас толку труд за да ги спремам секој ден, ич не ви ги носам. Секако така ги спремам за во градинка, минус готвењето за нив. Не се лутам ама воопшто, како што кажав во минатиот пост се снаоѓаме со мм стварно добро. Не се лутам, ама памтам. ;) Не ми е ич срам да кажам така. Нека се живи и здрави само сите, а за се останато дава сила Бог. Ќе помине. :)

На eleni27, M&M, tina-63 и 8 други им се допаѓа ова.
  4. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Dobro utro mamicki:sun:

3godini kako za prvpat si gi vidov najubavite ocijna :inlove:
    3 godini polni so nasmevka,ljubov i srejka.
    3godini radosti i srejka :l:
    Denes e 3ot rodenden na nasata princeza:inlove::sun::^::l:

organizzare-festa-compleanno-b.jpg
    Mamicki povelete na torta:party::^:
    ps nasata e rozeva:l::D

На 24.07, Kaetana, Верче4 и 22 други им се допаѓа ова.
  5. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.037
    Допаѓања:
    3.308
    Добро утро мамички!

@Kitten и @Nikita7 среќна годишнина, да сте вечни и заљубени :)
    @girl-miri среќен роденден на малечката, да има среќно и безгрижно детство...

Ние ранобудни одкако дојдовме од болница, па до денеска станување во 6 саатот, како аларм е и тоа со плачки, спие и плаче, ќе се искака и веќе друго дете е, најверојатно грчевите го фаќаат тогаш...
    Денеска ми доаѓа другарка на целодневна седенка,фала богу, зошто ќе се мрднам цел ден дома... Додуше првите месец дена од пораѓај не сакав никој да доаѓа ни да гледам (сестра ми дури ми се налути, со пола уста сум и викала па дојди :) ), не знам што ми удри во глава, ама веќе се враќам во нормала... Нека поминат ова мразовиве, снеговиве за да можеме на раат да излеземе надвор, не се издржува веќе, а како што гледам пична снег да паѓа, налет веќе, мислам доста му е....
    Завчера се мерев на вага, од пораѓај се немам измерено (страв ми беше ххахах), чисто да видам синко колку качил (прво јас, па после со него), јас имам качено само 6кг, очекував поврќе-се е во стомакот за жал хахха, синко за два месеци над 2.5 кг-обравче мајкино :*

На Kaetana, girl-miri, tina-63 и 6 други им се допаѓа ова.
  6. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Najsreken neka e da bide ziva zdrava goolema da porasne i mn uspesna da bide.imajte ubav den

На girl-miri му/ѝ се допаѓа ова.
  7. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.609
    Допаѓања:
    17.541
    Ние станавме во 5:58 ама еве пак си прилегнавме и уште спиеме.Ама ако мама си легне во секунда ќе се разбуди алергичен е на моето спиење изгледа :) нас од баба сервис ни работи само дедо сервис он само ми помага ептен и дедо го обожаваме татко ми :)синко до сега не е оставен сам никогаш скоро шест месеци сме дури ни со тато не биле сами нели страв му е дека цица..дедо ни помага да го подржи да си поигра зошто искрено не се додржува не само што ја вратив тежината пред бременост него и во минус влегов убав ден на сите мами и бебушки

На snegulkata, K.Mari4ka, Mari* и 2 други им се допаѓа ова.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.247
    Допаѓања:
    148.707
    Добро утро мајки.
    Ние секојдневно се бориме со грчеви али се надам брзо дека ќе заборавиме на нив. Наводно до 3 месеци траеле. Вчера мајка на гости беше па испегла пун куп алиштенца на Константин.
    Дали сум лоша сопруга и домакинка ако кажам дека готвам само за викенди?
    Кога е мм дома да може синко да го припази.
    Ми фалат инаку страшно многу едно 6 часа да сврзам сон. :)

На 24.07, Kaetana, Верче4 и 9 други им се допаѓа ова.
  9. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.988
    Допаѓања:
    9.368
    Majki, imase eden mnogu ubav tekst tuka na femina mislam. Ne se sekavam tocno bese nesto vo stiliot kako i se obrakas na majka ti i na kraj zavrsuvase sega znam kako e da si majka, sega jas sum ti...taka nesto. Ako nekoja mama znae za sto zboram i ako moze da go najde..nemozam da go najdam a podolgo vreme go baram

10. dade123

dade123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    1.184
    добро утро
    ајде повелете на какао :) пошо не пиеме кафе на работа си пиеме какао па да почниме да работиме, ама ми се спие ми се плаче, нели уште немаме ред за спиење, пред 12 нема шанси во кревет.
    убав ден

Прикачени фајлови:

На LadyC и Mari* им се допаѓа ова.
  11. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Гоооолема да расте
    Среќен роденден на кере :* :hug:

На kristince51 и girl-miri им се допаѓа ова.
  12. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    @girl-miri Среќен роденден на малата, голема да расти.
    @Kitten и @Nikita7 честита годишнина, да ви се множат.

Кај мене секој ден некако е монотонија, така да @Mari* доколку би пишувала почесто, ќе треба да правам копи пасте, да не се мачам наново истото да го пишувам :D

Mалава денеска се успа :?: незнам што и се згреши, Прв пат стана кај 7 без нешто да цица и си продолжи, што досега не било случај. Станува барем 2 пати навечер да цица.
    Па денеска на раат зачистив и еве малку да ве подружам.

Инаку, да не има некоја мама што учи, а да нема помош од други околу бебето, да кажи дали успева и како и успева...да ми даде елан :D

Ваму денеска сончево, па автоматски расположението ми е на повисоко ниво :)
    На сите ви посакувам убав ден :*

На Girl-Rabbit, Kaetana, girl-miri и 5 други им се допаѓа ова.
  13. dade123

dade123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    1.184
    денес сите зафатени, кој по дома кој на работа :)
    иначе малата моја ја чува мајками, излезе од работа за да ја чува за да не јаа носиме во градинка, пошо свекрвами не излегува уште а пред две год требае да оди под пензија ама си продолжува, нели подобро е дотерана и нашминкана секој ден него да чува бебе. аама затоа тука и мајка и една е мајка, не ме остави сама кога ајмогу ми требаше. арно ама сега кога свекрвами ке оди под пензија ќе ја чува таа а јас не сакам ама ич ! маки си имаме, башка сами живееме ќе треба секој ден да иди кај нас оффф некогаш ми иди да дадам отказ и да си ја растам и воспитувам малата јас.

На Girl-Rabbit, Kaetana, Верче4 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.871
    Допаѓања:
    142.017
    Posle ke si se navratam na prethodnite postovi,sega vaka nabrzina...
    @Kitten @Nikita7 srekni godisnini ,uste mnogu da si slavite zaedno so ljubov i polna kukja decinja.@girl-miri sreken rodenden na malata,da e ziva i zdrava i sekogas da ve raduva.@Sunshine_1979 Gospod mi e svedok deka i mene nema da mi e milo da napusti ako nie ja nateravme.Ama sama mu rekla na mm -prihodite ne se problem,race ja bolele nemozela da raboti.Rekla demek svekor mi i rekol najveke zaradi sto raboti vo drzavno.
    Me iznervira muabetot-ova ne i prvpat taka.Za bilo sto-za kukjata,za kupuvanje ke ja prasas 100 pati i ke rece dobro i na kraj vo posleden moment ke rece aaa ne ,nemoze.
    Ne sme deca niti pa glupavi lugje da ne razbereme koga nema ili nemoze(togas nema ljutis),ama ona "ne igra fer".E toa me boli mnogu.
    Na kraj ako ne bidne so gradinkata nisto ke si sedam doma(rabotam vo privatna firma ,prijavena od prv den ,dobar gazda....ama ako treba ke si sedam doma).E togas kako ke se snaogame finansiski neznam....
    Toa e,ke vidime kako ke bide...
    Ubav den

На Girl-Rabbit, K.Mari4ka, Kitten и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Зошто да не бидне градинка не биди таков песимист мало е ќе се навикне и ние ги поминавме тие првен плачки па вируси,грипови немој да напушташ работа мн е тешко без пари а кога само еден работи не стасува,посреќна ќе бидеш ако си дома со дете а празен паричник,ти си знаеш голема си :DОва беше само добронамерен совет од мене.

На Girl-Rabbit, Kaetana, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.871
    Допаѓања:
    142.017
    Deka ne ja odnesovme do sega(odese samo 3dena).jas na rabota,svekrva mi od ponedelnik na rabota i ke mora mm da ja cuva i da ja nosi.E sega neli treba najmalku 1mesec za adaptacija da sedi po cel den-toa mi e problem deka site sme na rabota.Ama edino da sedi mm 2 nedeli pa posle jas(ama kako da baram koga sega se vrativ na rabota a i nema koj da me menuva).
    Za rabota ostavanje ne sakam ni jas.Dodusa koga iskacam za rabota srce mi se kine i vikam trebase da si sedam doma.Ama eve mm sega vika deka gazdata rekol nekoi izmeni vo plati ke ima i se plasi deka moze da mu ja namali platata.E togas ke bide strasno....posle od druga strana si vikam ne e samo mojava ,ima eden kup deca i od 8m.sto trgnale ....Ama neli,najveke boli za svoeto:wasntme::(ama ke vidime.
    Fala ti za sovet (mi pomagaat mnogu;))

На Girl-Rabbit и Nikita7 им се допаѓа ова.
  17. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.230
    Допаѓања:
    67.739
    Добар дееен.
    Јас денес некако во одлично расположение сум, налетав на едно песниче што ме бендиса, па се разиграв со малата, она демек мрда со газето, смешки живи.:D
    Многу сака музика, цел ден нешто мора да свири.:music:
    Се загледав нова серија, да исплакнам малку очи со Том Харди.8)
    Нека ви се множат годините @Kitten и @Nikita7, ние годинава пет години од брак ќе правиме, десет од прво мување. Мување бре, дечишта.:rofl:
    Нека и е најсреќен @girl-miri , да расте среќна и весела.
    И јас едвај го чекам роденденот, испланирав во што да се замаскирам, овај де, облечам, да изгледам поприбрано, за малото уште се мислам, ама не сакам ко пуфче цело да го правам, маж ми па сакал балеринче да биде.:D
    Ќе видиме, има време, ама убави планови се тоа.:inlove:
    Ај отидов едно пиво, не де, кафе мислев, да испијам.:lol:

На Lolipop23, Girl-Rabbit, Lorins и 14 други им се допаѓа ова.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.935
    Допаѓања:
    153.048
    @Kitten i @Nikita7 cestito godisnina zlatna da si docekate :)
    @girl-miri sreken rodenden na malata golema da raste :)
    Denov denes pomina super kako se plasev deka orv pat ja ostaviv so bratucetka mi. Sabajle placese normalno ama brgu se smirila i posle bila super. Bratucetka mi presrekna deka mn i bese merak malku da se zblizi so malava 2ro zensko ni e vo najbliska familija se maskidanci. A ona od tolku merak za zensko 3 maski ima :) . Si ugrale i zaspala bez problem si jadela u tska dokaj 1. Posle mm se pribra budejki bratucetka mi imase rabota i si se druzele so tato pa go zimale bato od skolo. Dobro e da znam deka vaka preku den mozam i so nekoj drug da ja ostavam ako nekogas imam potreba i ako se najde nekoj posloboden. Nekako umornicka mi bese i eve ja veke zaspiva; vcera kasno zaspa sabajle rano stana. Da zaspie da izmijam kosava krs mi e pa da go banjam golemono i nego dokaj 8 sakam da go legnam gledam deka e pretepan i on kasno mi zaspa vcera. Kako letna nedelava otkako se vrativme od odmor neznam ni sama. Malku ke mi se prilongira treba na rabota vo sabota da odam ama sto e toa e nema beganje.

На Girl-Rabbit, K.Mari4ka, Lorins и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    @dade123 така е, една е мајка :)
    Мојава 2год порано (на 60) се пензионираше со ќеиф дека ќе си ја чува внуката, среќа отпремнина си зема и сега ја зивкаме кога и да има потреба. Ние одлучивме дека во градинка ќе продолжи, а неа ќе ја викаме само кога ќе биде болна малата. Што се однесува до свекрви, иако јас мојата премногу ја почитувам и сакам, знам дека тоа што го прави за мене барем за 10% повеќе би го направила за ќерка и' (проценкава ми е лудница :rofl: ). Нормално е, внучето е на двете но мене лично секако дека мајка ми би ми помогнала без резерва.

@flower30 не се плаши толку, пуштете го детето во градинка, може супер ќе поминете. Ние поминавме супер адаптација, веќе втората недела спиеше и седеше до крај без проблем. Работа нормално нема да оставате, во зорт ситуации ќе зимате боловање. Еднаш ти,еднаш тој. Сите сме поминале низ тоа. И мене срце ми се кинело, кога плачела таа и јас после оставање во градинка по улица одев и си плачев :) Се' е нормално но и тренинг е, постепено ќе се навикнувате, и таа и вие ;)

Денес конечно бев на фризер, се средив пред да одам на работа...градинката е благодет луѓе :D На крај на работно време, таман на заминување, ме потсети еден колега за утрешниот ден, да е здрав и жив, да не го сретнев немаше да земам слободен ден за Св. Сава (poolparty) Чаооо, журим! :emo: :rofl:
    Дете ќе иде во градинка, а јас конечно да ја започнам етапата-теретана, да ја исполнам и таа зацртана цел.:whew: После тоа може да почне продолжениот викенд :D

@girl-miri Среќни и весели! Да е жива, здрава и да има среќно детство :party: :hug:

На Girl-Rabbit, M&M, K.Mari4ka и 10 други им се допаѓа ова.
  20. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355
    @Kitten , @Nikita7 srekni godisnini,do godina posrekni,poveseli i pobrojni :lol: bidejki nekako vo posledno se ni se vrtkaat muabetote za vtoro dete.
    @girl-miri sreken rodendenot na malata,srekna,vesela i bezgrizna neka bide.

Jas da pisam sto da pisam:?:
    repriza od vecera.Sinko go macat petkite pa horor ni e sekoja vecer stanuva,se budi,se zali place.Ama zavcera bese vrv stana kraj 3 t.e. ne stana tuku pisti place,se trese vo sonot edvaj da go smiram.Se prepoti corba se stori sum go presoblekuvala.I do 5 sedevme budni ne sakase da zaspie "sav" mu bilo.Go prasuvav utedenta sto sonuval,zosto placel mi rece dojde cicko so noz ,hmmmmm begaj gubre ednoooo bas vaka vikase jas dal da placam il da se smeam.Pa razjasnivme deka nema nikakov los cicko deka tato go izbrkal.;)
    Deca dodeka porasnat kosata na mladost mi pobele :emo:

На Girl-Rabbit, M&M, K.Mari4ka и 9 други им се допаѓа ова.