Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Cestitki za godisninata zenski @Kitten @Nikita7

@girl-miri neka i e sreken rodendenot na malata, da e zdrava, ziva i mnogu da ve raduva!

На Nikita7, Kaetana, Kitten и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.549
    Допаѓања:
    139.813
    Здраво мајки, ние вадиме двојки горе, ни сум спиена ни бебе е јадено салам. Крш сме. И на докторот му реков да види, вика еве ги две излегуваат горе.

Ми е мака што малку време сум со бебево :( одвај чекам викенди. Научи да се бацува со мене, да се гушка... срце е.

Ах нека се стопли да ја прошетам мн ми е страв од бронхити од студовиве. А шал и капа фаќа и фрла подалеку. А у кола обожава да се вози.

На Lolipop23, Girl-Rabbit, M&M и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Хелоу
    Ние денес си шопингувавме :D
    Најдовме попуст 50% на веке намалени работи за 50% :party:
    И што треба и што не треба имам купено ]:)
    Никогаш немам купено онолку работи,мислам цела стара гардероба можам комотно да ја фрлам :mm:
    Денес имавме термин и во градинка,планираме за 3 месеци веке да почне
    Секој ден по 4 часа,колку да можам почесто да работам
    Се задржавме окулу еден час,додека ни ги покажаа просториите и објаснија што како,кере играше со дечињата,беше пресреќна
    Што ме радува највеке храната се носи од дома,тие не даваат таму Па така да помалце грижи
    И на крај едвај ја извадивме од градинката,сакаше уште :rofl:
    Воспитувачките беа во чудо,едната рече нормално ова се случува кога ги оставаат децата,а нашата за земање :clap:
    Кај мм можна е уште една операција на ногата,коската не му била добро зарасната
    3та по ред (facepalm) многу ми е жал,ама не разбира кога му се вели дека треба да одмара после операција :!:
    Мажите некогаш се бетер и од мали деца :shake:
    Со тоа се што сме планирале паѓа во вода :x
    Никогаш,ама баш никогаш не излегува онака како што сакаме
    Нека е жив и здрав па како било
    Ајде мами која е за чајче
    @Kitten @Nikita7
    Долги години да сте со мажињата

На 24.07, Girl-Rabbit, K.Mari4ka и 12 други им се допаѓа ова.
  4. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.870
    Допаѓања:
    28.557
    Добра вечеер!!!
    Како е мајки, како мина денот?
    Јас од утрово сакам да ви пишам ама слабо слободно време најдов и ете дури сега сум седната со кафе пред лаптопот.
    Малата веќе не преспива дење, официјално одлучив и искрено детево нормално функционира без тие 2 часа сон, нит нервозно нит досадно.. Туку си ги префрла во ноќното спиење, синоќа од 23 до сабајле 10 часот спиеше, доволно е 11 саати сон,мислам!
    Е сега мене ќе ми фалат тие два саати слобдно време, за раскревање по дома, за ручек, за одмарање, ама ајде јас ќе преживеам или барем ќе си ја прилагодам ситуацијата и со малата да вршиме домашни работи.
    Инаку детево мое не излегува од детската соба и ме брка кога ќе влезам таму... Цело време сама си игра и само ја слушам каков разговор со играчките обавува... Смешки!

Туку денес и јас бев на пазарење, ете научив и јас на попусти да пазарм, не многу ама фармерки,џемперче, кратки чизмички... ништо специјално. Ама се свестив дека сум поправеа, вагата не ми мери па ете немам претстава колку сум качила, ама сигурно од М во Л сум преминала... Аххх... женски маки!

На Girl-Rabbit, Lolipop23, M&M и 10 други им се допаѓа ова.
  5. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.871
    Допаѓања:
    142.032
    @Kitten fala ti ,morame taka i ke se nadevame na najdobro(fingers)(fingers)
    @Mari* bravo za malata,daj boze da si saka taka sekoj den,druzeljubiva bila:)

Lugje jas denes umorna ,preumorna.Cel den imav obvrski na rabota,doma dojdov odma so malava.Ne sakase da prespie pa jas so nea i rucek pravev a vo meguvreme iznenadno nekoja obvrska za rabotata da zavrsam.Vo isto vreme gotvam,zboram na malava,pisuvam mail pa zboram na tel(facepalm)(facepalm) 3 vo 1 sum:D:D(more 5-6 vo 1:D).ja zaspav malata,pa ajde sadovi,sisinja mienje,alista....Sega sednav |(Denes samo 2 pati jadev po malku i si vikam eve benefit od mnogu rabota-ke oslabnam:)Arno ama mi se strese celo telo preeska i si vikam ne e toa za mene ,jadi si denes pa utre misli si na dieta:D:D:D:Di taka sekoj den.
    Dobra nok

На Girl-Rabbit, M&M, K.Mari4ka и 5 други им се допаѓа ова.
  6. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    @tincemajmunce , исто и син ми. Плаче вришти навечер во сон, преплашен :( Ама кажа од ливче се плашел (facepalm) Следната ноќ од авионот се плашеше. Па од хеликоптерот......и така секоја вечер :) Долните петки излегоа пред 2 месеци, сега проработеа горните........леле мајко :( Аман веќе од забите, мислам дека журка ќе правиме со мм кога ќе излезат сите, после сите маки што ги видовме и тој и ние со мм. :party:

@girl-miri , среќен роденден на лепотицата :l: :l: :l: Многу, многу радости и среќа да ви носи :hug: И вие да сте најсреќни со неа :*

@Kitten , @Nikita7 , среќни годишнини, уште 100 да си дочекате заедно, секоа наредна поубава и посреќна да ви биде :hug:

И син ми веќе полека ама сигурно се одвикнува од спиење преку ден. Во градинка многу кратко спие, преку викенд често се случува да не спие, или не сака зашто сака да биде со нас, или сме некаде излезени цел ден па не спие. И баш како што вика @snegulkata , ок функционира. до пред месец дена беше неподнослив ако не спие, нервозен, не јаде, не сака да си игра.....Сега му се спие, уморен е, ама не е нервозен, и сам си се заигрува, и многу е весел. :)

Мене градинката и тоа како ми е благодет. Тешко е на почетокот, ама кога гледам со каква насмевка мме испраќа и колку насмеан ме дочекува, одма се поминува :) И цело време додека е таму е весел, си игра, се смее. Додека бев на пауза од предавања не одеше во градинка 2 недели. Секој ден по неколку пати дневно ќе ставеше капа и ракавици и викаше „мама, сака гаинка, оди гаинка, кај х, у и z (имињата на директорката и учителите). Ги обожава тројцата :)

На Girl-Rabbit, K.Mari4ka, Monella и 6 други им се допаѓа ова.
  7. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Vi blagodaram na cestitkite mamicki:inlove:
    Denot go zapocnavme porano od vobicaeno,mama spremi se i koga malata stana bese se spremno a podarokot go dobi uste po pizami:inlove:radosti radosti:inlove:neli najubavo koga podarokot e toa sto si go sakala:D
    Rodninite ni bea na rucek a bliski prijateli dojdoa na torta:^:

Malata si dobi podaroci i na sekoj otvoren podarok radosti nevideni:D:inlove:
    Mama se sama nosi ova stavaj ona:inlove:ama polna energija i radosti cel den:inlove:se jadese se piese se peese:party:se na se mnogu ubavo si pominavme.
    Mm vcera rabotese casovi plus za denes da moze nekolku sati da bide poveke doma :) raboten den denes,nekoi uspea da dojdat na torta,a tato pokasno otide na rabota :) da go pofalam denes umen bese :D

Ete taka mami najubavi,gospod na site da im dade cedo i da ja doziveeat najubavata radost na svetov:inlove: koi zborovi i da gi napisam nemozam da ja ispolnam ova srejka vo mene sto gospod mi dade najubavo cerkice moe:inlove:

Imajte ubava nojk:l:

На 24.07, Girl-Rabbit, tarantula и 17 други им се допаѓа ова.
  8. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355
    @green.eyes мојов некако мн тешко вади заби.Хорор е.
    Тројките и четворките му излегуваа скоро па заедно.
    Ауууу колку страшен ми бил тој период.:sweat:
    Ме тешеа дека петките нема ни да ги сетиме кога ќе излезат ама :worried:
    Му белееат,не дава ни да го видиш ни гел да му ставиш.Преку ден е супер,активен цел ден,јаде,пие,ама а заспие навечер и почнува хоророт.
    Кога ќе му излезат :party::music::dance: празник ќе ми биде:rofl:

На Girl-Rabbit, K.Mari4ka, Kaetana и 2 други им се допаѓа ова.
  9. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Среќен Роденден на малата да е жива и здрава голема да расте,и секогаш да ве радува :*

На girl-miri му/ѝ се допаѓа ова.
  10. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.609
    Допаѓања:
    17.541
    I konecno prvoto zabce ni dzirna tesko go izvadi so mnogu placki i nervozi se nadevame drugite ke izleguvaat polesno :)

На Girl-Rabbit, K.Mari4ka, green.eyes и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Drugarki kako ste? Kojznae od koga vi nemam pishano. Obvrski eden kup, bebe raste utre polni 10 meseci. Jas ne znam kako tolku brzo mi raste ama srce me boli koga gledam deka veke stanuva detence i se pomalku e bebe. Ama na majka sekogash ke i bide bebe :P Jas denes turbo, pojadok za mene i za bebush, pa ruchek, pa raskrevanje, pa sadevi i sega site uspani a mama gleda serija i kafence pie so site 4 vo vis :rock:
    Tuku detencevo moe dali vadi nekoe zabche mnogu e smenet denovive. Kenkav, malku spie, malku jade, samo neshto pika vo usta i shmuka, pa pretpostavuvam zabche e.. Samo neka izleguvaat lesno, od toa temperaturite imam strav vo koski.

Planirame prv rodenden i krshtenka vo mart, najverojatno ke odime vo Mk konechnooo.. Velam najverojatno za da ne tvrdam pa posle da mi se srushi planot vrz glava. Jas bitno zakazhav dekoracija, porachav torta, i krshtenka i restoran se sum sredila. Pa shto bide neka bide :D Edvaj chekam lugje, mi se ide da letnam odma natamu.. ne se sedi veke vaka so istite lugje sekoj Bozhji den..
    Ajde dosta e muabet, da gledam serija i da uzhivam vo tishinata.
    Patem srekjni rodendeni, godishnini na site :*

Imajte ubava nokj zhenskici :*

На Girl-Rabbit, Love86, girl-miri и 22 други им се допаѓа ова.
  12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.960
    Допаѓања:
    327.286
    Читавте ли што препорачува проф од институтот за дефектологија од Скопје?3 недели пред детето да се вакцинира да прима витамини и ми ерали за да ја поднесе подобро

На LadyC, Girl-Rabbit, M&M и 11 други им се допаѓа ова.
  13. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    @girl-miri нека и е среќен роденденот на малата, да е жива и здрава, цел век да ве радува!:hug::^:
    Уште три дена и до нашиот роденден:):l::l::*: утре да го истераме петочки на работа, сабота сум на шатирање, недела на роденден кај ќерката на моја добра пријателка (еден ден се разлика со Магдето) и потоа доаѓа понеделник, јухуууу супер ден за роденден! Од понеделник си зедовме и јас и мм по 3-4 дена одмор па идната недела ќе пишувам семинарска, ќе ја носам Магде на вакцина, и ваљда ќе одморам од свеки, секако ако не реши мм дека ќе му треба мама за чување на беба и покрај тоа што ќе си бидеме дома!
    Добра ноќ:*:yawn:

На Girl-Rabbit, Lolipop23, alana и 12 други им се допаѓа ова.
  14. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Добра вечер мамички..Срекни годишнини на тие што славевте срекни родендени..Ние по дома синко секој ден се поинтересен станува но и полош :) Се успиваме во количка па керка не дава тој да е во количката таа сака..Еве заспа во количка убаво заспана ја зедов пишти рикаа на цел глас..Па ја скрив и едвај сега заспа..Синко се шета со мм по соба а мама на фемина:) Бевме малку во игротека со керка и мм живи радости дете толку време од дома не излегло побеснуваше веке дома па бидејки си имаме и баба сервис и дедо отидовме..Керка се изнатрча играше скокаше ние со мм си поседевме раат малку а синко дома..2 часа и си дојдовме..И купивме на керка којнче што се лула и пее живи радости сакаше во игротека да го носи :D Нека поминува векее снегов бидејки децава дома мислам побеснуват..По цел ден е на прозорец и гледа..Ладно кога нема низ двор да се истрча да се измори и да спие..За спиење ние уште спиеме преку ден 1 1и30 минути зависи кога како..Навечер околу 10 10и30заспива..Понекогаш кога има гости ако седат седе и та еве за празнициве си седеше до крај до 2 часот :) Тоа е мами имајте убава вечер

На Girl-Rabbit, Lolipop23, snegulkata и 7 други им се допаѓа ова.
  15. dade123

dade123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    1.184
    Мам, како шо ми вика малата душа :) Луѓе не седи со никој сам за мам плачи, јас одам во вц таа пред шоља ме чека бе, не седи со тато ичч, а мала е тек кога ке порасни да разбира појке шо ќе прајме. и само за штикли плачи, ги гледа во ходник и вика мам и креве нога за да ги облечи:D
    ви псакувам убав работен ден на сите

На Girl-Rabbit, alana, K.Mari4ka и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Madilyn

Madilyn Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2014
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    126
    Здраво, темава ми изгледаше најсоодветна за прашањево со оглед на тоа дека сите сте со дечиња. На сестра ми детето (машко) за две недели полни една година, сакам да му купам нешто уникатно, што би му останало од мене, а да не е нешто во стил на алишта што би ги износил. Дали имате некоја идеја? Ви благодарам. :)

17. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Во сити мол на трети има еден штанд, нов е или па јас сега го приметив, изработуваат некои интересни работи за новороденчиња. Но има и рамки со слика со податоци за бебето, тежина, должина, ден, час(на раѓање). Кога се породив вакви рамки немав видено кај нас. Иако сега наполнивме 2 години планирам сега да и земам за во нејзина соба. Тоа ќе и биде спомен за цел живот :) Еве ти сликада видиш како излгедаат(незнам спојлер како се става, морам вака)
    рр.jpg

Имаш опција и изработка на неговото име со дрвени букви во боја..Тие ги прават во големина по нарачка (нашите се 10 сантими), има опција да се закачат на ѕид или пак да стојат на рафт. Друго не ми текнува ..

На Girl-Rabbit, Kaetana, Mariangel и 2 други им се допаѓа ова.
  18. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.208
    Допаѓања:
    10.127
    бидејќи си поупатена од мене кои витамини и минерали се препорачуваат? Нашиот педијатар кога и да го прашам за имуностимулатори или витамини ми вика ништо не треба, освен ц витамин кога е болна?! Е ај сега што да правам

На M&M му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Постелнина исто може, детски ќилим ако немаат или планираат детска соба во скоро време, рамка некоја убава со името од детето и напишано Прв роденден итн :)

На Sunshine_1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.132
    Допаѓања:
    2.716
    Јас давам од полни 6 месеци давам едни витамини со жирафа на кутијата. Задоволна сум и се отвори апетит одкако почнавме со нив.

На MissDior му/ѝ се допаѓа ова.