1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Dobro ni utro na site.
    Sinko ranobuden, mama cela nok nespiena od nervozi so tato. Toj pak i pak ne me ostava da spijam. A jas utepana od nervozi od rabota, doma trcaj navamu, trcaj natamu...
    Vcera ne stignav nisto da napravam, a imav golemi planovi. Ni postapalkite ne gi napraviv, ni rucek na sinko ne mu napraviv.
    Za denes ne planiram ama bas nisto, pa moze cuda ke se slucat :D
    Ubav den majki, uzivajte vo denot :sun:

На mama89, alana, awl и 3 други им се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.732
    Допаѓања:
    77.020
    Moeto e do pola :P
    IMAG1307.jpg

На azelea и zuto им се допаѓа ова.
  3. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.262
    Допаѓања:
    67.822
    Добро утро. Кафе пиевте? [​IMG]:D
    Јас го испратив мм на работа, денес ќе заглави ептен, па сами ќе си бидеме со цуфчево. После гости ќе имаме, да не си здосадиме една со друга само да се гледаме. Поточно јас на неа. :wasntme: Што е до мене цел ден зјапам во неа и пак ми е интересно. Како најзанимливата работа на светот да ја правам.
    Луѓе вие имате ли помош од мажите вака што ве читам? Јас без мојов не знам што би правела, вака двајцата супер се снаоѓаме, кога ме гледа дека ми се спие страшно он ја зема и ме тера да си легнам да отспијам, без разлика што и он е уморен, ми вика дека е поважно јас да сум добра за бебето, зашто сега му требам најмногу. Ако е он преморен го оставам да се одмори и така се менуваме. И си го засакувам и него секој ден повеќе.:inlove: И избањата сум, гледам да јадам и сама со неа кога сум, ќе ја оставам малку и зборам цело време, па ќе ја земам, па со една рака, друга рака, ама ќе каснам битно. Ќе помине се, само треба да се чувате и вие, не за вас само, туку сега најпотребни сте на некој друг.:)

На AngelOfArh, mama89, Mi-Ma и 13 други им се допаѓа ова.
  4. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.636
    Допаѓања:
    15.785
    Добро утро и од мене,јас еве на работа пијам кафе,ама немаше турско па си направив еспресо,ама не ми е по ќеиф,турско си е турско :D.
    @Cka ,@Mariangel ,не се секирајте сите сме биле така во првите месеци,јас се породив декември,првите месеци зима,па и лани имаше многу снег,температури минус,никаде неможев да одам,првиот месец доаѓаа и мајка ми и свекрва ми,се менуваа,дека живеат во друг град,после си фативме малку редот,ама и покрај луѓе пак бев за никаде,ме фати постпородилна депресија,неможев да се погледнам во огледало,коса ужас,по цел ден бев во маици од маж ми и си викав леле ваква ли ќе бидам,каква мајка сум јас:worried:.Инаку јас од прв ден имам многу помош од мм,бидејќи имаме многу темпераментно девојче од првиот месец,се сакаше да биде во раце,да разгледува низ соба,околина,еве ја уште е таква,и како вика Мариз,стварно како растат се понапорни,еве ја сега секаде чепка,отвара,нон стоп треба да ја пратиш што прави

На mama89, alana, awl и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.265
    Допаѓања:
    46.290
    После 22,5 месеци малата
    ја преспа цела вечер без ич да се разбуди, добро е, и мене ми се деси ова "чудо" :party: (fingers) :rock: ^_^

На mama89, Mi-Ma, Sunshine_1979 и 16 други им се допаѓа ова.
  6. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Добро утро и од мене. Ние со кокошките станавме во 5 :D Сега второ кафе пијам а синко спие. Да му направам ручек и една машина да пуштам па да се раниме. Убав денов денес, сонце има. Се надевам конечно ќе се оправи па викендов да шетаме.
    Кој е за кафе бујрум :sun:
    bosanska_kafa_06.jpg

На mama89, alana, awl и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Реин и мојов чуда правеше додека бев трудна и првата година откако се роди малата. Јас ништо не работев, се' тој, облетуваше околу мене како полетарац :D
    Ама сега...ми иде некад да го акнам од земја. Незнам зошто толку се опушти, беше совршен маж, сега само повремено и тоа него кога му се сака, не мене кога ми треба помош.

Вчера имав напорен ден, од сабајле правам физикална терапија, продолжив низ центар да најдам подарок за матура, од таму на работа, на работа нервози и некои притисоци, дома во 6 саат, и гледам освен што ја земал малата од градинка ниииишто друго не пипнал! Садови до небо, алишта и играчки низ цела соба, количка сред ходник чоек неможе да помине, покакана пелена на машина во купатило....ми се плачеше :envy:
    Но ме фати инает и реков ништо не пипам, требаа да дојдат баби и дедовци, и баш да видам каде ќе седнат. И замислете све си собра :!:
    Еве сеа доручек ќе ми праи, изгледа сфатив што е цаката :lol:

Моето кафе е испиено, вечер одам на матурска па малце ќе се опуштам и обавезно ќе се пицнам :makeup:

Добро ви утро!

На mama89, Mi-Ma, alana и 7 други им се допаѓа ова.
  8. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.262
    Допаѓања:
    67.822
    Еееее зашто вака ми врнеш на парадата?:D Не ми текнува наш израз.:wasntme:
    Он откако сме земени за се си достојал на зборот. Се надевам и верувам дека нема и понатаму да ме разочара. Зашто знае дека можам ептен лоша да бидам.:devil:
    Ми заспа на мене малово, па си пуштив серија и си шкрабам по темите со другата рака. Да стане, да каснам нешто, па може да ја прошетам во близина ако е вака убаво. :sun:

На mama89, alana, awl и 4 други им се допаѓа ова.
  9. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Добар ден и од нас.Абре по десет пати станувам да му дадам млекце ке пивне еднаш и пак заспива и се така по цел ноќ таман да склопам око... уф... кога ќе почне да преспива по цела ноќ кажете мајки,не наспиена сум,уморна,немам енергија,а тој е активен 24/7.
    Си направив капучино,си го испив,сега ќе го носам синко до кај матичната,премногу кашла да видиме дали има нешто.
    Ајде имајте убав ден.

На alana и M&M им се допаѓа ова.
  10. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Добро утро и од мене. :)
    Јас имав помош од мм во првата година ептен. Потоа се преселивме, се тргнавме на страна, без свекор и свекрва и мм почна да работи турбо.
    Јас сама со син ми по цели денови. Еве повеќе од година така функционираме. 90% од обврските околу син ми се мои.
    Темпирам кога е мм дома да се истуширам.
    Користам прилика кога е дома да го нахрани, понекогаш го оставам пелена да му смени, а еве сега и околу давање капки и сирупи мм е задолжен, јас не можам да се справам. Премногу вреска и клоца.
    Инаку има моменти како на пр. кога ќе види кака и вика: Мамиии ајде тргни ја каката! :) Или на син ми му вика: Оди мама да ти ја тргне каката. Како за тоа да сум само јас задолжена. Тој момент и кога ќе дојде ред да го успиваме мм или има нешто работа или никаде го нема. :)
    Олеснителна околност е што е веќе синко голем дечко па го праќам понекогаш на целодневна кај баби и дедовци.
    Е тогаш и робувам најчесто на куќата, па чудно му е на мм како тоа цел ден сум била дома и пак сум уморна. :)

На Mi-Ma, mama89, alana и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Штом знае дека си и лоша, еден-нула за тебе (fingers)

12. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.347
    Допаѓања:
    28.376
    Здраво мамички вчера не немаше на темава да ни пишете минус.Ве читкав ама не пишав ништо.Станати стандард 7 саат,јадени,кафе пиени,бевме малку надвор ама синко се искака проливче има па со трчање дома да се пресоблечеме.Проливот се надевам дека му е од забите.Не му е прв пат кога вади заби да има пролив.Сега спие,кај и да е ќе стане.Да му направам да јаде,ќе го наранам и со дедо му во парк ќе одат.А јас ќе месам.Планирам едно сукано за ручек да им направам.Кога ќе се вратат ќе се пресоблечеме,млекцето и ќе го заспијам и заминувам на раб.Па ќе се читкаме од работа.Мамички ви посакувам убав ден.:*:*

На Angel.Heart, mama89, alana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    Кога ќе ми текне на првите 2 месеци со синко, оф леле мајко, тој плаче-јас плачам, ненаспана, уморна, хаос. А имав релативно мирно бебенце. Сега кога ме чека тоа пак за некој месец страв ме фаќа, ама ќе се издржи. Како почна синко да расте така некако и јас се организирав и почнав да функционирам, се бањав со него во релаксатор, сабајле кога ќе се облакав намерно несакав пижами и тренерки, облакав хеланки и туника некоја, шминка ставав тук-там, ама влегов во шема. :)

Мм не беше дома по цели денови, знаеше уморен да дојде и да спрема ручек/вечера, а многу пати и сендвичи сме јаделе, затоа што сум немала време за ручек, но се тоа поминува, само трпение мајки.;)

Проблемот сега ми е што синко преспива цела ноќ, но јас спијам ко зајак на едно око и се будам уморна. А изгледа и железото ми е спаднато. Но тоа се слатките мајчински мајки.

Еве го сега во раце ми заспа и жал ми е да го спуштам во креветче, не осетив кога поминаа 10,5 месеци, во раце ми порасна сонцево. :inlove:

На Angel.Heart, mama89, alana и 7 други им се допаѓа ова.
  14. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.721
    Допаѓања:
    38.265
    Здρаво мајκи. Да пρочитаат од неκаде татκовциве κаκо ги оговаρамееее,има паρтали да летаат :) :)
    И бρемена,и поρодена и еве 2год сум со дете,92% сама ги обавувам обвρсκите. На почетоκ ми беше многу тешκо,сега κаκо синκо ρасте-таκа мене ми е полесно. Успевам да се оρганизиρам,аκо имам дома ρабота,тоа се пρави веднаш штом станеме. Ρучеκ пρавам најчесто додеκа син ми спие. Тушиρање навечеρ обавезно пρед да заспие,успевам и κоса да испеглам. Двоρот(пρилично ни е голем) го сρедувам κога синκо си игρа надвоρ. Имаме и мала бавчичκа,неа заедно двајцата ја "сρедуваме",но излегиваме лом напρавени. Κафе сам ниκогаш не пијам(туρсκо воопшто и не пијам),аκо дојде неκоја κомшивκа тогаш да. Јадам често од стоење или набρзинκа :). Е тие 8% на мм оκолу обвρсκите на син ми се да го повози со κолата,да појдат до маρκет по цигаρи,или да му ρече: "Оди мајκа ти ќе ти даде вода,јадење,ќе ти смени пампеρс :/ . Толκу од помошта.
    Синκо спие,планиρам да дρемнам и јас до него,ноќесκа од нигде ниκаде тт 38.2. Можно ли е да ниκнуваат 5κи на неполни две годинκи?

На mama89, Kitten, alana и 4 други им се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.732
    Допаѓања:
    77.020
    Nema pravilo, mislam mozno e. Jas ama se cudev imam prijatelka nejzinoto e 1god i 3m i ima 14 zabi :D takvo sitno deka majka i sitna, koga kje ti se nasmee kup zabi mnogu e smesna :D

На mama89, alana, Jagoda123 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.721
    Допаѓања:
    38.265
    Син ми 16 има :D:D
    Цело време се чешка деновиве,се лигави(а никогаш не го правел тоа) еве ноќеска и тт. Само да помине со лесно,кај сите па и кај нас.
    Убав ден,ве читам и поздравувам сите :*:*:*:*

На alana, awl и mariz им се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.732
    Допаѓања:
    77.020
    Leleee bravo :D sinko pa ama zalet zema do 7m imase 6 zabi, sega eve go 13m ima 7 hahaha a imam komsice skoro 2 godini, ona ima 8 :D

На alana, LaDyDoLl и awl им се допаѓа ова.
  18. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.347
    Допаѓања:
    28.376

Колку месеци има синко твој,дали има тројки и кога му излегоа?
    Мојов има 18 месеци и гледам тројките баѓи подуени и му белеат.

На awl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    Денов пак турбо... Кој не е? :) бебе во градинка, мама да заврши тон обврски, од друга недела на работа почнувам, нема кога.

За средување не дека не сум средена ама многу се нервирав дека нешминкана од дома излегував, а нема како да се нашминкаш, плус и не може да го бациш со кармин. Штикли немам соблечено ни во бременост ни сега, фризура освен шишање ништо никогаш не сум правела.
    Мислам зомби периодот трае додека не мора да се средиш ко што си навикната да се гледаш во огледало...
    Одам да ги доизорам шалтерите. Убав ден мами!

На mama89, Kitten, M&M и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.721
    Допаѓања:
    38.265
    1год и 9месеци е син ми. Сите горни и долни до 5те му се излезени. 3ките заедно со 4ките излегода,беше тоа мноооогу тежок период,имам и пишувано,му се воспалија ушите,страшно беше. Никнаа некаде околу година и пол,месец плус минус.

На Natasha2012 и tincemajmunce им се допаѓа ова.