Lele shefot od vchera go drzhi mirizbata na lukche Jadeshe lekja i imashe luk vnatre i kutka ushte kako denes da jadel Prav penzioner e so mirizbava Ke mu dadam edna mastika da dzvakne da otide mirizbata *za tie shto me sfatija seriozno, se shalev
Епа дојде и тој ден - на Магде роденден! Денес куќа части - изволте торта! Вечер од 7 ни е прославата во Киндер Парк, сеуште течат подготовки, се финишира слатката маса! Сите испеглани, стокмени само уште мама да знае во што ќе се дотера?!? Ама не е битно, бисерчето ми е спремно, а јас у што и да се облечам, пак ќе си бидам дебела Жени летна цела година, како вчера да беше...убав сончев ден, сабота, исполнување на најголемата желба, среќа, радост, вратени насмевки на нашите лица! Фала ти Господе што повела да имаме комплетен дом и посреќен живот!
Голема да расте И посакувам среќно детство и 101 да дочека Среќен роденден Btw тортата ви е преслатка
Охохооо... Редовно е тоа кај нас. Лукче и кромидче кога јадеме, а обожаваме манџичка со лукче и кромидче, обавезно бздиме на луковина. Се сеќавам на странките во општина, колку корнеа на кромид и лук. И ние дојдовме до дереџе да сме лоши, битно од сончето не се откажуваме. Еве го скока малце во џампер, па ќе руча и пак ќе нана. Раснат нови две запчиња. Се научи да ме фаќа за нос, уста да брцка, уво да тегне и така да заспива, а за будење па татко му го малтретира. Имавме многу убав викенд. Волку мака не ми било одамна што заврши викендот. Мама крка овошна салата и куцка, да бидне ручекот на бебе па ќе варам кафенце да се освежам, па чајче и така ќе дојде 5. Диетата успешно се тера веќе трета недела, имам ослабено 2 кила, скокам до плафон. Убав почеток на работна недела мамадитас!
Да бевме во саботата сигурно беше она сите гледаа во нас дека сега почна да оди па ни за рака не сака и сама се шета во сите можни дуќани влезе
Беше со еден маж со капа тој беше Ја држеше за раче пред масимо дутти некаде.И баш си реков еве ја снежанче од форумот
@Sunshine_1979 среќен роденден на Магде многу убава торта па чекаме да закачиш и некоја слика да видиме како си ја дотерала
Смееш, не влијае на млекото. Ние сме мрсулави, вироза ден втори. Денес дете се чува на рати, прво тој па јас, а од утре ќе мора баба да викаме Немојте ве молам околу диетите Цело време се врткам во кујна мислејќи на чизкејкот во фрижидер Среќен Роденден уште еднаш, убаво да си поминете вечерва @Sunshine_1979 ! Дотерај се фино и ти, и направете фотки еден тон за сеќавање
Pa i kaj nas, stavam obavezno vo mandza i kromid i luk. Od kromidot ne mirisa ama zatoa od lukoooot hahaha
Ќерка ми кога беше помала обожаваше лук. Ако нешто не јадеше, бапни го лукот и си завршил работа Мислам дека благодарение на тоа многу сака и до ден денес да јаде манџи.
Женски не сум пишала,викендов ми беше ужас ПМС страшен со мигрена со нервоза со јадење,со се,како ненормална само се дерев по мм и ќерка ми,се затворив со спална и ги оставив сами да се расправаат дека бев ужас,конечно вчера добив и денес полесно се дише.Незнам што ми се случува ама откако се породив пред добивање ме фаќа мигрена и не поминува,башка многу сум нервозна ,не бев до толку претходно,и мм ме примети и дури ни сама не се поднесувам не па околина. @Sunshine_1979 Среќен роденден на Магдето,да е жива и здрава и многу родендени да и чекате @Mariangel ич да не му се секираш оти си мириска,и мојата од бебе мириса и ние манџа без лук не јадеме @Kitten дај не ме стрви сега со тоа чизкејкот,оти незнаеш што ми се дешава со благо овие денови,се кријам и како глушец барам низ дома,незнам кај се сум ги скрила ќесињата од нова година и само вадам по нешто навечер како некој крадец. А што му стана на куклето? Има тт или само настинка е ?
@azelea само мрсули. Киваше цел ден саботата и вчера почна да тече, но денес приметувам згуснување на секретот, па претпоставувам дека е од три-днвните вирози. Жал ми е да ја праќам во градинка вака, цела ноќ кенкаше бидејќи беше затната, а знам дека во градинка нема да одат по неа да и' бришат мрсули. Се мислам цела недела да ја оставам дома. Вие што правите за вакви кратки настинки?
Па да подобро да не ја праќаш штом има кој да ја чува,класична настинка е ова,давај витамин ц и чајче нека пие,топла бања и носето чистење,поткрени и го душечето само да не и се сливат навечер мрсолите и измасирај со мукоплант полесно да дише,со лесно ќе и помине
Utrovo sinko go zapisavme vo gradinka (se nadevam ke go primat), listata ke ja istaknat nekade april. Vecer sme na rodenden, nit mi se odi nit mi se sedi ama mora. Denovive me boli zeludnikot nenormalno, gledam da izbegnuvam nekoi jadenja ama pak boli, se nadevam ne sum ja zakacila pak Helico Bactery. @Sunshine_1979 Sreken Rodenden na malata, samo ubavini da ja pratat!
Сте се изнапишале, немам време се да прочитам. Се надевам добри сте сите Ние сме добри, викенд помина како и секогаш брзински. Сабота бевме на Шапка, после дома зачистив као божем недела да не чистам. Џабе, вчера пак не седнав. Мртва уморна бев И покрај тоа што мм ми помага за домашни обврски Решив, недела веќе не готвам. Ќе јадеме било што. Или од претходен ден, или надвор. Чисти, готви( за недела и за понеделник друго), готви за малата госпога посебно, пери/пружи/собери... Добра страна е што денес имам ручек. Зеленчукаво чорба, и мусака со модар патлиџан Пијам второ кафе. Ме боли глава. Да заврши работново време, да заврши и месецов најдолг(така ми делува) Па после ќе затопли малку. Валда И то..
@Sunshine_1979 Najsreken rodenden na Magde,da bide zdrava,ziva i vesela samo dave raduva. Za lukot i kromidot,ista prica i kaj nas. Kaj nas na veliko se jade,svez i kromid a zimava i praz. Mene pak,sto znam,mnogu mi e ubava mirizbata na przen kromid/luk,znaci nesto domakinkata spremila mh..mh..mh. Za dieta,samo se nakanuvam ama eve 5ti den si teram,navecer brckam vo fiokata so paketcinja ama ne e strasno. Ne se mnogu,+5 se ama mora da gi simnam,barem pola za ovie 3nedeli. Zatoa sega,ne rucam,ke legnam do sinko i ke spijam . Eve vie so proslavive ne treba mnogu da se trosite,pola majki na forumov sme na dieta. So kafence ke si pominete