1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    @Sunshine_1979 sreken rodenden na malata mn uspesna i sekogas vesela da bide,mn ybava tortata.

На Sunshine_1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    28.580
    Понеделник одамна не ми бил толку напорен како денешниов... На работа ептен обврски, а и дома бајаги незавршена работа остана од вчера... Малата ја заспав во 13:30, кај и да е ќе се разбуди. Возбудена е дека вечер сме на роденден, и нетрпелива е да се стемни па да одиме. Смешна беше додека ја заспивав и текна да ме праша ,,а ќе јадам ли пица,, (facepalm) Пак во јадењето и е умот... стрвница на мама!
    Читам ароматични муабети :lol: Де од лукче, де од кромидче важно миризбата владее и кај нас кога малата јадела нешто миризливо. Лошо е што лукот нит јас нит мм го јадеме, ама малата си го јади, а кромидот пак ептен и е омилен. Во секој ручек ставам кромид, лукот не толку често.

@Sunshine_1979 Среќен роденден на малата!

На Kaetana, Sunshine_1979, azelea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.552
    Допаѓања:
    66.867

Мајки дали некоја од вас можеби го има користено ова, или познава некој што го користел? Ми изгледа многу практично се мислам да го земам, видов по интернет доста го фалат.

На Mari* и Girl-Rabbit им се допаѓа ова.
  4. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Среќен роденден на Магдето, жива здрава и најсреќна да биде. Тортата многу убава :)

5. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.041
    Допаѓања:
    154.331
    @Sunshine_1979 sreken rodenden ziva zdrava vesela
    Nekoj podolu spomna @danichap porodena? Ako ubavo sum razbrala neka i e zivo i zdravi bebce pa koga ke ima vreme ke se pofali kako pominale kako se po doma.
    Jas klasika ja zaspivam.malava pa posle ke si legnam so golemoto i taka nisto posebno nema. Mi se smaci ladnovo i mraziv sakam da zatopli da se stopi ledov i da.moze da se dvizime veke.

На Kaetana, MissDior и Girl-Rabbit им се допаѓа ова.
  6. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Еј со воа јадење во се потсетив на еден виц :тато зошто сите блакца ги завитка во шушкава хартија?да ја слушам мајка ти како е на диета :rofl:

На Kaetana, Lolipop23, Sunshine_1979 и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    И кај мене исто малки кашла и мрсули кога ќе ќивне до земја јас не ја пуштив во градинка беше четврток и викам ја за два дана уште толку да не ја фати ама еве од денска тргна пак и тече ама сега нема кој да ја чува

На Kitten и azelea им се допаѓа ова.
  8. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Sreken rodenden na Magde :^: Da ve raduva ceeeel zivot.:l::f: @Sunshine_1979

9. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.896
    Допаѓања:
    142.323
    @Sunshine_1979 sreken rodenden na Magde,da e ziva i zdrava i sekogas srekna.Da ve raduva cel zivot i sekogas da ste srekni site zaedno

10. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    @Sunshine_1979 среќен роденден на Магде, здрава и среќна да биде.
    Инаку и официјално уште еден дечко си чекаме во јуни. Амниото покажа машко носам. Ко што си чувствував и сакав :dance:. Многу сакав децата ист пол да ми бидат, незнам зошто. Мм си се теши третото девојче ќе било. Многу сака кутриот ќерка. Жал ми е но после ова бебе дуќанот се затвара. Али он е убеден дека ќе ме предомисли. Пуста надеж :P Море нека биде се ко што треба ќе си се ставам јас после јуни на некоја заштита ахах зошто работава кај нас испадна плукни залепи за деца правење.:rofl:
    @SofiMar_ кога се породив со син ми и јас го гледав тоа за каши правење. Вака на прв поглед изгледа примамливо. Ама ко ќе подразмислиш блендер или пасер брка работа, после претурам во тегла и готово. Башка тие кесите колку кратно се користат, има ли каде да се купат резерви и која цена се. Што знам можеби сум јас многу практичен човек. Ама повеќе би инвестирала во добар блендер или пасер кој ќе го користам со години, отколку во ова кое се користи дур е дете на блендирана храна и после толку. Ми се чини ништо повеќе не добиваш со апаратчево.
    Некој погоре ги спомна игротеките дека не се доволно затоплени и прљави. Ние сме биле само во неколку биле ок, со исклучок на игротеката во ѓорче. Една голема, таму во паркот. Леле колку беше ладно. Дали дека приземје. Плус јас по чорапи, измрзнав, влече од доле. Мислам дека од таму сите се испоразболевме тој пат. Па тоа вработените едни нељубезни. Ми вика ај земи си го детето во скут ми треба столчето. :?: па не смеело топчиња да се фрлаат, па не смеело син ми столчиња да расместува. Мислам таа цело време само по нас одеше и не смее ова, не смее она, глупости .
    Добра ноќ мами, мм го заспа синко па да фаќам и јас позиција.

На Kaetana, Lolipop23, Sunshine_1979 и 15 други им се допаѓа ова.
  11. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Lani na ovoj den vo 7:40 se rodi nasiot sin Dimitar. Rodenden I krstevka pravevme vo nedelata. Povelete na torta :) IMG_20170129_141139.jpg
    IMG_20170129_134111.jpg

На tina-63, Kaetana, Lolipop23 и 31 други им се допаѓа ова.
  12. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    На Sunshine_1979 и coconaut им се допаѓа ова.
  13. dade123

dade123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    1.184
    ајде повелете на какао и ѓеврек, гладна од сабајле и поспана едвај седам, пошо пак игравме сабајле до 2 сат, јас незнам како можи да не му се спие на толку мало чоече :^) збесната е цела и каса бе ко ке цица каса страшно боли и си се смее :) ама пак душа ми е и најсакана ми е:inlove:
    убав ден на сите :l:

На Kaetana, Sunshine_1979, Mari* и 4 други им се допаѓа ова.
  14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.084
    Допаѓања:
    328.619
    @coconaut најсреќен роденден на плавоокиот дечко :hug::party:

На coconaut и azelea им се допаѓа ова.
  15. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.636
    Допаѓања:
    15.785
    @coconaut Среќен роденден и вечно името на Димитар,голем да расте,жив и здрав,ги видов сликите некаде ми излегоа на фб :)

На coconaut му/ѝ се допаѓа ова.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.896
    Допаѓања:
    142.323
    @coconaut sreken rodenden ,da raste golem i da e najsreken na svet

17. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.896
    Допаѓања:
    142.323
    Malku da ckrtnam i jas:)Vtor den vo gradinka,mm ja nosi.Mi vika vcera mislev srceto ke mi zastane od maka ,placela mnogu.Denes pak -malku sedela mirna i posle krokodilski solzi:(
    I drug presvrt-svekrva mi najgolem podrzuvac na gradinkata!!!!mm i rekol -de bre sto se desi ,do pred 2m.dusa ni vadese sto ke ja nosime a sega ova:?::)Ona od zadutre pocnuva na rabota pa mm ke ja cuva.Iznenaduvacki za mene-vika ke i gotvam i ke ja cuvam(dosega ne pomagal za toa).
    I za nekoe cudo jas nekako pomirna sum sega,mi kazuva mm deka place malata i deka na nego mu e tesko za gradinkata a jas sega go tesam i vikam ke se navikne:o)....Neznam daj boze da se sredat rabotite,da se navikne malata prvo pa posle nie:)
    Inaku na rabota mnogu poveke obvrski od lani i mozebi i toa mi pomaga da bidam polabava vo pogled na gradinkata.Ama umorna mnooogu.Pak ke kazam -tesko e da si po cel den doma so dete i obvrski ama uste potesko i na rabota i doma so obvrski...Ama ako ubavi se tie obvrski ,daj boze sekoja zena vakva"maka" da ima.
    Aj odam...ubav den majki

На tina-63, girl-miri, Lolipop23 и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.267
    Среќен роденде Кокосче мало. Еднаш мислам дека сд сретнавме во Веро Џамбо, ако не грешам, ама мислам вие бевте, седевме на столчињата надвор и го храневме бебуш а вие седевте до нас.

Бебе стана по 2ипол даати спиење, обично не спие толку сабајле, на пладне спие, сега заспа во 11 стана сега. Варам ручече, па после и за нас, јас денес на протеини, кременадли ќе динстам.

Бебо мој не е веќе бебо, расте многу бргу. Пред недела дена почна да се исправа сам на наслонот од гарнитурата а вчера почна и нога да крева за погоре да оди и дури и да стои сам за едно раче да се држи и да скока држејќи се сам. Детево мое ќе прооди кај и да е, арно ми рече @kelebeim*** Се дружи и со дубакот, и се е во бељите внесен. Вчера доби многу убаво ќебенце од мајка ми, многу е мекано, едвај чекам да се исуши дс си легнеме мајка и син да си дремнеме со него, му купила големо, да може да си го користи и понатака. Туку мерак ме фати сеа и мене за такво ќебе, да не видам нешто. Си нарачав уште две за нас, сите трокца да сме со исти ќебиња.

Одам да варам кафенце мамаситас, да гледам готвачко шоу со деца и да видам до кај се алиштата на сушара.

На Kaetana, Lolipop23, Girl-Rabbit и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.785
    Допаѓања:
    141.956
    Зошто да не готви таткото, дете му е.Сигурно нема да ја остави гладна без тебе. Маж ми јајца не знае да испржи а кашички е експерт, знае кое кога се вари се додава, со што се комбинира...

Среќен роденденот и на Коксче и на Магде мала.

На Kaetana, Girl-Rabbit, Sunshine_1979 и 6 други им се допаѓа ова.