Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Ти верувам :)
    Јас во паника мерам Т на секои 15мин, не дека може да се промени за толку кратко време.

Побрзо да ви помине.

На M&M и girl-miri им се допаѓа ова.
  2. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Кога беше син ми со тт. На 4 дадов парацетамол, не спушти, па за 4 саати блок макс,пак не спушти. Во меѓувреме се што знаев алтернативно оцет, сенф, кромид, компир. Со туширање нијанса на кратко намалуваше. Видов не видов ноќта на педијатрија го носев.др таму ми рече ако на 4 саати. Ама не спуштал зошто сум дала мала доза.

На Kaetana и M&M им се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.607
    Допаѓања:
    76.837
    Јас кога имал на 5мин мерам зашто качува температура со брзина на светлината, ама со дигиталниот и немам гајле, а со живин проверка на 20мин да знам дали овој е 100% точен :D

На Kaetana, M&M, Kitten и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Фала многу, да си здрава и жива, чувам торта :^::*
    http://www.femina.mk/новости/занимливости/ќе-ве-насмеат-илустрации-го-прикажуваат-животот
    Ете сме мајки, верувам дека ќе се пронајдете сите. И да, ние сме супермајки.:muscle:

Последна измена: 9 февруари 2017
    На vitamina и kristina.k им се допаѓа ова.
  5. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Кралици како сте не ви се пофалив за именденот и славата ептен убаво поминавме,скоро сите ни дојдоа синко доби многу убави поклони,играчки алишта пресреќен беше кај нас како и секој ден се будиме во 07ч наутро се спремаме за во градинка тато го носи зверко во градинка во 15ч го зема се чуваат додека дојде мама збеснуваат дома,мама сабајле од како ќе ги испрати раскрева по дома спрема ручек,па оди на работа од 12ч до 20ч смената ни остана таа сега за сега сметаат дека нема потреба од прва ќе видиме понатаму,периодов ми е крш детето не си го гледам ич додека да дојдам биднал 21ч он заспива во 21:30 прееска доаѓам дома да го видам да го погалам прво почна да ме кара да вика на цел глас смешки е :D кај ци ти еел ден мами после готов паѓа за спиење ми вика мами носи ме нани мене,ама ќе издржиме машки мораме,инаку за темеперамент не сакате да знаете каков инат е се мора да биде како што намислил он во градинка ми викаат се кара со сите не дава играчки,не дава никој да го пипне опасен е цел на мама :punch: праведен е многу ист како мене додуша карактерот му е цел на мене,се караме се учиме како треба како не ама кога слуша кога не слуша сега и помалку ме гледа со мене е разгален до немај каде, да се живи и здрави само ќе си ги воспитаме само смирено со многу љубов и гушкање ќе биде,сега се одјавувам утре не чека напорен ден,а викендов се спремам за кафе со другарки и кино имајте убав викенд :inlove::inlove::inlove:

На Kaetana, K.Mari4ka, snegulkata и 12 други им се допаѓа ова.
  6. dade123

dade123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    1.184
    Мајки дајте ми совет, не можиме никако да спиеме, веќе два месеци легнува во 5-6 сабајле, а јас од 8 сум на работа, не легнувам ич. Душата не ми можи појќе, не функционирам ни на работа ни дома, секако пробавме не сака никако да спие :(

7. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Како легнува во 5-6 сабајле??

8. dade123

dade123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    1.184
    заспива на полноќ и спие до два сатот и толку е спиење, од два до сабајле до 6 не легнува никако, и јас немам време да легнам пошо се спремам за на раб и поминало времето.
    со ова темпо барем ослабев хихиих:lol:

9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.607
    Допаѓања:
    76.837
    А кога ти спие преку ден и приквечер? Да не спие многу тогаш, редот е помешан може.. Прашај во темиве за совети, да не одиме тука оф топик...

10. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Испробан метод за колку толку преспиена ноќ - бебе во кревет со мене, ми спие на раце цела ноќ, мрднам ли да станам оп се буди. Не е решение, ама некогаш тоа е едонствен излез. И воведи оброк пред заспивање :?:. Ај за слабеење линија има начини:lol: ама за слабеење нерви е ова а тоа е лошо :(
    Пробај мила со тебе да спие

На Mari* и M&M им се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.607
    Допаѓања:
    76.837
    Добро утроо :) Леле вчера му читав сликовници на синко и јас со него заспав во 10 :rofl: а си реков да заспие да земам да се депилирам, бањам и ништо од тоа :D Инаку тргна пак во градинка, еве од 9 до 11 ке биде денеска :) Па ке земам машинчето сега да си ги средам нозете, само од машинка не ми искачаат внатрешни.. од депилација со восок минатиот пат секое влакно ми беше внатрешно (facepalm) Кога ке се наежев надвор од ладното цели нозе ме пецкаа :D Многу ми фали вака кога сум без него, односно многу го мислам како е, дали плаче :doh: И така еден поздрав, одам јас! :*

На Kaetana, irenadaniel, K.Mari4ka и 15 други им се допаѓа ова.
  12. stilas7

stilas7 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    694
    Sin na majka:D

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.607
    Допаѓања:
    76.837
    Еден, единствен :D море после последните пати во градинка кога повраќаше од плачење, кога го зимав деформиран од плачење подуен цел и тоа како го мислам... ама мора да се научи тоа е..

На stilas7 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.874
    Допаѓања:
    142.067
    Zdravo majki,
    Nenam pisano odamna:)Ne deka vi falev so moite "gluposti":):)
    @Верче4 sreken rodenden so zadocnuvanje,samo ubavini da te pratat vo zivotot.
    Jas eve doma.Trgnav so trgnav na rabota,bese plan svekrva mi da prasa za uste nekoe vreme neplateno(ne prasa),ona trgna na rabota.Pa ajde mm doma i on da sedi so nea nekoja nedela.Sedese 3 dena i my se javia od rabota-moral da se vrati na rabota(naredba od shefot:().i na kraj ostanav jas da sedam doma.Malata ja nosime vo gradinka i place celo vreme .Denes ostana 1 saat i celo vreme placela.Koga izleze crvena cela ,place,zajduva.Edvaj se smiri duri doma:(:(:(.I sega ako se navikne ke se vratam na rabota ako ne ke si sedam i ke bidam "domakinka":?:Ne deka e nesto strasno toa ama pusti pari bre :(
    Inaku dodeka ja cuvase svekrva mi dobro bese ,samo imase nekoi ispadi sto mi go krevaa pritisokot(facepalm)Iako mnogu pati i imav kazano NE za smoki ,se vrakam eden den od rabota i mi vika da ti kazam i dadov 2-3 smoki na malata(facepalm).Rekov ne trebalo,kazav da ne davas,ne daj boze moze i alergija da se javi."e de golema rabota,nema greska alergija ke se javelo" bese nejziniot odgovor:@:@Drug den se vrakam i dala kasa i mi vika golema teglicka sliva .i rekov sluva nemame gol.teglicka .odgovorot nejzin " pa sto sum i dala da jade" .Borovnica i dala.pak rekov ne trebalo,dr.mi rece botivnica od 1g.Odgovorot "e de de golema rabota,ne i nisto".
    Ja cuvase da,fala i.Ama inat neviden.Ne prifakja nisto sto recam kako majka.I zatoa najdobra opcija e gradinkata.Tamu poveke ke me poslysaat za nesto otkolku doma.
    I taka majki,se vrativ na sekojdnevieto.Iako i od doma rabotam po nesto za firmava ama ne e toa ...
    Ajde da se nadevame na najdobro.
    Ubav den

На Kaetana, Верче4, K.Mari4ka и 12 други им се допаѓа ова.
  15. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.874
    Допаѓања:
    142.067
    P.s. imame 2 zapcinja na povidok :):):):)

На Kaetana, slobodka, Верче4 и 9 други им се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.607
    Допаѓања:
    76.837
    Официјално излезени или сеуште не? :)

17. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.874
    Допаѓања:
    142.067
    Samo ednoto malku grepka i se gleda.uste malku pa oficijalno:)

На K.Mari4ka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.607
    Допаѓања:
    76.837
    Чим гребка, тропка со метално лажиче значи е официјално забче.. :) Нека се редат белички како бисери :)

На Kaetana и flower30 им се допаѓа ова.
  19. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.943
    Допаѓања:
    153.165
    Dobro e denes fala bogu nema ccel den kaceno. I eve se glupira besnee doduse i vcera vecerta zbesna. Sega imame nova moda, yspivanje po 2,3 saati. I se spie ama gospogata si besnew si igra na spalna dodeka ne papsa a bogami i jas. Vcera na cela maka i ja iskarav na kraj pa demek se smiri i sama na pernica zaspa prv pat. Ama posle 2 casovna borba. Eve ja i denes ista pesna. Ne mi e za drugo nemam vreme so golemono da se vidam. Mn mi e zal ne mu posvwtuvam vreme i vnimanie i mu se odrazuva toa na odnesuvanje. Moram nekona dr taktika so malava da fatam, celo slobodno vreme ona mi go okupira. Porano barem ke zaspiese em rano em brgu zaspivase pa si igrav so nego. Neznam sto da kazam :(

На Kaetana, green.eyes, joy1 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.874
    Допаѓања:
    142.067
    @mariz fala:)i grepka i tropka:)a od denes pocnuvaat i poveke da se gledaat

На Kaetana, Sunshine_1979, Lorins и 3 други им се допаѓа ова.