Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

@mariz со помин нека е,и брзо закрепнување.Ќе биде се во ред голем е Господ ќе му го донесе на Тео татичко дома жив и здрав. :hug:

mariz likes this.
  2. irena.1

irena.1 Форумски идол

Важно во моментов не е во животна опасност. Сигурно е претерано исплашен затоа ќутел. Ќе се среди. Абе мажи, бог да чува. Уште кога им збори човек се лутат.
    Татко ми пред некоја година доживеа повреда на работно место, па следеше тешка операција, животот на конец му висеше. Само јас знам што се поминував чекајќи пред врата. Тешко е многу.

mariz likes this.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Abe on dobar deluvase, ne e strasno do tolku za nego, strasno e za testisite. Momentalno traela operacijata se slusnav, kje mi javat koga kje pomine. On povekje bese isplasen od anestezijata otkolku od operacijata, deka bese jaden nemozelo celosna moralo spinalna, a mora itna operacija za da mu spasat testisi, ili edniot samo vrska nemam vo panika bev mnogu, zaboraviv i se sto kaza doktorot :/

4. ines.h

ines.h Популарен член

Mariz so pomin neka bog da go cuva

mariz likes this.
  5. alana

alana Популарен член

Со помин нека е @mariz. Веројатно е исплашен што ќе биде свесен за време на операцијата. Секој би бил.
    Ви посакувам без последици да е само и се најдобро да испадне.

Last edited: May 19, 2016
    mariz likes this.
  6. Mariangel

Mariangel Форумски идол

@mariz te gushkam, se ke bide dobro ke vidish :*

mariz likes this.
  7. M&M

M&M Форумски идол

Dobro utro na site.
    @mariz se nadevam deka se ke bide vo red i ke bide dobar soprugot.
    Stanavme so bebce vo 7 golemono uste spie. Nesto mi e nervozno malovo i nokeska a i eve sega posle stanuvanje non stop bara da cica a bas vcera i vecerase ne deka bila gladna. Najverojatno se zabi. Tolku mnogu se budese a bas koga trebase da poe antibiotik se uspavme i go zakasniv 1 saat. Ke mora alarm vecer da namestam.
    Da se docica pa da si svaram kafe
    Ubav den na site

8. Natasha2012

Natasha2012 Истакнат член

Dobro utre!:coffee:
    @mariz posakuvam brgu zakrepnuvanje na tm. Se nadevam deka operacijata mina vo najdobar red. Gospod da mu pomogne se da bide bez posledici.
    Nie inaku sme kaj majka mi, bebus ic nespiese ko sto treba. Najverojatno krevetceto ne mu godi. Vecer ke si odime pa doma vo negovo krevetce ke spie dobro. Deneska sum lezarno nekako, ama kaj majka sum. Bebus eve go si laze I jas na zemja so nego kafe pijam i go pazam da ne stave nesto u usta.
    Tuku vie kako ste? Kako gi podnesuvate ovie cestI promeni na vremeto? Nemam nekoi glavobolki, ama custvo na mrzovolnost bas mI se javuva. Nesakam takvo custvo. Aj dodeka ne sum pocnala da mrcam da otidam da se sredam pa valjda ke mi se smeni too bezveze custvo.

azelea, mariz and coconaut like this.
  9. coconaut

coconaut Популарен член

Dobro utro I od mene. Stana bebeto vo 7 ama go prezaspav pa raat so mm si pievme kafica pred da odi na rabota. Jas od vcera pocnav so pripremi ke setame 4 dena na vikend, prv pat ke go nosime na pat, pa ke vidime kako ke pomineme. Malku vremevo zeza, ama se resivme veke da odime. Inaku sinko mnogu saka vo posledno vreme da gleda tv, pa se cudam od koga vasive pocnaa da gledaat? Ke go krenam vo race I gleda, a koga sedam na krevet se zveri so glavata nakaj tv, ponekogas diri I vika, pee, guga, celiot skoka od radosti koga e pred tv :)

10. Natasha2012

Natasha2012 Истакнат член

Interesno im e da gledat vo TV. Mojot projavi interes za TV okolu 6mes.ama kaj mene TV ne se uklucuva preku den,poveke pustam muzika I Cd so prikazni,a koga ke Im pustam na golemite crtan togas go zabelezuvam kako ke pogledne vo TV, pa vo batkovcite i celiot ripa od radost posebno ako us pat ima komentari od strana na batkovcite.

alana and coconaut like this.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Dobro utro :) Dobro bilo se fala bogu i najverojatno nema da ima posledici, izgleda se dobro i dvata testisi, mora da se dobro uste dve deca imame vo plan :P malku podobro sum, uste da si go slusnam i najdobro kje bidam, kje odime za nekoe vreme da go vidime. Se nadevam i kje go pustat pa da si go cuvam, galam domce :) sto mi e krivo pa rabotese jas go karav, bese do wc i od prozor od terasa baknez mi prati a jas ljuta, po 10min se sluci toa i bez da mi kaze gore se kacil kaj tatko mu, jas slucajno gi navecekav vo hodnik, kje otidea bez mene vo bolnica... Sinko cudo spie uste ne stana vo 7:30 :D

Mi-Ma, galapce, sunshine2015 and 16 others like this.
  12. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

@mariz има ли вести, како е мт?
    Посакувам брзо оздравување!
    Ех жени првпат по три месеци имаме со беба непроспиена ноќ, кутрото се затна во носето не може да дише, се разбуди во 4, си игравме до 6, чистевме нос и сега спие! Незнам дали прифати од дада ѝ некоја вироза оти и она е иста, носот- чешма или и двете ги наладив со попладневните прошетки! Ама и јас незнам како да испазарувам ако не приквечер, се ближи крштевката, обврски еден куп а мм си доаѓа после 6 од работа и тогаш одиме надвор туто комлето сите оти сами сме тука, нема од кого помош да очекуваме!
    Ќе ја носам после до матичен, викенд е пред нас да не стане поозбилно!
    А за тема свеки, и мојата не е многу за фалење, и јас избегавам контакт подолг од саат- два, барем кога се може ;) инаку мојот респект го загуби кога не дојдоа на мекици за бебето(10 години го чекавме), ние спремање, кафана 60 души гости а госпожата нозе ја болеле, уморна била и не дошла...ццц дента си поканила, си имала гости и многу ја измориле, абе после ми се пренамага колку и значела фамилија :envy::@!!! Туку жени ај убав ви ден, одам едно каВе да си направам :)

galapce, Sweetheart87, mama89 and 2 others like this.
  13. azelea

azelea Популарен член

Добро утро,еве ме и мене како удрена со мокор чорап сум од сабајле,глава ме боли,незнам од што дали дека се будев и ја покривав малата,леле луѓе многу немирно спие,се врти го собира ќебето,па некогаш сама го фрла и се е одкриена,а јас жива ненаспана од што спијам на штрек за да ја покријам инаку овие денови за чудо си спие по цела вечер,па и сама се успива во креветчето,не сака кај мене:),мене па сега мака ми стана,сакам да си ја галам кога се успиваме:D.
    @Natasha2012 и мојата кога одиме кај бабите не спие баш убаво мада и таму имаме креветче ама не е како дома,инаку и јас сум ептен мрзоволна од времето,неможам да се изналежам
    @M&M,штом се буди и ти бара да цица сигурно се заби во прашање,а и од што не и е добро,ние до минатата недела пиевме антибиотик и навечер во 1 аларм наместивме со мм,и така две недели по ред,ама добро се среди.А тебе колку ти се разлика дечињата?
    @mariz ,мило ми е што се добро заврши,сега малку пушти душа
    Поздрав женски,мене ме чека еден куп работа на биро,се читаме покасно:*

galapce, mama89, M&M and 3 others like this.
  14. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Добро утро и од мене.
    Ние наспани и одморени се подготвуваме за појадок и денот може да започне.
    Син ми, да не го урочам, супер е.
    Носето послабо му тече, помалку кашла. Апетитот и желбата за течности се вратија во нормала.
    Јас и бебушка сме исто супер. Мама гледа редовно и здраво да се храни. Се почесто чувствувам како претка. :)
    Овие денови вистинска пролет, конечно почнавме да излегуваме воздух и сонце да не фати. Денеска детето во количка и на прошетка.
    Идеја за ручек немам никаква, предлог? Вие што ќе готвите женчиња?
    @mariz како е сопругот?
    Се надевам дека се е во ред.

Едит: Додека напишам пост од мобилен денот отишол.
    Сега читам дека се е во ред. Многу ми е мило. :)

galapce, mama89, azelea and 1 other person like this.
  15. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Здраво мамички,ние станати од 7:15.Синко појадуван,јас кафе пиена.Сега тој спие,му ставив да му се прави јадење и зедов јас да каснам да не сум без ич.Од денес ќе пробам да му давам зеленчукова каша ко ке стане од прво преспивање.Некако почна целосно да ги одбива,или баба му не е доволно упорна за да го залаже и нарани.Бидејки зеленчуковата каша ја јадеше после второто преспивање а јас тогаш сум на раб па се ранат со баба.Ќе пробам од денес вака да видам како ќе биде.

FB_IMG_1463734175294.jpg

galapce, mama89, alana and 3 others like this.
  16. eleni27

eleni27 Популарен член

@mariz се потресов кога прочитав. Се е во ред, така? Сега ти треба да бидеш силна и стабилна, да не се плашиш (да не покажеш дека се плашиш) мажите се многу осетливи кога се болни. Посебно кога мораат во болница. Ова од искуство ти го кажувам.

Јас мами, еве на работа. Работам 8-|
    Синко дома со баба. Нели прооде, ама душа мала се плаши, само бара за нешто да се фати, вчера дури за косата моја се задржа :rofl: Снаодливо дете мое, цело на мајка :clap:
    Иде викенд, со последни сили сум денеска на работа. Времево ме утепува. Незнам за вас, ама ич не ги сакам овие промени. Викендов најавија :rain:, па ќе си седиме домче, којзнае дали ќе фатиме некој зрак, бар точачето да го повозиме :lol:
    Утре планирам на фризер, сакам да се средам малку. Ме фати желба за некоја промена:emo:. Ќе видиме, или косата ќе ја средам, или ќе си купам некое парче облека.
    Викендов ќе месам кифли и ќе направам нешто благо, па ќе ве почастам. Ако не бидат кифли, пица ќе биде :pizza:

galapce, Natasha2012, mama89 and 9 others like this.
  17. mariz

mariz Форумски идол

@eleni27 , @Jagoda123 dobar e, deneska ili utre kje go pustat, vika deka ne go boli, kje miruva doma edna nedela, uplav imase od operacija, a celosna anestezija ne smeese i mu stavile spinalna i mu dale nesto da se opusti i si zaspal. Se naspal ubavo rece, daj boze deneska domce da si dojde, kje si go cuvam jas :) Sinko napnat e, me polude place i odi po mene za vo race, dali osekja deka ne go videl povekje vreme neznam... Edvaj se najadov, lapni goltni stomak me boli sea :D

Mi-Ma, Natasha2012, mama89 and 7 others like this.
  18. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

@mariz мило ми е што се поминало во најдобар ред.
    Ете не и нас со синко од сабајле нешто со расположение средно жалосно. Ништо не му се угаѓа, ниту играчки сака ниту ништо, а и време надвор пак лошо.
    Завчера на матурската цело време плачеше, прв пат таков да е. По колата спиеше и кога стигнавме се разбуди, па дали од што не се доспа и одеднаш гужва, абе цело време плачеше, ништо не видов од матурската. А дома кога си влеговме одма друго дете, се заигра, почна да си зборува на негов јазик...цц.
    Одиме да си играме и пееме, малку да се расположеме :music::dance:

Natasha2012, mama89, alana and 3 others like this.
  19. awl

awl Популарен член

@mariz со лесно да поминете се. Некогаш се каеме за зборовите, ама па со добра намера си го карала... Битно е се добро да се заврши, чувај се ти за да ги чуваш двајцата твои јунаци.
    Јас немам новости, станата во 6, бебе градинка, по куќа да се среди...
    Ако не чита некој без деца ќе си рече пензионери сме - временска прогноза, јадење, чистење, шетање :))))

Убав петок!

azelea, alana, Natasha2012 and 4 others like this.
  20. Smizzy

Smizzy Популарен член

@mariz жал ми е за мт, но еве гледаш дека се ќе биде во ред, сега деновиве галете се сите тројца, и друг пат кажи му да те слуша, знаеме ние жените што збориме. :)

А јас еве "спиена" 9 часа, станата жива ненаспана, ми фали цврсто да заспијам, вчера дури осетив дека и притисокот изгледа ми е спаднат. Многу уморна се осеќам, а синко не ме штети ама ич. Барем времето да беше поарно па да шетнеме негде, вака по цел ден само од соба во соба вртиме.

azelea, alana, Girl-Rabbit and 5 others like this.