Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Hello dami. Nie denes bevme na edna sredba od grupa za majcinstvo i doenje, familijarno so decata, mnooogu decinja imase, igraa, luduvaa, imase edna devojka koja gi zabavuva pa se iznatrcaa ahh so ubavo si pominavme, pa imase lotarija na kraj i op si dobibivme cistenje so kirbi pa utre kje se javam da prasam sto potocno vklucuva nagradata :)
    Taka pomina denesniov den.
    Od utre jovo na novo, pak istoto.

Inaku da ve prasam kako ste so odnosite so vasiot partner, bez razlika dali imate ili nemate poteskotii vo brakot, a nema nikade idealno da e se, dali e ist odnosot kako pred da oformite zaednica, da dobiete decinja ili se smenija rabotite?
    Kaj mene se promeni mm, ne bese vakov kakov sto e sega; nervozen, lut, pod stres non stop itn....

На ♡BuBaLe♡, Lorins, green.eyes и 8 други им се допаѓа ова.
  2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.978
    Допаѓања:
    327.561
    нас децата не зближиа @kallias .Не очекував дека мм ке биде до толку грижлив како родител.Уште додека бев бременс идеше на сите контроли со мене.На порагај чекаше пред сала.Стануваше ноке со мене кога бебето плачеше.Таков и остана.Сега он ја чува малата до два а јас одам на раб..после се менуваме.

Место јас него он мене ме смирува кога ми се спојуваат жиците.Ми збори да сум трперлива,смирена.

кавги секогаш ке има де за ситници,уморни често и двајцата знаеме да си кажеше нешто што не треба ама брзо поминува.

На ines.h, tina-63, Kitten и 18 други им се допаѓа ова.
  3. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Тоа е неизоставен дел во спиењето
    И како шлаг на сето тоа кога ке ми дојде влице со газето полно со каки :^)
    Аа и да не заборавам кога се буди ме фаќа за коса и со сета сила ме корне :!:

На alana и TutiFuti им се допаѓа ова.
  4. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Bas ubavo stom taka, mi se dopagja taa grizlivost ne samo kaj tebe tuku i kaj povekje drugi parovi sto gledam, jas za zal go nemam toa i mnogu mi fali, mi falat mnogu raboti od negova strana, a gi nema..... :(

На alana, ♡BuBaLe♡, M&M и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Добар ден мами. Денес работна недела. Цел ден рмбаме, дури и прозори избришав. Малку шетнавме надвор и после дома работно.Ама затоа вчера мм имаше мајстори, јас детето кај мајка ми и му ја летнав во шопинг. Сити мол и рамстор ги превртев.:rock: после се прибравме на ручек кај моите. Мм вика чекај да прилегнам цел ден со мајстори бев, викам а јас бе што да кажам 100 продавници свртев :rofl:. Ај прилегнавме да поспиеме таму.
    @M&M се е индивидуално до детето. Јас не се сложувам дека е за цицање. Има деца што се на ад па се будат ноќе многу често. И моето цицаше до 17 месеци, па такви епизоди ноќе сме немале. Знаел да се разбуди понекогаш, ќе го земев до мене да цицне и си продолжуваше да спие.
    За мм сум пишала дека сме еднакви во донаќинството навистина. Моментално тој дури повеќе. И за детето исто. Сам го чува, му спрема јадење, го рани, бања, заспива, шета. Јас работам и втора смена па сами се чуваат. Се вади што ме остави трудна одма :rofl:. Он вика се докажувал за на трето да сме оделе. А за карање си се караме повремено. Баш пред некој ден, ама ние кога ќе се спукаме баш е јако. И не му зборев цел ден и другиот ден, ама после морав да му се јавам на работа за да испазари во аптека на враќање и така тешко е лутина да држиш кога тековните работи си течат.

На ines.h, Kitten, ♡BuBaLe♡ и 12 други им се допаѓа ова.
  6. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.667
    Допаѓања:
    37.469
    Nie si dojdovme na gosti pri majka. Sega barem kafeto imam so koj da go pijam,uz muabet. Decava se nemirni do beskraj. Golemiot si ima svoja zanimacija,malive mu se pletkaat,pa celo vreme se dovikuva necie ime. Decava od brat mi si imaat svoi naviki,edniot na tablet,drugiot na lap top,sin mi celo vreme po zemja si vozi kolicinja.
    Za odnosite so soprugot,komotno mozam da kazam deka celosno se smeni od koga se zedovme,a uste poveke od koga se rodi sinko. Mozebi ne vo odnos da pomaga,da se pravi i toa sto ne e,no mnogu e povnimatelen,sekogas bara slobodno vreme zaedno da se pomine. Veruvam deka od kako ke si dojde uste poveke ke bide posveten na nas,uste sega se poznava :).
    A kavgi ke ima sekogas,ako ne se skarame kako poveke ke se sakame?
    Samo sto,kaj nas karanicite traat dodeka da legneme,posle se se zaborava :)

На tina-63, ♡BuBaLe♡, Mari* и 9 други им се допаѓа ова.
  7. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.955
    Допаѓања:
    153.344
    @irena.1 i jas mislam deka e do deteto. Sin mi cicase do 10m a se budese mn dokaj 1.5g. Vo sekoj slucaj nemozam sega da ja odbivam em ne sakam em nemam sili treba da se spremam i psihicki i fizicki.
    Inaku odnosite so mm nie se gore dole isti kako porano so toa sti nemame mn vreme sami da pomineme. Nekigas od umor ne ni se pravi muabet a koga ke se zamuabetimw nesto decava ne prekinuvaat :). Ne e tolku od decata i dvajcata imame rabota sto ne iscrpuva maximalno i koga ke se pribereme i na dvajcata ne ni se zbori mnogu. Mislam deka ednas imam spomnato poveke si zborime preku skype na rab nego doma :)
    Inaku pomaga ama moze i malku poveke. Idsekogas si bil tip na covek sto saka koga e doma da si polezi a i sega kolku i da sme u haos gleda pak da odlezi malku, jas recisi ic. Vazno mu e zal i ke stane ke rece daj nesto da napravam ne si zastanata cel den pa ke sredi kujna ili nesto. Za nekoi raboti sama sum si kriva. Ni za prvoto ni za vtoroto nekako ne go ostaviv da se spravuva so niv navecer da gi sreduva i zaspiva mozebi zatoa sto cicaa i dvajcata. So sinko nekade posle 2, 3g nema gajle ama dodeka se bebinja ke gi poigra ke gi pocuva malku no nikogas ne prevzel celosno obvrski ili cel den da ostane sam so niv.

На ♡BuBaLe♡, Mari*, Lorins и 3 други им се допаѓа ова.
  8. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.877
    Допаѓања:
    142.125
    Majki aj kazuvajte sega kaj da baram ineresni fustancinja za rodendrn na malava? ni se blizi rodendenot pa da se spremame

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  9. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.209
    Допаѓања:
    10.127
    Пред да станам мајка ретко бев исплашена, сега се плашам секој ден од различни работи:sweat: се започна првиот ден кога си дојдовме дома од болница прво ми беше нереално што во мојот кревет имаше едно мало преубаво бебе. Откако се навикнав на нејзиното присуство ме удри една депресија поради прашањето што ми ѕвонеше во глава- како ќе живеам ако и се случи нешто?! Еве и после година ипол секој ден се борам со моите стравови, меѓутоа мислам дека низ тоа поминува секоја мајка.

На SofiMar_, ♡BuBaLe♡, Mari* и 12 други им се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.130
    Допаѓања:
    221.373
    Недела. Нема ден поемотивен, приспивен и депресивен ми се чини. Ко за беља и дететво цел ден оркестри ни приредува по дома. :doh:
    Ужас сме..
    А добро почна ама лошо завршува.
    Очи ми капат на надолу, дремнам па се свестам па одам се мијам со грч ладна вода како за утеха дека ќе се расонам ама не.
    Згора на се имам толкаво гадење и повраќање што не можам очи да дигнам.
    Ај ќе биде подобро :^).
    Утре понеделник, кажуваат повисоки температури и сонце, па може ќе не огрее и нас.

На ♡BuBaLe♡, Mari*, Lorins и 4 други им се допаѓа ова.
  11. H&J

H&J Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    1.337
    Јас само што го заспав малото ама ли ме измачи, го оставив на час и половина на чување кај баба му и дедо му уште кога сме излегле со мм почнал да плаче а заспан го оставив кога се вративме уште си плаче ме виде мене и се смири...хаха изгледа ке си имаме маки со оставањето кај баба и дедо ( а свадба правиме за неполни два месеца како ке е нз како што сум нервозна многу богами се плашам) Инаку и бебчето многу ми се плаши се буди со чуден плач :(:( Сега одам и јас да одморам малку сигурно за кратко ке е :D:D Ама ако веќе се навикнав па и не ми е толку тешко кога можам преку денот преспивам по еден час со него.:muscle: Позд и лека ноќ на сите :inlove:;):*

На ♡BuBaLe♡, Mari*, Lorins и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Ubavo sto spodeli @MissDior za tvoite stravovi.
    Jas mislev deka samo jas imam takvi crni misli vo glavata, ima periodi koga sum opsednata so toa i postojano mislam sto ako mu se sluci nesto na sin mi, nekoja losa bolest (skraja da e, nejkam ni da gi spomnam) ili mi se sluci nesto mene pa da ne mozam da si go izrasnam deteto.
    Na momenti si velam aj barem da e pogolem da ima spomeni od mene (facepalm):$

Vo vrska so mm, e preterano grizliv za deteto sto duri i me nervira.
    Ne deka ne pomaga, nekogas tolku se mesa sto mi odi na zivci a i plasliv e pa me vadi od um.
    Koga sinko e bolen toj e po bled od nego, ne spie i non stop e nad nego, ako padne veli lele srceto mi prestana sto ako mu bide nesto (facepalm)
    Kako na mene da ne me boli srce sto se udrilo pa i toj mi e kapak.
    Takov si e covekot ima zajcko srce :lol:

На Girl-Rabbit, kallias, ♡BuBaLe♡ и 10 други им се допаѓа ова.
  13. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    1.859
    Денес денот ни беше планиран за шетање ама ништо од тоа ладно беше па така си останавме дома мм направи пастрмајлии. Околу бебето многу ми помага заедно ја бањаме, ја чува, ја заспива се што правам јас знае и тој и со големиот бато си игра така е за сега.

На ♡BuBaLe♡, Mari*, Lorins и 3 други им се допаѓа ова.
  14. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Добро вечер мајки :hai:

Да пишам некој ред вака полноќно пред спиење.

Конечно го однесовме малиот на вакцина, после толку одложување. Нема температура досега, се надевам нема ни да качи. Иако ми рекоа дека ако обично качува најверојатно ќе има и сега, јас си се надевам дека ќе биде исклучок :)

За помош, многу ми помага сопругот. Не морам да му кажам нешто посебно да ми помогне, или сам прашува, или па почнува сам да помага без да праша :D Односите ни се уште подобри од пред да го имаме синот, од секогаш сме биле блиски, сега сме уште поблиски. Секогаш сме си поддршка еден на друг, рамо за плачење, и најдобри другари. Кавги секако дека има, знаеме и по неколку дена само „службено“ да разговараме, ама тоа од инает кој прв да попушти ]:) Инаку и кај двајцата бргу поминува лутината.

И пак ќе си легнувам со мачнина во стомакот :|

Лека ноќ на сите :*

На danichap, apple12, ♡BuBaLe♡ и 7 други им се допаѓа ова.
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.130
    Допаѓања:
    221.373
    Сум пишувала многу низ форумот за маж ми и не ми е проблем пак ќе пишувам не се срамам да се искажам колку голема љубов ми е, подршка, поткрепа и спокој во животот.
    Се караме и ние, има денови кога избувнуваме и двајцата за небитни или битни работи, викаме урламе на сет глас, се празниме и продолжуваме напред. Не држиме лутина многу а ниту пак инат.
    На крај од денот секогаш се гушкаме за добра ноќ и заспиваме повторно како ништо да не било.
    За еден брак важноста на самиот поим е подршката, разбирањето и компромисот пред се.
    Не смееме да мислиме само на нас.. не сме сами. И секогаш е потребно да се изрази компромис за подобра иднина и баланс за животните проблеми и потреби.
    За мене тој и детето ми се едно се во животот, големо се.
    И ако речам можам без него ќе излажам сигурно знам, знам дека не можам и секогаш отворено му кажувам се што мислам и што не мислам, се празнам, плачам, се смеам и понекогаш пејам :) никогаш не преќутувам и не лицемерам.
    Мислам и затоа сме премногу блиски еден со друг и затоа бурно понекогаш реагираме и се расправаме.. но тоа е животот.
    Од тежок потежок понекогаш, а ако немаш рака некој да ти подаде, уше да те ислуша за све живо и диво и очи да те погледнат, се е џабе.. сам си.
    А самотиата страшна е.
    Ми помага за се, буквално за се. Никогаш не рекол уморен сум, не можам, не сакам.
    Секогаш работиме се заедно. Што не било секогаш така ама денес како денес после се така е и сум горда на тоа.
    Како го мести креветот подобро и од мене, домашни обавези о буквално се околу детето. Никогаш не рекол "на земи го плаче" или слично, и да плаче го думка и чека да станам.
    Иста сум и јас кон него.
    Имаше и желба за име, па му ја остворив и прифатив ради нас, ради него и се што направил за нас.
    Често пишувам за него .. и че пишувам бидејки заслужил од срце.
    Нема друг човек на светот што може да ми пружи онолкава љубов и поткрепа колку него.
    Ми треба..:inlove:

На eleni27, Asteri, kelebeim*** и 22 други им се допаѓа ова.
  16. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.857
    Допаѓања:
    34.218
    Добро утро беба нана мама р будна неможе да спие цела ноќ...еве веќе светнал денот па и јас да шарнам нешто.
    Синко сеуште кашла и е со растечено носе,вчера колку ради реда касна малку од кашичките,за денес ќе видиме како ќе биде ќе одиме до матичната.

Читам помош околу мажите еве сега додека беше мм тука јас за се нешто му викав ,,како демек јас се знам " но знам дека грешев, тој често ми пррмолчува но кога ќе се скаравме и цело мало ќе може да не разбере дека се караме. Но се тоа е последица од што тој не беше од самиот почеток со мене кога се роди синко.Таман се навикнавме и си ги распоредивме работите кој што да прави тој повторно замина на работа . Мака е голема.
    Сепак многу си го сакам и ос голема помош ми е,ако речам дека можам да живеам без него ќе излажам.Тој и син ми се моето се во животот.

На Kaetana, alisijad, Monella и 3 други им се допаѓа ова.
  17. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.248
    Допаѓања:
    148.729
    Добро утро.
    Не знам како вам ви било ама денес се утепав од плачење на вакцина. Ја примаше Тино шествалентната и мн плачеше, едно жално фациче, се испопотресов многу...
    Знаете како е...
    Инаку сега за сега е добар, јас ни јадена, ни пиена, ќе одам едно кафе да дрмнам зашто ќе се онесвестам од притисоков.
    Убав ден на сите.

На Kaetana, Lorins, snegulkata и 5 други им се допаѓа ова.
  18. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    1.859
    Добро утро... Денес на вакцина бевме шествалентната ја прими, прво не испратија крв да и земат е таму се утепа од плачење а после на вакцината малку поплача. Сега и дадов далерон сируп и лепенка на ножето и залепив за температура, дај боже да нема реакција многу ми е страв. Одам да варам кафе кој е за нека повели.

На Monella, green.eyes, ♡BuBaLe♡ и 3 други им се допаѓа ова.
  19. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.857
    Допаѓања:
    34.218
    Те сфаќам потполно како е! И јас плачев со синко но на ниту една до сега вакцина не качи тт и сите ги има примено редовно на време инаку сме 6+м

На ♡BuBaLe♡ и LadyC им се допаѓа ова.
  20. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.248
    Допаѓања:
    148.729
    и јас така планирам, редовно ќе му ги ставам сите, само ммр ќе ја одложам додека не прозбори убаво и не прооди. :)
    Фала ти, ми треба гушка една сега само. Само вие мајки можете да ме сфатите како ми е. :) :*

На Kaetana, Kitten, Monella и 5 други им се допаѓа ова.