Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    @mariz , душичка мила :(. Ќе се оправи јунакот. Нека седи дома со тебе одредено време, здравје, ќе биде и градинката. Иако јас сум поборник за деца да си одат во градинка, не би го однела уште некое време. За хигиената....што да кажам. Секаде е исто. Ти си го видела ова и знаеш, ние што не сме виделе не значи дека не ни се случува зад грб нешто погадно. До сега не сум начекала гадна ситуација, ама никој не знае што се случува цел ден таму. Ова зборам генерално за градинките секаде, и во МК и овде кај што сум.

@danichap , не разбрав само зашто кога би почнала да оди секој ден во градинка, мора цело време некој да е таму? Не е само однеси-земи систем? :)

И јас да се пожалам :(. Ми иде да отпишам сите курсеви, и малиот од градинка, и да не мрднеме од дома. Од 9 саати во градинка, три оброци и една ужинка, ништо не ставил во уста цел ден. Ниту еден залак. Расположен бил, си играл, спиел.... И не е ова првпат. Секој понеделник или ништо не јаде или ептен малку, во вторник некое залче ќе лапне, во среда, четврток и петок генерално ок јаде. За викенд дома супер јаде. И после од понеделник пак исто, и така во круг се вртиме :envy:. Не сум го мерела 3 месеци, за да не си стварам дополнителен притисок, зашто и онака веќе од кожа сум извадена, ама морам да го однесам :(. Здравствено е добар, освен проблемите со петките што излегуваат, друго се е ок.

И тоа мајки, ќе си пукнам веќе :(

На chocolade, azelea, tina-63 и 7 други им се допаѓа ова.
  2. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Ние сме 4+ синко 2 пати во текот на ноќта се буди за цицање, ретко се случува само еднаш да се разбуди.
    Можеби зависи до детето не се сите деца исти, но ме чудуи што ти рекол да ги исфрлиш ноќните подои. Мислам дека е многу мало за да го одвикнеш.
    На моја пријателка детето од старт и е на ад, слабо напредуваше,од 4 мес. воведе и кашички но во текот на ноќта еднаш му дава ад млеко, само не знам количински колку.

На Mari* и Kaetana им се допаѓа ова.
  3. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    A nie obratni. Vo gradinka se so mu stavam se izede, posto jas mu spremam od doma hrana i ovosje i uzinka i se si izrucka. Doma koga se vrati nisto, po nekoja gricka ili cokolado ako ima kje gricne i tolku, a sabota i nedela nisto po celi denovi, po 10 pati kje go molam kje go teram da jade i ednas dali kje posaka, ne znam od sto zivee ova moe dete, srekja vo gradinkata sto se navikna da jade inaku ne znam sto bi pravela.
    Zatoa jas mu stavam mnogu raboti za vo gradinka stom gledam deka gi jade pa kolku jade tolku bitno da jade....

На Kaetana, Lorins, tina-63 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.877
    Допаѓања:
    142.126
    @slobodka @mariz fala vi.vikendot mora da pocnam da vidam kade ima.sakam za malata nekoe stosno fustance (ne nekoe nevestinsko).
    A za mene kojznae kako ke najdam oti se zdebeliv dosta:)kako guma od traktor okolu mene da imam:Dtaka se osekam.site posle poragaj slabeat a jas se zdebeliv:Di sega ke si baram nekoj fustan za elegantno popolneti (okolu stomak) zeni:).
    Denes se gledam vo ogledalo stomakot mi e kako koga bev 4-5m. trudna(facepalm)(facepalm)si jadam priznavam:$

На Lorins, mariz и TutiFuti им се допаѓа ова.
  5. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Zdravo drustvo staro, eve me, tuku sto da vi kazam toa pak toa. I pokraj se pak ne mi e disadno, se vrativme vcera od kaj moite, doma se si e isto, mm vikendov ne se vrati, pa sega edvaj go cekam, tuku utre ke ni stigne hranilkata sto ja kupivme, edvaj cekam cuca da ja cucnam vo neai da jadeeeee. Dr nema, slusam nekoi glupi muabeti u posledno vreme I preku takvo mi e. Kako be mi vrti muabeti kako se prodlabocuval jazot pomegju svekor, svekrva, zolva, a mladinava bila obrazovana napredna. Epa se prodlabocuva od takvi kako tebe, sto koga odat na kafe kaj prijatelka kafeto go pijat so "snaite vo usta" jas koga se gledam so moiteprijatelki od sto imam eden kup muabeti za tie licnosti nemam vreme za muabet. Kako be predda im se ozenat milite sincinja samo za toa pekaat, koga ke se ozenat pa se ljubomorni, pa snaata ne cini, pa vakva e takva e, ne mi e jasno. Ne zboram za mojata gospoza opsto za site. Koga doagja mlada nevesta muabetot e ne sakam muabeti po dr lugje, posle toa sami si kazuvaat vamu ova pravevme muabet. Abe ajde lecete se. Se nesto ne im e vo red, koj den ke im bide koga ke gi zaperdasam site ke im recam koga nemavte snai kafeto so koj muabet go pievte. Ali ajde neka im bide neka im odi muabetot, samo me nervira so se dvolicni.
    Tuku zenski, sakam prosetka, sakam promena, sakam malku sami da sme jas, mm I cuca. Edvaj cekam da se podzatopli I pracec kaj mm.
    U globala toa e toa sto sakav da kazam. Aj sea cao I izvinete za dooooolgiiiiiooottt post.

На Lolipop23, Mari*, tina-63 и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Освен другите предлози провери и во Анжи, имаат и таму интересни фустанчиња, исто и долу во Беверли има неколку добри детско бутици.
    А за тебе ако шеташ низ Бисер, разгледај во бутик Нина - приземје, надворешна страна спрема катната гаража, сум начекувала убави работи за не толку скини девојки!

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    Ние сме кај Др. Билјана (или Лилјана) Мишиќ во уредот, ама искрено само еднаш го имам носено таму. Го носев кај Др. Олгица во Плодност, од ко замина таа, само кај Др. Аница Апчевска. Од неа сум најзадоволна. Ама преглед 800 денари, без крвна слика. Јас па мислев кај Вангел да го запишам, не сакаш кај него? Тие што ги знам кај него, колку толку задоволни се, друг избор немаме нажалост.

На irenadaniel му/ѝ се допаѓа ова.
  8. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Еве ме мајки со тел во рака и бебуш пие млекце синко си игра со багери трактори и коли.Вчера го крстивме бебуш и цела црква дигна од плачење,а другите две бебенца глас не пуштија,немаа ни 40 дена,моево најголемо беше 2 мес.и така сега барем мирно да си спие иако мм не беше тука,но тоа е таква е ситуацијата.Денес бевме кај мајка ми времето брзо летна,но јас си ја имам маката со поголемото оти ништо не става во уста.Му нудам храна,детево плаче,мислиш којзнае што му правиш.Почнав да му давам сируп по препорака на пед со сите потребни витамини за апетит и имунитет,но треба подолго да се користи,киндерленд се викаше мислам,германски некој.Го одведов го прегледа се е ок,крв добра се е ок,а дете не јаде,период било,но еве цел месец е така и повеќе.
    Едвај чекам да помине уште еден месец,да си дојде мм,уф толку ми е тешко,така сама си го израснав синко,сега и ова второво,синковци убави тие ми даваат сила,инаку незнам каде би била.Здравјето е најважно,чувајте се,се друго може да се поправе,забраве или купе.Ајде добра ноќ мајки.

На Sunshine_1979, Monella, green.eyes и 4 други им се допаѓа ова.
  9. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Добро уттро мајки јас денес сум срекна многу срекна ,на моето синче му излезе првото забче точно на 7м и 5дена.Срекен празник ви посакувам.

На Kaetana, M&M, Sunshine_1979 и 13 други им се допаѓа ова.
  10. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Хелоу мами
    Беба сега заспа,се надевам ке поспие подолго да се одморам малце
    Сношти до 5 неможев да заспијам никако
    Таман заспав во 7ипол беба стана и толку од спиењето
    Сега ставив кафе и да се подружам со вас
    Мм со комшиите да помогне околу дрва
    Сношти беше излезен и дојде сабајле,си славел празници човекот :^)
    Некогаш претерува многу,па затоа пак стапуваат на сила 100 години да не прам муабет со него :!:
    Ми се иде да му се изнавикам и :punch:
    Него не гледам решение во тоа,ако сам не е свесен ондак збори што и како сакаш џабе
    Епа мами Валентајн не ми оди од рака ама зато Трифун да го прославиме денес :d:
    @kristince51 да се множат како бисерчиња
    Ние богами сега почнавме да се надеваме дека со роденденот ке ни дојде забче :lol:

На Kaetana, Lolipop23, Верче4 и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Od koga sme so dete samo Ednas mu se sluci da si dojdes vo 3h sabajle taka ubavo go ispeav so ne mu se sluci da mu se povtori pu pu da ne go podrecam :D

На Kaetana, eleni27, Mari* и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Нормално давам слобода и во ред е се кога е во граница на нормала
    Него нервира тоа што ја искористува трпеливоста моја
    Али јбг тоа е
    Сами си ги бираме :wasntme:

На eleni27, Nikita7, girl-miri и 2 други им се допаѓа ова.
  13. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    28.562
    Добар ден мајкици!
    Пијам кафе, па ако некој сака нека ми прави друшто :coffee::coffee::coffee:

Во претходните страници убава дискусија сте развиле - колку помагаат нашите мажи околу обврските за детето. ММ со неговото ненормално работно време многу слабо слободно време има. Главните обврски околу детето се мои, тој кога е тука до нас може нешто да потпомогне, ама признавам не можам многу да рачунам на него. Најголема помош ми е кога ќе ја разшетка малата за јас да потфатам нешто низ дома, евентуално да ја однесе до тоалет да мочка, и навечер тој ја спрема за спиење со миење и облакање пижами. Заедно ја капевме до скоро, сега само тој помага со фенот инаку не ни треба во тоалет. Сам иницијативно никогаш не побарал ете тој да ја нахрани, тој да ја заспие (никогаш нема да успее во тоа), тој да ја искапа... ама па бар не одбива кога барам од него да заврши некоја од тие обврски. Сепак е грижлив и добар татко, тие малку слободни денови ги посветува на нас... малата го обожава па мислам тоа е мерило кое вистински покажува каков родител е тој.
    За шеткањето навечер можам да кажам дека немам ништо против затоа што не е секојдневие и затоа што и јас ете сакам да си прошетам со другарки или и со него некогаш. Воглавном заедно излеуваме, ама и ако излезе со другари некогаш (најчесто со повод), искрено не му мерам време. Ако му било интересно и во 3 нека си дојде, ете до толку сум фер. Би ми сметало ако јас сум секоја ноќ дома сама со детето а тој главен во кафани, ама одвреме-навреме искрено не ми смета. Врската па ете сега и бракот никогаш не ни бил заснован на термини по кои строго мора да се придржувае, најчесто се се оставало на свест.

Инаку малата вечер кај баба и деде на спиење ќе оди... мама и тато ќе слават св.Трифун! Ќе се опијам, мореее!!!
    Убаво денче друшки!

На Kaetana, Lorins, 24.07 и 17 други им се допаѓа ова.
  14. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    @Mari* fala mari i kaj vas pobrzo da izlezat.Ti barem imas so koj da se iskaras i smiris i da e tuka do tebe ke pomine,sto veli baba mi so mm i smeenje i karaanje se ima se,ama vecerta pak legnat vo ist krevet, kolku e tesko koga ne e tuka vo ist krevet...

На Kaetana, Lorins, 24.07 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    И ние кога сме раздвоени повеќе се сакаме :lol:
    Не се шалев за ова :!:
    Нормално дека е подобро арно,лошо,напред,назад тој е :rofl:

На kelebeim***, Sunshine_1979 и kristince51 им се допаѓа ова.
  16. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.669
    Допаѓања:
    37.503
    Sreken praznik i od mene! Koga na viber go prasav mm sto mi kupil za praznikov,ladno mi odgovori ,,Ne go slavam jas toj praznik,tuku drugiot :),, E ajde de,se snajde vikam. Ke se iskupel za 8mi Mart,em ke bide tuka,em vika toj praznik e za vas zenite,majkite...
    Ajde da videme,moze pak ke zaboravi do togas.
    Nie vecerva si odime doma,dosta bea gosti ovie meseci od koga sme sami. Sega utre odime so sinko da nabavime namirnici za doma i strtuvame so cistenje. Ponedelnik e denot D!!! Mislam deka nikako ne pominuvaat.
    Za nokno izleguvanje,mm ima celosna dozvola,zasto toa ne se slucuva cesto,no i nikogas ne e preterano kasno do zori. Toa e taka,zatoa sto imame celosna doverba eden vo drug,jas ne zvonam po tel.da go prasuvam sto pravi tamy kade e,pa zatoa i mislam deka go pocituva moeto odnesuvanje i zatoa ne pravi otstapki.
    Znaci,alkohol ne pijam,ljubov nemam na koj da pruzam denes(osven na poinakov nacin) ne sum partner za druzba denes :).
    Vie imajte si najubav den so sakanite,i ne samo denes tuku i sekoj nareden.

На Kaetana, Lorins, 24.07 и 12 други им се допаѓа ова.
  17. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Mozebi covekot izlegol da slavi Trifun so drugarite, za da go ostavat ovaa vecer na raat :D da si slavi Valentajn!

Da mu prostis na covekot vecerva, greota e, kojznae kako se toci :lol::lol:
    Ako ne e redoven nema potreba od lutenje, moze da se desi.

Neka e sreken denot na vljubenite na site, ubav pomin :*:hai:

На kristina.k, snegulkata, green.eyes и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Му простив сабајлинава :rofl:

На kristina.k, TutiFuti и Monella им се допаѓа ова.
  19. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.963
    Допаѓања:
    153.438
    Dobro vecer :)
    Demek ke si legnev vo 9 nesto me izremetia od rabota pa se rasoniv. Aj nalet sega mi se razbudi malovo pa da ja prezaspijam i legnuvam. Nesto mnnumorna se osekam denes, od rabota doma de izigrav so decava gi legnav edno po edno.
    Eh Mari gledam se lutis vo 3 dosol nisto strasno. Mm m ogu retko izleguva ama.mu se ima sluceno na 2 pati koga ke stanam savajle vo 6, 7 da go nema. Prviot pat me raspameti dur go dobiv na telefon oni od izlaganje si se sobrale kaj drugar ispozaspale pi kauci i se zaboravile. Mu tekov samo drug pat prati poraka da be te mislam ili baram po policija. Posle nekoja godina pak isto mu se desi ama znaev kaj e I kaj dabgo baram. Ama ne se lutam nalet nonstop e doma ioanaka.

На girl-miri, Mari*, 24.07 и 5 други им се допаѓа ова.
  20. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.130
    Допаѓања:
    221.379
    Само да ве поздравам.
    Секодјневие, монотонија, ама слатко е брзо минува време.
    Сепак многу сум помирна и поспокојна во душата а тоа е од љубов, од ништо друго.
    Кога плаче, рика срце ме стега ама тоа е така треба да биде ..
    Поздрав мајки.

На Kaetana, girl-miri, muchacha_a и 8 други им се допаѓа ова.