1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Pa I mene toa mi e go mislan,te mavaat filmovi koga ke se razbudis I vidis go nema.

На M&M и Mari* им се допаѓа ова.
  2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.775
    Добровечер.
    Двете спијат, мераци. Очи паѓаат ама срце јуначко ќе прошкрапа на телефонот некоја минута пред да легнам.
    Денов долг и исцрпувачки, како и секој друг уствари. Денеска мм чул а неразбрал на радио некој празник па со работничките алишта целиот во црнила влегол во првиот супермаркет да купи нешто.
    Еден букет, едно мерси за мене и едно за мајка.
    Му се смеам му викам ти си првиот зет што купува поклон на баба му за св. Валентајн :rofl:.
    Во однос на шетањево никогаш нема испаднато без мене. Секогаш е преуморен па едвај со мене испаѓа а не па сам. На клоци да го бркаш од дома не би испаднал.
    Ми сака душава кока кола, ми сака кафе со кофеин, ми сака свежо цеден протокал...а најмногу коктел:wasntme:.
    Прееска гледав рецепт за ипанема. Еден безалхохолен да си направам барем.
    Таман филмови си правам пред легнување.
    @green.eyes поради фазата на адаптација ми рекоа некој треба таму да седи. До сега одеше само петоци и тоа само по час, колку да си игра. Немаше никаква адаптација и секое одење и беше ново, како во игротека.За вистинска адаптација ми рекоа треба по повеќе часа на ден околу 3-6 недели. А со бебево тоа тешко изводливо:(.
    Туку денеска и купив на поголемата една јакничка од алди. Вечерта дојде свекрва ми ма гости и она спонтано ја купила истата, идентичен модел и боја. :D Плус сошила три пара панталончиња за малата. Преубави.
    И реков и за големата да сошие, зеде мерки па ќе видиме кога ќе стасаат.
    Од една моја вујна имаат и многу плетени елечиња, капчиња, топлинчиња...
    Вакви парчиња ми имаат посебно место во шкафот бидејќи знам дека се правени со многу љубов.
    Очи паѓаат:yawn:

Добра ноќ мајки:d:

На Kaetana, girl-miri, mal.ecka и 24 други им се допаѓа ова.
  3. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    @danichap , не знаев дека мора некој да седи со неа таму :o Овде јас во првата градинка седев само еден ден еден саат, во втората, два дена по еден саат. И толку. Од следниот ден е цело време сам, со тоа што постапно по пола саат се зголемуваше времето, додека не дојде време за преспивање. Мислам само 2 недели му се фати адаптација :?:

Џабе се жалев од малиот, скроз изумив дека петката излегува, дека вакцина примаше.......:( Знам дека ќе се оправи за некој ден. Ама многу криво ми дојде. Цел ден после градинка кенка и се жали на забот :( Аман нека излезе, последен е, да дишеме и ние малку послободно :sweat:

Очи ми се затвараат |-) Кој ме тераше сега да се лакирам, треба да чекам да се исуши (wtf)

Лека ноќ мајки :hug:

На Kaetana, kristina.k, girl-miri и 7 други им се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.637
    Допаѓања:
    76.885
    Добро утро, ненаспани пак.. не повраќа веќе толку ама цеееела ноќ се мачеше, плачеше, се жалеше.. па станавме во 6 и еве сега пак заспа од кога се искака (проливче пак), пак ми подмирисува на ацетон здивот, па му давав електролити со сила со шприц по малку на две минути... Вчера два пати јадеше од цел ден малку, првиот пат се поврати, вториот јадеше три лажици супа тоа не поврати... мешено даска му е, за два дена ослабе детево. Инаку крвна слика блеска, одлична.. само црп покачено 21. Денес уште резултатите од гомцата, ако нема ништо значи вирус сепак. Се му се собра, качи и висока температура и ми се жалеше бо бо дека го боли кај десното увце, вчера видоа дека и тоа е воспалено :( а исто така и ептен подуено непце кај десната 5ка... лева има искочено одамна... Денес да видиме како ке биде, ако не рекоа уште една инфузија...
    Инаку мене подобро ми изгледа зашто завчера не мрдна од кревет цел ден, инаку е ептен брливо дете не седнува... а вчера се врати во форма си играше со сите играчки, цртавме и така :) Се договоривме дека не го пуштам веќе во градинка, бар сигурно не до Септември, а после ке размислиме... Како ми се спие, јас научена да си спијам :D неспиењево нервоза ми прави.. вчера од што бев уморна спиев после ручек од 5 до 7 :D сега на свекрвата ке и го оставам саат време, да одам да упишам семестар на факултет :) Убав ден :*

На Kaetana, kristina.k, Lolipop23 и 13 други им се допаѓа ова.
  5. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    И ние се запишавме во градинка
    Ја имам однесено еднаш на адаптација 2часа,и кога и беше време да си оди се отепа од плачење во меѓувреме ни еднаш не ме побара :envy:
    Мислам така е дека е мала или грешам :wasntme:
    Ке видиме за 2-3 месеци кога ке потпорасне мислам дека нема да е така

На kristina.k, danichap и snegulkata им се допаѓа ова.
  6. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    28.562
    @Mari* Ејјј, треба да си среќна, што такви налутени позеленени фацки ни редиш! Тоа нели е знак на брзо адаптирање, на детево му било убаво и интересно... радувај се! :)
    Ете и јас планирам напролет во градинка да ја пратам мојата (бабата во несвест ќе паднеше кога слушна дека ќе им ја скратам дружбата:x), па ќе пишам како минеме ние со адаптација. Мислам сигурно тогаш уште сто работи ќе ве прашам за градинките....

Инаку денес глава боли, од виното е... ама и имав малце понапнат ден на работа.
    Малата ја собрав од кај баба и сега нанка...

На Kaetana, kristina.k, green.eyes и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Ajde ke se upravite bezgajle samo dodeka se sredi ludilo e. Za spienjeto ustvari za nespienjeto znam kako ti e. Mojava kako nekoj budilnik e od 6_7 obavezno e stanata, sinokja vo 10 zaspa vo sest sabajle si stana, so budenjeza nokjni podoi, koi traat kratko...vecer ke se naoruzam so cajce ili vodicka da probam da se oducuvame od tolku cesto udenje.
    Akosakas pisi lp na koj fax si. Pozzzz

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  8. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Kako be zeni tolku rano vi legnuvaat decinjata? Mene li ne me biva? Duri na polnokj zaspivaat bliznacive. Batkoto spie od 10, ama on e umen decko.
    Nie vcera so golemiot na vakcina, prva revakcina na diteper, mmr ja odlozivme uste malku deka ne zboruva seushte. Jas sum super, se snaogjam podobro od sto ocekuvav iskreno. Me iscrpuva doenjeto.
    Pa i sekoj den po 1 saat so golemiot nadvor. Vo toj saat pazaram, igram topka, trcam po parkcinja i dobivam povici, brzaj, se razbudija. Pa trcam nakaj doma so ranec poln od pazarenje i dete 13kg u race.
    Vnimanie dobivaat site trojca, malite gi zabavuvam so tropki, golemiot so slozuvalki, kocki, slikovnici... Na krajot od denot pak se kritikuvam sebesi za denot sto ne bil sovrshen, deka nekoj placel, deka ne jadel dovolno, za sekoj pusten crtan na angliski...
    Denes raskazuvav prikazna. Vo pozadina pushtiv lulabajki i site trojca me slushaa. Dobro golemiot trebashe malku i da go skokotnam, da go gushnam, a malive si uzivaa i si zaspaa na pola nekade. A sodrzinata na prikaznata, izmislici nevideni. Farmata na stariot dedo Toto se vikashe. Nikogash povtorno nema da mozam da ja raskazam, deka vrska nemam sto gluposti treskav.
    Toa e majki. Imajte ubav den, jas odam nazad kaj deci da igram, peam, zboram...

На kristina.k, green.eyes, Lorins и 14 други им се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.637
    Допаѓања:
    76.885
    На Педагогија на Филозофски :) Вирус е сигурно, нема ништо ни во каката, стигнаа резултатите.. повраќа се и денеска, сега уште малку ке го носиме на лекар, мислам дека ке прима пак инфузија многу е омалаксан не мрда лежи дреме заспива...

На M&M и TutiFuti им се допаѓа ова.
  10. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Se izvinuvam ako ne sum vo soodvetna tema,me interesira kako se speavivte prvite 40 dena so bebeto nekako tie se naj macni za majkata dodeka se vospostavi nekakov red :(naj golema maka mi e toa sto se odmolzuvam dali ke fati da cica se prasuvam,i koga zabelezavte prva promena kaj bebinjata da recam ete deka zalicile na coecinja :)

11. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    A srcka ako e virus neli nema da e pokaceno crp? So znam, moze gresam de, ama logicno.....
    Neli so pokaceno crp rezultira bakteriska infekcija :wasntme: a ako e se vo red so krvna slika i crp mirno togas e virus...:^)

12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.637
    Допаѓања:
    76.885
    Црп не реков мирно, црп беше вчера 21... инаку се претпоставуваа дека е Рота вирус, утре сабајле резултати зашто не ми ги дале сите резултати прееска..

13. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Da de, ne rece mirno, rece 21 zatoa i rekov posto e pokaceno.....
    Jas velam ako e mirno se togas e virus.....ama ne znam ne sum bas strucna za taa tema....

14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.637
    Допаѓања:
    76.885
    Оф не те разбрав... мене не ми личи на вирус многу, до душа врска немам веќе, цел ден се повраќа, бевме на лекар малку е дехидриран, пробаа едното раче пукна веничката, пробаа другото таму неможеше да погоди.. и не врати дома докторот да давам течности само, електролити и ако утре сабајле испадне дека е Рота, ке си лежиме во болница...

15. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Aman beee lelee da puknes znaci so tie virusi, te stomacni te rota....
    Vakciniran li e protiv rota virus?

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.991
    Допаѓања:
    327.767
    Црп се покачува при сите воспалителни процеси во организамот без разлика дали е од имфективна (Вирус) или не инфективна природа.Се качува дури и при скршеници,изгореници па и порагај.Не е категорично дека само при бактерија скока.

Најголем максимум достигнува 48 часа по појава на симптомите.

На Kaetana, kristina.k, Kitten и 2 други им се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.637
    Допаѓања:
    76.885
    Не е вакциниран мислам.. инаку увцето беше вчера воспалено, црп и тогаш се покачува.. 93 му беше со две воспалени увциња пред два месеци... ке одиме сега да провериме баш црп до Ремедика, блиску ни е и има резултати за 5мин...

18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.991
    Допаѓања:
    327.767
    Од вена ли му земаат?
    Од вена е подобро

19. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.617
    Допаѓања:
    8.287
    Zdravo cvekence arni sme sega imav turbulenten period i nemav vreme da pisam.Maliot mi se popari so vrela voda i zavrsivme vo bolnica cela nedela. Izgorenici od vtor stepen ima i e zafanato 7% od teloto.Sega sme doma zazdravuvame.
    Da se vratam vo normala i ke pisuvam pocesto....

Pozdravi zencinja na site imajte ubava vecer:hai:

На M&M му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Crp od vena samo neli se pokazuva?

Od prst ovde kaj nas ne zemaat krv, koga ja prasav pedijatarot mi se smeese duri vika nema takvo nesto od prst ne moze da se zeme krv, e kako vikam ne moze, skoro im vadev jas i na dvajcata od prst i se vide leukociti, ngb, hct...
    E sea ne moze se da se vidi kako od vena sto kje se vidi se ubavo ama osnovnite raboti mozat da se vidat i od prst.
    E nemalo takvo nesto tuka, isklucivo od vena za bilo sto |(