Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Dobar den i od mene..

Denes sum nervozna! Prvo zoshto se uspav za na sin mi lekovite iako imav alarm, od shto sum umorna i alarm i se sum iskluchila. I namesto vo 12 mu gi dadov vo 3:30 :@ :doh: Ke si puknam!

Bashka vchera kardiolog mi se chudi kako mozhelo vo bremenosta da ne se doznae za problemot na sin mi.. A mojot ginekolog mi reche mnogu retko mozhelo da se vidi vo bremenost.. Ne znam, sega koga go zapoznav sin mi ne mozham zhivotot bez nego da si go zamislam, ama mozhebi vo porana bremenost da doznaevme nemashe da dozvolam vaka da se machi.. Sekoj den razni misli mi idat shto bi bilo ako doznaev vo bremenosta.. Slikite od sin mi vo najloshata mozhna situacija nema nikogash da mi ischeznat od glava :|
    Bidna shto bidna, se molam na Gospod ponatamu se da bide vo red.. Nishto poveke nemozham :)

Izvinete mamichki na postov :)
    :coffee: :coffee:

alana, M&M, Jagoda123 and 9 others like this.
  2. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Добар ден мајки и од нас.Имавме тешка ноќ,синко само што заспа во 11 ипол синоќа,после еден час почна да плаче и многу да кашла и се живо поврати веќе немаше што,почна и вода само,му направив чајче,малку се смири па се заигра до кај 4 наутро.Мене очите ми паѓаа но издржав.Потоа стана накај 9,малце јадеше и сега пакзаспа.Инаку вчера ни дадоа сируп од бршлен за искашлување,дали од сирупот повратил незнам.
    А имаме уште едно запче,долу двојка од вчера ни е.еве ова е трето а скоро 14 месеци сме.
    Сега ќе си направам какао малце да ме освести,не пијам турско.
    Времево се прави на дожд нема шетање денеска.

3. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

:hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug:
    Нема нешто похрабро од МАЈКА.
    :*:*:*:*

alana, Mi-Ma, Girl-Rabbit and 8 others like this.
  4. eleni27

eleni27 Популарен член

Те читав уште во труднички муабети, мноу беше позитивна. Помина толку тежок пат со малото, толку перипетии, сега е до тебе, уживај. Уморот е неизбежен. Само немој да размислуваш што би било, ако... Тоа е најлошо. И понатаму продолжи да бидеш силна како и досега.
    Се восхитувам на жените како тебе. Се восхитувам поточно на мајките како тебе и не можам да сватам како може некои мајки да немаат грижа за своите деца... Да немаат чувство...
    Кога те читам како се бориш за твоето дете, како се тресеш над него пред очи ми доаѓа слика кога јас морав на операција да одам сама, зошто мајка ми не се заинтересира ни да ме праша што ќе ми оперираат, а не па да дојде и да ми биде поддршка.
    Продолжи да бидеш храбра како и досега и секогаш да бидеш до твоето дете!

alana, Mi-Ma, M&M and 13 others like this.
  5. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

@mariz нека поминува побрзо и се да биде во ред со маж ти :hug:
    @Mariangel мила ти си жена лавица а твоето синче е храбро лавче. Се ќе биде во ред. Силен јунак на мајка е тој :hug::l: Мисли позитивно и верба во Бог.

kankus, alana, M&M and 4 others like this.
  6. mariz

mariz Форумски идол

@Mariangel kakvo zlatno dete imas, se gleda deka toa dete kje bide junak i se kje pomine najdobro, nemoj sega da mislis sto bi bilo, pominalo se i sega samo da si se oporavi :* :l:
    Mazeto moe vo 3 ke go pustat :mm:

alana, M&M, Mariangel and 2 others like this.
  7. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Толκу од сонцето κај нас! Убав ден мајκи! Ние денес малκу во гρад,пазаρење,шетκање.
    @mariz мило ми е што се завρшило κаκо тρеба, тρеба многу внимавање,јас често го κаρам мм(има цела ρаботилница "ладни оρушја" што ги виκам јас)
    На тема свеκи,мојата е далееееκу,еднаш на две години се гледаме по тρи месеци и толκу. Но,не сме воопшто повρзани,таа е во свој свет саκа да си шета,да си ужива и не седиме заедно дуρи се туκа(тие седат во дρугата κуќа). И самата κажува деκа не е навиκната да живее со многу луѓе,не ни живеела. Во вρсκа со син ми,ме неρвиρа што го зема κај неа и не знае да го заигρа,туκу го шета по κоншивκи на κафе. Κога син ми е со неа,таа ништо дρуго не пофаќа дома,κаκо јас да сум слуга. Нејсе,јас тρпам 3месеци,и дозволувам да биде цело вρеме додеκа саκа со син ми,единствено ми смета κомшилаκот :)
    Но,син ми ги гледа само на κомпјутеρ,и оваа година нема да си дојдат,здρавје до година,јас сд тρудам да му κажувам за нив да не ги забоρави,но блисκоста ја немаат и тешκо деκа неκогаш ќе ја има.
    Неκоја дρуга освен гρав за ρучеκ денес? :) :) :)
    (Имаме и печени толчени пипеρκи со луκче :) )

alana, mariz and azelea like this.
  8. Cka

Cka Форумски идол

Ni pomina nastinkata, crp u normala. Castam sto pie kafana.

AngelOfArh, Natasha2012, M&M and 13 others like this.
  9. slobodka

slobodka Популарен член

I pokraj vrnezlivovo vreme, mene denov mi e super. Od sabajle bev na sveceno dodeluvanje na diplomi ete i oficijalno stanav magister. Od fax otidov do jambo, i kupiv na cucata igracki, sega domce ke si varam kafica.

AngelOfArh, M&M, Angel.Heart and 11 others like this.
  10. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Ете, сега пак си добра мајка. :D Какви сме значи, и јас за една работа ако не е ко што треба веднаш цело мајчинство си го ставам под знак прашалник.:worried:
    Какво е ужасно времево, да не знае човек како да се облече, а не па мало бебе.
    Времево за чајче само. А како би си се напила пивце, едно точено.:beer:

Natasha2012, M&M, only44you and 3 others like this.
  11. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Zdravo mamicki :) se nadevam ste dobri.
    Mene malce me nema sme se fatile malce za kujca so mm,bojadisuvajne,cistejne,miejne,perejne :whew:mi ostana uste sobata so nekoi raboti sto gi stavame malce i taa da ja donesam vo red i od utre pocnuvame so tema odviknuvajne na pampers.
    Ubavo e veke vremevo sonce pa od utre mama ke proba so ova rabota:^)mozam da zamislam kako ke bide ama ocekuvam deka malata ke privati i nauci dobro,ja gledam cesto se dopria dole na pamper pa si vikam moze saka da kaze ama oti ne znaee mnogu da zboruva pa maka i dava,taka da utre zaedno so mama ke pocnime da ucime:)

Bidete pozdraveni :d:

alana, tincemajmunce and azelea like this.
  12. ines.h

ines.h Популарен член

Denes samo mrcam ova vremistevo-nevreme ide vikend i neka puka dozdot,koj ke seta na koj mu treba setanje:devil:.
    Ako vcera cka se osekase losa majka ,denes toa sum jas.
    Puknav samo spie na grada ne cica posle slabo naprednati ,edvaj jadov so edna raka kako svince nad kopance.

M&M likes this.
  13. zuto

zuto Форумски идол

@mariz извини јас касно палам, додека дознам (прочитам) мт сигурно и ќе го пуштат. Лесно и брзо закрепнување, гледај го, мази го дома. Драго ми е што е сега добар.

@Mariangel не се нервирај, гледај бебулето, не е толку страшно што си ги задоцнила лековите. Важно си ги дала. Убаво ти пишаа погоре мајката е вистински херој.
    Додека стигнам да напишам, @RainBow ми го зема предлогот. @Cka ајде части чајче штом сте подобри.
    @slobodka официјално честито магистерска диплома.

Денес малата прави 40 дена и јас добив. Ни овој пат не ме поштеди тетката.
    За два дена славиме роденден на баткото, ќе има торта, бујрум.

Mi-Ma, alana, eleni27 and 8 others like this.
  14. Kitten

Kitten Форумски идол

Ох миличка...Верувај им на докторите, ќе биде се во ред :hug: Верувам секоја мајка сочуствува со тебе, исто како јас :f:

Кај мене напнат ден...Ме фаќа лудилото од таканаречениот пензионерски ден, два автобуса пропуштив поради гужви :@ Вчера ем добив, нервозна сум 200, и му се изнавикав и на детето за глупости :(

Сабајле си ја испратив Милче на лекар со татко и', многу кашла и мрсулите не престануваат, ама ептен сум на ќеиф што ќе ја израдувам со пакетчето од Краш за собран албум. Јас мислев само ранецот ќе го добијам, оно цел пакет па така цел ден се шетам по автобуси и на работа со пакетот под мишка :D

azelea, alana, Angel.Heart and 3 others like this.
  15. M&M

M&M Форумски идол

5.5god se razlika. Inace naopacki denov trgna sto da vidam sabajle cel geb i stomak isfrleni pa trcav po doktori i pak ne se znae bas od sto i e dali reakcija od antibiotikot ili posledica od 3dena tt. Vo sekoj slucaj ja pregledaa dobra e pa mi rekoa da gonprekinam antibiotikot za sekoj slucaj. Znam deka ne e dobro da se prekinuva ama samo 3 dozi primi pa vajda ne e strasno. Jas uste isto mislam deka se zabi deka e nervoz a dosta ama aj taka se staree ☺. Neka ostane ma toa samo. I jas kako pijana cel den ova vremevo ubiva baska do 11 ne stignav kafe da se napijam sega poarna sum.

azelea likes this.
  16. tincemajmunce

Pred nekolku meseci sinko imase visoka tt do 39,5 mu odese 3 dena,4 den kako nisto da ne bilo go preoblekuvam ko ke vidam sto ke vidam isfrlen celiot mese i grb.Na race i noze nisto nemase.Pravec na bolnica vikam novo nisto nemam vovedeno detevo vaka i vaka,da ne imal tt me prasa i kazav deka da.Mi rece da ne se sekiram da ne tretiram so nisto deka samo ke se povlece do tt bilo.I vistina utredenta veke bese smireno i nemase nisto.

M&M likes this.
  17. Mari*

Mari* Форумски идол

@Mariangel mila se slucvet I cuda nekogas nieden doktor niedna terapija ne e blizu kako majcinskata ljubov samo sakaj go kako I dosega misli pozitivno I bori se ti si silna zenicka te citav I jas vo trudnicki daj boze site majki da sme kako tebe ke bide se vo red :*@mariz so lesno na mt ke pominit se 8)
    Inace mami jas kako I sekoj den arni rano (ili voopsto nespienje) sveki I sveko :^) na gosti pa ruceci cistenje I slicno ....ama ke preziveam 8)

Mariangel likes this.
  18. mariz

mariz Форумски идол

@slobodka cestitki!! :f::clap:
    @zuto domce si e eve si spie sega, dva dena ne smee da se zamoruva i da stanuva mnogu (samo za do wc moze), a utre sme na biten prv rodenden na vnuce.. kje treba da odam bez nego, ne e fer da go ostavam, a i ne e fer da ne otidam so znam :/ Kje vidime doma nekako kje se organizirame deka site sme na rodendenot.. sinko i toj spie, jas pivo si pijam :rofl: se rastrcav po apteka peski (ladno mi se vide nadvor pa opnav jakna i se prepotiviv) i nekako mi se pripi pivce :D

azelea, alana, Sunshine_1979 and 4 others like this.
  19. M&M

M&M Форумски идол

Toa ke da e sigurno mi e krivo sto viopsto pocnavme antibiotik ama k9ga ke ti kaze doktor sube te faka. Ajde zdravje neka ostane na toa kako sto citam po temava nema dete ds ne e podnastinato i nisto cudno so vremevo

20. tincemajmunce

Jas izgorena sum od slusanje na tie doktori,sinko na nepolni 4 meseci mi zavrsi na sumamed.Od koj na kraj nemalo potreba od tolku jak antibiotik.I sega ne davam antibiotik bez prethodno krvna slika.Imav eden ispad kaj maticnata negova i sega na sekoe koga ke pojdam pred da mi prepise nesto obavezno pravime krvna slika i crp.Teski im se i niv promenive na vremevo iskreno nezz kako da go oblecam od sabajle koga ke stane.Dali kako za soncev den ili kako za nikakvo vreme kako denes.Nemoj dami se smeete moze vistina e 20 maj ama jas doma goram ogon vaka koga e vremevo.