Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.715
    Допаѓања:
    38.159
    Nostalgicni periodov sme site a?! So pravo,sekoj eden pravi muabet kako da ja kidne od drzavava,samo nacini se baraat sto podaleku da se letne... Ne znam sto ke ni donese utresniot den,moze i nie ke zamineme eden den,no jas aum mnogu emotivna za toa. Koe vreme dojde,da ostavis familija,lugeto koi te izrasnale so koi si ziveel,za podobar zivot. Zivot,za pari,ne zivot za ziveenje so bliskite.
    Kako i da e,pominaa i pekolnite 3meseci,utresniot den go cekam kako nieden do sega,sredbata pocnav daja zamisluvam kako prvata koga se zapoznavme... Eh sto ti e ljubov...
    Majki,sakajte se,guskajte gi najmilite i ne se razdeluvajte od niv.
    Tolku ke kazam denes...

На Saraa, alana, M&M и 7 други им се допаѓа ова.
  2. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.883
    Допаѓања:
    34.292
    Утро!:drunk:
    Беба цела ноќ нешто кенкаше се превртуваше де на една де на друга страна.Еднаш на хоризонтално еднаш на вертукално легнат. :rofl:
    Ме остави без сон цела ноќ па така си стана уште во четири па кафе си пиев еве само алиштата што ги пружив на тераса да се сушат на снегот. И јас време е да се спремам треба да патувам семестар да запишам,а бебуш со баба ќе се чува дома, инаку приметив дека млекото намалува кога се молзев рачно пред еден месец барем 60-70мл од града вадев а сега едвај 30мл, можно е и бебуш доволно сега си исцицува па не останува ништо :?:.Бидејќи кога не сум дома пие мое молзено млеко но ајде се тешам таман пред да тргнам ќе го надојам и таман ќе има каша околу 11 па ќе спие и додека се вратам таман ќе му стигне молзњното млекце.
    И така мајки убав ден имајте а јас ќе имам напорен ненаспана:doh:

На tarantula, danichap, Saraa и 7 други им се допаѓа ова.
  3. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Добро понеделничко утро! :) Викендов помина неславно, ќере беше на гости кај тетка ми а синко фино си спушти на плуќа едно чудо секрет. Среќа што нема опструкција, туку само мобилен секрет. Златниот ни педијатар доаѓаше дома да го слуша цел викенд, го утепавме дете од инхалации и влечење секрет со аспиратор. Денес ќе правиме пнеумослајд, повторливата кашлица е симптоматична дека нешто си чучи некаде и ја прави оваа беља. Нека доаѓа пролет златна, да почнеме да се движиме надвор како нормални луѓе. Се запустевме зимава дома ем со ниски температури, ем со загадување, со вирусите па да не спомнам веќе.

На danichap, Kaetana, alana и 2 други им се допаѓа ова.
  4. dade123

dade123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    1.184
    хахах ама ме свативте шо сакав да кажам, не си го давам ММ :) полека ќе ги научам кратенките, а до тогаш поправајте ме:)

На Sunshine_1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Добар ден мами. Викендот дур да трепнеш поминал. Од понеделник до петок ко на лента и викенд што попрво. Овој викенд бевме на роденден, бев на преглед. И го оставив син ми една ноќ кај баба да спие. Зошто сабајлето рано бев закажана на преглед. Чудо едно колку ми фалеше ноќта. Јас него не. Спиел со братучетму заедно живи радости. Ама јас, како дел од мене да немаше. Мм ме зеза, многу сум станала емотивна.
    Бевме и на гости кај пријатели кои имаат дечиња колку моево. Се изнаиграа децата. Па си зборат т.е брборат меѓу себе во играта, смешки. Со нас така не комуницира. Се си мислам ако го пратам во градинка побрзо ќе се пушти да збори. Само многу ми е страв од тие болестите. Ај си викам уште малку да пркне да зајакне.
    Еве и сега јас треба да одам на работа тој уште спие. И си викам ќе отидам и нема да го видам до вечер и се нервирам.

На danichap, Lolipop23, Mari* и 10 други им се допаѓа ова.
  6. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Zdravo zenski :sun::sun::sun:
    @irena.1 gradinka e lekot, bolesti ima, ama pa ima i vo shkolo bolesti. Strav ni e na site, ama jas mislam decata od 1,5godini pripagjaat vo gradinka. Mojot od septemvri trgnuva.
    A inace eve go uste spie. Od 10 sinokja. Ne prespiva preku den, a go vadam nadvor, trca, vika, pa i doma celo vreme e vo akcija.
    Cudno mi e sto stanuvam naspana. Bliznacinjata se budat vo 6-7sabajle, nabrzinka se nacicuvaat i prodolzuvaat. Oni do 10 nautro si spijat.
    Ajde majki pozdrav, ke bide ubav den denes, gledam sonce, ke se sheta nadvor 8)

На ma4e1311, Sunshine_1979, danichap и 16 други им се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.726
    Допаѓања:
    77.009
    Има да се подмочам од среќа :D Да ви се пофалам и тука... :) Синко ке биде големото братче за 8,9м :inlove:

Прикачени фајлови:

На Milobebence, elena.mak, Ava.84 и 56 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    Честито, да си имаш лесна бременост:inlove:

На blessed.an и mariz им се допаѓа ова.
  9. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.265
    Допаѓања:
    46.285
    @mariz честиткии :party:
    Да го израдувате Тео со една сестричка :)

На blessed.an и mariz им се допаѓа ова.
  10. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    @mariz честито со лесно бременоста,уф се наежив целата од сликата,ме потсети кога јас дознав за бременоста сега една сестричка на тео.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.726
    Допаѓања:
    77.009
    Јас во шок сум, најмалку надеж имав за месецов.. и ме израдува кога најмалку очекував :)
    Фала женчиња :*

На chocolade, Sunshine_1979, danichap и 5 други им се допаѓа ова.
  12. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    @mariz , честито, со среќа и со лесно да ти е :inlove: :* Што убаво, лепотанот голем батко ќе стане :hug:

13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.068
    Допаѓања:
    328.474
    @mariz честитки од срце :party:

14. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    @mariz честитки мила лесна бременост да си имаш

15. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.647
    Допаѓања:
    33.256
    Cestito I so lesno bremenosta

16. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    @mariz so lesno da ti e!!!
    Lugje jas sum so bebe od 5+ meseci vaka koga slusam nekoja ubava prikazna za bremenost I jas sakam bebeeee. Uste edno. Ama ajde malava malku da potporasne!!!

На zeka и mariz им се допаѓа ова.
  17. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Dobar den,
    @mariz cestito,so lesno da si ja iznosis bremenosta .Me izraduva vesta:inlove: Ubavo vi pocna nedelata,daj boze samo radosni vesti da si slusate zaedno.
    Nie bolni:(Nokeska malata kaci tt,ne spievme site cela nok.Sabajle prvo jas krv da mi zemat pa ja nosevme malata i si go zarabotivme prviot antibiotik.Del od zabite,del od crveno grlo i nekoi pokaceni vrednosti na krvna slika dovedoa do antibiotik.Malata se utepa od placenje koga ja bockaa ,edvaj se smiri duri doma.Gradinkata ovaa nedela ke poceka:(Ni dadoa i sirup CalmaB ,pomagal vaka pri vadenje zabi i Almacin i probiotik.....Ete najmnogu mrazam vakvi iznenadni i neplanirani situacii:@Samo da e dobra ona,ke se izdrzi drugoto.

Sakav da prasam oti vo soodvetnata tema ne mi odgovoria(me stavia na Ignor|()za simnuvanje na tt ,osven Daleron da mi kazete sto drugo mozam vo domasni uslovi.
    Ubav den,ubava nedela(nas ne ni pocna ubavo ama se nadevam ke pomine brzo).Se blizi rodendenot pa da go proslavime bez bolesti....

На danichap, Mari*, M&M и 3 други им се допаѓа ова.
  18. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    @flower30 , разладувај ја со туширање, расоблечи ја, течности многу нека пие. Ако мислиш на антипиретик, овде и Бруфен препорачуваат, ако долго време нема ефект да се комбинира со Парацетамол.
    Ќе помине брзо, не се секирај :hug:

На Mari*, Kaetana и flower30 им се допаѓа ова.
  19. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @mariz и овде честитки, многу се израдував. И јас ти посакувам една сестричка за Тео, да се израдувате и на девојче.

Јас од што имам желба за женско, мислам ко ќе се решиме за второ пак машко ќе е, за инает. :D

И ние не сме како што треба, си продолжи со кашлицата, во 3 сме закажани кај педијатар.
    @flower30 јас го туширам без главче при температура. Со оцет на чорапи имаме лошо искуство, не препорачувам.

На danichap, Kaetana, vitamina и 3 други им се допаѓа ова.
  20. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    @green.eyes @kristina.k fala vi.Toa sakav da prasam-svekrva mi mi rece ocet na noze ama strav mi e da ne e mn.mala za toa.Tecnosti davam,forsiram..ke vidime do posle kako ke bide.
    Fala vi uste ednas

На kristina.k и green.eyes им се допаѓа ова.