Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355
    @mariz cestito mamicke.So lesno da si ja iznosis bremenosta i uste polesen poragjaj.Cestitki i za Teo ke bide pogolemo bratce :inlove:
    Koga sme na tema vtoro dete imam pisano.Sakam no ne odma :D
    Mm veke izrazi zelba uste poodamna a jas odolgovlekuvam,moze veke treba da se fatam za rabota :rofl:
    Prvovo go pravevme nekade 8-9 meseci ne se fakjase a za vtoro kojzne dali voopsto ke se fati od ko se porodiv ciklusot mi e skroz poremeten dobivam na 45 dena.Sto za mene e cudo bidejki imav ureden ciklus na 28 dena pred bremenosta.Letovo imam dve mn bliski svadbi planiram posle niv da se frlam vo akcija BEBE :rofl:
    Ama kako bese domasniot esap na pazar ne izleguva.Taka da ke vidime sto ke bidne.
    Kako i da e sekoj den ni e preslikan na prethodniot do kaj 16:00 saat so sinko niz doma se besneeme posle zaminuvam na rabota se vrakjam vo 20:00 prodolzuvame i taka sekoj den.Zdravje planiram vikendov imam slobodna sabota da odam na vikend do kaj moite :party:
    pozz mamicki i se najdobro. :hai:

На Mariangel, sunmoonstars, 24.07 и 8 други им се допаѓа ова.
  2. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Баш така домашен есап и на пазар не е исто. Мене да ме прашавте пред 4-5 години ќе ви речев дека деца јас не сака и незнам со нив како. Ич не сум дечар. Пред да останам трудна со син ми не се пазевме ич цела година и не се фаќаше. Ни на преглед не отидов тој периот. Зошто, не знам ни јас. Цел живот имам не баш редовна менструација.
    Од како го родив син ми знаев дека сакам второ ама не сакав толку брзо. Па се двоумев викав ај бар три години да бидат разлика. Ама ете марфи вмеша прсти. Од прв обид се фати. Работава било да не се разработиш :D. Признавам кога дознав дека чекам второ ми удри на психа малку. Првиот период бев цела во прашалници. Ама се се среди. Мое мислење е дека на децата ќе им биде поубаво заедно да растат. Добро јас ќе се окозам малку на почетокот.:D
    А коментари од средината никогаш не сум слушала и не прифаќам. Да слушав сега ќе бев мажена бар десет години, ќе живеев во заедница, ќе имав две пркнати деца и ќе бев најисфрустрирана на цел свет, а со тоа и лоша мајка. Бар така ни викаа дека треба да правиме.

На Mariangel, 24.07, green.eyes и 15 други им се допаѓа ова.
  3. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Majki zdravo, beba uspana, majka "vecerana", setam na femina I malku da si se pozalam, zaradi toa sto nemam komu, ako mu kazam na mm ke se tufka sto e kako e, ke si dojde a treba da raboti. Nesto ne mi e dobro, mn cesto me boli zeludnik I mi se povrakja, duri i povrakjav, mi se vrti, od start da kazam za bremenost ne se raboti. Koj znae sto e, dali deka malku svitkana, vo nepravilna polozba koga ja nisam cuca za zaspivanje I koga ja dojam... nezzz sto e, samo uzasno mi e. Tuku nesto me mavaat nekoi misli deka nesto sum bolna, sto ke bide so malava ako nesto mi se sluci, jas sakam da sum pokraj nea, da ja gledam kako raste da I se raduvam. Nezzz zosto vaka se cuvstvuvam... sekoja vecer vo posledni vree toa go mislam... valjda period e kje pomine.

На 24.07, kristina.k, Kaetana и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Momentalno go imam istiot problem so zeludnikot.
    Mi se sluci i na mene ednas da povratam, bev na lekar i mi dade apcinja da gi pijam 30 dena.
    Da napomenam jas imav i bakterija, za sreka sega ne ama si imam bolki cat pat.
    Ako ne mi pomine od apcinjata moze ke treba da pravam gastroskopija.

Nema sto da se plasis, pojdi si na lekar, vo prasanje e zdravje!

Malku relax, mozno e da e od stres.

На kristina.k, Saraa, ♡BuBaLe♡ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    @mariz многу ми е драго за тебе
    Еве дочека и со лесно да си ја износиш бременоста :*

@Monella
    И јас имам страшни болки во желудникот
    Строго забрането ми се јајца, тестенини и мрсно
    А ми помага доста Ланино семе

Хелоу и од мене
    Денес времето тмурно и никакво :doh: такви и ние :|
    Освен што тркнавме со комшиката до Лидл па малце се расположив
    Среќа па останало нешто од бебешките работи и се спремаме со поголемо бројче :)

Се спремам веќе некое време да закажам да си ги средам ноктите и никако да се решам
    Секогаш во дилема да не го гребнам кере :worried: а ужасно ми недостига да се подсредам како што треба
    Вечерва ако стигнам ке се фарбам па малце и ке ме усреќи тоа
    Толку од мене мами
    :hai:

На green.eyes, tina-63, Lorins и 14 други им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.134
    Допаѓања:
    221.432
    @RainBow
    @alisijad
    @Rabbit
    @TutiFuti
    @MissDior
    Го делам ставот со вас и јас :D.

Не стигнав да чкртнам денес..
    Роденден ми е, најсреќен ми е..
    Најисполнето се чуствувам кога си угодуваме со маж ми и онака слатко се надмудруваме меѓу себе кој повеќе би направил :D.
    Убав збор, милина, нежност.. така и нека остане.
    Ме изненади со поклони..
    А денес и со торте па бујрум..
    img1487600907723.jpg

Седиме со бебуш и уживаме, пееме и се смееме:inlove:

На Milobebence, Mariangel, SofiMar_ и 23 други им се допаѓа ова.
  7. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    @mariz - че, вест на денот си ми, браво, навистина се израдував! Со лесно и убаво да поминеш! Бацки за баткото Тео! Како е тој, оздраве ли?
    Јас веќе со Магде во кревет сум, да ве поздравам и одам на спиење! А какви убаво гушкање сум добила од милото мало мое пред заспивање, душата ми ја згреа и ме освежи од сите нервози што ги "кркам" деновиве на работа и дома.
    Добра ноќ на сите убави мамички

На flower30, kristina.k, Kaetana и 11 други им се допаѓа ова.
  8. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Годината послатка од тортата да ти биде! Среќен роденден!

На kristina.k, Kaetana, ♡BuBaLe♡ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Хепи брдеј и се најубаво

На Kaetana и vitamina им се допаѓа ова.
  10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.523
    Допаѓања:
    288.797
    Да ве поздравам и јас пред да легнувам да спијам.
    Позитивниот тест на Мариз внесе некоја позитива во целото катче. Во исчекување на малите ангелчиња на @irena.1 @mariz се соживувам како за пријателки кои и лично ги познавам.

Денес прв ден на малава со нов
    фриз. Татко и ја вика Шинед О'Конор. :D
    Баба и кога ја виде беше во шок. Па ај ја тешев дека коса е, ќе порасне, и тоа поубава:rofl:.

Пред некоја година да ме прашаше некој за деца само ќе го погледнев чудно. Најверојатно одговорот би бил едно или ниедно. Дека сакам прво триста други работи да направам па здравје по икс години повторно би го разгледала тоа прашање.
    И јас не знам како се сменив за 180 степени за толку краток период но се надевам на подобро. Колку и да звучи како клише, верувам мајчинството, односно желбата за истото, дека ме направи подобра личност.

Сакам куќа полна дечиња:inlove:
    Од старт посакав две едно по друго, а за третото ќе почекаме неколку години за да опркнат момите.
    Јас би и четвро, ама не јадат годините.
    @snegulkata целосно се сложувам со твојот пост.
    Мм вика happy wife happy life:D
    Не е себичност или некакво обезвреднување на мајчинството и љубовта кон децата доколку мајката оддели некој час за себе или за биде заедно со сопругот.
    @Mari* и ние со поголеми бројчиња сме стокмени. Сабајле пак ме прошетаа натаму:$. Се наредена кај нас па до маичките на кратки ракави за на одмор ни дојде. Оти нели, треба само да ја сликам малата, да извадам пашапорт, да купиме билети за македонија, да најдам аранжман за во грција и да отидеме:D. Важно маички ќе имаме(facepalm) :rofl:.
    Са надојам малава ако успеам за да ми се продолжи сонот:tmi: ако не ќе ме дигне за 1-2 саати.
    Добра ноќ :yawn:

На green.eyes, tina-63, Lorins и 14 други им се допаѓа ова.
  11. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Ние го одложивме одморот (facepalm)
    Ама затоа Македонциве ке иделе Германија на одмор (fingers)
    Незнам како си го замислуваат одморот ама ко ке го видат селцево и шумава,никогаш повеќе нема да ми дојдат :rofl:

На Lorins, kristina.k, Kaetana и 8 други им се допаѓа ова.
  12. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    @danichap :hug:
    Направивте ли фотосесија со новата фризура да ја видиме.

На danichap, kristina.k и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  13. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    @irena.1 na ista vozrast ni se decinjata da, vo april pravime 2, ama eve me bolna ke legnam sto ne go prativ na 1,5g vo gradinka, kakva sakala bila.
    Inace i nie ke odime vo takva gradinka, prepolna so deca, moze istata e, vo n.lisice.
    I si komentiram preeska, potocno me prasha sveki, pa i odgovoriv, bliznacive na 1,5g ke pocnat vo gradinka. Leleeee koga pocna da mi kazuva vaka-taka, pred 40godini drugarka nejzina rabotelA vo gradinka, namerno gi razboluvale decata, drn, drn, vika poglasno ko gluva da sum, trite deca mi gi voznemiri... E dobro jas kjutev mnogu, se ja poslushuvav i se zeznata sum. Sega ke isteram po moe, za gradinkata, pa ako saka na glava neka stoi slobodno. Mi go naprai deteto divo, ne znae da igra so deca, povleceno i samo crtani gledashe. Od koga se porodiv fativ red, go uvidov problemot i pocnav da rabotam so nego. Ama mnigu e teshko. Gradinka i tocka! Zal mi e ako se razboluvaat, togash ke bidam mnogu napagjana, ama pa aj moze na mene se metnati de, ja prv pat se razbolev na 30godini.
    Eve pomina 12, si praime 4 meseci denes. Presrekjna sum. Kako rastat, se polesni se za cuvanje. Samo ke gi zavrtam relaksatorite nakaj golemiot, jas si igram so nego, oni se gazat od smeenje. Denje mi spijat ubavo, pa stignuvam i so rucek i so sadovi, podzacistuvam po malku. Nokje ne se budat, ama docna zaspivaat.
    Drugonsto da kazam, ne mi teknuva... A daaaa, utre e nov den, so novi sili, neka mi bide ubav kako deneshniov!

На Mariangel, Sunshine_1979, mal.ecka и 25 други им се допаѓа ова.
  14. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.988
    Допаѓања:
    153.744
    Mariz ni otvori tema na muabet. Sekoj si gi znae potrebitw zelbite moznostite. Imam drugarki koi ne ni pomisluvaat uste na deca na recisi 40 i nekoi mazeni oa ne ni planiraat da imaat i toa si e niven zuvot i nikoj ne treba da im se mesa. Samo smetam deka toa treba da bide zaednicka odluka na dvajcata partneri za tie sto se vo brak. Tie sto ne sakale deca a resile da se vencaat toa bi trebalo da go stavat na tacna pred vencavka.
    Jas otsekogas znaev deka eden den ke imam deca. Na 24g ne ni pomisluvav mi bese mn dalecna taa rabota. So mm bevme 6.5g vo vrska i prvite 5 ne ni pomisluvavme. Isto i prvite godina dena od brak ednostavno sakavme da bideme malku bracen par bez deca. Za prvoto brgu otkako resivme se fati. Kolku i da mi bese naporen sin mi, a bogami bese, znaev deka ke ragam vtoro samo sakav edno 4g razlika mi trebase vreme da porasne da pocne da razbira da pospijam malku prvo :)
    Pa se pogodi skoro 2g da cekame da se fati za vtoro so 1 spontan i taka budnaa 5.5g razlika. Za treto ne planirame, od edna strana inporadi godinite ama i sepak i od dr pricini, uslovi prostor stanben... a kogabke vidam sega nekoe malo bebuvce mi doaga taka nekoja zelba i mm stalno vika eh nema veke malo bebe nema veke da kupuvame mali alista ama sepak toa e definitivna odluka.
    Nekigas si mislam deka zgresivme sto pocnavme tolku kasno no togas sme de osetile spremni, mkzebi mn raboti ke bea poinakvi da dinesevme drugi odluki ama ne mozam da kazam deka se kaam. Mozebi samo ke imav poveke sila energija i nervi nisto poveke.
    Pocnav ova da go pisuvam vcera i sum zaspala so sinko taka da moze i mi izbegala nekoja misla od toa sto sakav da gi napisam. Ajde poleka da stanam da se spremam za rabota.
    Ubav den na site

На Sunshine_1979, green.eyes, tarantula и 16 други им се допаѓа ова.
  15. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Dobro utro zenski,jas sinko go prativ vo gradinka bebe spie jas koristam guzva :(da zacistam,kafence da se napijam i dr slibodni aktivnosti,ja ocekuvam patronaznata da dojdi ako ne me zaboravila xaxaxax kaj vas po kolku vreme od kako se vrativte od bolnica dojde da ve poseti?

На danichap, kristina.k, Mari* и 2 други им се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.644
    Допаѓања:
    76.904
    Оздраве фала богу супер е, си се чуваме домче сега.. не го пуштам во градинка веќе додека не родам :rofl: Фала ти Саншајн, пресреќна сум и јас ептен ми фалеше да бидне веќе :inlove: @danichap фала :l: Јас за сите сум среќна, вчера уште две нови трудници заедно со мене, еве денес отварам уште една :inlove: Па и сонцево убаво ме буди насабајле, ми изгрева во спална абе блескам :rofl: Денеска одам на сестра ми да и кажам, ке очекувам плачење.. емотивец е ептен :D Му кажав на мм вчера, имам лист еден со боја отпечатени неговата рака, врз таа мојата и врз мојата на Тео, земав со молив на него напишав "New hand coming soon, October 2017, Тео brother 1st time", ме погледна само што??? Стварно??? Му ги дафов тестовите и еве до сабајлево ме гушка и бацува :D

На Milobebence, Mariangel, Sunshine_1979 и 23 други им се допаѓа ова.
  17. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Добро утро мамички.
    Пијам кафе во тишина и си размислувам колку некогаш ми фали да станам наутро, да се нашминкам, дотерам и да одам на работа. Ми фали активноста, гужвите, зборувањето пред клиентите, времињата кога одење до тоалет беше луксуз...
    Големиве заминаа во градинка, сакаат да одат, се радуваат, јас па од таа градинка немам баш убави спомени и секое одење нивно мене ми паѓа тешко. Само ги препрашувам - убаво ви е, сакате да одите, ако не немојте, секако мама е дома, каде ви е поубаво - со мама или со дечињата??... и пред некој ден кога ги земав, воспитачката на син ми ми кажа како и велел - мама е греота,сама е дома, плачи за мене... Душиче.
    @mariz :inlove: најубавите моменти, ми текнува кога се зачленив на форумов и за некој ден дознав за изненадувањето број три, кога правев тест во присуство на другиве двајца како се радуваа...
    Нека дава Бог кај секого, нека се полни ова катче на најпривилегираните човечки суштества на светот, секој ден си повторувам колкав благослов е ова што го имам и се обидувам максимално да уживам во него!
    Имајте убав ден, уживајте во најискрената љубов која постои а вие ја имате - љубовта на вашите дечиња!

На 24.07, Sunshine_1979, mal.ecka и 17 други им се допаѓа ова.
  18. dade123

dade123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    1.184
    Добро утро мамаички
    да знаете само колку сакам да поспијам од сабајле, па да станам да пијам какао по пижами и да се тегнам со малата низ дома,.ич не ми се оди на работа сакам секој момент да ја гледам се шо ќе напрет, како си играт како се смее :) а да се надоврзам на темата со деца, јас сакам три:) ама ако почнит малата да спијат за да можиме да ги напреме иначе нема како, а па можи и една двојка и решен проблем :)
    деновиве ме нервираат многу се нешто ми се запнати да ја одбијам од цицање, а кога ке прашам зошто па немаат одговор само ќе речат доста е то не е млеко појќе вода е, еее како се нервирам:@ незнам шо му смета толку.
    а сакав да ве прашам вие шо имате женски му ги мачкате ноктината со лак, нормално на повозрасните не на малите бебиња:?:

На green.eyes, tina-63, danichap и 9 други им се допаѓа ова.
  19. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    @dade123 јас и мачкам лак на мојата, од три годишна пројави интерес за тоа, па понекогаш ја мачкам. Јас еве три години како сум домакинка ( очајна ) :rofl::rofl: и се трудна, па леунка, па со мало бебе, нит се шминкам, лакирам, фризирам или дотерувам па да речам еве ме гледа мене и бара, едноставно сама си бара лак фустани па ова со ова одело/неодело...:drunk:

На dade123, green.eyes, danichap и 4 други им се допаѓа ова.
  20. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    15.755
    Добро утро мами,да шкртнам и јас некој ред :).
    @mariz честитки ,со лесно бременоста,значи есенско бебе ќе има не летно како што сакаше,ама нема како ние сакаме:hug:.
    @Mari* кажи во кое село со шума си да ти дојдам :D,мене само тоа ми треба,кога ги гледам на тв тие германските селца само си воздивнувам дека еден ден ќе живеам таму некаде,балзе си ви со @danichap ,си ги има она ливадите ти шумите,а ние тука се угушивме во бетонот.
    @M&M и јас како тебе сакам разлика од 4 години најмалку а и трето дете,ама до третото ќе остарам и ќе остане само пуста желба:D
    @eleni27 ,пуштај во градинка дете и не се мисли.Јас во однос на градинката уште од сам старт пред да тргне имам позитивен став,знаев дека ќе оди во градинка од 9 месеци и друго не идеше во план,пари за жена да плаќам немам,затоа што плаќам и кирија,а и ако требаше да давам повеќе ми се исплати да седам дома и да ја чувам јас,па среќа се супер излезе ја прифати и она убаво градинката,среќна е ,сака да оди,првата година имаше почести разболувања кои не беа нешто серизони вируси,настинки,коњуктивит,бактерија во нос и сипаница прележа и се на се во овие две години има само еден антибиотик испиено.Е сега од септември како тргна дали има една недела отсуствувано,само поминуваме со затнат нос и кашлање од настинка која и поминува брзо,меѓутоа многу работи и научи,сама јади исклучиво на столче на маса,сама сака да оди да се мочка и кака на нокшир,почна да зборува реченици,има ред фатено за јадење и спиење (до 21 најкасно е легната) има другарчиња кои секој ден ги збори и се дружиме и приватно и се на се јас сум задоволна.

Инаку овие денови мајка ми ми е на гости,има одмор па малку порастеретена сум дома,кога си доаѓаме од работа имаме топол ручек,малата седи со неа овие денови се дружи со баба и,се шетаат ама вечер си оди па од утре стара шема:)
    Поздрав пријателки ,имајте убав ден:inlove:

Последна измена: 21 февруари 2017
    На Mariangel, green.eyes, tina-63 и 13 други им се допаѓа ова.