Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.644
    Допаѓања:
    76.904
    Есенско бебе родено на или блиску роденденот на свекор ми, аа и на прадедото.. како за инат нема да ми бега името на свекор ми овој пат :rofl: (мм му вети на прадедото дека второто ке биде по свекор ми, така се крстени они сите, многу беше љут за Тео) :D

На Sunshine_1979, Kitten, M&M и 6 други им се допаѓа ова.
  2. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Dobro utro zeni. Vcera koga go zemav sin mi od gradinka, po pat mi se zalese na meseto deka go boli, vika go bolelo i vo gradinka ama ne kazal na ucitelkite, mu vikam zosto ne si im kazal, kje sum dosla da te zemam odma, srce, pa vika ne me mnogu bolese zatoa. Stom stignavme doma pocna mnogu da vika of, of, me boliii i mu svariv cahce od nane i kim, go ispi i pak vika go boli, vikam sea kje ti pomine cekaj treba malku vreme da mine ne moze odma stom go ispies da ti pomine. I taka si ofkase i odednas mi vika sakam da povratam i odma vo wc i se ispovrakja kutriot, se ispovrati sto jadel i posle mu olekna taka. Si igrase malku i posle 2-3 casa otkako povrati go fakjam topol, mi vika pak me boli meseto, a oci mu pagjaat i od umor i od T, ne mi dade da mu izmeram zatoa sto zaspa. Spiese saat vreme pa se budese deka go boli i pak zaspivase, T tu imase tu nemase i ne mu dadov sirup cela vecer. Vekje okolu 4 zaspa i do 8 spiese kako jagne si velam mu pominalo pa si spie. Se razbudi vo 8 i mi vika mamo vekje ic ne me boli meseto, srce mamino, mu vikam bravo zlato super, ama zatoa bese toplicok i vikam kje mu dadam sirup za T, mu dadov i ajde vika kje kakam, dijarea, mu vikam a te boli sea mese, vika ne, ic ne me boli. Za pola saat pak ne izdrza kutroto vo gakicki se ispysti i mi vika izvini mamo ne sakav ama ne mozev da izdrzam i se pokaka, dijarea pak. Go izmiv i vikam kje stavime pelena koga kje ti se kaka pak kje mi kazes i vika dobro. Doruckuvavme, sakase tost so kaskaval samo, izede pola i caj od nane i kim ispi 100 ml. Sega pred malku mu dadov probiotik Proven, se dava za proliv i za grcevi za meseto?? Jas mislam nema steta neli? Eve sega mi vika mamo pak ne uzdrzav i se iskakav i pak proliv :(
    Virus e 100%, vcera koga se vrakjavme od gradinka mi vikase mnogu decinja otsustvuvale oti bile bolni, ahh si vikam ete i ti zosto te boli mese.
    Ajde brzo da mine, za sega e dobar, T simna od sirupot, ne povrakja i mese ne go boli denes, osven proliv sto ima denes, se nadevam na toa i da ostane.
    Se iznapisav jas posabajlecki ama da si kazam makite, sto da pravam koga nemam kade na dr.mesto :(
    Imajte ubav den zencinja, tuka e super denes, 10 stepeni e momentalno, do 15 predviduvaat denes, a utre 17 :)
    Samo za setanje e.
    Ajde povelelw koj e za kafe, jas pijam vekje :coffee:

На dade123, Lolipop23, green.eyes и 9 други им се допаѓа ова.
  3. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    15.754
    Па може женско ќе биде па ќе ги зафркнеш:D

На Kitten, kristina.k, Kaetana и 4 други им се допаѓа ова.
  4. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    @irenadaniel кај мене не дојде десет дена. И не ми ни требаше за било што, убав ред си имавме само сакав папчето да му го види. Кога побаравме во јане ни рекоа дека од чаир никаква листа не им е стигната.
    @eleni27 еден период и јас размислував како тебе дека убаво е порано да тргне во градинка. Ама сега да можам до 3 год би го оставила дома, најискрено кажувам. Сепак се е индивидуално. Внуците одеа во градинка од 9 месеци и што се поминаа тој период не му посакувам на ниедно дете. Јас генерално сум задоволна од бабата и дедото како го чуваат. Не му пуштаат тв. Цело време се на земја со него. Надвор го шетаат и по 4 саати кога дозволува времето. Надвор спие, надвор јаде. Можеби затоа што не им оставам никакви други обврски низ дома. Од нив има научено многу работи и игри. Детето нема проблем да воспостави комуникација со други деца, лесно се заигрува со други. Но мислам дека пак доколку заоди во градинка побрзо ќе се осамостои, ќе научи сам да јаде, побрзо ќе прозбори. Е сега они ми откажуваат љубов, па градинката не му бега. И се пропратно од неа. Ќе пробаме па ако не ја бива ептен работата јас ќе си го чувам и ќе швркнувам дома со две деца. :rofl:
    Инаку тоа што ти изнакажала свекрвата не мора да е точно. Не се вади од памет. Секоја градинка е различно. На другарка детето е 4 години. Тоа самото и кажувало дека кога спијат прозорите се отворени. Еј во јануари месец :fubar:. Во нашава па никој од комшиите и пријателите чии деца одат таму се нема пожалено.
    @mariz ај може девојче ќе биде па ќе го зезнете дедото. :D сами име ќе си одберете.
    Ние за име незнаеме што ќе правиме. Мм сака обични, јас покарактеристични. А немаме ни идеја.

На green.eyes, M&M, danichap и 8 други им се допаѓа ова.
  5. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Aaaa isto kako mene ostanata si ovojpat i jas so vtorata ostanav fevruari mesec i 25 oktomvri mi bese kraen termin, ja rodiv na 24 ;)
    Tebe koga ti bese posledna M? Mene mi begase 2 nedeli nazad i po eho i po M , mnogu kasna ovulacija sum imala, sekogas se cudea 15 dena bese razlika od M i po ehoto ama se ostanato si bese vo najdobar red.
    Ubav mesec e oktomvri, ni mnogu ladno ni toplo, extrra kje ti bide, taman do letoto kje prkne i za more i za setanje, zdravo i zivo da bide samo :)

На Sunshine_1979, kristina.k, azelea и 3 други им се допаѓа ова.
  6. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    A zensko ako bide vo zenska verzija imeto od svekorot, se moze samo da im napravis kejf na starite :)

На Kitten, kristina.k, azelea и 2 други им се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.644
    Допаѓања:
    76.904
    19ти Јануари последна, ама мислам и јас имам касни овулации зашто ептен бледа цртка имам со 3 дена доцнење. Истото беше и со првото 5дена доцнење, а бледа линија и по сите пресметки според менструација требаше да родам 1 до 4 Април, јас 12 родив, може и не е толку надносен, касно зачнати :)
    Инааку за името свекор ми гајле немаше, не се љутеше.. како сакаме така. Прадедото се љутеше :D Неколку месеци не го викаше ни по име.. ќе видиме, само здраво живо нека биде :)

На M&M, kallias, ♡BuBaLe♡ и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    @vitamina најсреќен роденден! Ти посакувам само убавини!

@mariz честитки, многу некако се израдував од новоста! Ептен ми го разубаве денот (вечерта) вчера... со лесно да си истераш бременост!

Шкртнувам брзински од работа, за подолго ќе се вратам подоцна!
    Ве ѕиркам во меѓувреме. Ама скришно.

На green.eyes, M&M, danichap и 8 други им се допаѓа ова.
  9. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    @vitamina најсреќен роденден! :party::*
    @irenadaniel кај мене патронажна дојде после првата недела, па после дојде уште два пати, на 40 дена и на 4-5 месеци со листа за дохрана.
    @kallias со помин да е!

Ние добри, цела ноќ мирно спиеше, од ко е станат само еднаш се закашла. Не му дадов ништо ни физиолошки ме остави да ставам, плаче ко не знам што да е. Ама цица ко да нема видено, ко новороденче, го заприметив штом ќе се накашла одма ми бара. :D

На dade123, Mari*, Monella и 5 други им се допаѓа ова.
  10. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.551
    Сега за инает женско :D

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    @mariz мене последен циклус ми беше 30 јануари, термин почеток на ноември. На 8 ноември името на свекор ми, ама ние уште дури се обидувавме си одбравме имиња, Мила ако е женско, Стефан машко. И се роди на 6 ноември. :D Ама и тие имаа кажано, како сакаме да го крстиме, редно беше да се прекине традицијата, наназад се две имиња имаат во фамилијата. (facepalm)

На danichap, mariz, Kaetana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Togas racunaj Noemvri da dojde na svet, zdrabje samo da bide se ksko sto treba pa koga saka neka dojde neli?
    Mene so curava na 3 Januari mi bese posledna i na 3 fevruari koga cekav ne mi dojde. Ajde deka mi kasnese po nekolku dena, rok dadov uste 1 nedela plus. Ne mi dojde. Vikam kje cekam 10 dena da mi docni i kje pravam test. Mi docni 11dena i nisto. Kupiv test go pravam na 12 den docnenje, nisto, negativen..Eh si velam nisto nema trudnokja :) haha. Aj cekam uste nekolku dena nea ja nema uste. Na 17 dena docnenje vikam kje pravam uste eden test pa sto bide neka bide ako e negativen i ovoj odam na ginekolog sigurno imam cista pa ne mi doagja. Pravam vtor test i op crtka ama eeepten bleda duri mislev mi se pricinuva, aaa vikam ova ili ima ili nema. Se javiv da zakazam na ginekolog, otidov so 20 dena docnenje i se vide samo kesa, nisto vnatre. Mi rece za 7 dena da odam pak do togas ako ima nesto kje ima. I otidov po 7 dena i duuuri togas imase embrionce i srceva reakcija. Znaci posle 27 dena docnenje se vide prv pat kuklickata moja koja nana sega do mene :P :$
    Taka da, epten kasna ovulacija bilo kaj mene. Po poslednata M trebase na 10 oktomvri krarn termin da rodam, a jas rodiv na 24 znaci tocno si bese se, 2 nedeli pomalo se vodese i taman si dojde :)

На ♡BuBaLe♡, green.eyes, danichap и 4 други им се допаѓа ова.
  13. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    @mariz znaesh, navivam za zensko :inlove::inlove::inlove: , more na tolku bliznaci kaj vas, navivam za bliznacki :lol:
    Nemoj da me ubiesh :rofl:

На ♡BuBaLe♡, M&M, danichap и 4 други им се допаѓа ова.
  14. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Добар ден мајки,убав сончев ден,
    Денот ни започна мн рано,бебуш во 6,поголемиот во 7 станаа а јас едвај очите ги држам отворени.Со ова поголемото нема никаква разбирачка,едно станување и право надвор трча на чорапи во тревата и мокар целиот од росата,не дава да го внесам внатре,урла вика како да го колат а бебе и оно плаче урнебес.Не можам до вц да отидам,а плачењето на поголемото највеќе ме вознемирува.Нервите попуштаат,мислам дека ке стигнам за во бардовци.
    Со јадењето се подобри синко,дали од тој витаминскиот сируп незнам,битно си јаде.
    Незнам како функционирам со толку малку сон,како зомби сум жени....целата работа низ дома е на мене оставена,садови еден куп по цел ден,алишта исто,додека да зачистам,ручек,да успијам дете бањање,едвај чекам да падне ноќ и да си легнам колку толку да одморам,и секој ден пак истото и истото.Наредниот месец роденден на синко 2 ке полни,мм дури тогаш ке си дојде.Претешко ми е,мм е во право јас барем сум со децата дома,а тој далеку од нас во непознати места,легни сам стани сам.
    Ми олесна на душата когА тука си искажам,имајте убав ден...

На sunmoonstars, dade123, ♡BuBaLe♡ и 14 други им се допаѓа ова.
  15. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    @mariz Честито, твојот пост ме разведри, посебно каде што опишуваш како сонцето ти влегува во соба, па љубовта од сопругот... :l:

@alisijad :* побрзо да помини времето и повеќе никогаш да не сте разделени, исто и @TutiFuti

@kallias со помин, мислам се изнамачивте насекое...

@Mari* секогаш имаш уникатен, интересен начин на изразување 8)

@danichap незнам зошто, но уживам да ги читам твоите постови...

За сите би ви напишала по нешто. Секој ден ве читам, имам чувство дека ве познавам...

Сега јас малку да се пожалам :( и јас да си ја олеснам душата...
    Во последно време, морам секој ден да се мотивирам...инаку би западнала во депресија.
    Ме уништува оваа самотија, ме уништува да ги гледам домашните само на интернет, да гледам како се во очите зацрвенети и само бришат солзи кога ќе ја видат малава, да гледам како веќе се повеќе снеможуваат баба ми и дедо ми, викаат добри се, а брат ми и помага на баба ми да стани...

Ми фали да појдам кај нив на муабет... ;(

Мм по цели денови на работа, јас дома стандард шема...тоа па тоа.

Денеска малата полни 6 месеци :l:
    Душичка мала, сега спие, да стани, да си ја гушнам и белким ќе ми попомини ова неубаво чувство (додуша и малку ми олесна што си кажав овде).

Тоа е...имам за пеглање, за миење...но денес ме фатила некоја мрза...:doh:
    Што ќе сработам, тоа, денеска ќе си уживам со малата, па нека стои се несредено :emo:

Имајте убав ден :*

На ♡BuBaLe♡, Lolipop23, green.eyes и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Вакви моменти имам само на сабајле кога одам накај работа. Не за друго, тоа е единственото слободно време што го имам за себе. И јас во тоа време си мислам секакви чуда во главата кои од логични причини нема да ги споделам сега со тебе (да не ти додадам бензин на оганчето што ти се разгорило)!
    Само ќе те гушнам виртуелно и ќе ти кажам дека те разбирам комплетно.

На ♡BuBaLe♡, green.eyes, vitamina и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    :hug: :hug: :hug:

На ♡BuBaLe♡ и Lorins им се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.644
    Допаѓања:
    76.904
    Ако се женски две нема да те тепам, ке ти ги дадам за снаи хахахаха

На Kaetana, ♡BuBaLe♡, Kitten и 6 други им се допаѓа ова.
  19. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    28.562
    Тоа се тие пролетни топли денови кои носталгично ги споменувавме ние мајките. :sun::sun::sun:
    Еве ме мене, ептен расположена, нашетена од сабајле, самооо... работава низ дома остана незавршена (facepalm). Денес станавме во 8 а во 9 веќе бевме во парк:wasntme:, да искористиме сонцето колку може повеќе. По пат купивме геврек и едно кафе за мене, малата во трицикалот и се нацртавме во паркот. Први бевме :tmi:, e отпосле веќе пристигнаа повеќе мајки, баби со дечиња кои едвај чекаа да се изнаиграт и изнатрчат по тревата. Малата моја радости невидени, им се радува на сите деца, сака да ги гушка помалите, има некоја милост во неа го препознавам јас тоа. Од нејзиното ќесе пуканки даде на сите деца, а јас пусто мајка се радувам дека сме подобрени во тој поглед, минатата година беше себична и никому не даваше ништо.
    Ете се исплаќа трудот и зборувањето дека умните деца им даваат на другарчињата од своите грицки и играчки. Се вративме дома уморни, одма заспија па јас нешто фатив низ дома и сега второ кафе од сабајле пијам.
    Поздравче мајки, минете го денот во добро расположение!

На Kaetana, dade123, ♡BuBaLe♡ и 13 други им се допаѓа ова.
  20. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.678
    Допаѓања:
    37.673
    Dobar den majki! Konecno se sobravme site zaedno,jas mm i sinko. Konecno srcevo mi dojde na mesto,konecno prva mirna prospiena nok... Ne mozam da vi opisam koja e radosta na sin mi so tatko mu,celo vreme za raka go drzi. Samo mu objasnuva,mu raskazuva. Ova e nasiot zivot,ova sme tokmu nie.
    Koga stanuva zbor za intimnost,voopsto ne sakam da se mesam,ama uste pomalku nekoj da mi se pletka. Ete,slucajnost,vo kontekst na muabetot,sekoj eden ato vcera se javi da mu posaka dobredojde na soprugot,ni ja imase isplanirano i vecerta. Kako ke imame burna nokj,kako 3meseci ne sme se videle,pa sega sme nie divi zivotni pusteni od zooloska. Mm voopsto ne primetuva takvi raboti i ne replicira,ama jas ne sakam da premolcuvam.
    @mariz cestitki,samo ubavini da vi dava Bog. Navistina se raduvam za vakvi ubavi vesti. Bog sekade da dava,kaj sto treba i kade se ima zelba.
    @vitamina Najsreken rodenden,uste poskrena ti da si bides.
    Otidov jas,majki,moram kuferi da sreduvam.

На Kaetana, dade123, ♡BuBaLe♡ и 18 други им се допаѓа ова.