Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    15.755
    :inlove::inlove::hug: Уживајте сега @LaDyDoLl
    @vitamina sorry прееска те мислев ама сум испуштила,Среќен да ти е роденденот,жива,здрава исполнета да бидеш цел живот:hug:

На Kaetana, ♡BuBaLe♡, vitamina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    @mariz честито. Ти посакувам лесна бременост. Сега прочитав дека сте имале 6-7 обиди за бременост. И јас сакам пролетно бебе, односно во мај. Па си правам пресметки кога да се фрлам на работа :lol: Се си мислам со второ одма ќе биде. Ако не биде ќе биде како првото, есенско бебе :)
    @vitamina среќен роденден, ти посакувам се најдобро..
    @joy1 спомна дека има лижавчиња против мачнини при патувања. Знаеш дали ги има кај нас во МК?

На Kaetana, ♡BuBaLe♡, vitamina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.999
    Допаѓања:
    327.872
    Сигурно ги има бидејки ги рекламираа еден период на Сител
    Само името не им го паметам

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  4. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Фала ти :)

5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.644
    Допаѓања:
    76.904
    Сакав бар во Септември да раѓам, летно бебе и месецот на мм, тогаш него му е роденден :) амааа ете нема како сакаме секогаш :D Фала ти најмногу, да бидне кај вас кога ке посакате :)

На Kaetana, azelea, ♡BuBaLe♡ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.644
    Допаѓања:
    76.904
    Фала Лејди :)
    Убава вест и кај тебе, гушкајте се сега сите тројца :)

На Kaetana, ♡BuBaLe♡ и LaDyDoLl им се допаѓа ова.
  7. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.523
    Допаѓања:
    288.779
    Направивме ама не се за покажување:$.
    Ќе и ги чувам за кога ќе подпорасне. А направи некоја беља или е немирна ќе и ги извадам од нафталин за да ја уценувам со споделување на другарчињата:rofl:.

Се шалам.
    Или не:tmi:

Денес не е веќе Шинед О'Конор, денес е Англиски фудбалски фан, ама од оние хулиганите. Она во полн елемент со трењерка и топка пред нејзе... па мм тера мајтап со детето]:).

Денес темелно го прередував плакарот и се чуствувам како да сум била на шопинг. Си најдов неколку работи со етикети, купени, кренати и заборавени:x.

Колку ми е жал што ќе мора да исфрлам многу работи. Ај старите не ги жалам, ама што убави фустанчиња имам во големина 34 :envy:.

На Kaetana, dade123, snegulkata и 15 други им се допаѓа ова.
  8. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Добра вечер мамички..Времето денес прекрасно цел ден надвор..Керка додека е надвор се е супер но неможам дома да ја убедам да влезе..Кога е дома крши мава денес две чаши скрши не ми е за чашите таа може да се пресече..За ништо плаче го тепа на малото па ако и се повише тон некој ке каже тоа дете домаго колат ете до толку е неподнослива веке станата..Немам веке сили по цели вечери ненаспана по цел ден по живци ми гази таа синко во раце мислам ке полудам..Сака да е гола не дозволува да и облечувам тренерки но само на долу сака..Секое менување пелена ни стана хорор..Мм вели дека е од разлигавеност и дека треба потчукнување но јас незнам ни што да мислам веке што и да е само сакам брзо да минува..Тоа е мајки бар вие постоите да ми олесни малку на душава..Имајте убава вечер

На flower30, azelea, i-v-a-n-4-e и 10 други им се допаѓа ова.
  9. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Зошто да ги фрлаш. Сама со две деца дома до лето ќе влезеш во нив.:) јас така си се тешам.
    Иначе пред некој ден ми светна. Па дома немаме ни еден шкаф празен т.е ни рафт празен. Па каде ќе ги ставиме алиштата на новото бебе. И одма паника ме фаќа. Распределба не помага зошто се е полно во куќава. Ќе мора уште еден плакар да се прави.(facepalm)

На Kaetana, azelea, ♡BuBaLe♡ и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    [USER=111878]@blessed.an[/USER] se iznamaci so decata.
    Mozam da zamislam kako ti e, em nervozna em nenaspana!
    Eve proletta e na pragot, ke ja nosis malata nadvor neka pominuva poveke vreme vo dvor stom taka saka.
    Mozebi e period, malku ljubomora sprema brat i, a i cela zima doma im zdosadi i na decata.

Nie denes go iskoristivme sonceto, bevme do parkot, sinko se lulase, trcase i duri ne sakase da si dojde.
    Za prv pat bevme bez kolicka, go probav deteto ama pa i izodi :clap:

I mm go iskoristi sonceto :D, imame mala bavca ja sprema za da zasadi nesto, vo plan e da jadime bio :!: (cisto sumljam) ama aj neka mu pomine merakot :D
    Ligi mu tecat na sinko koga go gledase, i on sakal da navodnuva.
    Abe znam deka samo problem ke mi napravi za deteto da mi slapa vo voda ama odi dokazi mu :^)

На Kaetana, dade123, snegulkata и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.201
    Ептен сме ја раздвижиле темава и тоа со убави работи, нека продолжи така :sun: Доволни ни беа муабети за болни дечиња, доаѓа пролет па ќе бидеме по позитивни :) Дури и јас стасав да се "произнесам" иако цело време ве читам ама стално во покрет, а во покрет со долги нокти неможам да куцам на телефон, еден тон грешки правам :D

Ептен ми е мило што и се исполни долгоочекуваната желба на Мариз, и јас навивам за девојче и така момчето нејзино ептен е испраксирано и постојано околу девојчиња, ќе биде ептен грижлив батко (fingers)

Ги разбирам и тие мајки што сакаат да останат на едно, многу пати и јас сум размислувала, и како не би можела да дадам исто толкава љубов на уште едно детенце, или како би издржале финансиски...Ама мене ми било само фаза :) Од многу причини не сакам ќерка ми да остане сама, па се надевам барем на две деца, иако кога би живееле во друга држава со убави услови, би сакала и три, и четири...Имаме планови, па како требало да биде, ќе биде :) Годините и мене ме "стигаат" ама не се предавам јас така лесно :emo: :)

Вчера изгледа бил некој ептен позитив понеделник, па и за нас, маж ми доби работа :party: После две години чекање, конечно се укажа можност за Ок плата, а во меѓувреме се снаоѓаше онлајн. Така што и нас ќе ни се сменат многу работи зашто ќе работи во 3 смени, ќе биде тешко но ќе се снаоѓаме. Среќа мојава не е 8 часовна работа, плус мајка ми ќе ја ангажираме поактивно.

И за крај мора да ве изнасмеам со едно стрипче, тотално доловени ситуации од секојдневието на еден родител, но бидејќи немам веќе место ќе ги закачам во уште еден пост.

Последна измена: 21 февруари 2017
    На Kaetana, chocolade, snegulkata и 17 други им се допаѓа ова.
  12. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.201

На Eli23, kelebeim***, flower30 и 19 други им се допаѓа ова.
  13. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.988
    Допаѓања:
    153.740
    Zdravo devojki. Bas se razdvizila temava stvarno od sabajle nemozam da docitam nikako :)
    Jas sum turbo od vcera, zenava nema da moze cela nedela da doaga bolna e mora da odlezi malku. I sega se snaogame najmnogu sestra mu na mm ja cuva pomalku bratucetka mi i taka terame. Ja zbudakevme i cucava malku ama neka se uci na poceke luge. Place samo dideka jas sum vi blizina posle za 1m se smiruva. Glumica be kolku da me sekira mene. Mm bese smeski denes. Morase da oretrca na 1 saat da ja smeni sestra mu da zavrsi nekoja obvrska ona i toa bas vo periodot koga prespiva. Nikogas ne ja zaspal ama so ogled na toa deka koj kako ja cuva si zaspiva si vikam aj vajda i on ke uspee. Ama dali koga go videla se razugrala neznam. Se javuva onaka tazen vika abe se probav ne saka si stanuva si trca si igra i ja slusam vo pozadina kako pee :). Vikam ostaj ja ke zaspie sto da ti kazam. I posle so tetka i za 10m zaspala a ovoj celiot depresiven deka nego ne mu uspealo.
    Inace sega gledam kolku mi fali pomos dojdi popladne sredi po doma napravi jadenje sreduvaj pak igraj deca pa zaspivaj deca pa rucek za dr den uf 2m nemam da sednam. Nemozam da i ostavam i obvrska na zolva mi da i sprema pa gledam se da i ostavam napraveno i od sabajle sum isto turbo ama toa e aj ivaa nedela ke ja istrkalame . Denes izlegov so dvajcata na 1 saat i sega mi e haos doma znaci epteb e knap vremevi ako sakas da si poigras so decata ne ostanuva vreme za sreduvanje a i ibratno. Da ja zaspijam malava pa da se pustam vo akcija. A treba i vecera za gilemono pa i so nego da legnam. Ke go angaziram mm sega nesto da se razmrda mnogu mi e pasiven denes, go umorila kerka mu 1 saat sto ja cuvase :)

На flower30, Kaetana, snegulkata и 14 други им се допаѓа ова.
  14. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Majki zdravo, da se prijavam tuka sum, bebe spie, mama malku na femina I ke spijam I jas. Cel bozji den glava me boli me pukna, so dusa cekam denov da pomine. Lugje zemav I staviv malku na liceto, okolu uste na cuca od eucerinot so koj I go mackam teloto, ima nekoi sitni kako bruncinja I me nerviraat, pedijatarot mi vika ne I nisto ostavi go deteto ne go gledaj pod lupa. Pogore se pisuvalo za decinja, postuvam secie mislenje I stav, nekako pak se navrakjam deka sakam tri. Ali izgleda tesko za tri, vremeto si odi, godinite nadoagjaat, I pak kje se vratam na toa samo da ima koj da gi rodi I pet ke izgledam. Cucka si e top siraste napreduva deteto. Ajde ako ne da spijam, dosta mi se prazni muabeti.

На Kaetana, snegulkata, apple12 и 6 други им се допаѓа ова.
  15. tarantula

tarantula Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    1.280
    Naredniot den...duri i se zacudiv sto tolku ekspeditivno e sve:))

На irenadaniel му/ѝ се допаѓа ова.
  16. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.133
    Допаѓања:
    221.420
    Некогаш се чуствувам толку енергично и среќно. А некогаш сум крш невиден.
    До што ќе да е не знам.
    Ама, има моменти кога позитивно размислувам, се радувам и уживам со детето, па си правам планови в глава си мислам желби итн.. некогаш биквално сакам да спијам и да спијам само од кревет да не станувам.
    Понекогаш размислувам за второр и тоа дека сепак "не е толку страшно" но многу почесто дека не сакам едноставно и тоа е тоа.
    Мечтаам за работа уште во неполниот прв месец. Но јас сум човек што работи долги години и едноставно за мене тоа е исполнување и слатка обврска.
    Се гушам понекогаш во 4 те ѕида..

Имавме доста падежи во периодот, му велев на маж ми ќе помине што не поминало, а и млеко и мед не тече нон стоп, тој немаше надеж а јас имав и знаев дека сепак ќе успееме и сонцето ќе дојде. Така и бидна.

Знам, ќе биде подобро.
    Ќе изживееме се и повторно ќе биде се ок.

Добра ноќ жени.

На mal.ecka, kelebeim***, SofiMar_ и 26 други им се допаѓа ова.
  17. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Dobro utro majki. Ama za kogo kako. Za mene ne e bas naj dobro. Taman sinceto e poarno i spiese cela nokj bez bolki ofkanja i povrakjanje, ete ja sestra mu se javi vo 12 sinokja ppvrati vo spienje, ufff i jas spiev i kako sum ja osetila ne znam, slusam kako da se davi i pocna silno da place i odma sripav koga gledam lom celata od povrakjanici. Ja zabrisav ja presoblekov i pak zaspa. Do 3 spiese bez da trepne, vo 3.30 ajde pak pocna da se vrti te ba edna de na druga strana pocna da stenka i pak se ispovrati i pak lom i kosickat looom i morav da ja banjam vo 3 nokjta mnogu mirisase i ziva voda od povrakjanoto bese. Pa posle si legnavme ja i ona vo dnwvna. Spiese 2 casa i pak stana placejki. Ne povrati i vikam aj da cica, pominaa 3 casa otkako povrati. Se nacica i stanavme ne sakase da spie. Vo 6.30 stanavme i posle pola cas pak ispovrati. Sega si igra ne kenka ama ova povrakjanjevo leleee. I denes ne go prakjam sin mi vo gradinka imase nokjeska proliv go razbudi tatko mu da kakal i go bolelo pak meseto. Otkako se iskakal spie ete go uste spie. Eee znaci ova virusive pogotovo povrakjanjava ama ic ic ne gi sakam koza mi se ezi koga kje povrakjaat ili ednoto ili drugoto.
    I sega sto da davam na malata? Kompie varen, oriz, banana. Elektroliti da davam ili ne? Sega piese voda mi pobara duri placese da i dadam siaeto so voda a znam deka ne smee ama zedna e piese kako da ne videla :(

На M&M, Kaetana, kristina.k и 3 други им се допаѓа ова.
  18. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Добро утро и од мене.
    Да шкртнам набрзина дури го пијам кафето а децава гледаат нова епизода од Тими :)
    Големата се разбуди со затнато носе и фатен глас, нема да ја пуштам во градинка, па и синко изводи не сака и тој да оди, мене ми е жал да го пуштам па ќе видиме што ќе биде.
    @kallias давај све тоа шо наброи, за стомачен вирус и да одиш на матичен исто ќе ти кажат, во вакви случаи само ако недај боже до дехидрираност стаса дете на инфузии само :(. Го мразам овој период и март е во ризични месеци на вируси и секоја година сум лежела со дете на детско :(
    Ќе помине за некој ден, мачно е знам :hug:
    @danichap верувај ми дека мали бројчиња ќе носиш пак ;)
    Ви посакувам убав ден мамички:*

На mal.ecka, Kaetana, snegulkata и 9 други им се допаѓа ова.
  19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.999
    Допаѓања:
    327.872
    Банана не се дава при повраќање
    Електролити и вода обавезно за да не дехидрира .На секои 5-10мин по мала лажица.Јас првиот ден храна ни не давам за да се смири желудникот.

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.644
    Допаѓања:
    76.904
    Јас давав печено, варено јаболче со малку банана (така ми рече педијатарот), ориз, компир, давај електролити, чајче, земи хип орс сок со електролити и давај на 2м по една лажица. Давај по малку количински да јадат, на 2ч.. мојов така поретко повраќаше. Ах тој стомачен вирус, кај нас сега свекор ми го закачи, недај боже па мене особено да ме фати :( Ајде брзо да оздравите :hug:

На Eli23, Kaetana, M&M и 2 други им се допаѓа ова.