@muchacha_a болестите се неминовни кога трга дете во градинка, и секое дете различно поднесува, различен имунитет има. Малото ако цица нема гајле, нема да фаќа, но ќе имаш непроспани ноќи кога големово ќе се разболува. Незнам кожата на лицето каква ти е, но ако е сува обавезно екстра хидратација за да се спречат брчки. Но пожелно е околу 30та година со специјални препарати, и јас од тогаш почнав со такви креми но јас имам нормална кожа. @eleni27 ајде признај сеа кој ти е јарец Колку и да е за забава, јас верувам во карактеристиките на знаците.
Dzencki kako ste, jas da recam dobra sum, obvrski eden kup nezzz koga ke gi zavrsam. Doma sveki pravi baklava, cunki procka doagja jas treba da odam do ujp, do apteka, gore spalna za cistenje, dete za cuvanje, imam za ucenje... eee dolga e listata. Tukudr nestoda si kazam, nekako ne mi se sedi so starive, tuka kade sto sme ima mesto za site, golema kukja ama ne mozam so starive posebno so gospozata, ona za se ima zabeleska, mm me ubeduvase da si odime I da si kupime stan, ama jas ne sakav, mislam ne sakav od pricina sto gi znam kakvi se negovite bolni ke legnat, a veke se vo godini pa ke treba na dusa da gi nosam, a toa ne sakam, baskasveki e lele majko zena ke me pukne ke mi iznakaze se I sesto I ke treba da se nerviram. Arno ama I vaka ne ja biva... sinokja se simnav da veceram a oni dvajca se kacija gore, lele lugje se najale luk I vo spalna kaj so e I bebeto I dvajcata ama koga vlegov vo nesvest da padnes, ne se disese, se lutele ne se lutele ostaviv vrata otvorena da se izluftira. Kako ke bide natamu samo so Gospod napred.
Добро утро мами, како сте кај нас секој ден едно исто сами со бебе пд сабајле до 3 после мм и синко доагаат, вчера малку надвор бевме со количка и бебе заспа , денес пак ке ја изнесам. Ај дури спие сега да раскренам, забришам уфф секој ден иста шема само женско да не си работа еден куп по дома. Позз имајте убав ден
@Saraa site snai predlagaat za iseluvanje,ti go predomisluvas mtA imaat li i drugo dete oni? Kako i da e ,ako imate sansa terajte si sami.Starive kolku i da se dobri ,komentarite nivni i postapkite ne poluduvaat(barem mene).sekako ke im pomagate ,za bilo sto vie ste im najbliski. Nie denes pak na lekar.Ja slusna dr.rece nema nisto na gradi.Ona kasla,ima slajm.Sabajle na prvoto lazice kasa povrati,pa jadese leb i jogurt.Ne sakase ni mleko da pie.Strav me fakja vaka ,se nadevam ke pomine pobrzo.Se maci detevo a i nie so nego. Eden kup rabota imam i rucek treba za malava a sakam i da ja prosetam....pa ke vidime sto ke bide Tuku ,@AngelOfArh ja nema da pise odamna
Da se nadovrzam za muabetot za zensko da ne si, so eden vic, za ubav den Crnogorec stoi pokraj zena mu dodeka se poraga, do kraj na poragaj se onesvestil 5 pati i go smestile vo soba nekoja. Se budi, prasuva kakvo dete mu se rodilo i mu kazuvaat zensko, a on na toa: "fala mu na Boga sto ne e masko, da mora da gi trpi ovie maki kako mene" pozdrav majki, imajte ubav den!
Ахх кротки ваги И јас сум вага Маж овен ( се како ке кажел да биде ) И кере бик ( секогаш гладни) незнам дали има везе женски и машки бикови ама и свекор ми е бик и неможам да го поднесам колку е себичен и самобендисан Се надевам кере нема да има од тие карактеристики
@Mari* a ti trudno si? Svekorot ti stom e tolku sebicen i samobendisan nema sansa da e bik. Mora da e vol (mala sala).
Добар ден мајки. Момиве спијат па ручавме, кујна се раскрена, кој кафе кој какао се напивме, машини се пуштија... и дури време остана да седнам на компјутерот. Е не се знае до кога, ама важно да шкртнам некој збор. Зедов составував листа за купување. Радости, ќе одиме до супермаркет да пазаруваме, ќе мрднеме од дома. Па ако е на арните мм да не однесе и до лидл или алди. Едвај чека возачка да имам за да не мора да иде со мене да пазаруваме. Чивеков е алергичен на супермаркети. А да јаде сака. Времево ужас, па малава барем до супермаркет да ја изнесеме оти дома ќе здиви. Порано не составував листи, сега една глава за што попрво, си запишувам. Почна да мрда малово. Јово на ново пресоблекување и доење дада и додека не станала Убав ден на сите
Добар ден мами. Уште малку ќе си се приберам дома, едвај чекам. Имаме нов момент, синко обожава да му ги читам книгите. Ама тоа ексклузивно право го имам само јас. Друг да ја земе книгата од раце му ја граба и само оди по мене. Па јас читам, тој слуша и има трпение за цела книга. Да видиш да не веруваш. Туку многу ме нервирате со тоа хороскопите, уствари хороскоп општо не сакам. Овој бил ваков, тој таков. За мојот знак на сите места пишува една карактеристика демек ја има и се околу неа се врти, глупости. Не ви кажувам кој знак сум . @Saraa женче опаметувај се навреме и осамостојувај се ако имаш услови. Нит ќе легнат болни, нит на душа ќе ги носиш. Вака само ти болести ќе си калемиш. И моите болни ќе паѓаа, па на гробишта ќе завршуваа, демек еден син по три ќерки бил, па еве по 4 години здрави се ко кукурек, па дури и убаво им било. Моја другарка така викаше како свеќи сама ќе ја оставела, па сега едвај чека да доправат да се сели. @danichap иста марка имам дома. Светлата во супермаркетите и во моловите енергијата му ја цицале и го зашеметувале. Па така зашеметен купувал без ред. И после цел ден исцрпен бил. Филмови бе и он инсистираше да почнам да возам и почнав, ама сега пак трудна пак не возам, што да му правам пак ми треба шофер и бебиситер за детето дур купувам. Вчера бевме до еден трговски за да го прошетам детето зошто цело пладне спиел па поминало сонцето, а ако не се измори душата ќе ми ја извади. Луѓе ние бевме за снимање. Мали трчаше на сите страни ко споулавен, па едно јаболко топче си го направи го шутираше на сите страни, па лазеше по доле, чепкаше по цвеќиња, на мм мислам рогови му израснаа. Пустиот многу му е срам од луѓето.
Aaaaaa jas odvaj go naterav mm sami da ziveeme da izbegam od svekrivta abe glej si ti tvoeto batali svekrva ccc site begaat tebe ti se sedi
Добар ден жени. Лека полека испробуваме "финти" со беба околу спиење и одмарање. Сметам дека ќе биде подобро кога ќе сме сами а маж на работа, па заедно ќе си одмараме и стануваме. Кога човек ќе си организира време и пред се си е сам на себе сметам дека е многу подобро и порелаксирано. Важно некои цаки научив, па кон подобро се стремиме. 100 пати сум кажала дека времево и те како ни реагира и ни прави секогаш расположение. И точно е.. Пролет, пчели, бубачки, сонце, топли зраци .. се е така ветувачки подобро во себе си за разлика од дождот и од тмурноста на облаците.. човек се губи и е во лошо расположение поготово кога е застапено со денови. Имале право тие што рекле дека убавото и сончево време е баш за мајките и децата, вака на овие ветришта и ладен воздух за никаде не си. Едвај чекам да шетаме по молови, продавници и маркети.. По паркови и лулашки.. Пролетт, те чекаме
Dobra vecer majki.Sinko spie pa da vidam sto sum propustila tuka. Nie si dojdovme vo ponedelnikot od bolnica,super sme kako novi,doktorkata ni dade pancev da pie pa vo ponedelnik sme na kontrola. Deneska pravev generalka dodeka sinko spiese I malku se povardija so baba,pa utre da napravam slato-solenko. Imajte ubava vecer so vasite najmili.
Здраво мајки, еве ме да се пријавам да не ме караат што ме нема. Некој стомачен вирус и кај нас, пролив. Почна и да шмрка. Една недела во градинка 3 неоди. Аман веќе.
ZDravo mamicki. Deneska nekako epten sum pozitivna i raspolozena,denov mi se cini deka e sovrsen i ne sakam da zavrsi.A zosto pojma nemam Ednostavno denes se custvuvam super. Si stanavme so sinko mleko,presoblekuvanje,igranje jadenje,si izlegovme na kafe sami majka i sin se vrativme doma poigravme,pak izlegovme do market propazarivme i nazad doma.Veke bese kapnat se napi edno sokce i go legnav i jas do nego uste mu se igrase ama edvaj se predade.Za prv pat vo ovie negovi 2 god i 3 meseci popladnevnoto zaspivanje ni bese sam v krevet bez da e kaj mene vo race,so sise vo usta ili so niskanje... Prosurediv,napraviv rucek dodeka spiese i kafence na raat si ispiv Stana poigravme,go naraniv i zaminav na rab,eve dremam cekam da dojde 8 saat i da si odam da mu prefrlam na mm malku od pozitivava moja Na site bolni pobrzo ozdravuvanje,na novite mamicki neka im se zivi bebuskite i im vikame dobredojde vo naseto malo katce nareceno majcinski muabeti. @Eli23 welcome back,i pobrzo ozdravuvanje na malata,I @eleni27 zacesti so postovi guski do nejzinite 3 musketarcinja.Edinstveno mi fali @zuto ni ja nema ke pise vo nekoja tema i cat pat ke ja snema.POzz mamicke i do tebe ako ne citas pisi nekogas prati ni pozz @vitamina nezz mamicke dali ti imam pisano ama neka ti e zivo i zdravo sinceto neka ve pravi najgordi roditeli.Samo hrabro i veruvaj na tvoite majcinski instinkti,veruvaj nema da pogresis.Ke si fatite red i na jadenje,pienje,spienje se po red.Nekogas denovite ke ti bidat kratki nekogas ke ti izgledaat kako cela vecnost.Ama za tie mali oci sto zivot vredat se isplakja cela maka. Ajde dosta bistram politika eden pozz od mene se citkame.
Многу ви благодарам на сите за убавите зборови. Дојдов овде да се олеснам и искажам позитивни и негативни вибрации но не очекував волкава подршка од сите вас. Фала ви најмногу од срце на сите .