Taa gradinka stvarno ne izmori site, tolku pati i tolku vreme bolni vo zivot ne sme bile, nooon stop e ili so kaslanje, tecenje nos ili bole mese, povrakjanje, proliv. Mir nema. I site po red doma ne izredi sekoj virus Edinstveno za jadenjeto go pustam oti pocna da jade tamu so decata i se druzi onaka bese dif i nikade ne sakase da izleguva osven doma da sedi.
Јас до три години полни ако има кој да ја чува нема шанси да ја пуштам во градинка.Сите ме напнуваат градинка та градинка ама си стојам на мојот став.И дома дете може да се социјализира,да научи да дели,да игра убаво само треба да му се посвети внимание
Еве ме Сите ве поздравувам. Гледам има и многу нови мајки, ама многу големи муабетчики сте па не сум ич во тек со темава. Одвреме навреме знам да отворам и да читнам некоја тема која не е баш најактивна, ама генерално само проверувам да не имам некое известување и толку. Со толку време располагам. Па додека сум на темава ај да кажам и јас нешто, да не е без ич. Уште малку следи роденденот на малата, па на баткото па се думам што, како, каде... Се мачиме и со заби и кај двајцата, петкиве на баткото не сотреа сите... Инаку супер е се друго, стандард шема секој ден. Само мајки морам нешто да си признам: почнав да се обвинувам дека станувам повеќе практична отколку емотивна. Можеби грешно се изразив ама не знам како поинаку. Дали се повеќе такви ситуации ме снаоѓаат, дали од премногу обврски или пак сум почнала да попуштам-не знам. Поздрав до сите мајки, особено до @tincemajmunce што се сети на мене.
Denes sinko bez t skoro. Sabajle stana super i resiv da go spremam za skolo pocna da place glava me boli bolen sum. Aj vikam ok ostani doma a i stvarno nekako bled mi bese. Kacil nakaj 37 pak ama ne poveke. Se druzea so tetka im i dvajcata. Preska pak kao malku topil ama ne e strasno. Se mislam utre da go pustam ako ne kaci t ke vidam. Lele ova malovo kako raste se pobrlivo e. Ja zemav do tinex da kupume nesto prvo begase okolu tinex pa vnatre mi begase megu raftovi edvaj ispazaruv. Raka ne saka da dade nikako. Malku padna se yplasi pa mi pruzi race da se pribereme. Sin mi ne mi begal nikogas toj zalepen da moze da mi e nonstoo nema gajle ama ova ogancevo opasno e. Sekigas koga e vakov premin od ladno na toplo epten sum mrzliva na rabota samo go gledam soncevo nadvor i mu se mislam kako da fatam strafta Cela nedela puka sonce za cik3ndov dozd najavuvaat e ne e fer ic
@M&M и јас се нервирам што за викенд ќе врне, деновиве пука сонце дур сум на работа и си викам супер ќе стигнам дома во ден и ќе ја изнесам Магде на воздух, ама заглавувам со обврските и во ноќ стигам дома! Утре после работа имам предавања на постдипломските, сабота ќе се фарбам па на свадба ќе одам кај колешка и си викам недела ќе биде за шетање, кога тоа бабата на Сител метео вика "во недела дожд" ...фак...расипувач на забави! Беба затната, одвај дише, веќе саат време се успиваме одшто не може да цица и се нервира, и капак ми беше ова свекрвиштето на врата од спална да ја заспиела она побрзо...ма иди бре у пм, барем у спална тргни ми се од пред очи! И то...беба задремува мене пак главата ми пука...добра ноќ жени!
Zdravo mami Jas da skrtnam nesto dodeka cekam da dojde vremeto za mlekce na sinko Denovive se se poubavi i poubavi, sinko me slusa miren e toj na majka deneska svrtevme krug so kolickata niz maalo, mu kupiv edna tropalka kolku samo i se raduvase Soncevo denes pece li pece, ama mene vistinski me ogrea koga mazle kaza si doaga vo sabota ke se podmocav od raduvanje Trebase da dojde za mesec dena ama covekot so koj raboti pod itno mora da se vrati vo Mk pa i on so nego. Mesec dena ke e tuka sigurno potoa pak ke odi..ama ima toj mesec maksimalno da go iskoristime. Kolku sum samo srekna , edvaj cekam sabota da go precekame so sinko A, ni kupil i pokloncinja, veli podranet poklon za 8mi mart I taka..utre me ceka cistenje, sreduvanje, da mu spremam sakam nesto blago se nadevam ke uspeam se da sredam
Добро утро Ние станати уште во 3 и никако да заспие кере а сабајле треба да работам Овде страшно невреме,неможе да се стои на ветрот,на комшијата оградата откорната а реквизити колку да сакаш по дворот,канти,метли,дрва абе што ти душа сака По дома стандард сме си беба своето ние нашето и така Ајде бегам мами
Добро утро, јас цела ноќ не спиев како што треба... затнат нос скроз, кивам станав едно 4,5 пати до вц а може и малку од возбуда зашто сабајлево сум на прв преглед, едвај чекам! @zuto јас те мислам цело време, дека и ти фалиш тука.. ама знам што правиш, кај си и зашто те нема Добро ни дојде назад на дружба
Силно светнал ден јас уште од 5 со петлите будна . Денот уште сега испланиран, вчера од возбуда едвај заспав хахах отварам студентски стипендии гледам за продолжени стипендии имало пуштено отварам сметка и оп полна сметка ми пуштиле и мене стипендија леле леле радости дома како мало дете , кажувам на мм тој ај честто ова она , кажувам на мајка ми и татко ми и ми вика татко ми е имаш стварно среќа во газ . Абе добро ќе биде вака секој месец да пуштаат некој денар од нигде никаде. Ама тоа само на сон. Имајте убав ден мајки
Good morning ladys..Denes sum kako nova, nema vekje povrakjanje i konecno da apnam nesto i da ne mi.e loso. Doruckuvavme so kjere, sin mi i denes ne odi vo gradinka kutriot uste e so proliv i go zaboluva pak meseto ama nisto ne jade eve cel saat go molam nema sto ne nabrojav i ne sakam vika i ne sakam ne mu se jadelo meseto go bolelo. Pedijatarot vika stom 2-3 pati dnevno kaka proliv ne e nisto i samo dieta, t.e.odredeni raboti da jade da se regulira, ama toj nisto ne jade toa e problemot. Srekja sto ne povrakja inace go obravme bostanot. Jas i kjerka mn.brgu go pominavme ni 24 casa ne ne drzese povrakjanjeto, a sinko ete so denovi se maci
Добро утро мамички,кој е за кафе??? Бујрум јас частам денес. Уште ме држи расположеноста од вчера. Синко игра,јас пијам кафенце ги испративме останатите на работа,да го испијам кафево и да му дадам да јаде и ќе излеземе малку на воздух Потоа стандард со дневни обврски откако ќе го заспијам,па на работа и вечер ќе.си одам на викенд кај моите Поради обврски,болести и ред др работи се немаме видено еден месец.Ми фалат ме има удрено некоја носталгија. Ќе си ги видам моите,мојата подршка-сестра ми и моето се-внучињата Организирав во сабота вечерта средба најблиските ке се собереме ќе дојде и мм.Така да Засега позз мамаситас се читкаме. @kallias мило ми е што сте подобри,а синчето полека полека ќе почне да јаде,не го форсирај нуди му по малку низ игра,покрај сестричката.@mariz те чекаме со најубавите вести .Позз.
Здраво мамички,убав денот денес,ама за викенд ќе се расипе,како се нервирам се така се погодува да неможе да се прошета надвор,вчера кога ја земав од градинка малата,дворот во градинката полн со дечиња и родители,па си поигра малку со другарчињата,не сакаше да си одеме,едвај со плачки. Сабајлево на работа патував еден саат,незнам што беше хаос,тргни застани,колешката ме пречека со кафе дека доцнев па она ми ставила,а и ми се спие,добив и цела сум за никаде,се ме боли.
Dobar den, Tmuren a i nie doma kako vrenetoMalata deka ima slajm povraka posle jadenje,kasla,noseto i tece....haos.Strav me fakja vaka.Jas nervozna pa so mm se karame ko macka i kuce sme.Neznam zosto od koga se rodi malava namesto porelaksirani ,nie preku eden den se karameAman veke . I mojata svekrva zavcera malata ne sakase da jade i vika "aj baba da i dade ke jade od mene" ....E mene takvi sitnici me nerviraat-od mene nema a od baba i ke jade,baba i ke ja uspie Uf sto mrazam vaka koga mi e,i glava me boli i nervoza ...A sto ubavo mi bese vcera koga se prosetavme so malata.Kako diazepam da sum piela. Samo da ozdrave malata ,mislam deka dosta se nervozi . I od Mart ke si sedam domaNeslavno mi zavrsi rabotata.Nema koj da ja cuva malata,ne e uste naviknata vo gradinka i taka.Ako se privikne za 1-2 meseci moze ke me vrati gazdata nazad(ako ne najde nekoj dotogas) ...... Se nadevam(kako sto bi rekla majka mi) deka sekoe zlo za dobro e i deka Gospod si gi redi rabotite.Pa aj da vidime @M&M podobar li e sinko? Ajde pobrzo da mu pomine @mariz te cekame so vesti od prviot pregled Na @alisijad da kazam bravo kako izdrzuvas sama so sinko bez mt.Ama ete mora nekoja zrtva sekogad da ima.Uzivajte sega zaedno Ubav den
Добар ден, ден работен ко обично. Вчера синко цело пладне беше надвор, ама денес сонце нема за жал. @Sunshine_1979 и @flower30 мене ситници не ме нервираат кај мојата свеќи. Дај рекла она да го рани или јас ич не ми смета. Напротив кога ќе дојдам од работа да седнам јас да јадам, а она да го нарани или ако е кенкаво да го заспие би и била благодарна. Мојата е друга крајност јас доаѓам од работа уште не сум соблечена и чевли не извадени они одма се пакуваат и облакаат и си одат. Што се вика не стигам да прашам кога е јаден, колку е спиен, пелена дали му е сменета. Во тој момент дете ми се беси на врат и крај нема за мене време, морам со него. И не ми замерувам за тоа што одма си одат си имале обврски куќа и слично. Им имам замерено во септември што она реши дека за детето најдобро било во градинка да оди, а детето не беше примено. И ете испадна по на мм стратегијата месец за месец го исчува до сега. Ама јас не заборавам, жал ми е. Зборовите, ставот, говорот на телото и надменоста нејзина во тој момент уште ми стојат во глава. Таков ми е карактерот незнам да заборавам и простам. И мислам дека овие ситните замерки произлегуваат од поголемите проблеми со нив. Како и да е синко од април ќе почне во градинка. Јас сум со ставот на @joy1 да можам до 3 год би го чувала дома. За социјализација ништо не му фали, секој ден е со деца и убаво си игра со нив. Вчера баш имавме гостинчиња, за рака ги фати и едно по едно кај него во соба ги однесе таму да играат. Ич не е див, дели, им покажува што има, им покажува каде кош да давале, се изнаиграа. И градинката е стварно добра за социјализација, но е по цена на здравјето. За жал во нашите градинки здравјето на децата се доведува во прашање. И не не ми беше од секогаш овој став. Јас бев таа што тврдев дека кога ќе тргнам на работа мали ќе оди во градинка, ама ете.
Добар ден веќе.. Пијам кафе и се релаксирам на сонцево што ѕирка со цигара. Чудо даа се види сонце па да искористиме. Кога ве читам вака за температури коса ми се ежи. Тоа е.. велат така растат децата. @alisijad убаво да си поминувате со мажето, сум го изодела тој пат со години наназад и совршено те разбирам. Се надевам наскоро ќе си отидете таму и ќе уживате во животот сите 3 јца. Маж ми долго време беше разделен од мене, но бидна стиднавме заби, како така пројдоа годините и еве сме сите на куп со многу подобри денови пред нас. Јас работев, сега сум на породилно и да ви кажам право лето или на есен ќе продолжам со работа а маж ќе чува дете и ќе се менуваме така.. инаку не бу можела во 4 ѕида. Тука каде што сум многу од фамилиите така работат и да ви кажам дека тоа е најисплатлива работа ако сака човек да направи нешто во животот. Сакав да ве прашам, бебе хрчи, т.е од мрсулите внатре не може мавечер да спие и псотојано кенка.. некое решение? Пробувам со аспираторче но без успех, или јад не знам како треба или не вади аспираторот трето нема. Совет за нешто друго да земам да му го исчистам носето пред спиење?
Nisto ne vadi nisto ne stavaj..Se cisti od plodovata voda i zatoa hrci. Do 3 meseci e toa obicno i posle pominuva
И на моето така но ставам капки уствари спрејче чекам 5 мин и влечам излегуваат и тогаш диши убаво,мрсулчињата излегуваат и не се слуша тоа отежнато дишење.
Да слушнав и за тоа но чудно е бидејки само насабајле со мрсулите дува и шмрчка вчера дури и мрсул извадив го искара самиот. А преку ден нема ништо сигурно му се сушат. Има 3 саати насабајле кога спие ама пишка нон стоп, тоа му се тие жолти минути останатото време е ок. Каков е тој спреј и дали можам да ставам на бебе од 1 месец?!
Majki moze predlog za podarok za prv rodenden na devojce od blizok rodnina, no ne tolku blizok za da kupam nesto mnogu skapo.
Витамина и јас мислам дека се чисти,и кај мене така знаеше да прави,може ида ви е сув воздухот,јас ставав по препорака од патронажната септоаква спрејче за бебиња многу малку се распрскува,тоа се уствари солени капки за бебиња.Ако нема мрсоли нема што да влечеш со аспиратор,ако му е затнато носето стави кромид покрај креветче,мада твоето е малечко многу,се чисти сигурно затоа хрчи.