Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.364
    Допаѓања:
    5.801
    Значи, моментите кога посакувам времето да запре се оние кои ги минувам со мојата мила ќеркичка. Малку одиме, таа напред, јас ја следам во чекор, па си игра во игралната со играчките. потоа песнички, па ќе читаме приказна, и така... Мали слатки задоволства кои ,и причинуваат поголемо задоволство од се на светот. Заради неа, секој викенд е вистински благослов кој не сакам да заврши.

На MissDior, azelea, alana и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Sweetheart87

Sweetheart87 Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    707
    Жени, мајки и јас сум тука и чат пат ве читам ама никако да дојде ред да пишам.
    Синко веќе 9ти ден го "преживува" 4тиот скок во развој на 19 недели. Жива ненаспана сум, уморна... а тој ниту спие, ниту седи мирен кога е буден. Само плаче, кенка и бара да е на града нон стоп. До кога ќе трае не знам ама тоа ми е :)
    Убава вечер :*

На azelea, alana и Mari* им се допаѓа ова.
  3. * Zence *

* Zence * Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    180
    Zeni nie poleka gi pravime poslednite podgotovki za rodendenot vo nedela, mm mi e doma 3 dena konecno i denes on dvorot go sredi, jas bev uste nesto da ispazaram pa posle si bev na frizeraj mallku se sisnav pa i mama malku da se dotera, tato i cucka nanaat a mene son ne me faka.Edvaj cekam da dojde nedela

На awl, azelea, Mariangel и 3 други им се допаѓа ова.
  4. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.548
    И ние утре славиме роденден во двор. Полниме 2 години. Со малата вчера наполнивме 40 дена.
    Нека ви е среќен роденденот, убаво да си поминете :)

Добро утро. Син ми ноќеска падна од кревет. Првпат се случува, се тресев од страв. Среќа ништо не му беше, продолжи да си спие. Ама по 5 минути сестра му го разбуди и беше нормално весел. Дури и се заигра во 3 ноќеска.

Јас кома луѓе, дали оти и добив, мислам како партал сум. Малаксана, цело тело ме боли.

На awl, azelea, tincemajmunce и 5 други им се допаѓа ова.
  5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.089
    Допаѓања:
    328.646
    И мојава нокеска падна од кревет :) Плачеше малце и заспа.Ја најдов на газе седната веројатно главата не беше удрена.Не да се тресев срцето до петици ми отиде

На awl, azelea, Kitten и 2 други им се допаѓа ова.
  6. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.720
    Допаѓања:
    38.261
    Добар врнежлив ден,мајки!
    Тмурно време,тмурно расположение. Денес мислам дека имам најмногу обврски.Пеглање,спремање облека за утре,да зачистиме,да се бањаме сите.Само да е утре убаво,нека нема сонце,но нека не врне.Син ми е пресреќен,едвај чека,ќе играл на свадба!
    И мене сношти пред спиење животот ми го скрати.Ама палав е,сам си беше виновен.Никаде не го собира кога сме дома,па се качуваше по кревети,и се лизна некако,адна си го удри главчето во масичката.Плачеше,едвај го смирив,за после некое веме да му ,,никне,,џумка.:worried:Среќа е добар,ама пак сме дома и пак збеснуваме:drunk::punch:
    @zuto Среќен да му биде роденденот на баткото,да има среќно детство,а вие најубаво да си поминете утре.

На awl, mama89, azelea и 3 други им се допаѓа ова.
  7. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.548
    Леле @joy1 ќути, ајде како викаат, малиот ѓавол бил. Ама и тој ни го крати животот.
    Туку тебе во последно време слабо те читам низ темиве што ги следам. Каде се изгуби?

Фала @LaDyDoLl и вие убаво да си поминете на свадба.

На awl и LaDyDoLl им се допаѓа ова.
  8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.089
    Допаѓања:
    328.646
    Имав лош период
    Сега сум повторно тука малце по малце ке ви се придружам во друштво :)

На slobodka, Kitten, Jagoda123 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.338
    Здраво мами.
    Мојата денеска како пијана од сабалје цело време паѓа. Не беше донаспана изгледа.Сега си заспа. Се надевам кога ќе се разбуди, постабилна ќе биде. Јас одвај се свестувам на сабалје...времево ме убива скроз. Таа пред мене станува и ја оставам да се врти, да си игра..а јас уште лежам во кревет и ја гледам...и после кога ќе стане плачлива, пошто сама и е досадно...морам да станам. Сега да ве исчитам нагоре убаво...Ја прочитав само оваа страна на две - на три..па пишав. Ако читам прво, не доаѓа никако ред да пишам.

На awl, azelea, Jagoda123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. * Zence *

* Zence * Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    180
    Fala majka isto i vie ubav provod samo vremencevo da ni se pogodi jas kako sum vozbudena cela vecer ne sum spiena vo 4 si stanav kafe si piev si sresiv i legnav vo 7 do 8 sum pospala i denes obvrski eden kup ama ke mi dojde mama na pomos i nie 2 polnime

На alana, zuto и Mi-Ma им се допаѓа ова.
  11. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Dobar den i od mene :) Nadvor denes horor, doma haos od kaj da se pocne ili voopsto da ne se pocne :lol: Ovie dva dena nemozam da se iznaspijam lele kolku neodgovorna mama se cuvstvuvam sto ic ne go igram sinko i nekako ic ne funkcioniram :( Mozebi i od sto dobiv i od bolki i vremevo :|
    @mariz cuvaj si go mazeto i neka bide dobro :) Ista sum i jas samo se deram po mojot dur raboti nesto od sto jas se plasam :) @Mariangel Ti si silna mama i nisto na svetov nemoze da te srusi zatoa sto ne si sama si go imas toa maloto dzverce do tebe koj zavisi od tebe i ti si mu SE vo zivotot :*
    Kolku sto razbrav mnogu mamicki denes slavat rodenden na svoite malecki pa neka vi se zivi i zdravi i sekogas veseli i uspesni :) :l:

Последна измена: 21 мај 2016
    На alana, awl, mama89 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.043
    Допаѓања:
    154.351
    Dobar den. Vremevo mrak ama ajde eden den i doma da se odsedi ne e strasno. Bebcevo samo mu se prispiva izgleda od vremevo bar sabajle da pospiese da sedospiev i jas ama nema sansi stana od 6:30 negde i nervozna nakaj 7:30 pak prezaspa ama mama nemoze drugovo treba da go tintra ☺.
    Lele luge se poveke i poveke mi se vudi noke bre.malovo neznam sto i bidnuva, za nekoj den pravi 9m dali ja faka skokot na 9 ili nesto neznam ama da se nadevame deka brgu ke pomine.
    Sreken rodenden na site sto slavat denes mnogu proletni bebinja izgleda ima

На alana, awl и mama89 им се допаѓа ова.
  13. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.636
    Допаѓања:
    15.785
    Дoбaр ден мaјки,изгледa пoгoлем дел сме сo дoбиенo,и јaс се приклучувaм вo клубo:).Сaбaјле тaкa се изнервирaв oд кoмшијaтa нaд мене,се рaзбушил сo бoр мaшинa,мaлaтa ми се рaзбуди и се плaшеше пa јa земaв сo мене,и oд штo не се дoспa беше нервoзнa не се чепкaше,пa и јaс oд мензисoт,времетo никaквo и :@.Незнaм кaкo ќе се седи цел ден дoмa,ќе буџoсaме:D. @joy1 дрaгo ми е штo те читaм,видoв штo ти се случилo,мнoгу ми е жaл,прими сoчуствo. @M&M и мoјaтa се исфрли oд aнтибиoтикoт,aмa веќе нa крaј сo пo некoјa ситнa брункa,a кaј вaс целo грбче е исфрленo?Пoздрaв јaс oдaм дa си вaрaм еднo кaфе и дa печaм рибa:*

На alana, Mi-Ma, awl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.043
    Допаѓања:
    154.351
    Celo grbce i celo stomace znaci samo torzoto racete i nozete ne. Uf i nie imame maka so komsii od koga e rodena 3 stana se renoviraat i toa se blizu do nasiot. Kolku pati mi ja razbudile dobro sto ne sum se istepala do sega so nekoj.

На alana, awl и azelea им се допаѓа ова.
  15. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Хелло женски убавии :hai:
    Времевооо:rain::rain::rain::@
    Јас на долги и клима уклучив мислиш зимо иде а не лето !:envy:
    Затоа ја мрзла си викав ај утре ќе прередувам зимски-летни,ај утре,утре и никако тоа утре не дошло уште(facepalm) Ама се тешам па ете времево какво е арно што не прередив хахаха:rofl:
    Ај белким од другата недела ќе се оправи и ќе има пак :sun: да шетаме :)
    Инаку да се пофалам купивме хранилка за синко вчера,пресреќен беше ееј,радосен,радосен душава ми се исполни што сака да седи , си викам брее разбира и оно дека му купивме ново нешто:inlove:
    Синоќа стандарт го избањавме во девет,цицаше и во кревет,а јас и мм излеговме ,си се пицнав,фустанче,штикла,и на искачање :P
    Се изнаигравме,пеење и пивце :beer::beer:
    Преубаво си поминавме:dance::music:(poolparty):inlove:
    Така женски ручек денес и тој мрзлив како денов :lol: За мм макарони потпечени со сирење со павлака и доматен сос,за мене ориз со тиквички и моркови ( на Ун диета сум -скробен денн (fingers)) а за синко јаболко и банана :clap:
    И ттоа ќе се лежи денес цел ден осеќаам:hai::yawn: :hug::hug::hug::hug:гушки до сите лепе мамее:inlove:

На alana, muchacha_a, Mi-Ma и 5 други им се допаѓа ова.
  16. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.043
    Допаѓања:
    154.351
    Eh izlaganje sto bese toa. Mnogu retko izlagam a so ogled na toa deka nemame mnogu pomos pa zaedno so mm kojz ae od koga. Pred da se rodi malava odkako porasna sinko od vreme na vreme tucece posle rabota ili ako dojdese nekoja drugarka od tie sto mi se po stranstvo nekogas i prikve er. Ama onakvo klasicno izlaganje zurki diskoteki kojznae od koga. I da otidam nema da znam kako da se ponasam. Doduse nemam i nekoj merak veke za takvo izlaganje najmnogu sakam taka posle rabota na rucek na nekoe tivko mwsto kade sto moze muabet da se napravi a od bucni mesta.mi nedostigaat samo koncerti.
    Inaku i nie denes brzinski rucek po zelba na sinko pici si pravevme. Go cekame mm da se vrati od pat i taka sabotno dozdlivo. Ubavo mi dojde i doma ama golemovo pobesna dosadno mu e ke mora utre nesto da mu iorganiziram inaku ke jade zivi luge

На alana, muchacha_a, awl и 2 други им се допаѓа ова.
  17. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.724
    Tvoite barem pravat nesto i prolazno e ke pomine koga ke zavrat. A moite komsii nad mene kako nrandertalci, se tropa do niedno vreme, detistana trcaat ko nearni, so mebel se mavaat, cel namestaj go lupaat od patos. Taka nonstop. Veke ne se ni nerviram, inaku ke treba nekoj da utepam.

На alana, azelea и M&M им се допаѓа ова.
  18. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Pozdrav od nas. Eve malku na gosti kaj majka mi. Sinko e mrsulav vo nosot uste. Ama jas sum katastrofa. So godini ne sum bila volku bolna. Zatoa i dojdov tuka, da ima koj da me odmeni. Cela sum zatnata, glavata mi tezi, edvaj stojam na noze. Si ja zeznav i dietata. Sto ubavo mi trgna, simnav nekoe kilo. Ama nema sansi denes vo ovaa sostojba samo na ovozje da izdrzam, ke se onesvestam mi se cini.
    @mariz kako ste denes po doma?

На alana му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    И ти ли си срцка на ун? Ако ти е витамински направи си смути некое со јатки и разни овошја ќе те крене,чајче,па и салатка можеш;)

На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.020
    Pa dobri sme, mm apcinja za bolka si se napi, vcera prestanalo da mu deluva toa za bolka sto mu go stavile tamu pred da go pustat doma i ne kazuva deka go boli, trpel (facepalm) mu smeniv jas preeska gaza, mislam deka lepena mu e ranata, dobro izgledase, starata gaza se zalepila za ranata a nezno mestoto lele odvaj ja odlepivme...
    Vecer na rodenden kje odam bez nego :(

На alana, irena.1 и mama89 им се допаѓа ова.