Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Абе е*и и матер. Тоа прават само луѓе кои си го мразат својот живот. Што и се понижуваш! А свеки ќе ти каже а ти ке и се заблагодариш на срцката ;)

♡BuBaLe♡, azelea, Kitten and 2 others like this.
  2. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

@mariz Nema sto da se nerviras. Ocigledno e nekoja sto komunicira so vas,ve znae licno.
    Za anonimni ne sme voopsto,site okolu se znaeme,slucajno ili ne.
    Mozebi i licnosta sto i kazala na sveki tvoja pomislila deka imas kazano,stom ovde postirase slika. Kako i da e,ti bidi si srekna,si bebce da e se vo red,lugeto zborvale i sekogas ke zboruvaat.
    A sakav da ti kazam deka ubedlivo si mi najsredena mama,kade i da te vidam(na sliki po fb) ti imas tus na oci. :) Jas edvaj pudra i rimel znam da stavam :)
    Ama ne komuniciram so svekrva ti :).

Jas denovive rabotno,uspeav da napravam tri turi slatki,vnedela e procka,ke idat gosti. Celo vreme sme so gosti,da se vidat so mm,da im dade pokloni ... Ne sme se videle raat,iskreno. Mm od promena na klima cela nedela ne moze da se stabilizira,plus migrena go maci so godini...
    Za sinko kostimot za procka e spremen,bitno saka da go nosi,a bogami i ke bide unikaten. Ne e za djabe od stranstvo:)
    Tolku od mene,vecerva na golemo se sprema gledanje na Bubamara.
    Ubav den majki!

Lorins, Kaetana, kristina.k and 10 others like this.
  3. vitamina

vitamina Форумски идол

Прв ден излеговме со бебе со количка, се прошетавме саат изнапазаривме, бебе задоволно си заспа а јас се подновив после долги денови.. надвор сонце..
    Ах пролеттт:sun:

4. kallias

kallias Популарен член

Lele be @mariz stvarno glupo ova so kazuvanjeto, toa e definitivno nekoja feminka sto se znaete i licno i komunicirate bila kaj vas se znae so site vas pa i kazala na svekrva ti, nema drugo, logicki taka mislam jas. Ama kako i da e, ne e voopsto ubavo i nema pravo da se mesa vo naj intimnoto nesto vo eden brak, navistina sramota, nemam zborovi....

♡BuBaLe♡ and mariz like this.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Абе знаеш ама ми беше тешко, од преглед со такси со синко право кај свекрвата да и кажеме, на работа кај неа. Отидовме и викам имаме нешто да ти кажеме со Тео, Трудна си? Ми вика.. и јас да од кај знаеш? Па во мајчински слика си ставила си се пофалила ми кажаа... човече тоа беше понеделникот, која е таа што за два дека мисли дека јас сум кажала на сите... Башка ако толку ја интересира се за мене нека чита убаво се, имам пишано дека немав кажано на никој освен на мм и на сестра ми... ај да било пред месец дена да сум кажала тука дека сум трудна, она веќе знаела и неколку дена замисли, значи таа одма и кажала не чекала ич.

6. joy1

joy1 Форумски идол

Некои работи и случајно се дешаваат а делумно и сами сме криви.Се подсетив на една случка.Имав колешка која неможеше долго да остане трудна .Нејзиниот маж се дружи со мојот мада јас и она не бемве мн блиски.

Останав јас трудна ама дека ризична бременост викам на мм ке криеме првите два месеци да видиме како се ке се одвива.Мм седнал со мажот од колешката на кафе и уз муабет му рекол дека сум трудна :o .Овој дома си кажал на жената,и она мене следниот ден на работа парампарче ме напраи.Ме направи злобна,глупа бидејки сум криела.Јас 'криев' што од страв да не се изјалови нешто што од култура спрема неа дека она неможеше трудна да остане.АМА не секој сваќа како јас што сваќам.Цела година она муабет не ми правеше.

Сакам да кажам ке се деси ке му се испушти некому како на мм како на таа од @mariz .Јас лично и не ја доживував бременоста како нешто за кое треба од врата до врата да одам и кажувам.Доволно е ние дома што си знаевме.Друг да е ке сака цел свет да го дознае итн :)

7. Kitten

Kitten Форумски идол

Аххх @mariz баш ми е криво :|
    Баш ми е криво што и тебе ти се случи да се осетиш повредено поради некој што очигледно шпиунира и му е досаден животот. Знаеш, го правевме муабетот пред некое време, и можеби не треба да избрзуваш со информации баш поради тоа што не си анонимна.

А исто така не значи дека е некој лик од форумот. Одете на првата страница и видете само колку има "гости". Значи незачленети воајери. Среќа што таквите неможат многу да буричкаат во скриените катчиња. Но ради отворените муабети, користење лични имиња и профилни слики, кузнај само колку луѓе не' читаат! Се ежам! Се ежам од воајерската потреба на луѓето.

Штом свекрва ти ја скрива личноста која и' пренела, се кладам дека е некој од ваша блиска околина. Пробај да не се нервираш зашто во моментов неможеш ништо да смениш, а верувам дека понатаму и ќе дознаеш кој и пренел. :hug:

@vitamina многу е малечко за влечење со аспиратор, може да му направите проблем. Можеш да ставаш само физиолошки раствор сега за сега. Аспиратор мене ми препорачаа после 6 месеци. Плус, тоа со крчењето е скроз нормално до кај 3 месеци, опушти се ;)

8. M&M

M&M Форумски идол

Fala flower dibar e pomina za 1 den. Denes si bese vo skolo i auper e. Blaga nekoja nastinka.
    Se nadevam i kaj vas ke pomine brgu. Ne se nerviraj za rabotata ke dojde druga, neka porasne malata barem ke si bides so nea

Kaetana, flower30 and Mari* like this.
  9. flower30

flower30 Форумски идол

Ajde ke se nadevame na podobro,bitno decinjava da se zivi i zdravi :hug::hug:

M&M and Mari* like this.
  10. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Мамици ние сме подобри денес незнаете што мака видовме вчера,за влакно се спасивме да не лежиме на болница преку 25,26 пати имаше пролив во еден ден,ми се измачи детево,од кога е роден ваков вирус не фатил,ептен гнасен ништо не помагаше се давав џабе згора на се и повраќаше,малку подобро му дојде од ентерофурил сирупот,не бев на работа неможев да го оставам таков срце ме болеше,пазете ги ептен вашите малечки,и вие пазете се ако дојде до нешто давајте многу електролити по две кесички на ден нас тие не спасија само,опасен е вирусов сега ќе ги има нонстоп како се стоплува времето така излегуваат,сега ќе барам филмче некое за опуштање,и си легнувам по цела недела вечер конечно ќе се спие имајте убав викенд ние требаше денес да патуваме за маврово,ама ете некогаш не испаѓа тоа што планираш само здравје ќе биде се ;)

Eli23, M&M, Monella and 3 others like this.
  11. joy1

joy1 Форумски идол

Вирусот владее од јануар месец не е нов :)

Го прележаа стотици деца за жал

alana, Mari* and TIGARCE86 like this.
  12. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Знам слушав и претходно дека имало вирус ама не бил ваков гаден ми кажа докторката,овој бил некој сега пред 2,3 недели тазе
    @mariz срцка ич да не и се замараш која е што пренела на свекрва ти,не си ставај нервози заради бебчето во меше,не вреди за некој што стварно нема работа,па земал трачари пренесува тоа мене ме асоцира на некој што нема свој живот па се замара со животите на други,од тука од форумот само 2,3 ми се пријателки на фб.искрено не мислам дека имам потреба од повеќе ради тоа што и тука фино си се дружиме,нормално колку ни дозволува времето со деца со работа со обврски,иако некој ми имаше кажано тука на форумот мислам дека те знам лично ама не ти кажувам од каде не ми текнува која беше,небитно не се замарам ако ме знаат нека ме знаат нивна работа јас тие што сакам да ги знам ги знам,оние другите немам ни време ни место да ги коментирам уживај и пливај :*

Last edited: Feb 24, 2017
    Lorins, tarantula, Monella and 3 others like this.
  13. eleni27

eleni27 Популарен член

@tincemajmunce fakjame red, zatoa me ima povekje. Se snaogjam, ne se zalam i iskreno mi preci guzva. A najmnogu mi preci sveki. Kaj @Sunshine_1979 se nudi da pomogne, mojava bega, a koga ne ja vikash visi nad glava. Najmnogu me nervira sto ko ke vleze, ako dojam vo cicka ke mi se pikne, da videla koj cical. A da vidi koj ne cica? Ne e polesno??? Decinja zaspivaat, golemiot go nauciv porano da zaspiva, uste niv da gi naucam, bar vo 11 da legnuvaat i super ke bide.
    Se mislam za dve nedeli da pocnam so probuvanje vkusovi. Ama nekako ne mi se pocnuva. Aj pak ke razmislam. Vie sto mislite? Ke imaat 4,5meseci, od doenjeto napreduvaat po kilo mesecno, rodilnata tezina veke e duplirana. Ama ne mozam veke da dojam non-stop. I pocesto od non stop.

Last edited: Feb 24, 2017
    mal.ecka, Lorins, Saraa and 15 others like this.
  14. blessed.an

blessed.an Популарен член

Добра вечер мајки..Денес денов по доктори го поминавме..Синко носе затнато неможе да дише керка исто..Утре на ортопед имаме закажно..Со тешко срце керка вечерва пак ја пуштив да спие со свекрвата..Неможе дете се мачи сака да спие а неможе од плачењето на синко..Се чувствувам никакво плачам неможам да се помирам тешко миме на душава..Што ми требаше волку малку разлика со децаава..Синко еве сега после 2 часа рикање вриштење сите се качија да видат што се случува тој плаче јас плачам не сака ниту цицка ништо..Сега заспа апа целиот хрчи знам дека ме чека пак долга нок исто како синока..На керка се трудам колку можам внимание да и посветувам да не де чуствува запоставено ама тоа е многу малку бидејки синко никогаш не спие подолго од 15 мин..Се надевам за бргу ке се средиме па пак да си ја гушкам и да ми помине тоа никакво чувство..Утре сакам и неа да ја носам со нас сакам да и земам кондурки во недела сме на роденден на прва братучеда..Ако се е во ред ако оздрави синко може и него ке го земам..Ич не ми се носи бидејки е мн лош треба цело време да го шетам или на цице да виси..Свеки ми се смее вели земете го еднаш и него се дома го оставате..Незнам што да правам..Здравје само здрави орави па ке видиме.. @mariz не се вознемирувај толку многу како и да е тоа не се крие..Може не требало така да постапи таа што рекла но ете и се испуштило има и такви како прле пред магаре..Уживај си во бременоста а такви луге ги има и ке ги има..Пријатна вечер мами еве го синко стана

Eli23, danichap, flower30 and 6 others like this.
  15. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

@mariz Тоа го има направено некоја што ти завидува многу! Така да не се замарај бебуш е најбитен од се на светот сега.

Screenshot_2017-02-25-07-27-41_1.jpg
    Ај добро утро, бебуш цела ноќ ми се врти де на една се на друга страна значи мислам дека сега камион ме има згазено жива не наспана сум,а треба да се оди да се пазарува...|-)Понеделник сме на прв роденден,сами со синко ми фали премногу мм едвај чекам велигден да дојде да се гушнеме сите заедно.:hug:
    Бебуш од ден на ден се поактивен станува мама и баба и брр му се глави зборови по цела ден си помине така,сака да се исправа да оди душа.
    Друго нема вчера пукаше сонце а денес ете дожд не разбуди но како и да е јас и дождот го сакам.
    Ај отидов кафе да си направам, кој е за бујрум.:coffee:

Lorins, Eli23, danichap and 11 others like this.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Добро утро, едвај спиев после вчерашниот катастрофа ден, згора на се па ии настинав убаво... Денеска сум подобро, ја вознемирив и свекрва ми, а ептен си ја сакам златна жена е, ја гушнав и реков да ме се грижи, ептен беше скршена дека се исплакав. Не ми е веќе ни битно која е таа што ја споодели мојата среќа пред мене, свекрва ми е најмалку крива, а вчера почна и она да се осеќа криво, дури и мм ја искарал малку... очигледно е некоја блиска особа и несака да направи проблем свекрва ми, иако не би направила ништо посебно, само да се држам на дистанца од таа особа. Како и да е чим тука чита, ке прочита дека секоја од вас ке поддржа и дека сум во право што се љутам, па ке се осети навредено и после сите зборови тука за неа. Фала ви за поддршката, не успеав ни да ви се пофалам... Бев на гинеколог вчера ептен сум тазе 4 недели некаде, една маааала точка имаше само :) Ми закажа на 20ти нареден месец да одам, кога ке сум 8ма недела, имам доцни овулации. Синко е супер, дома сите се супер, пресреќни за бебето што ке дојде оваа година, особено и прадедото на чив роденден ми е термин за раѓање :) Имајте убав ден, мене ми почна убаво со бакнеж на меше од мм :hug:

17. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Добро утро!
    Кај ми е сонцето??? :rofl:
    Леле нејќам вакво тмурно време, ми делува на расположението, ме прави депресивна и мрзоволна.
    Ништо, денес денот во играње со пластелин и боички ќе го минеме и знам дека малата ќе бара да ја носам во парк, ама кога е вакво никакво времето сигурно на кратко низ маало ќе ја прошетам.
    Кафе пијам, а мм ја буди малата па она го брка од соба ,,бегаај,уште ќе нанам да пораснам,, Ехх итрица на мама, се што ќе и кажеш начекува момент и таа да ти го каже.
    Тоа е друшки, морам да одам сега ме чекаат алишта за пружење, спремање доручек, средување на малата, раскревање алишта и кревет...

18. Cka

Cka Форумски идол

FB_IMG_1488010878633.jpg

Ova komsikata na Mariz :)))

Ne e ubavo i ne e fer da trcas da kazes na nekoj. Duri i da znae svekrva ti treba da si kuti. Domasnite se falat pa im se vika cestito. Vaka moze da ti napravi problem doma da si rece svekrva ti cel svet znae mene ne mi kazuvaat.

Nie deneska doma. Sekavate so vi pisav minatata nedela, kako znaes deka e vikend? epa vrne. pfff

Kaetana, Saraa, Eli23 and 13 others like this.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Ете во право си.. :) Среќа имам добра свекрва, да беше некоја опасна ке ми се пуштеше како сите знаат, а она не... Јас со куп од тука се знам, сега се осеќам како да имам шпион кој ме знае и ме следи во секој чекор :bandit:

Kaetana, Mari*, monik55 and 2 others like this.
  20. M&M

M&M Форумски идол

Me iznasmea ao cickata, stvarno kako ne i teknuva da vidi koj ne cica. Alal da ti e kako si uspea da si napravis red so 3 bebusi maltene. Jas nekogas nemozam samo na malovo da mu napravam aj sinko e golem veke.
    Mariz olabavi se koj i da bil ne e veke vazno budnalo stom si e i svekrvati tolku ok ke se zaboravi toa.
    Jas pomalku mozam da ja razberam koleskata na joy sto se lutela deka ne i kazala koga bila trudna. Mislam stvarno nekoi luge, toa si e pravo na sekoja zena osven na mazot duri i na roditeli da ne kaze dodeka ne se oseka spremna a posebno dodeka ne saka da bide sigurna. Jas obicno neznam da kutam, mislam za mene. Za prvoto odma na site kazav. Vtoriot pat koga ostanav trusna odma isto na pocetokot na site skoro, mi bese stvarno milo i ednostavno taka mi dojde pak. Ama imav spontan odnosno neusoesna bremenost i posle aj na site objasnuvaj deka ne sum trudna i bas mi bese bezveze. Zatoa koga ostanav trudna so malovo cekav da bide se ok da pomine nekoe vreme pa togas kazacme i toa prvo na najbliskite pa posle onaka na lugeto okolu. Nekoi sto ne mi se i bas bliski i ne doznale od drugi duri tamu posle 6, 7 m koga pocna da mi se poznava doznaa.
    @vitamina bas sakav da te prasam kaj zivees stom imas moznost za part time job pa posle vidov deka si vo anglija. Blaze si ti sto imas takva moznost jas odma bu prifatila da imav opcija. Em da ne si nonsop doma em da imas p9veke vreme i za deca i za kuka i za sebe i za se. Ama za zal kaj nas e mnogu tesko da najdes voopsto rabota a ne pa part time pa zatoa nie stoniname stalna i stabilna tabota si traeme i trpime :)
    Se nervirav deka vikendov dozd ama nekako denes za sega mi e ubavo doms. Em so decava em kao demek podraskrenav nesto ama ustvari nisto nekako se osekam mrzlivo i si se vleckam uste po pizami. Mm pravi rucek mi ja sredi kujnata of sabajle jas samo edni alista pruziv i malku raskrenav rastureni alista i si igrav si malovo. Sinko od sabajle si ima edno drugarce sto doaga vikend kaj baba i dedo vo komsii i mnogu ubavo se druzat. Do sega tuka besneea igraa brkanica so malovo i normalno koga ke ja fati kriza za spienje vo sekunda pocnuva da place. Gi ispratuv niv sega vo komsii malovo ke spie jas da i stavam nea rucek i ke prodolzam da bidam mrzliva :)

Kaetana, danichap, flower30 and 4 others like this.