Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    @wannaBeMomma @Mari* @joy1 не дека ке направи нешто или да се нема доверба,и ние така функционираме,и мм го чувал малиот јас сум излегувала и обратно,но у диско не одел без мене или до сега не го викале другари пријатели па така си мислам оти ке му речам дека нема да оди.
    Туку отворен бруфен колку време може да се користи?
    Синко сега стана со плачење и повраќаше,дане го фатил тој вирусот?

2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.999
    Допаѓања:
    327.879
    Т ли има?
    Бруфен за повраќање не ти помага

Инаку јас го чувам отворен сигурно по 2-3 месеца

3. muchacha_a

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Нема,но да знам дали може да му дадам ако качи оти од октомври ми е отворен затоа.се препоти целиот пораќаше и заспа пак.

4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.999
    Допаѓања:
    327.879
    Антипирептици можат и подолго да стојат

Антибиотик не смее повеке од ве недели да е отворен

На muchacha_a му/ѝ се допаѓа ова.
  5. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.551
    А таа што испотрачарила што не имала муда да се каже која е, а не да се крие зад грб на свекрва ти. И незнам што ќути па и таа единствено да не има сестра мажот ти па ептен ќерка си да ја крие,не сфаќам (facepalm)

На Kaetana, mama31, Girl-Rabbit и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Еј жени :hai:
    По трет пат се заспиваме вечерва.
    Вирусов не докрајчи.
    Кај ништо не јаде по цел ден и тоа малку чајче или млекце го повраќа.
    Пролив и температура, се на се ужас.
    Оваа зима 3 месеци само настинува. Една недела оди градинка 3 седи дома.
    Пукнав од нервоза.

Инаку, за свекрви не вреди да се нервирате. И јас се нервирав ама сеа сваќам дека само јас си се нервирам и трпам, никој друг.
    Така да у моментот подберете ги малку и после заборавајте одма, терајте си работата.

@mariz честитки.

На Kaetana, ♡BuBaLe♡, kristina.k и 2 други им се допаѓа ова.
  7. muchacha_a

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Мајки,синко има тт 39,му дадов сирупче,се разбуди си игра,за да не дехидрира што да му давам друго,не е повраќал од преска од 12ч.и во мешето му се слуша кркорење бучење

8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.646
    Допаѓања:
    76.912
    Електролити, хип орс сокче со електролити, чај без шекер, оризова вода... :) Пробиотик обавезно (јас Провен со плус витамини давам). Преку ден пилешка супа, компир, ориз.. држи го на ваква диетичка не давај се, за да не повраќа... Најверојатно е вирусот и мојов што го прележа, дехидрирање се приметува по ептен сува уста, суви рачиња и чуден мирис на здивот (како ацетон најчесто), се надевам нема да дехидрира ако не ти повраќа се и ептен често... Побрзо да оздравите :hug:

На Kaetana и muchacha_a им се допаѓа ова.
  9. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.990
    Допаѓања:
    153.756
    Jas da vi kazam ne znam licno nikoj odnforumov. Barem nemam nekogo prepoznaen po sliki ili muabet. I najiskreno nikoj ne ni znae deka sum aktivna tuka. Ni mm. Nekako ova si e moe mesto da si spodelam iskustva da si se olesnam kiga mi e macno a i onaka da si se *izmuabetam* koga nemam so kogo. Slika nemam staveno ni od mene ni od decava ako nekoj me poznae po muabet ne e ni tolku vazno ama sepak bi sakala da si ostanam anonimna.
    Pocnav da citam i ucestvuvam koga bev na porodilno ao malovo i duri mi e krivo ato ja nemav otkrieno femina koga mi bese bebe sinko ako postoese uste togas ili koga bev trudna ama so ogled na toa deka odev na rabota do kraj ne ni imav togas vreme.
    A za drugiov muabet jas go *pustam* mm da izlaga iako dosta retko go pravi toa. Dali e disko ili kafana isto mi se faka. Si ima on dr izduvni ventili tocak vozi dosta cesto zimno vreme skijanje a po izlaganjeto ne e mnogu. Ama zatoa koga ke izleze znae i da pretera :) . Jas mn retko izlagam sega so malovo i ic uste ja nemam ostaveno navecer zdracje uste malku neka porasne. A porano retko i toa najcesto nekoj rucek posle rabota. Poubavo mi e toa izlaganje otkolku navecer. Jas koga ke se priberam doma tesko mi e da se nakanam pak da se spremam i da izlezam. Samo moze da se sluci koga ke mi dojdat tie nekolku drugarki sto mi se po *bel svet* pa da se sobereme da se vidime taka prikvecer dokaj 12 nekade.

На Girl-Rabbit, Kaetana, kristina.k и 9 други им се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.137
    Допаѓања:
    221.482
    Жени зошто бебето насабајле значи секое сабајле пишка, се напиња и искарува такви звуци во сон не ми е јасно?
    Ем какано е јадено се по ред и пак и пак секое сабајле иста песна. Значи спие не плаче ама испушта такви некои чудни звуци не ми е јасно :^).

11. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.239
    Допаѓања:
    67.751
    :hai:
    Пијам кафе, прво денеска, а колку ми требаше од сабајле, ама малото ептен нешто не и беше по ќеиф, па едвај заспа. Песните изгледа не сум и ги погодила, па кога почнав други да и пеам дури тогаш заспа. :wasntme:
    Мм не иде во диско, не ни сака, мислам и мене ми е малку нон сенс, што ќе прави женет, фамилијарен маж во диско?
    Си излегува во кафана со пријатели, гледаат фудбал, ќе каснат, ќе пивнат. И секогаш, нема да речам ме прашува, се консултира со мене дали да излезе вечерта, да не имам јас на ум нешто. Секогаш така сме функционирале. :)
    Бебе уште повеќе за мене се врзува, не мислев дека е можно, ама ете. Доволно е да ја погледнам од негде ако не е до мене и се стрчува (лази) со брзина на светлината да ја земам.:D Некогаш ми е смешно, некогаш ми е убаво, ама некогаш ми е многу напнато што не можам да мрднам. А топличко си беше деновиве, за шетање оди, сака надвор и со било кој ќе оди, па се надевам летово ќе се олабави и ќе попушти лепакот.
    @vitamina мојата така кенкаше грчеви во мешето кога имаше и се напнуваше, тешко и беше, па спиеше кај мене на стомак. :)

На Eli23, Kaetana, ♡BuBaLe♡ и 11 други им се допаѓа ова.
  12. muchacha_a

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Незнам и моево така прави понекогаш,или сонува нешто или па кога повраќа сум забележала така кога спие му се враќа назад и некогаш го земам и престанува или го оставам и си спие тоа поминува пишкањето.

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  13. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.337
    Пукнав денес...психички сум отепана...само да плачи детево од утро до вечер....што од тоа дека не преспа денски, што од тоа што сме настинати пак...се на нерва ми мава. Од стара нова година кога не спотера со настинки не можеме да се опоравиме....дур се видела подобро пак носето се растекло...не само таа и јас исто...денеска само денов нека заврши да се потсмирам малку,па утре може и таа да биде посмирена. Леле колку ми е нервозно детево....да ја прашам нешто се нервира и плаче....некогаш ми иде да си пукнам :@.

За многу години нека е денешниот празник...и простете ми ако сум згрешила некому со некој коментар :rofl:.

На snegulkata, ♡BuBaLe♡, M&M и 7 други им се допаѓа ова.
  14. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.523
    Допаѓања:
    288.811
    Зошто не знам, ама и мојава е така. Пишка преку цел ден, не само сабајле, а не дека нешто и фали.
    Исто и со хрчењето. Те читнав мислам еднаш прашуваше. Мојава да ја чуеш ќе помисли човек полна е шлајмови а нема веза.
    Нормално е и тоа и тоа во оваа фаза.
    Инаку ние добри.
    Петокот прва контрола на малата, супер си напредува. Вчера прв пат сите туто комплето шетавме. Бебка глас не пушти, ама затоа сестра и душа ни извади.
    Колку било тешко со две мали деца додека сите се стокмиме и од дома да испаднеме. Се надевам ќе стане полесно со текот не времето.
    Или полошо, ако поголемава не седи веќе во количка, па едно трча, друго седи:drunk:.
    Јас очајна за одмор па од сега за лето и одмор се спремам(facepalm).
    Вчера не најдов купаќи за мене, па наредни испаѓање тоа да барам. Исто и за големава да купам.
    Да се стокмиме со се што ќе ни треба од тука.
    Да си зедам нешто против целулит ќе треба:doh:. Стрииве веќе си ги прифатив а и се надевам од сонцето ќе се заскријат:D.

На Sky-butterfly, Bozica1980, Kaetana и 17 други им се допаѓа ова.
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.137
    Допаѓања:
    221.482
    Некни за прв пат излеговме со бебе во маркет. Супер беше си заспа ич како ништо, знаев дека ќе му прија една прошетка. Докторката ми рече секој ден да го вадам по некоја минута ама јас слабо го вадев та воопшто.
    Сум се изнапазарувала за цел месец апситинирање богами и тоа производи за мене, зарзаватки за убавина:D барем малку од малку да заличам на човек а килограмите целулитот и стриите се друга приказна што не ми се ни збори ни гледа :doh: не дека патам од некој комплекс ама сепак сакаш да си прилично соодветна и солидна де.
    Ден како ден.. пелени каки мочки млеко итн.. звучи монотоно и времето се троши..
    Се се вртиме во круг и тоа е..

@danichap мајка ми преска ме насмеја до муабетот за пишкањево дека старите велеле оти до 40 дена бебето го залажувале ангелчиња некои :rofl:

На Kaetana, alisijad, Lorins и 14 други им се допаѓа ова.
  16. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.647
    Допаѓања:
    140.780
    Vitamina ne do 40 dena... grcevi do 3 meseci :( Ama posle polesno :) Kerka mi jade kasicka pa mi ja vlece bluzata i vika nam nammmmm i cicnuva goltka pa pak jade :)

На Kaetana, snegulkata, ♡BuBaLe♡ и 3 други им се допаѓа ова.
  17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Мојов првите 2 месеци правеше звуци исто како коњ. :D Како да си го чисти грлото. Штом поминаа грчевите, поминаа и звуците, а и хрчеше исто, што било и нормално- се чистат од водата, а и се хранат легнати.

Денес бевме излезени од 8 сабајле до 19. Прво во црква, само синко се слушаше, мама, мама, тате, тате :D:D слушам луѓе зад нас се смејат дека вели тате (не знам зошто така се научи, полесно му е). Па кај свеки едно 5-6 часа на ручек :o ама убаво поминавме, од таму кај моите на вечера. Ги сакам неделите кога не работи мм, да прошетаме, да се видиме со најблиските, жалосно што не се погоди времето само за надвор и едно кафе да направевме. Од утре се враќаме со обврските...

На Eli23, Kaetana, alisijad и 11 други им се допаѓа ова.
  18. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Добро вечер мами :* Убав ден денес па најдов време да шкртнам нешто иако редовно ве читам. За многу години Прочка :hug:
    Некако се помалку време имам за пишување. Дома, работа стандард а синко си бара внимание и муабет. Инаку да се пофалам по 20 месеци успешно доење синко се одби сам од цице и многу лесно поминавме. Од една страна сум пресреќна од друга страна ми фали галењето и гушкањето за време на доење :( Но синко станал таква маза што не ми се верува. Бацува, гушка се и секој....но кога он сака :D Со зборување е супер да не го подречам. Врзува реченици од 4-5 зборчиња. Сака да му повторувам ко ќе слушне нов збор или име. Почна и да брои до 10, а и боите ги знае речиси сите но ги меша. Ги извади долните 5ки без мака (малку е понервозен но мислам дека се работи за скок во развој) Сега ги чекаме и горните да излезат и да се комплетира со забите. Многу сака да шета надвор. Мислам тоа му е опсесија ко ќе стане од спиење :D Во фаза е да биде се по негово но му наоѓам тактики па гледам добро му влијаат. Некогаш ко ќе се расплаче за да добие тоа што сака го игнорирам и ко ќе му помине нервозата го седнувам и разговараме. А некогаш му одвлекувам внимание со други работи па брзо заборава на тоа што го барал со крокодилски солзи. Добро е што кога сум втора смена на работа заспива со ММ бидејќи е преморен и не може да ме дочека но од друга страна јас се осеќам лошо дека не сум го видела пред да заспие :( Можам да кажам дека откако не цица и не спие по 2 пати дневно многу поубаво ми ја преспива ноќта па така сум маалку поодморена. Како расте е се поинтересен ама и потежок за чување. Нон стоп е во движење. Седи само за јадење и пред заспивање. Дури и кога игра, боиме, цртаме тој е се клекнат. Ретко да седне:D
    Се распишав ептен, ама не сум пишала оддамна :( Имајте убава и мирна ноќ мами :* Се читаме повторно. Се надевам и почесто пошто синко почна рано да заспива.
    @mariz со лесно мила бременоста и без нервози ;) @danichap да е жива и здрава малата лепотица и да ве радува цел живот @irena.1 до каде си ти мила?

На Eli23, Kaetana, alisijad и 16 други им се допаѓа ова.
  19. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.627
    Допаѓања:
    8.326
    Сакав да ти писам пп ама ми текна дека не можеш да прикачуваш таму слики.Ако може да ја сликнеш кремата за да ја видам каква е.

Фала ви мајки на убавите зборови.Ние сме добри има уште малку црвенило,мислам дека ќе исчезне и нема да останат лузни.
    Инаку синко прослави прв роденден и право го крстивме:):party:.Успеавме на кратко да одиме за Македонија и таму беше прославата.Беше преплашен,оти сега не сака вода и сега го учам да го надмине тој страв.Не го бањаа,само му ставија малку вода на главчето,колку за адет.

Денеска за прв пат му ја скративме косичката и сега ми е чуден оти е ниско шишан:D

Мариз честито бременост, гледам дека си се разочарала дека те пренеле.Не се нервирај,а таа што те пренела да се засрами.Затоа не изнесувам многу детали за мене на форумот,ниту пак сакам многу близина.Познавам само една фенинка која ми е многу драга и ми е мило што се запознавме.

Јас сум некако се зафатена и не можам баш да ве следам.Сега ја интензивирам потрагата за градинка.
    Имам уште многу да пишувам што се ми се случило,ама ќе скратам.

Само ќе ви кажам дека се повеќе го засакувам синко.Колку и да постои љубов на прв поглед кога ќе го видиш прв пат крваво и новородено-сепак мислам дека таа врска секој ден се повеќе расне и се развива како што одминува времето.Му го обожавам мирисот на бебе, кикотењето кои секогаш ми изнудува насмевка на лицето и прегратката кога цврсто ќе ми се обеси на вратот, која мислам дека му е начин на изразување на љубов кон мене:inlove:

Убава вечер на сите позз :)

На Kaetana, Sunshine_1979, alisijad и 12 други им се допаѓа ова.
  20. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.201
    А што е пишкање? Од контекстот на муабетот заклучив дека не мочкање, ама незнам што е.

Иначе малава сака да не' остари предвреме...Јас отидов во вц, маж ми зборуваше на телефон, а таа си гледаше цртани на компјутер седната на компјутерското столче свртена со грб кон него, и го нашла Фастум гел (за мојата кичма) на бирото и земала да се мачка на уста и околу уста :tmi: :worried:

Сто пати ја прашавме дали ставала во уста, вика-не, ама од кај да веруваш на мало дете :| Маж ми зема го пробуваше гелот во случај ако не е гаден па не ни кажува дека го јадела (facepalm) Свашта ни падна на памет...

@fairy88 со новите измени на форумот веќе можеш и во приватна порака да прикачуваш слики.

На Kaetana, alisijad, Lorins и 8 други им се допаѓа ова.